![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka
To i my się dopisujemy!Termin mamy na 16 grudnia
![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka
tak taka rozbierznośc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
witam
![]() dopsuje sie...tp.2 stycznia... i zparaszam na watek styczniow-Lutowy 2010 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
cos podbrzusze mnie pobolewa i tak jakby klol jajnik trwalo to z 2 min tez mialyscie cos takiego?
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba.
Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie Tonem podstawowym w harmonii rodzinnej musi być zawsze krzyk dziecka, inaczej będzie brakować najważniejszego głosu. Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat. Okaż dziecku trochę miłości, a odbierzesz w zamian znacznie więcej Dzieci to anioły, którym skrzydła maleją gdy nogi rosną
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przyjmijcie moje gratulacje
![]() Ja właśnie zaczęłam 8 miesiąc- pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Począłeś się we mnie
Dałam ci dom, schronienie Czyż nie czułeś się tam bezpiecznie Czego ci tam brakowało Co zrobiłam źle, a czego nie zrobiłam Dlaczego odszedłeś? Tak bardzo się starałam Tak mocno dbałam o ciebie Tak bardzo się cieszyliśmy, że jesteś Dlaczego? Czy dowiem się kiedyś? Teraz wiem jedno kochałam i kocham cię Jak nikogo na świecie Smutno mi I w obliczu niebios wyję, jak skopany pies Nim się spostrzegę ostatni listek strachu odrzucę i najcieńsze wspomnienie o tym wszystkim wymażę z pamięci… przepraszam Cię Aniołku - tak bardzo się starałam ………………………… ale jestem zbyt niedoskonała *** tyś... nie znam twojego imienia nic o tobie nie wiem byłeś/byłaś we mnie a teraz zostawiłeś/ zostawiłaś mnie losowi odszedłeś/ odeszłaś Pani Śmierć cię zabrała mogłeś/mogłaś być piękny/piękna, mądry/mądra, cudowny/cudowna niestety nie było ci dane zobaczyć tego świata mimo wszystko... cudownego byłeś/byłaś płomieniem we mnie który płonął oświetlając mnie i innych wzbudzałeś/wzbudzałaś we mnie niepohamowane pragnienie życia wraz z tobą owo pragnienie odeszło a płomień zgasł ...widocznie nie nadeszła odpowiednia godzina byśmy podjęli/podjęły wspólną drogę... Boże, jeżeli istniejesz … pozwól mi pojąć, co stało się Powiedz szczerze, jakie znaczenie dla Ciebie ma jeszcze jeden Aniołek.. tam w niebie….? czy wiesz kim był dla mnie…? wiesz???? wiesz jak czekałam? Wiesz przecież… i wiesz jak bardzo go chciałam jak walczyłam z lękiem i z moim ciałem, więc pozwól zrozumieć tę Twoją pazerność nie małą na nasze dzieci po co Ci tam one???? Po co pytam… Przemyśl to… nie musisz się spieszyć, to nie jest moja zagadka bo póki świat istnieje, pytać o to będzie każda cierpiaca matka gdy płaczę… jak wszyscy, którzy przeżyć muszą, choć umarła w nich dusza razem z dzieckiem… razem z miłością, która porusza … gdy się dowiedziałam o twojej śmierci w piersi zagnieździł się ból. Gdy jestem sama, oczy rzadko pozostają suche. Straszliwe słowa „poronienie samoistne ” wycisnęło się na wrażliwym ekranie mojego umysłu. Czuję się nieszczęśliwa. Moje marzenie, moje ideały, plany , matczyna duma, wszystko okazało się daremne. Mój świat legł w gruzach. Myślałam, że już nigdy więcej nie zaznam matczynego szczęścia, że już nigdy nie będę się śmiać, nie będę miała nadziei, odwagi i siły.] …mam w oczach wielką łzę, która ścieka na horyzont pojawiający się przede mną. Słońce na moim niebie zasłoniła kurtyna chmur. Pozostaje mi tylko nadzieja, że potrwa to niedługo. Nim się obejrzę kurtyna chmurna się odsłoni i ukaże się na horyzoncie znowu słońce, szczęście i radość. Z sufitu patrzy na mnie strach o to jak dalej moje życie się potoczy, a z nieba patrzy nadzieja i wiara, że wszystko się ułoży po mojej myśli. …modlę się, by ten strach o przyszłość nie zakotwiczy się we mnie. Załącznik 3157627
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
![]()
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
trzymaj sie kochana
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
Riana
![]() ![]() ![]() tak mi przykro.....
![]() |
#41 |
BAN stały
|
Riana-Strasznie mi Przykrooo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Bardzo nam przykro....
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Strasznie mi przykro, nie potrafię sobie tego wyobrazić...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
BAN stały
|
hejka
![]() jak sampoczucie??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.