Teść się do mnie przystawia?! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-27, 08:25   #31
kycia1
Wtajemniczenie

Dot.: Teść się do mnie przystawia?!

Ograniczyłabym do minimun kontakty z tesciem. Powiedziałabym Tz, ze jego ojciec sie do mnie przystawia, ze czuje sie psychicznie zgwałcona i ze nie zycze sobie kontaktu z tym dziadem (przykre ze to jego ojciec). Na pewno bym juz nie przychodzila do Tz-a - spotkania u mnie/ na miescie itd. Dałabym jasny sygnał dziadowi, ze mam go w nosie i ze nie mam na niego ochoty () i ze jego "podrywy" na mnie nie działaja.

Rozmowa z tesciowa- zakonczy sie klotnia stulecia. Jeszcze nie daj Boze bedzie tak, ze powie ze to Twoja wina, ze Ty go prowokujesz itd, dla mnie to nie ma sensu.

Dziadowi bym powiedziala jedno dosadne zdanie " Spier**** zboczencu" i nigdy juz bym sie tam nie pojawiła. Tz musi zrozumiec, to jest atak na Twoja prywtanosc. Wspolczuje Ci.
Stary 2010-05-27, 08:29   #32
nicka01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
nagrałabym tego oblecha za którymś razem jak by z takimi tekstami znów wyjechał,a potem zawołałabym do jednego pokoju tż,teściową i jego i powiedziałabym że chcę z nimi o czymś ważnym porozmawiać,następnie puściłabym nagrania i powiedziała,że nie życzę sobie takich komentarzy i takich zagrań

nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj

nicka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 08:42   #33
_vixen_
Zakorzenienie

Jak teściowa jest typową polską zahukaną kobieciną, gdzie portki w domu to świętość, jeszcze w twarz dostanie autorka wątku, za to, że "uwodzi teścia".
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 08:44   #34
201803290936
Konto usunięte

Ojciec Twojego chłopaka (nie żaden "teść") jest "nie halo", ale i Twój facet jest mocno "nie halo" skoro nie umie z ojcem załatwić takiej sprawy. Ty zresztą również jawisz mi się - po tym co piszesz i jak "załatwiasz" tą sprawę - jako jakaś "lebioda", co to prędzej mu te fotki pośle i się z nim prześpi, niż otworzy buzię i da wyraz swojemu niezadowoleniu i sprzeciwowi. Facet sobie pozwala, bo jak do tej pory nie przesłałaś mu jasnego komunikatu, że sobie nie życzysz. Wokół swojego chłopaka również krążysz na paluszkach i największe Twoje zmartwienie to takie, czy się aby na pewno nie obraził... Strasznie się dajesz urabiać tym facetom.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 09:12   #35
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aurora_1990 Pokaż wiadomość
phi

Całkiem normalne zachowanie teścia
Zapewne... na melinach.

Wierzę na słowo

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Po pierwsze pusciłabym pawia.
Istniałoby duże prawdopodobieńswto, że miałabym odruch wymiotny

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Ty zresztą również jawisz mi się - po tym co piszesz i jak "załatwiasz" tą sprawę - jako jakaś "lebioda", co to prędzej mu te fotki pośle i się z nim prześpi, niż otworzy buzię i da wyraz swojemu niezadowoleniu i sprzeciwowi.
Muszę się zgodzić z Doris, bo też odniosłam takie niejasne wrażenie.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 09:12   #36
daafnee
BAN stały

A ja zaś zwróciłam uwage na to, że wy ciągle się kłócicie.. przytulił Cie, bo płakałas po kłótni.. ojciec wziął telefon, bo się pokłóciliście..
To może daj sobie spokój zw związkiem, gdzie się ciągle kłócicie, tż nie reaguje, że jego ojciec Cie "podrywa".. nie wiem.. ja bym potraktowała gościa prosto z mostu np kiedyś jak będzie on i tż to bym powiedziała "prosze już do mnie nie dzwonić i nie komentować moich piersi, bo mnie to krępuje.."

