![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moj chłopak nie chce zacząć ze mną współżyc...
Jak się cieszę, że ktoś to napisał!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
2 miesiące to bardzo mało, zwłaszcza, że każdy seks może się skończyć niechcianą ciążą. Rozumiem, że autorka czuje się odrzucona, ale nie powinna na to naciskać - zresztą ten jej chłopak chyba nie jest taki doświadczony bo który by mówił, że uprawiał mnóstwo seksu i go uwielbia ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Dokładnie 2 miesiące to bardzo mało. Ciesz się że masz takiego wspaniałego faceta który mówi Ci, że lepiej poczekac. Jestem niewiele starsza od Ciebie(za pół roku strzeli mi 20) i ze swoim TŻ też trochę czasu czekałam. Poznajcie sie lepiej, rozmawiajcie, przytulajcie wychodźcie gdzieś razem. To na pewnoo dobrze sie odbije na Waszym związku
![]()
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem podejścia tych co piszą och jaki ten facet wspaniały, szanuje, rozumie...całuj i wielb. Jak dla mnie to trochę się Wam pojęcia pomyliły. Można powiedzieć, że facet jest wyrozumiały gdy jest gotów poczekać w sytuacji gdy dziewczyna nie jest gotowa, jaka to wyrozumiałość z jego strony jeśli ona chce a on nie?:P Oczywiście nie mówię, że w jego postawie jest coś złego, w końcu chłop też człowiek i prawo do uczuć ma: jednak nie gloryfikujmy tego co robi, przypisując facetowi nie wiadomo jakie zaslugi
![]() Co do szacunku to już całkowite nieporozumienie...jeśli facet naprawdę byłby z takich, co to jak szanują to nie chcą bezcześcić seksem...:P, to ja bym uciekała od takiego gdzie pieprz rośnie, bo to zazwyczaj nic dobrego dla związku (i seksu w tym związku) nie wróży...:P Autorko: wspomniałaś, że już ostrzejsze akcje się między Wami odbywają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
U mnie też tak było, jak w poprzednim związku Twojego chłopaka.
Jak nie współżyłam z moim ex wszystko było w jak najlepszym porządku, a po kilku miesiącach od rozpoczęcia współżycia coś się między nami zmieniło... Na gorsze. Raz już prawie byliśmy pewni, że jestem w ciąży, ale na szczęście to był tylko fałszywy alarm ![]() Ja w następnym związku chyba też dłużej poczekam z seksem, żeby znowu wszystkiego nie popsuć. Więc rozumiem Twojego chłopaka. Może miał podobne przejścia jak ja? Spokojnie na niego poczekaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
BAN stały
|
Ej dziewczyno ochłoń. To dopiero 2miesiące a ty chcesz iść z nim do łóżka? Może cię jeszcze nie kocha,nie jest pewien. Daj mu czas,to decyzja was obojga nie tylko Ciebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Aga, a jaki jest właściwy czas wg Ciebie żeby pójść z kimś do łóżka? Jakie normy to wyznaczają?
Rozumiem, że gotowość obu stron, ale skoro jedna jest gotowa, to chyba ma prawo się choć zastanowić, dlaczego druga nie chce?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Po pierwsze bardzo dziekuje ze tak wiele osob sie zainteresowalo tym watkiem i chce mi pomoc
![]() Do Don_Nysanin: niestety to nie to... religia mu napewno nie przeszkadza, problemy zdrowotne tez nie <uwierz staje mu;p>, a jesli chodzi o kompleksy to tez raczej nie - jest dosc pewny siebie. Pytacie ile ma lat.. 19 i napewno nie jest prawiczkiem, nasz zwiazek oparty jest na szczerosci i jestem tego pewna A co do tego czy nie jest pewny uczuc... to tez nie wydaje mi sie... Stale podkresla co do mnie czuje... i pow ze z wczesniejsza panną był az 4 lata <od 15 roku zycia> wiec jest w staly w uczuciach... Jesli chodzi o to ze 2 miesiace do malo... no moze i malo... ale ja z zadnym facetem nie bylam taka pewna.. czuje ze to jest to... a nigdy czegos takiego nie czulam.. z innymi raczej mi nie zalezalo i nieangazowalam sie... wiec po co mam czekac? tym bardziej ze mam swoje potrzeby ;p A i chcialam jeszcze uzupełnić, ze to nie jest tak ze my nie mamy zadnego ,,zycia seksualnego,, robimy wlasciwie wszystko procz samego stosunku. Do kitkulka.. Nie jestem napalona nastolatką... kocham go i chce to z nim zrobic.. oczywiscie nie za wszelka cena, staram sie nie naciskać.. po prostu nie rozumiem jego decyzji, byc moze dlatego ze faceci ktorych wczesniej spotyklam byli zupelnie inni. Oczywiscie rozmawiamy o tym szczerze i tak jak pisalam mowi o zlych doswiadczeniach, ze nie chce mnie skrzywdzic i ze jeszcze nie teraz... ja po prostu nie rozumiem czemu.. dla mnie to zadne argumenty... i uwazam ze seks moze tylko zblizyc nas do siebie.. a nie cos zepsuc. A jezeli chodzi o to ze nie chce sie angazowac.. to tez nie wydaje mi sie... nie jest facetem ktory zmienia ciagle laski.. wrecz przeciwnie duzo mysli o przyszlosci... o naszej wspolnej przyszlosci.. co akurat mnie przeraza... mam 18 lat... i nie chce jeszcze niczego planowac.. wiec z tym brakiem zaangazowania to tez chyba nie bardzo.. ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Do Ukrycior: Do Ukrycior: Dzieki! ;* ?Wlasnie o to mi chodzi... To nie jest tak ze chce go za wszelka cene zaciagnac do lozka... tylko nie rozumiem czemu on nie chce... Edytowane przez tysiulka992 Czas edycji: 2010-05-19 o 12:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Chyba teraz trzeba szerze porozmawiać o waszych potrzebach. Tzn. on musi wiedzieć, że nie tyle chodzi o wywieranie na niego presji, a wspólne podjęcie decyzji - kiedy, jak, jakie zabezpieczenie, jakie macie oczekiwania. I powinien wiedzieć, że Ty chcesz, że nie masz nic przeciwko temu, że właśnie jego wybrałaś. Może to rozwieje jego wątpliwości a Tobie pomoże lepiej zrozumieć jego motywację.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Ja pi*****e.... Jedna płacze, bo on już chce seksu, więc na pewno chodzi mu tylko o jedno. Druga, że on seksu jeszcze nie chce... Paranoja.
A gdyby tak porozmawiac, to większosc problemów byłaby rozwiązana...
![]() |
![]() |
#41 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gadamy szczerze... znam jego agrumenty! tylko nie potrafie ich zrozumiec.. A jesli nie masz nic madrego do powiedzenie to nie pisz wcale.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() Ja również zastanawiałabym się czy ze mną wszystko ok skoro facet nie chce mnie bzyknąć ( ![]() Może faktycznie ma jakieś problemy z seksem ![]() Od 2,5 tygodni spotykam się z pewnym facetem, kilka dni temu na mój zarzut że niezbyt uważnie mnie słucha i ze powinien słuchac uchem a nie brzuchem odparł ze szczerością, że bardzo mnie przeprasza, ale teraz to on myśli czymś innym. I dla mnie jest objaw zdrowego faceta, a nie jak w przypadku mojego ExEx, który na samo słowo "SEX" reagował oburzeniem, obrzydzeniem i w ogóle ...
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-05-19 o 13:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm.. wiesz nie wydaje mi sie zeby to chodzilo o moj wyglad... widze jak na mnie reaguje, widze ze go podniecam.. takze to chyba bardziej problem psychologiczny Edytowane przez tysiulka992 Czas edycji: 2010-05-19 o 14:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli ciągle nie rozumiesz, to może warto dociec, co seks popsuł w poprzednim związku, na czym to polegało itd.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, że ja bym się zastanawiała czy tak nie jest, gdyby facet z którym jestem nie chciał się ze mną kochać. Doszukiwałabym się w sobie jakichś mankamentów. No ale skoro wiesz, dlaczego nie chce - bo seks źle wpłynął na jego poprzedni związek - tylko pytanie dlaczego? Generalnie działa to właśnie w drugą stronę, a skoro u niego było inaczej to moze faktycznie ma problemy w sferze seksualnej. Jeśli tak jest, to niech się leczy póki jest szansa.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-05-19 o 15:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
A może on wciąż czuje coś do tamtej? W końcu był z nią dużo czasu. Szczerze mówiąc mnie zrobiłoby się przykro gdyby facet nie chciał się ze mną kochać.
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
o to też możliwe ! 4 lata to ogrom czasu, może się po prostu o coś poprztykali i - choć to bolesne to autorka może być przejściową dziewczyną ( w końcu zakończył związek w tym roku skoro miał wtedy też 19 lat ) więc dobrze że on chociaż na tyle ją szanuje że nie odbierze dziewictwa mając nadzieję na zejście się z tamtą. Tak, wiem, że może się zdawać że jest się czyimś sensem życia. Ale to tylko taki pomysł, nie musi tak być !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Hosenko to ma wspólnego że dziewczyny pisały że po dwóch miesiącach jest jeszcze za wcześnie i jak może się na to decydować i że się nie szanuje. Ktoś napisał o tym że przynajmniej 3 miesiące wypadałoby odczekać
![]() ![]()
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko nadal pozostaje pytanie co ma rozpoczęcie współzycia do "wiedzenia" czy to ten na całe życie. Czy to po 2 miesiącach czy po 5 latach.
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
No bo przecież można mieć tylko jednego partnera seksualnego na całe życie!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
No nie wiem jak Ty, ale ja to już pewnie przeklęta jestem
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Ja tam nie wiem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Nie napisalam ze to ten jedyny.. tylko ze jestem pewna ze to cos szczegolnego i ze jestem gotowa...
Odnosnie jego zlych doswiadczen to polegaja one na tym ze odkad zaczeli wspolzyc, pojawily sie klotnie i nie porozumienia.. Dowiedzialam sie takze, że jego eks opowiada teraz osobom trzecim ze przez niego stracila dziewictwo itd... mimo ze to byla ich wspolna decyzja... byc moze o to mu wlasnie chodzi.. ze pozniej bede mu wypominac, ze nie chcialam tego z nim zrobic, albo ze zaluje... I nie przyjmuje do wiadomosci moich argumentow, ze ja taka nie jestem.. i ze skoro spotkal na swojej drodze jedna idiotke, to nie znaczy ze kazda kolej bedzie taka sama... Co do uczucia do tej eks... To widze ze pozostala tylko niechęć.. laska sie okropnie zachowuje... cala wine za ,,ich nieszczescie,, zrzuca na niego... I czesto do niego od obcych ludzi jej slowa dochodzą... Robi z siebie straszna cierpiennice a z tego co wiem.. i od niego i innych ludzi... To ona krecila z innymi na boku... i z tego powodu tez sie rozeszli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
O sobie wolę nawet nie myśleć
![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- W takim razie mi powinno starczyć na kilka zyć.
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.