Krytyka ze strony TZa - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-24, 11:58   #31
201704051255
Konto usunięte

Dot.: Krytyka ze strony TZa

Cytat:
Napisane przez daafnee Pokaż wiadomość
A jak za 15 lat będziesz miała zmarszczki to co, lifting?
Ja bym z Twoim pogadała szczerze.. Czy powiedział to tak nie myśląc że może Cie zranić, czy się mu znudziłaś czy dlaczego..
Ja wychodze z założenia, że nie liczy się uroda, bo i tak przeminie tylko charakter i serce.. On może być zaraz łysy i gruby i wątpie, że będziesz mu mówić by szedł po peruke albo przeszczep włosów...
Ale to moje zdanie

Tak więc proponuje szczerą rozmowe
a cos zlego jest w tym, ze kobiety chca byc mlode i atrakcyjne i stosuja botoks, czy operacje plastyczne?
taka krytyka wynika wyłacznie z niewiedzy w temacie medycyny estetycznej

gdybym poprosila za 6-7 lat tzta, zeby wstrzyknal sobie botoks, bo mi sie nie podobaja jego zmarszczki, to bylaby to oznaka braku milosci?
wydaje mi sie,z e jak sie kogos nie kocha, to sie po prostu z nim nie jest

Edytowane przez 201704051255
Czas edycji: 2010-05-24 o 12:01
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-24, 12:00   #32
daafnee
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
a cos zlego jest w tym, ze kobiety chca byc mlode i atrakcyjne i stosuja botoks, czy operacje plastyczne?
taka krytyka wynika wyłacznie z niewiedzy w temacie medycyny estetycznej
wystarczy przeczytać ze zrozumieniem moją wypowiedź..
jest różnica między tym, że kobieta sama chce i idzie, a tym jak jej facet mówi "tee stara masz zmarszczki idź no zrób coś z tym"

a swoją drogą nigdy w życiu bym nie poprosiła faceta żeby zrobił sobie botoks.. czy cokolwiek innego.. dla mnie facet to ma być facet.. z krwi i kości.. a nie jakiś laluś.. może mieć zmarszczki i siwe włosy.. trzeba umieć się starzeć z godnością..

Edytowane przez daafnee
Czas edycji: 2010-05-24 o 12:04
daafnee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-24, 12:07   #33
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez mimimka Pokaż wiadomość
Nie zabolalo by cie porownanie do dziewczyn w mini??
I to nie powinno byc tak, ze jak mnie kocha to powinien mnie akceptowac, a nie porownywac?
Dlaczego odebrałaś to jako krzywdzące porównanie? On Ci po prostu przekazał, że chciałby Cię zobaczyć w mini, a już część kobiet dorabia teorie, że ogląda się za innymi, że to, że śmo. Wyluzuj kobieto. Zamiast popadać w czarną rozpacz trzeba było mu powiedzieć "no w sumie świetny pomysł kochanie, ja wysmuklę nóżki, Ty zrzucisz brzuszek, bo Ci już faktycznie z koszuli wystaje, będziemy piękni i wspaniali" i pójść na siłownię.

Nie musimy drastycznie przytyć, żeby to było widoczne, zaniedbana skóra traci jędrność i z czasem wygląda nieco gorzej.

Ja całe życie byłam kościotrupek, w dolnej granicy normy wagowej albo z niedowagą, a w pewnym momencie stwierdziłam, że moje nogi się zrobiły jak galareta. I się wzięłam za siebie.

I nie rzucajmy tekstów, że jak kocha, to powinien akceptować bez względu na wszystko, tak jak tu już zauważono, miłość nie oznacza ślepoty.

Fakt, mógł to powiedzieć delikatniej, ale nie wiemy jaki on jest na codzień, może ma to do siebie, że wali prawdę prosto z mostu, może doszedł do wniosku, że owijanie w bawełnę i wiązanie różowej kokardki Cię nie zmotywuje.
Stary 2010-05-24, 12:07   #34
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
gdybym poprosila za 6-7 lat tzta, zeby wstrzyknal sobie botoks, bo mi sie nie podobaja jego zmarszczki, to bylaby to oznaka braku milosci?
wydaje mi sie,z e jak sie kogos nie kocha, to sie po prostu z nim nie jest
A jesli by odmowil? z jakigokolwiek powodu. Chocby z takiego, ze jest przeciwnikiem botoksu?
Robienie sobie inwazyjnych zastrzykow, a pocwiczenie dla spalenia tluszczyka, czy wymodelowania ciala, to 2 zupelnie inne rzeczy.
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-24, 12:08   #35
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym się wkurzyła.. Może nie od razu myślała o rozstaniu, ale długo bym przez to płakała.. co to za tekst, że inne dziewczyny chodzą w mini? powinien Ciebie kochać i akceptować, a nie patrzeć na nóżki innych
moja mama ma takie samo podejście jak Ty. doprowadziło to do tego, że je ile wlezie, tyje i... oczekuje pochwał. bo przecież ją z ojcem kochamy, to nie mamy prawa do (konstruktywnej) krytyki. i mamy odgórny nakaz akceptacji. mama przytyła w ostatnim czasie dużo.. chodzi załamana, płacze i... je nie pomaga nic. w ogóle się z ojcem nie odzywamy, bo wszystko kończy się płaczem. może doradzisz mi coś w tej kwestii?