A ten ojciec chyba tylko wtedy działa jak się kłócicie, co? Czy jak jest dobrze to też?
daafnee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 09:22   #37
sine.ira
BAN stały

No dokładnie, jak lebioda vel ciapa się zachowujesz autorko wątku. Gościu totalnie Cię nie szanuje, ma Cię chyba za idiotkę nadającą się tylko do pomacania, a Ty...nic. Łykasz tę żabę. Na dodatek pokazuje też jaki ma stosunek do swojego syna, obłapiając mu żonę (czy dziewczynę). Przecież poniża w ten sposób was oboje. A Ty nic ?
Właśnie, z chłopakiem też się ciągle kłócisz, znosisz jego fochy czy tam nie wiadomo co...No tupnijże w końcu nogą i powiedz basta, kobieto !
Wygarnij panu, ze sobie nie życzysz takiego traktowania i zagroź, ze jak nie przestanie, to pójdziesz z tym do jego syna i żony. Jak wyjdzie z tego heca (a wyjdzie na 100%) i ani pani małżonka, ani pan partner nie uwierzą Ci i nic w tej sprawie nie zrobią, to podziękuj całej trójce za dalszą współpracę.
Wyobrażasz sobie np. dziecko z takim zbokiem zostawić (niekoniecznie małe, ale np. taką nastolatkę) ? Masz pewność, ze skoro wobec Ciebie nie ma skrupułów, to wnuczce odpuści ? Przecież to jakiś zbok jest, totatnie pozbawiony moralnych zasad. Ja bym się od takiej patologii trzymała z daleka.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 09:26   #38
assantea
Raczkowanie

a może jest zupełnie inaczej niż sądzisz. Może nie przypadłaś do gustu teściowi jako jego potencjalna synowa i w ten sposób próbuje cię wykreślić z życia swojej rodziny. Może miał nadzieję że jego prowokacyjne zachowanie spowoduje że zgodzisz się na to dotykanie, wysyłanie zdjęć, pikantne rozmowy i inne takie. Wtedy tatuś szybciutko pokaże zdjęcia i nagrane rozmowy synusiowi i juz ma "synową" z głowy - no bo który chłopak chciałby mieć taką dziewczynę....
assantea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 09:30   #39
daafnee
BAN stały

Cytat:
Napisane przez assantea Pokaż wiadomość
a może jest zupełnie inaczej niż sądzisz. Może nie przypadłaś do gustu teściowi jako jego potencjalna synowa i w ten sposób próbuje cię wykreślić z życia swojej rodziny. Może miał nadzieję że jego prowokacyjne zachowanie spowoduje że zgodzisz się na to dotykanie, wysyłanie zdjęć, pikantne rozmowy i inne takie. Wtedy tatuś szybciutko pokaże zdjęcia i nagrane rozmowy synusiowi i juz ma "synową" z głowy - no bo który chłopak chciałby mieć taką dziewczynę....

ja też tak myśle, ale bałam się pierwsza napisać taką opinie..
i dziwi mnie to, że tak jak pisałam wyżej on zawsze atakuje po ich kłótni. bo kobieta wtedy wedle myślenia facetów szuka pocieszenia.. i ma nadzieje ze wtedy się przytuli itd.
daafnee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 09:41   #40
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez assantea Pokaż wiadomość

Zawsze mi się wydawało, że takie pokrętne pomysły mogą się zrodzić w głowach niektórych kobiet, ale faceta??? Może życia nie znam
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 09:53   #41
assantea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Zawsze mi się wydawało, że takie pokrętne pomysły mogą się zrodzić w głowach niektórych kobiet, ale faceta??? Może życia nie znam
No też mi się wydaje że to jest mniej prawdopodobna wersja niż to że się po prostu na nią napalił.... no ale nigdy niczego nie można wykluczyć
assantea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 09:55   #42
kitkulka
Zakorzenienie

Czym prędzej porozmawiaj o tym ze swoim partnerem, żeby w przyszłości nie było z tego jakiejś kichy!
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 10:00   #43
yoona
Zakorzenienie

co za oblesna sytuacja. powiedz dziadowi co o nim myslisz a potem po prostu tam nie chodz.

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 10:02   #44
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Ojciec Twojego chłopaka (nie żaden "teść") jest "nie halo", ale i Twój facet jest mocno "nie halo" skoro nie umie z ojcem załatwić takiej sprawy. Ty zresztą również jawisz mi się - po tym co piszesz i jak "załatwiasz" tą sprawę - jako jakaś "lebioda", co to prędzej mu te fotki pośle i się z nim prześpi, niż otworzy buzię i da wyraz swojemu niezadowoleniu i sprzeciwowi. Facet sobie pozwala, bo jak do tej pory nie przesłałaś mu jasnego komunikatu, że sobie nie życzysz. Wokół swojego chłopaka również krążysz na paluszkach i największe Twoje zmartwienie to takie, czy się aby na pewno nie obraził... Strasznie się dajesz urabiać tym facetom.
Przykro mi, ale ja też tak uważam. Rozumiem, że to cholernie niefajna sytuacja i trudno Ci się ostro przeciwstawić, ale NIE MOŻNA czegoś takiego tolerować!

Co robić? Ojcu faceta ostro i krótko powiedzieć, że nie życzysz sobie takich tekstów a to co robi jest karalne. Jeśli kiedyś jeszcze zdarzy się taka sytuacja, bo WYJĄTKOWO z jakichś przyczyn zostaniesz z nim sam na sam, skończyć rozmowę i wyjść. Jeśli to będzie u Ciebie - wyrzucić go za drzwi.

Swojemu facetowi powiedzieć, że oczekujesz od niego wsparcia, bo kto jak kto, ale on powinien Ci wierzyć i być gotowym, by Cię bronić. I wyegzekwować to! Jeżeli nic się z jego strony nie zmieni - zerwać, nawet jeśli będzie bolało. Skoro w takiej sytuacji strzela fochy, zamiast Cię wesprzeć, możesz się spodziewać, że w innych trudnych momentach zachowa się analogicznie. Słyszałaś o facetach, którzy porzucają zgwałconą dziewczynę, bo "to jej wina, musiała mężczyznę sprowokować"? To się naprawdę zdarza.

Jeszcze jedno, tak z głębi serca ode mnie. Wiem, że wiedzieć co zrobić to jedno a wcielić w życie to drugie. Zwłaszcza w tak delikatnej sytuacji. Ładnych parę lat temu sama padłam ofiarą faceta, który zaczął "nieśmiało" macać mnie w autobusie. Nie chciałam tego. Wiedziałam że trzeba coś zrobić, ale... nie mogłam nawet ruszyć palcem. Czułam się jak sparaliżowana.

Pamiętaj, jeśli Ty tego nie zrobisz, nikt nie zrobi tego za Ciebie. I będzie gorzej i gorzej.

Trzymam za Ciebie kciuki

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37

Edytowane przez mysiak
Czas edycji: 2010-05-27 o 10:13
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 10:16   #45
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kru_szyna Pokaż wiadomość
Nie mam jak tego nagrać, telefon mam, że tak powiem 'do wysyłania sms i dzwonienia'. Po za tym tak myślę, że może to się uspokoi? Może to takie chwilowe? Wcześniej tego nie było, zawsze rozmawiałam z nim normalnie, nie było takich sytuacji. Nie wiem, dlaczego to się zmieniło..
Kiedyś nie jeździłam tam, ponieważ nie mogłam wytrzymać penwej atmosfery tam panującej, to teściowa zaczeła mi 'docinać', że nie przyjeżdżam..

Cerveza - naprawdę nie chcę w to angażować teściowej, to kobieta, która zawsze stanie za nim w obronie. To ja będę tą najgorszą.
I bedziesz tak czekac z nadzieja ze moze jednak to minie? Kobieto nad czym tu sie zastanawiac, przeciez sprawa jest prosta. Telefonow od tescia odbierac nie musisz, pogadaj z nim i powiedz ze nie zyczysz sobie takich komentarzy (chyba ze nie chcesz biedaczka urazic;/) a jesli to nie poskutkuje to pogadaj z TŻ, chociaz dziwne mówisz ze rozmawialas z nim o tym a on sobie nic z tym nie zrobił... moze jestes zbyt malo stanowcza i Cie olewa
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 10:41   #46
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aurora_1990 Pokaż wiadomość
phi

Całkiem normalne zachowanie teścia
No jasne, nie widzę problemu, powinna pozwolić na takie zachowanie i odwzajemniać zaloty.
Aurora, dobrze się czujesz? Szczerze ci wspolczuje, jak TO jest dla ciebie normalne. Super masz rodzine

Edytowane przez vikuniaa
Czas edycji: 2010-05-27 o 10:58
vikuniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 11:46   #47
kreizi_baska
Raczkowanie

Droga Autorko...
Niestety ale nie potrafię Cię zrozumieć... Mi nie odpowiada jak OBCY facet wali do mnie takimi tekstami a co dopiero przyszły teść...?!
1. Faktycznie nagraj rozmowę z Twoim teściem, (dyktafon kosztuje kilkadziesiąt zł, a nawet każda kom (nawet taka tylko do dzwonienia i smsowania) posiada dyktafon). I daj to odsłuchać ale Twojemu TŻ...
2. Sama do teścia cały czas mów teksty typu: Nie życzę sobie takich tekstów, itd (skoro nie potrafisz albo nie chcesz ostro )
3. Jeśli Twój TŻ tego nie załatwi i dalej, po tym nagraniu nie uwierzy Ci (teraz niejako ma prawo niedowierzać bo to jest przecież jego OJCIEC), to zerwij, będzie bolało- trudno, minie. Ale nie możesz być z facetem który nie potrafi zająć się problemem. I później będzie to się przejawiać w innych sytuacjach.
4. Unikaj wizyt u nich w domu a jeśli już musisz to absolutnie nie zostawaj z teściem sam na sam
kreizi_baska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 12:02   #48
kru_szyna
Raczkowanie

Mam nokie 3310.
Co do kłótni z TŻ, nie kłócę się z nim często, a jego ojciec nie wiedział tego ani wtedy, ani wczoraj. Wziął mu telefon, bo chciał mi złożyć życzenia, złożył i zaczął swoją gadkę. Powiedziałam, że żadnych zdjęć mu nie wyślę, więc ma zakończyć takie tematy, bo sobie tego nie życzę.
Co do TŻ-ta, gdy mu powiedziałam, o tym wydarzeniu z zeszłego tygodnia, bardzo się zdenerwował, co powiedział? "Jak wrócimy, to mu przy***ie, zobaczymy jak będzie się tłumaczył! Przystawia się do mojej dziewczyny!" A wiem, że jest do tego zdolny, więc uspokoiłam go i powiedziałam, żeby tego nie robił, bo to ja wyjdę na najgorszą w oczach jego rodziny. A wiem, że by tak było.
kru_szyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 12:05   #49
201803290936
Konto usunięte

Nie nadużywajmy słowa "teść", czy też "przyszły teść". Na razie wygląda to tak, że oni często się kłócą (autorka wątku ze swoim facetem), jest strzelanie fochami, tatuś chłopaka to niewyżyty prostak, więc nic tylko marzyć o ślubie i o tym, aby niejako stać się częścią takiej rodziny...
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 12:19   #50
kru_szyna
Raczkowanie

Doris1981 - przeczytaj to, co napisałam post wyżej.
Nie zwracam się do niego per teść, tutaj napisałam tak, żeby było wiadomo o co chodzi.
Stary 2010-05-27, 13:39   #51
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie zwracam się do niego per teść, tutaj napisałam tak, żeby było wiadomo o co chodzi.
Ale dziewczyny w wątku co chwila tak piszą. A to jednak robi pewną różnicę.

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 13:46   #52
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam, chciałabym, abyście pomogły rozwiązać mój problem..
Mam już tutaj konto, którego stale używam, jednak tak mi wstyd, że nie chcę się ujawniać.
Może zacznę od początku.
Z moim TŻ jesteśmy od 3 lat.
Otóż ostatnio jego ojciec, zaczął mi prawić komplementy, na temat piersi,
urody itp. gdy nikogo nie ma w pobliżu, np TŻ jest w WC, bądź wyjdzie do sklepu.
W zeszłym tygodniu, gdy TŻ odwoził swojego wuja, zostałam z nim sama.
Z racji tego, że byłam zapłakana (kłotnia z TŻ) jego ojciec przytulił mnie.
Myślałam, że chce mnie pocieszyć. Jednak on jedną ręką chciał chwycić mojej twarzy (podnieść ją go góry i pocałować),
a drugą moich piersi,gwałtownie się odsunęłam i uciekłam do pokoju.
W tym momencie przyszedł TŻ.
Sprawa ucichła.
Jednak dzisiaj w związku z moimi imieninami, teść zadzwonił do mnie z życzeniami.
Złożył je, a za chwilę zaczął mówić, że mam piękne piersi i czy mogłabym mu je wysłać
na komórkę, że będą one do jego użytku. Wcześniej napomknął, że sam brał prysznic i że szkoda, że ktoś z nim tam nie był.
Naprawdę nie wiem, jak mam na to reagować? Nie chcę naskoczyć na teścia, być nie miła.
Jednak strasznie mnie to denerwuje!
Koleżanki, doradźcie coś..
Cytat:
Po tym, co stało się w zeszłym tygodniu, poszliśmy na "popijawę" z TŻ rodzicami, do ich znajomych.
Wyszliśmy z psem i powiedziałam mu o tym, choć było mi bardzo ciężko.
Bardzo się zdenerwował, jednak powiedziałam mu, że nie ma nic mówić, nie chcę, aby moja teściowa jak i teść byli dla mnie nie przyjemni..
A wiem, że z obydwu stron to ja byłabym tą najgorszą..
Powiedział, że już nigdy nie zostawi mnie samą z ojcem..
A dzisiaj nagle ten telefon..
Cytat:
Nie wiem co mam teraz zrobić, naprawdę.
Bo mój TŻ dzwonił dzisiaj z tel. ojca, rozmawiałam z nim, trochę się pokłóciliśmy,
a za chwilę słyszę w słuchawce: "ja jej złożę życzenia" złożył mi je i mówi, że odszedł dalej od mojego TŻ by on nie słyszał rozmowy i zaczął mówić to, co napisałam w pierwszym poście. Mówiłam, że chcę porozmawiać z TŻ, poszedł do jego pokoju i powiedział, że śpi.
Więc teraz wiem, że on jest na mnie zły, nie odzywa się..
Zapewne będę miała wygadywane, że wolałam rozmawiać z jego ojcem niż z nim..
Na koniec, teść dodał, że nie mam nić mówić swojemu TŻ i że mam się zastanowić nadd tymi zdjęciami..

MyszkaMini
- mówiłam, że nie chcę takich słów w moim kierunku..
Cytat:
Hultaj - przypuszczam, że powie, że mi to odpowiada, skoro z nim rozmawiam.
Albo, że musieliśmy porozmawiać o czymś ważnym, skoro jego ojciec, wyszedł, aby on go nie słyszał..

Ukrycior - tego nie było, dzieje się tak od pewnego czasu i nie mam pojęcia dlaczego
Naprawdę chcę, aby to się skończyło..
Nie lubię przebywać w jego domu od samego początku, chociaż i tak mieszkamy u mnie gdy wraca z delegacji, to i tak przeważnie jedną noc, albo dzień śpimy/spędzamy u niego.. z jego rodzicami..
Cytat:
1. Powiedziałam mu to..
2. A dlaczego chce to zrobić? Bo ja szczerze mówiąc nie wpadłam na taką opcję..
3.U niego spędzamy choć parę godzin w tygodniu, bo mieszkamy u mnie..
4. Praktycznie nie on dzwonił, tylko mój TŻ, potem wziął mu ojciec telefon, żeby złożyć mi życzenia.
Cytat:
Nie mam jak tego nagrać, telefon mam, że tak powiem 'do wysyłania sms i dzwonienia'. Po za tym tak myślę, że może to się uspokoi? Może to takie chwilowe? Wcześniej tego nie było, zawsze rozmawiałam z nim normalnie, nie było takich sytuacji. Nie wiem, dlaczego to się zmieniło..
Kiedyś nie jeździłam tam, ponieważ nie mogłam wytrzymać penwej atmosfery tam panującej, to teściowa zaczeła mi 'docinać', że nie przyjeżdżam..

Cerveza - naprawdę nie chcę w to angażować teściowej, to kobieta, która zawsze stanie za nim w obronie. To ja będę tą najgorszą.
Cytat:
Mam nokie 3310.
Co do kłótni z TŻ, nie kłócę się z nim często, a jego ojciec nie wiedział tego ani wtedy, ani wczoraj. Wziął mu telefon, bo chciał mi złożyć życzenia, złożył i zaczął swoją gadkę. Powiedziałam, że żadnych zdjęć mu nie wyślę, więc ma zakończyć takie tematy, bo sobie tego nie życzę.
Co do TŻ-ta, gdy mu powiedziałam, o tym wydarzeniu z zeszłego tygodnia, bardzo się zdenerwował, co powiedział? "Jak wrócimy, to mu przy***ie, zobaczymy jak będzie się tłumaczył! Przystawia się do mojej dziewczyny!" A wiem, że jest do tego zdolny, więc uspokoiłam go i powiedziałam, żeby tego nie robił, bo to ja wyjdę na najgorszą w oczach jego rodziny. A wiem, że by tak było.
Jakoś mi trudno uwierzyć, że jakakolwiek dziewczyna/kobieta pozwalałaby sobie na coś takiego
Trochę szacunku do samej siebie by nie zaszkodziło.
(

Cytat:
Bez obaw. Jak napiszesz, że chodzi o ojca twojego chłopaka to też zrozumiemy

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 13:48   #53
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Ja bym tam nie chodziła, tescia bym krótko spławiła i nie rozmawiała z nim wiecej. Chłopaka bym ostro obserwowała, czy nie odziedziczył skłonnosci po rodzince.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 13:52   #54
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
A ja bym powiedziała facetowi prosto z mostu, że sobie nie życzę głupich tekstów, że jest obleśnym dziadem i wstydu nie ma jawnie przystawiając się do dziewczyny syna. Najlepiej bez niedomówień. Prosty i jasny komunikat, że się idiota kompromituje.
Jedyne rozsądne wyjście (pomijając obleśnego dziada).
Zrobić wszystko, żeby się odczepił, nawet za cenę obrazy.

Autorko wątku w takiej sytuacji jak ty była moja koleżanka i powiem ci, że zakończyło się bardzo przykrym incydentem, ogromną, rodzinną awanturą i przez to, że w porę nie powiedziała "spieprzaj dziadu" to potem cała rodzina narzeczonego wiedziała o jej "romansie z teściem". A jej związek z facetem się po prostu rozpadł, bo mimo, że chłopak jej wierzył to niestety nie wytrzymali presji ze strony całej jego rodziny - ciotek, babć, wujków i oczywiście mamusi... A wszystko dlatego, że chciała być dyskretna i zachować dobre relacje z "teściami". W takiej sytuacji pal licho relacje, niech będą i złe - bo są ku temu podstawy.

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-05-27 o 13:56
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 14:09   #55
kru_szyna
Raczkowanie

Czyli mam powiedzieć TŻ o czym jego ojciec wczoraj do mnie mówił i nie odzywać się w ogóle do niego (tzn do jego ojca) ?
Powiedzieć mu, żeby porozmawiał ze swoim ojcem jakoś na spokojnie?
Czy powiedzieć, żeby nic nie mówił, ale żeby wiedział?
Stary 2010-05-27, 14:16   #56
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli mam powiedzieć TŻ o czym jego ojciec wczoraj do mnie mówił i nie odzywać się w ogóle do niego (tzn do jego ojca) ?
A sama nie masz języka, żeby powiedzieć? dlaczego chcesz się wyręczać chłopakiem?
Powiedz to jego ojcu, na głos i wyraźnie, że sobie nie życzysz takiego traktowania.
Jak milczysz to dajesz mu zgodę na te zaloty - proste, prawda?

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 14:22   #57
kru_szyna
Raczkowanie

Mówiłam to już jego ojcu.
Stary 2010-05-27, 14:22   #58
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Powiedz to jego ojcu, na głos i wyraźnie, że sobie nie życzysz takiego traktowania.
No, też tak myślę. W końcu to nie chłopak Cię obmacuje tylko jego ojciec dlatego jemu właśnie wartoby zakomunikować, że sobie tych macanek nie życzysz.
Co za oblech patentowany z tego dziada.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Mówiłam to już jego ojcu.
I co on na to powiedział ?
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 14:27   #59
kru_szyna
Raczkowanie

"Ale zastanów się jeszcze nad tymi zdjęciami."
Stary 2010-05-27, 14:28   #60
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Na twoim miejscu powiedziałabym wprost do niego, żeby przestał, że twój chłopak o wszystkim wie, i żeby się zastanowił czy mu nie wstyd tak traktować własne dziecko i jego dziewczynę. Zresztą ja bym nie była taka spokojna, ja bym wprost powiedziała "Nie życzę sobie takich propozycji od pana a jeśli pan nie rozumie słowa "nie" to porozmawiam z pana żoną, może ona panu lepiej ode mnie wytłumaczy, bo X (twój chłopak) już o tym wszystkim wie. Żegnam". To i tak jest bardzo kulturalne...

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-05-27 o 14:29
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości