![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Psychiatra
Cytat:
![]() ![]() A mialas kiedys nerwice, ze wiesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
A przeczytałaś wszystkie moje posty w tym temacie?
Ja gdy zaakceptowałam wszystkie moje dziwne objawy i lęki (nawet zaczęłam dostrzegać zalety tej choroby, dziwne nie? ![]() Dziewczyny, ja w żadnym wypadku nie neguję u Was (czy u innych) brania leków. Po prostu na moim przykładzie chciałam pokazać, że są przypadki gdzie nie zawsze jest to konieczne i można poradzić sobie bez nich.
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
No moje, moje. I psychologów, z którymi miałam kontakt.
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez agnes154 Czas edycji: 2011-03-06 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez agnes154 Czas edycji: 2011-03-06 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Nie odstawiaj jeszcze! To nie jest nietolerancja leku tylko nieprzyzwyczajenie organizmu. To się osłabi za kilka dni, a ogólny dyskomfort potrwa max 2 tygodnie (ale zazwyczaj krócej). Prawie na każdy antydepresant tak na początku zareagujesz i to jest zupełnie normalne. Nie zniechęcaj się, daj sobie szansę. Asentra to bardzo dobry lek i na wielu ludzi świetnie działa. Owszem, pierwsze skutki uboczne mogą być przykre, ale to naprawdę mija. Ogólnie możesz mieć trochę gorsze samopoczucie przez ok. 2 tygodnie, bo troche ci się teraz zaburzyła równowaga neuroprzekaźników. Antydepresant tak jakby przejmuje pewne procesy związane z poziomem neuroprzekaźników w mózgu, a na samym początku lekko je blokuje, wiec możesz się czuć gorzej. Kurcze nie wiem jak to wytłumaczyć, poczytaj sobie w internecie o działaniu SSRI, ale nie chodzi mi o wypowiedzi pacjentów, tylko o jakiś artykuł porządny o tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
BAN stały
|
a trzeba chodzić prywatnie???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
a z jakiej racji trzeba? jasne, że można, krócej się wtedy czeka itd. ale jeśli jesteś ubezpieczona, to czemu masz z tego nie korzystać?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
...
.
Edytowane przez agnes154 Czas edycji: 2011-03-06 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
Mam to szczęście,że trafiłam na wspaniałego psychiatrę, który nie tylko zawsze dobierał mi odpowiednie lekarstwa i dobre dawki( albo szczęście,że dobrze wszystko tolerowałam
![]() ![]() Do osób które walczą z zaburzeniami nerwicowymi: czy są takie miejsca w ktorych "automatycznie" czujecie się gorzej? Ja miałam tak kiedy wchodziłam do kosciola,wyszłam- wszystko przechodziło. Lub na duzych salach typu aula -gdzie miejsca siedzące schodzą w dol i np.w kinie. Czasem było tak źle,że od razu musiałam wychodzić. Teraz czuje tylko lekki niepokoj. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i głowy do góry! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Nie lepiej się przemęczyć i mieć gorsze samopoczucie przez max dwa tygodnie, ale potem czuć się normalnie i zdrowo, niż czuć się źle do końca życia? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego lepiej nie odstawiaj tylko przemęcz się przez te kilka dni. A najlepiej porozmawiaj z lekarzem i niech on zadecyduje, może da ci jakiś inny lek? W każdym razie myślę że bez konsultacji z lekarzem nie należy na własną rękę odstawiać leku. Ale wiem jak się czujesz, też przez to przechodziłam ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
zawsze tak jest na poczatku,nie odstawiaj.. daj sobie czas,niech organizm się przyzwyczai do leku.. max 2 tyg i powinno byc lepiej
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
Popieram. Nie odstawiaj- przeczekaj. Jeśli jednak za jakiś zcas dalej będzie to samo skonsultuj się z lekarzem i na pewno zmieni Ci lekarstwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez wredek Czas edycji: 2010-05-28 o 07:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze raz pozdrawiam serdecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
.
...
Edytowane przez agnes154 Czas edycji: 2011-03-06 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
Współczuję bo doskonale wiem co to znaczy...ale egoistycznie rzecz biorąc..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
polecam ten wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=260192&h ighlight=psychiatra
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:32.