Cytat:
Według mnie każdy się zmienia, a kobieta tym bardziej, zależy ile masz lat, a ile mieliście jak zostaliście parą. Ja miałam 18 i przez ten czas np urosłam w biodrach znacznie.. Tez mój by mi mógł powiedzieć "ale masz boczki, poćwicz troche".. to raczej ja mu jęcze, że zgrubłam itd, a on zawsze mi mówi, że ja mu się podobam taka jaka jestem.
A jak za 15 lat będziesz miała zmarszczki to co, lifting?
Ja bym z Twoim pogadała szczerze.. Czy powiedział to tak nie myśląc że może Cie zranić, czy się mu znudziłaś czy dlaczego..
Ja wychodze z założenia, że nie liczy się uroda, bo i tak przeminie tylko charakter i serce.. On może być zaraz łysy i gruby i wątpie, że będziesz mu mówić by szedł po peruke albo przeszczep włosów...
Ale to moje zdanie
popieram Cię w kwestii zmarszczek. to coś naturalnego i ludzkiego. sama mam "w genach" predyspozycję do klapniętej skóry i muszę stawiać na podwójną pielęgnację. jednak co do starzenia się ma problem otyłości? zmarszczek powstrzymać się jako tako nie da, ale wzrost wagi i owszem co więcej - chłopak nie mówi - "wsiądę do auta, a ty za mną biegnij", tylko proponuje wspólną aktywność. co w tym złego? jeśli nie wygląd, to zdrowie.

Edytowane przez aktaga13
Czas edycji: 2010-05-24 o 12:11
aktaga13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-24, 12:13   #36
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
wystarczy przeczytać ze zrozumieniem moją wypowiedź..
jest różnica między tym, że kobieta sama chce i idzie, a tym jak jej facet mówi "tee stara masz zmarszczki idź no zrób coś z tym"

a swoją drogą nigdy w życiu bym nie poprosiła faceta żeby zrobił sobie botoks.. czy cokolwiek innego.. dla mnie facet to ma być facet.. z krwi i kości.. a nie jakiś laluś.. może mieć zmarszczki i siwe włosy.. trzeba umieć się starzeć z godnością..
a te wszystkie kanony meskosci wyznaczane przez conneryego clooneya i pitta, to zapewne "mezczyzni z krwi i kosci", a do specjalistow medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej chodza odwiedzic sekretarki

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
A jesli by odmowil? z jakigokolwiek powodu. Chocby z takiego, ze jest przeciwnikiem botoksu?
Robienie sobie inwazyjnych zastrzykow, a pocwiczenie dla spalenia tluszczyka, czy wymodelowania ciala, to 2 zupelnie inne rzeczy.
To by odmówił. Pytać nie szkodzi.
Nie jest, sam uwaza, ze mam po botoksie i wypelniaczach super wypoczeta buzie.
Oboje bysmy staneli na glowie, zeby zadowolic te druga strone. Ot taki model zwiazku.

Czas edycji: 2010-05-24 o 12:14
Stary 2010-05-24, 12:14   #37
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Autorko ,powinnas sie znim rozstać .I to nie z powodu jego uwagi dot. nóg ,bo ona sama w sobie moze nie jest zbyt delikatna,ale w zdrowym,kochajacym sie związku nie byłaby niczym złym. Piwnnaś sie z nim rozstać dlatego,ze kompletnie Cię nie szanuje i jest agresywny(kojarzę inne Twoje posty)
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-24, 12:15   #38
daafnee
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
moja mama ma takie samo podejście jak Ty. doprowadziło to do tego, że je ile wlezie, tyje i... oczekuje pochwał. bo przecież ją z ojcem kochamy, to nie mamy prawa do (konstruktywnej) krytyki. i mamy odgórny nakaz akceptacji. mama przytyła w ostatnim czasie dużo.. chodzi załamana, płacze i... je nie pomaga nic. w ogóle się z ojcem nie odzywamy, bo wszystko kończy się płaczem. może doradzisz mi coś w tej kwestii?

popieram Cię w kwestii zmarszczek. to coś naturalnego i ludzkiego. sama mam "w genach" predyspozycję do klapniętej skóry i muszę stawiać na podwójną pielęgnację. jednak co do starzenia się ma problem otyłości? zmarszczek powstrzymać się jako tako nie da, ale wzrost wagi i owszem co więcej - chłopak nie mówi - "wsiądę do auta, a ty za mną biegnij", tylko proponuje wspólną aktywność. co w tym złego? jeśli nie wygląd, to zdrowie.
Tak więc proponuje szczerą rozmowe
[/QUOTE]

ale gdzie ja napisałam, że ma jeść ile wlezie? to zależy czy rzeczywiście zgrubła, a jak już to czy 2 kg, czy 40 kg.. czy z powodu stresu i choroby (tak jak ja) czy z powodu lenistwa
najlepiej zanim się będzie domyślać samemu i odchodzić od niego to po prostu zapytać.
taki był mój przekaz..
bo faceta który będzie chciał obojętnie czy razem czy oddzielnie ćwiczyć żeby schudła pomimo tego, że wie o chorobie to bym zabiła..
Ja choruje i raz mam spadek wagi nawet o 6 kg, a raz tyje.. i mi żadne ćwiczenia nie pomogą, bo póki co musze to wyleczyć..
więc spoko luz we wszystkim trzeba mieć umiar i zdrowy rozsądek. wcale nie myślałam, żeby jeść bo i tak kocha ale 2 kg więcej to nie tragedia nie trzeba od razu ćwiczyć, wystarczy jeść mniej i pić dużo wody
Stary 2010-05-24, 12:18   #39
Sinobroda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez platynowa Pokaż wiadomość
w życiu to jest różnie.
mój mąż jak się poznaliśmy był chudziutki. teraz po kilku latach małżeństwa sporo się zaokrąglił,czy mi to przeszkadza? absolutnie nie.
Sam nie raz mówi,że musi schudnąć bo jeszcze sobie znajdę jakiegoś przystojniaka,ale to są żąrty ja zawsze mu mówię ,że kocham jego brzuszek i mam więcej do kochania i tak na prawdę jest.

gdyby był natomias jakiś meeeego gruby i by to zagrażało jego zdrowiu- zadbałabym o jego diete,ale z troski a nie dlkatego ,ze przestał być dla mnie atrakcyjny.

Ja przed ciażą ważyłam 44-48 kg a w ciąży meeeega przytyłam i nie wyglądałam ładnie o nieee ,i nigdy przenigdy on mi nie zrobilzadnej przykrości,nigdy nic nie sugerowal.ja go zadreczalam,ze jak ja wygladam,ze sie roztylam itd on zawsze uspokajal i mowil,ze dla niego zawsze jestem najpiekniejsza.dawal mi tym poczucie bezpieczenstwa

po ciazy wygladalam jeszcze bardziej nieciekawie, a on nadal kochal i patrzył z miłością . a ja sama miałam oczy i widziałam ze nie jest dobrze.

wzielam sie za siebie i jest ok .

gdybym natomiast slyszala niemile uwagi i porownania mnie z innymi kobuietami poczula bym sie bardzo dotknieta i dla mnie nie byłoby normalne ze moj facet tak mi sugeruje ze powinnam schudnac.
to brak szacunku i .... czerwona lampka mocno by swiecila
Heh, mnie daleko od takiego rozumowania. Gdyby mój Tż się roztył nie byłabym zbyt zadowolona. I na pewno nie klepałabym go po jego okrąglutkim brzuszku mówiąc, że teraz mam więcej do kochania. Raczej piłowałabym go, żeby się ogarnął. Tak samo jak gdyby przestał się myć, czesać i w ogóle dbać o siebie. Podnieca Was sflaczałe, tłuste ciało? Mnie nie bardzo. Oczywiście nadal kochałabym "misia" ale życie ze świadomością, że obcy faceci wizualnie bardziej kręcą mnie niż mój Tż byłoby smutne. Dlatego nie dziwię się facetom, którzy widząc na swoich dziewczynach trzęsący się cellulit proponują im siłownię.

Facet autorki wątku powiedział, co mu leży na wątrobie prosto z mostu (choć nie wiemy, czy wcześniej nie podejmował tematu nieco delikatniej... ) no i moim zdaniem może czas spojrzeć prawdzie w oczy? Facet widzi na ulicy laski w miniówkach i ze smutkiem spogląda na fałdki swojej dziewczyny. Oczywiście może zachować swoje refleksje dla siebie, tylko czy to na pewno właściwe postępowanie? To, że dziewczyna się np. spasła i jej ciało nie pociąga go jak dawniej nie znaczy przecież, że on jej nie kocha. Ma zacisnąć zęby? Uważam, ze lepiej, iż chce z tym coś zrobić. Szczególnie, że nie tylko "krytykuje", ale i proponuje środki zaradcze.

A, na koniec - zanim mnie zagryziecie - czym innym są "okoliczności losowe" - przytycie po ciąży, choroba, czy jak urwie komuś nogę a czym innym fakt, że ktoś przestał się ruszać i mu cztery litery urosły do niebotycznych rozmiarów. Pozdrawiam
Sinobroda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-24, 12:18   #40
daafnee
BAN stały

Cytat:
a te wszystkie kanony meskosci wyznaczane przez conneryego clooneya i pitta, to zapewne "mezczyzni z krwi i kosci", a do specjalistow medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej chodza odwiedzic sekretarki

To by odmówił. Pytać nie szkodzi.
Oboje bysmy staneli na glowie, zeby zadowolic te druga strone. Ot taki model zwiazku.
dla mnie brad pitt zakościelny czy inni to lalusie
i jest różnica między gwiazdą telewizyjną, a prawdziwym szarym mężem, który pracuje w zwykłej firmie..
skoro Ty uważasz inaczej Twoja sprawa, ale po co krytykujesz moje podejście?
Stary 2010-05-24, 12:20   #41
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
i jest różnica między gwiazdą telewizyjną, a prawdziwym szarym mężem, który pracuje w zwykłej firmie..
krytykuje podejscie krytykujace moje podejscie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-24, 12:22   #42
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Masz 25 lat i juz stosujesz botoks? Co bedziesz robic za 10, 20, 30 lat? Sama wpadlas na pomysl z tym botoskem, czy (sorry, ze to tak zabrzmi) naprawde byl Ci potrzebny (ludzie ustepowali miejsca w autobusie, itd)? TZ namowil?

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
krytykuje podejscie krytykujace moje podejscie
Twoja racja jest najracjejsza
Stary 2010-05-24, 12:22   #43
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
ale gdzie ja napisałam, że ma jeść ile wlezie? to zależy czy rzeczywiście zgrubła, a jak już to czy 2 kg, czy 40 kg.. czy z powodu stresu i choroby (tak jak ja) czy z powodu lenistwa
najlepiej zanim się będzie domyślać samemu i odchodzić od niego to po prostu zapytać.
taki był mój przekaz..
bo faceta który będzie chciał obojętnie czy razem czy oddzielnie ćwiczyć żeby schudła pomimo tego, że wie o chorobie to bym zabiła..
Ja choruje i raz mam spadek wagi nawet o 6 kg, a raz tyje.. i mi żadne ćwiczenia nie pomogą, bo póki co musze to wyleczyć..
więc spoko luz we wszystkim trzeba mieć umiar i zdrowy rozsądek. wcale nie myślałam, żeby jeść bo i tak kocha ale 2 kg więcej to nie tragedia nie trzeba od razu ćwiczyć, wystarczy jeść mniej i pić dużo wody
źle mnie zrozumiałaś. chciałam tylko poznać opinię kogoś o podobnej wrażlowości. sama jak widzisz jestem z innej beczki i nie potrafię zrozumieć pewnych zachowań. chciałam porady, jak postępować z taką osobą, którą krytyka doprowadza do łez.

i masz rację, to zupełnie coś innego - choroba a zaniedbanie. trzymaj się ciepło
Stary 2010-05-24, 12:31   #44
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
connery i clooney tez? to kto jest meski? :P

Cytat:
Masz 25 lat i juz stosujesz botoks? Co bedziesz robic za 10, 20, 30 lat? Sama wpadlas na pomysl z tym botoskem, czy (sorry, ze to tak zabrzmi) naprawde byl Ci potrzebny (ludzie ustepowali miejsca w autobusie, itd)? TZ namowil?
pierwszy raz zrobilam po 25 urodzinach,czyli mniej wiecej wtedy, kiedy się powinno

lekarza bardzo sie zala na zerowa wiedze polskeigo spoleczenstwa
przychodza kobiety, ktore nadaja sie juz na lifting, ewidentnie pod skalpel, po 50tce i wymagaja cudow od zastrzykow, ktore pomagaja ale 30 latce...
wydaje im sie, ze przed 40stka, to nie ma co poprawiać
a urode trzeba konserwować, zeby sie nia dlugo cieszyc
botoksu dostalam troche na probe od lekarza swojego, mam buzke jak 16stolatka
nie widac sladow imprez, nieprzespanej nocy
za 10 lat bede nadal stosowac toksyne i wypelniacze
za 20 pewnie skoryguję owal twarzy, pewnie tez biust bedzie do korekty

dlaczego mam sie starzec jak moja babcia, jesli moge sie starzec jak sharon stone? dzis to wszystko dostepne jest dla przecietnych ludzi

dlaczego mam za 20 lat straszyc TZta biustem w pasie, jesli nie muszę

Czas edycji: 2010-05-24 o 12:32
Stary 2010-05-24, 12:37   #45
daafnee
BAN stały

Cytat:

pierwszy raz zrobilam po 25 urodzinach,czyli mniej wiecej wtedy, kiedy się powinno

przychodza kobiety, ktore nadaja sie juz na lifting, ewidentnie pod skalpel, po 50tce i wymagaja cudow od zastrzykow, ktore pomagaja ale 30 latce...

dlaczego mam sie starzec jak moja babcia, jesli moge sie starzec jak sharon stone? dzis to wszystko dostepne jest dla przecietnych ludzi

dla mnie męski i przystojny jest Pieczyński, Żmijewski, Bobrowski..

25 i lifting?

jak dobrze, że ja potrafię godzić się ze starością.. myślałam, że dbam o siebie za bardzo poprzez kremy i maseczki.. ale widze, że można jeszcze bardziej..
Stary 2010-05-24, 12:42   #46
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
dla mnie męski i przystojny jest Pieczyński, Żmijewski, Bobrowski..

25 i lifting?

jak dobrze, że ja potrafię godzić się ze starością.. myślałam, że dbam o siebie za bardzo poprzez kremy i maseczki.. ale widze, że można jeszcze bardziej..
czytaj dokładnie...
bobrowski wyglada mi na mega wybotoksowanego, a z racji aktorstwa, pewnie i zmijewski jest, tego 3ciego nie znam, jakis lysy starszy pan

dla mnie opinie botoks - brak meskosci sa mniej wiecej takie same jak depilacja, uzywanie balsamu, czy peelingu - metro, gej

Czas edycji: 2010-05-24 o 12:43
Stary 2010-05-24, 12:43   #47
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:

Pierwsze slysze, ze botoks POWINNO SIE ROBIC. 2 - ze w wieku 25 lat. Ja mam 27, zero zmarszczek, kumple TZa pytaja, skad taka mloda wytargal, w sklepach i knajpach prosza o dowod... Tez powinnm robic zastrzyk? W sumie pocieszam sie, ze moje obie babcie nie maja zmarszczek. Obie jechaly na Nivei i niczym wiecej od mlodosci. 1 babcia zmarla w wieku 86 lat i miala kilka zmarszczk mimicznych (duzo sie usmiechala, ale nie miala kuzych lap), 2 ma 76 lat i ma podobnie. Nawet nie wisi jej podbrodek. Wiem, ze wieku 25 lat pojawiaja sie 1 oznaki starzenia, ale mamy swietne kremy (ja niczego nie uzywam, ale chyba zaczne), a nie z miejsca botoks. Nie mozna wlozyc troche wysilku, lepiej sie ozywiac, wiecj spac, wrzucic sobie maseczke lub krem? Przypomina mi to odsyseanie tluszczu, choc rownie dobrze wystarczy wlozyc troche wysilku fizycznego. I czlowiek przy okazji bedzie zdrowszy. Botoks, odsysanie, cuda inne... Potem taka 60 - latka ma gladka buzke (sztucznie gladka, polecam foty niektorych aktorek), a kondycje 100 latki nad grobem botoks jest inwazyjny).
Stary 2010-05-24, 12:51   #48
daafnee
BAN stały

Cytat:
czytaj dokładnie...
bobrowski wyglada mi na mega wybotoksowanego, a z racji aktorstwa, pewnie i zmijewski jest, tego 3ciego nie znam, jakis lysy starszy pan

dla mnie opinie botoks - brak meskosci sa mniej wiecej takie same jak depilacja, uzywanie balsamu, czy peelingu - metro, gej

ale co mnie do cholery obchodzi to czy Bobrowski ma botoks czy nie??? Nie mierze facetów ich miarą.. ale dla mnie seksowny jest Pieczyński, a nie Pitt.
mój facet ma czarne kręcone włosy, uwielbiam jak ma taki 2dniowy zarost dodaje mu to uroku i nie jest anorektycznie chudy, ale nie jest gruby.. ma brzuszek normalny nie kaloryfer.. i pojawiają mu się siwe włosy.. zmarszczki na twarzy ma na jednym policzku bo miał wypadek i to jest blizna, ale wygląda jak zmarszczki..
I co?? już jest zaniedbany??
albo moja ciotka używa kremów za 300 zł jeden, chodzi do kosmetyczki itd. Ma 55 lat. Ale nie robi botoksu itd. Tez jest zaniedbana??

wole wziąc kredyt i budować dom, zamiast poprawiać sobie biusty i robić botoksy.. niedługo zaczniesz chodzić na operacje plastyczne, bo nos będzie zły, podbródek, brzuch, uda..

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Pierwsze slysze, ze botoks POWINNO SIE ROBIC. 2 - ze w wieku 25 lat. Ja mam 27, zero zmarszczek, kumple TZa pytaja, skad taka mloda wytargal, w sklepach i knajpach prosza o dowod... Tez powinnm robic zastrzyk? W sumie pocieszam sie, ze moje obie babcie nie maja zmarszczek. Obie jechaly na Nivei i niczym wiecej od mlodosci. 1 babcia zmarla w wieku 86 lat i miala kilka zmarszczk mimicznych (duzo sie usmiechala, ale nie miala kuzych lap), 2 ma 76 lat i ma podobnie. Nawet nie wisi jej podbrodek. Wiem, ze wieku 25 lat pojawiaja sie 1 oznaki starzenia, ale mamy swietne kremy (ja niczego nie uzywam, ale chyba zaczne), a nie z miejsca botoks. Nie mozna wlozyc troche wysilku, lepiej sie ozywiac, wiecj spac, wrzucic sobie maseczke lub krem? Przypomina mi to odsyseanie tluszczu, choc rownie dobrze wystarczy wlozyc troche wysilku fizycznego. I czlowiek przy okazji bedzie zdrowszy. Botoks, odsysanie, cuda inne... Potem taka 60 - latka ma gladka buzke (sztucznie gladka, polecam foty niektorych aktorek), a kondycje 100 latki nad grobem botoks jest inwazyjny).
potem mamusia jest młodsza od córeczki..
Stary 2010-05-24, 12:52   #49
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:

Jakie komplemeny najczeciej slyszysz od TZa? Jestes ineligentna, madra, zradna, it, itp? Czy: masz cudowny tylek, piekna, wybotoksowana buzke, fajny biust? Co bardziej w Tobie ceni? wyglad, czy charaker. piszesz, z masz taki zwiazek, gdzie kazdy zadowala 2 strone. Ale ja czytam juz w kolejnym watku o zachwycaniem sie sprawami fizycznymi. nic ni piszesz o charakterze chlopaka.
Stary 2010-05-24, 12:54   #50
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:

karma siostro.

poza tym zwracam uwage LIMONCE ze watek nie jest o pushit i ona sie na swojego faceta nie skarzy. pisze na temat a to jakie komplementy jej mowi TZ to chyba nie twoja sprawa.
jedni potrzebuja/ chca botoksu inni nie. a ty naskakujesz na dziewczyne bo wg ciebie za bardzo o siebie dba?
kazdy jest inny.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.

Edytowane przez kennedy
Czas edycji: 2010-05-24 o 12:57 Powód: zlosliwy dopisek
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-24, 12:59   #51
daafnee
BAN stały

Cytat:
Jakie komplemeny najczeciej slyszysz od TZa? Jestes ineligentna, madra, zradna, it, itp? Czy: masz cudowny tylek, piekna, wybotoksowana buzke, fajny biust? Co bardziej w Tobie ceni? wyglad, czy charaker. piszesz, z masz taki zwiazek, gdzie kazdy zadowala 2 strone. Ale ja czytam juz w kolejnym watku o zachwycaniem sie sprawami fizycznymi. nic ni piszesz o charakterze chlopaka.

ja sie lalkami Barbie bawiłam jak miałam 5 lat..

dla mnie właśnie sztuczne poprawianie urody to lenistwo!! bo łatwiej wydać kase i iść na operacje, zamiast pobiegać i podietkować..
w dzisiejszych czasach można wszystko kupić.. niedługo kupisz sobie Pitta i co? Wtedy będziesz szczęsliwa??

mój facet np i wiele kumpli nabija się ze sztucznych lasek, tipsy, solarka, biust większy od mózgu.. więc nie wiem czy Twój chłop nie będzie wolał biustu na wysokości pępka, ale opiekuńczej żony, która posprząta, ugotuje, pouczy dzieciaki.. niż taką która nie umyje naczyń bo tips się zniszczy..

ale to Twoja sprawa.. ciężko będzie Ci znaleźć takiego faceta na stałe.. a jak już masz to gratuluje i powodzenia

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
karma siostro.

poza tym zwracam uwage LIMONCE ze watek nie jest o pushit i ona sie na swojego faceta nie skarzy. pisze na temat a to jakie komplementy jej mowi TZ to chyba nie twoja sprawa.
jedni potrzebuja/ chca botoksu inni nie. a ty naskakujesz na dziewczyne bo wg ciebie za bardzo o siebie dba?
kazdy jest inny.
Pushit zaczęła, to my się bronimy, co w tym złego? Skoro ktoś nie potrafi pojąć, że Pitt dla innych jest lalusiem, a nie obiektem piękna i seksu.. cóż..
Stary 2010-05-24, 13:00   #52
kitkulka
Zakorzenienie

Z góry przepraszam, nie czytałam wszystkich odpowiedzi dziewczyn (a widzę, że niezła dyskusja się tutaj rozpętała), dlatego odpowiadam tylko na post Autorki

Faktem jest, że na pewno zrobiłoby mi się przykro, smutno i podejrzewam, że również byłabym nieco zła na mojego TŻta, ale pomyśl obiektywnie. Zaproponował Ci wspólną siłownię, więc będziecie mogli oboje pracować nad Waszymi niedoskonałościami, więcej czasu spędzicie razem i moim zdaniem nie jest to powód do rozstania, bo miłość nie polega jedynie na komplementowaniu siebie nawzajem. Może mógł powiedzieć to troszkę delikatniej, ale to tylko facet nie rozpamiętuj tego tak

Edytowane przez kitkulka
Czas edycji: 2010-05-24 o 13:01
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-24, 13:00   #53
Sinobroda
BAN stały

Cytat:
ale co mnie do cholery obchodzi to czy Bobrowski ma botoks czy nie??? Nie mierze facetów ich miarą.. ale dla mnie seksowny jest Pieczyński, a nie Pitt.
mój facet ma czarne kręcone włosy, uwielbiam jak ma taki 2dniowy zarost dodaje mu to uroku i nie jest anorektycznie chudy, ale nie jest gruby.. ma brzuszek normalny nie kaloryfer.. i pojawiają mu się siwe włosy.. zmarszczki na twarzy ma na jednym policzku bo miał wypadek i to jest blizna, ale wygląda jak zmarszczki..
albo moja ciotka używa kremów za 300 zł jeden, chodzi do kosmetyczki itd. Ma 55 lat. Ale nie robi botoksu itd. Tez jest zaniedbana??

wole wziąc kredyt i budować dom, zamiast poprawiać sobie biusty i robić botoksy.. niedługo zaczniesz chodzić na operacje plastyczne, bo nos będzie zły, podbródek, brzuch, uda..

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

potem mamusia jest młodsza od córeczki..
Huuu, ktoś poczuł się atakowany

Dziewczyny dajcie spokój, przecież Pushit nie mówi, ze jesteście zaniedbane, więc skąd takie nerwy?

Sama bym się wolała starzeć jak Sharon Stone, a nie jak moja babcia i jeśli będzie na to kasa - tak, poprawię sobie w pewnym to i owo.
Sama uważam, ze botoks dla 25latki to trochę za wcześnie, zresztą mam mieszane uczucia w ogóle jeśli chodzi o ten specyfik, ale z drugiej strony wkurza mnie post jak gdzieś powyżej w tonie: "ja mam 30 lat i pytają mnie o dowód a moja babcia w ogóle nie ma zmarszczek". Super, gratuluję cery i genów, babci również. Ale nie każdy miał takie szczęście i są ludzie którzy w wieku 30stu lat wyglądają na 40 (albo chociaż na 35) mimo, że dbają o siebie. Skoro ich stać niech się ostrzykują. Chcieć się dobrze czuć to nie zbrodnia, zaś godność nie leży w zmarszczkach, można ją zachować mając gładką cerę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-24, 13:03   #54
daafnee
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sinobroda Pokaż wiadomość
Huuu, ktoś poczuł się atakowany

Dziewczyny dajcie spokój, przecież Pushit nie mówi, ze jesteście zaniedbane, więc skąd takie nerwy?

Sama bym się wolała starzeć jak Sharon Stone, a nie jak moja babcia i jeśli będzie na to kasa - tak, poprawię sobie w pewnym to i owo.
Sama uważam, ze botoks dla 25latki to trochę za wcześnie, zresztą mam mieszane uczucia w ogóle jeśli chodzi o ten specyfik, ale z drugiej strony wkurza mnie post jak gdzieś powyżej w tonie: "ja mam 30 lat i pytają mnie o dowód a moja babcia w ogóle nie ma zmarszczek". Super, gratuluję cery i genów, babci również. Ale nie każdy miał takie szczęście i są ludzie którzy w wieku 30stu lat wyglądają na 40 (albo chociaż na 35) mimo, że dbają o siebie. Skoro ich stać niech się ostrzykują. Chcieć się dobrze czuć to nie zbrodnia, zaś godność nie leży w zmarszczkach, można ją zachować mając gładką cerę
moja mama czy ciotka nie starzeją się jak Stone, ani jak babcie.. starzeją się i wspomagają witaminami, kramami, maseczkami, rower, fitness, dieta.. i mają 55 lat, a wyglądają na 10 lat mniej.. można? można.
Stary 2010-05-24, 13:03   #55
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:

dla mnie właśnie sztuczne poprawianie urody to lenistwo!! bo łatwiej wydać kase i iść na operacje, zamiast pobiegać i podietkować..
w dzisiejszych czasach można wszystko kupić.. niedługo kupisz sobie Pitta i co? Wtedy będziesz szczęsliwa??

mój facet np i wiele kumpli nabija się ze sztucznych lasek, tipsy, solarka,
1dbanie o siebie nie oznacza ze kobieta wyglada jaka tania lala.
2mowiac o lenistwie wykazujesz sie ignorancja w temacie... ktos kto chce miec wiekszy biust od biegania takiego nie dostanie si?
3 nabijanie sie z wygladu innych jest na poziomie gimnazjum...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-24, 13:06   #56
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
nie kazdy ma geny jak Ty, smiem twierdzic,z e wiekszosc nie ma
30stka to ostatni dzwonek,z eby zaczac sie ostrzykiwać
Kremy? uzywalam najlepszych, gorna polka perfumerie/apteczne avene, nuxe
to nie jest gra warta swieczki, pomagaja w 10% może
wolę pomoc sobie medycyną i przerzucic sie na zwykly nawilzacz, ktory w przeciwienstwie do przeciwzmarszczkowcow nie odbarwi mi poscieli
to jest dopiero chemia... jeden wypalil mi rozlany dziure w szufladzie a my to kladziemy na twarz, pod oczy...

Cytat:
mysle,z e ciotce lepiej dla urody zrobilby zabieg niz krem nawet za 1000, to jest niewlasciwe dbanie o wyglad
w pewnym wieku kremy mozna juz sobei wlozyc.. "do szuflady"

piszesz, ze mezczyzni jak bobrowski sa mescy, a niemescy sa ci z botoksem, a teraz, ze malo cie interesuje,c zy owy pan mial botoks

to jak w koncu, jest meski, bo go nie mial, czy niemeski, bo mial czy cie to nie obchodz? :P
Cytat:
jestem po operacji, nawet dwoch, bo mialam wypadek
no no coz za poziom, kobieta, ktora sobie poprawila biust, nos, usta, cokolwiek - nizszy gatunek
te po amputacji peirsi, ktore decyduja sie na silikonowe wkladki w obu piersiach tez upadly na glowe nie? cycki se robia..

nie wiedzialam, ze botoks przeszkadza w budowaniu domu...

Cytat:
inteligencje, umiejetnosci wyslawiania, ocenilismy na pierwszych spotkaniach, gdyby on byl trepem, albo ja kretynką, to w zyciu by sie jedno w drugim nie zakochało, ale masz racje, jest to tak oczywiste u nas, ze rzadko to sobie mowimy, traktujemy inteligencje jako pewnik
tak samo nie mowie TZtowi, ze ma dwie nogi, czy ze jest taaaki wysoki
to oczywiste
mowie, ze mi sie podoba jak kogos zgasil bystrym tekstem, on ze podziwia mnie za umiejetnosci racjonalnego myslenia w stresowych sytuacjach i wyrazania mysli na zimno, w stonowany sposob w momencie, kiedy rozmowcy dawno nalezy sie strzal z liscia w twarz

mowienie "jestes taki inteligentny" to dla mnie tak samo pusty frazes jak "jestes taki piekny"

Cytat:
karma siostro.
uje
Cytat:

Ignorancja to malo powiedziane, bust od biegania urosnie, a zmarszczki na fitnessie sie wyprostują

Cytat:
mój facet np i wiele kumpli nabija się ze sztucznych lasek, tipsy, solarka, biust większy od mózgu.. więc nie wiem czy Twój chłop nie będzie wolał biustu na wysokości pępka, ale opiekuńczej żony, która posprząta, ugotuje, pouczy dzieciaki.. niż taką która nie umyje naczyń bo tips się zniszczy..
NO tak, jesli o siebie dba, to ma cyce jak donice, tipsy 5cm i chodzi na solarke, gratuluje pojecia o swiecie
Każda szowinistyczna świnia bedzie chciała kucharki i służącej, to jasne raczej. Pozmywane, odkurzone, uprane, dzieci umyte i ululane, obiad na jutro gotowy, kanapki do pracy leza, obok wyprasowanej ksozuli, No no, szacunek. Nigdy nie zgodziłabym sie na związek z kimś takim. Zero poczucia wlasnej wartosci, a tylko patrzec jak sobie znajdzie opalona z nogami do pasa, keidy zonka bedzie podloge szorowac w domu.

Cytat:
ale to Twoja sprawa.. ciężko będzie Ci znaleźć takiego faceta na stałe..
jakiego?? takiego, ktory ceni piekne kobiety? mnei sie cos wydaje,z e takich duuzo
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Skoro ktoś nie potrafi pojąć, że Pitt dla innych jest lalusiem, a nie obiektem piękna i seksu.. cóż..
To w tej dyskusji chodzi o pitta?

Czas edycji: 2010-05-24 o 13:16
Stary 2010-05-24, 13:06   #57
daafnee
BAN stały

Cytat:
1dbanie o siebie nie oznacza ze kobieta wyglada jaka tania lala.
2mowiac o lenistwie wykazujesz sie ignorancja w temacie... ktos kto chce miec wiekszy biust od biegania takiego nie dostanie si?
3 nabijanie sie z wygladu innych jest na poziomie gimnazjum...
to 9/10 facetów jakich znam w wieku 25-60 są umysłowo gimnazjalistami.. gratuluje
ja mam to gdzieś czy ktoś jest sztuczny i czy ma hektolitry botoksu pod skórą, ale ja mam prawo mieć własne zdanie..
a na poziomie gimnazjum jest kochanie aktorów i piosenkarzy

i znów kłania się czytanie ze zrozumieniem.. operacja po wypadku czy chorobie to co innego.. tak samo większa waga przez chorobe.. jak możesz to w ogóle porównać skoro sama miałaś wypadek?

a co do Bobrowskiego.. nie mów mi, że nie ma różnicy w wyglądzie między Pittem, a Bobrowskim może i ma botoks, i Żmijewski i nawet Grabowski.. nie zwracam na to uwagi.. Boże! ja nie jestem w przedszkolu żeby wieszać plakaty i kochać aktora!!
chciałaś poznać mój gust to podałam pierwszy z brzegu, a Ty sie uczepisz i będziesz kłócić o aktora.. masakra

Edytowane przez daafnee
Czas edycji: 2010-05-24 o 13:11

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-24, 13:06   #58
Sinobroda
BAN stały

Cytat:

ale to Twoja sprawa.. ciężko będzie Ci znaleźć takiego faceta na stałe.. a jak już masz to gratuluje i powodzenia

Pushit zaczęła, to my się bronimy, co w tym złego? Skoro ktoś nie potrafi pojąć, że Pitt dla innych jest lalusiem, a nie obiektem piękna i seksu.. cóż..
Och

1. Dlaczego insynuujesz, że Pushit wydaje kasę na zabiegi zamiast prowadzić zdrowy tryb życia. To już nie można robić jednego i drugiego?!

2. Czy naprawdę uważasz, że nie można być dobrą żoną, wielką osobowością i światłą kobietą, jeżeli ma się ładne zadbane ciało i cycki na właściwym miejscu?!

Wybaczcie, ale nie mogłam się nie przyczepić, ponieważ sama jestem: piękna, zadbana, mądra i wykształcona. I gdybym jeszcze do tego była bogata nie sądzę, żeby nadmiar SPA i innych zabiegów zdemoralizował mnie albo odmóżdżył. Rozwalacie mnie, Matki Polki, doprawdy...
Stary 2010-05-24, 13:12   #59
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimimka Pokaż wiadomość
Moj TZ ostatnio zaproponwal mi wspolna silownie, a gdy zapytalam sie go o co chodzi, powiedzial mi:
Twoje nogi kiedys akcpetowalem, teraz mi przeszkadzaja. Schudnij
Gdy widze inne dziewczyny chodzace w miniowkach to przykro mi ze ty sie tak nie ubierasz

Ciekawe komubardziej jest przykro?? Kiedys zawsze mowil ze mam piekne nogi...

Pozostalyscie ze swoimi facetami gdy powiedzieli Wam ze musicie schudnac itp? Bylo i jest mi bardzo smutno... Jak mialabym teraz mu sie pokazac w stroju natury gdy on mi cos takiego powiedzial? Jak zareagowac?

Nikt NIGDY nie powiedzial mi ze jestem gruba. Nigdy w zyciu nei uslyszalam czegos takiego. Mam kompleksy na punkcie swoich nog, on to wiedzial... i chyba wykorzystal. zdenerwowalams ie na niego. Bylo mi przykro... Czy slusznie?
Ja się staram być dla partnera zawsze atrakcyjna i tego samego od niego wymagam. Więc nie dziwi mnie, że facet chce, byś zadbała o figurę. Przynajmniej jest szczery - inny facet mógłby kłamać, że jest ok i oglądać się za innymi, bo Twojego widoku miałby dość.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez effcia82 Pokaż wiadomość
Ja co najmniej raz dziennie słyszę, zebym wzięła się za siebię bo wyglądam jak gruba spasiona świnia
Mówi to w żartach czy zgodnie z prawdą? Jeśli to prawda, to czemu nie zmienisz tego stanu rzeczy?

Hmm a później się pojawiają wątki "mój Tż nie chce się ze mną kochać". Ciekawe dlaczego.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość

i nie mówię tu o nieakceptowaniu swojego ciała, ale o dbałość o nie, o pielęgnację. dlaczego chcemy być ciągle głaskane po głowach, dlaczego przestajemy o siebie dbać, a później jest żal, że tż chciałby mieć u boku fajną dziewczynę? nie pojmę...
oj tak, a szczególnie to widać po mężatkach po ciąży. Znam sporo kobiet, które po ciąży wyglądają jak obleśne monstra, z tłustymi włosami i bez makijażu, w porozciąganych ciuchach, bo po co o siebie dbać, skoro jest mąż i dziecko, przecież mąż jej nie zostawi.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-24, 13:12   #60
daafnee
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sinobroda Pokaż wiadomość
Och

1. Dlaczego insynuujesz, że Pushit wydaje kasę na zabiegi zamiast prowadzić zdrowy tryb życia. To już nie można robić jednego i drugiego?!

2. Czy naprawdę uważasz, że nie można być dobrą żoną, wielką osobowością i światłą kobietą, jeżeli ma się ładne zadbane ciało i cycki na właściwym miejscu?!

Wybaczcie, ale nie mogłam się nie przyczepić, ponieważ sama jestem: piękna, zadbana, mądra i wykształcona. I gdybym jeszcze do tego była bogata nie sądzę, żeby nadmiar SPA i innych zabiegów zdemoralizował mnie albo odmóżdżył. Rozwalacie mnie, Matki Polki, doprawdy...

SPA i kosmetyczka, a operacje plastyczne to różnica
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości