|
|
#32 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część V
Dziewczyny a co kupujecie sobie z okazji Dnia Dziecka
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Nosku, nic.
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
Nosku, nawet ja bym na to nie wpadła
|
|
|
|
#35 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w końcu to konto oszczędnościowe tak na prawdę nie oglądałam się już za innymi ofertami, nie obracam milionami żeby moje oszczędności znacząco się mnożyły a z bankomatami innych banków oprócz PKO mam problem więc zostałam przy mbanku bo jestem od długiego czasu i kiedyś właśnie oni mieli najlepsza ofertę. Długo mi to konto i tak już nie posłuży
|
|
#36 |
|
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;19711355]Nosku, nawet ja bym na to nie wpadła
[/QUOTE]Niedobrze. Idę się uczyć... mam jutro dwa egzaminy...
|
|
#37 | ||
|
Zakorzenienie
|
he he, mój tata nawet powiedział, żeby oddać, może jakaś Justyna sobie weźmie
Tylke że jeszcze jest tam data ślubu, to krąg się trochę zawęża ![]() Cytat:
Ups, faktycznie ![]() Chętnie bym sobie coś sprawiła, no ale muszę przyoszczędzić. A tak w ogóle to zamówiłam sobie z Avonu krem rozjaśniający przebarwienia Anew z zestawem Reversalist, żeby mieć na nich upust 40%, bo miałam 1 zamówienie(strasznie mi się podoba krem pod oczy z tą perłową bazą na wierzchu wieczka, jest świetna, taka jedwabista![]() Cytat:
U nas akurat Pan Młody, on płaci za jedne rzeczy, ja za inne, tak że wychodzi właściwie równo po połowie w ogólnym rozrachunku.
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie.dzis sie lepiej czuje,ide zaraz na basen,potem sie poucze i nie wiem co dalej.miejsca sobie nie umiem znaleźć.
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo będę miała wspólne z TŻ
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie bez sensu. Ja mam w planie mieć z TŻ wspólne konto na "życiowe" wydatki a poza tym każdy swoje osobiste na własne potrzeby.
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny powodzenia w walce z nałogiem...
![]() Ja się też zaczynam ograniczać, choć nie mam strasznie wielkich zbiorów kosmetycznych, ale przyznam szczerze, że nie lubię mieć wielu kosmetyków (tak wiem.... dziwnie to brzmi ), nie lubię mieć 20 szminek, 10 róży itd...Dużą satysfakcję sprawia mi samo zużycie kosmetyku a dopiero potem kupienie nowego ![]() No i pieniążki trzeba oszczędzać.
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to mówi moja koleżanka mąż i żonka to wspólna kieszonka mój ojciec daje mamie trochę kasy ale ma też na "swoje" wydatki i dla mnie to jest nie dopuszczalne TŻ mi nigdy na nic nie żałował i to może temu, sama już nie wiem
|
|
#45 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TZ też placi za to co wymieniłaś, ale ja płacę za wszystkich gości od osoby, to wyjdzie na to samo...Cytat:
Trzymaj się jakoś, zajmij się sobą i zrób sobie małe przyjemności w Dniu Dziecka!
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
hosenko ma zamiar przyjechac do moich rodziców wieczorem.napisał tylko smsa.
ja tez uwazam ze lepiej miec swoje konto i jedno wspolne na wydatki ,,domowe".nigdy nie wiadomo co facetowi strzeli do głowy i co zrobi.widzialam jak jednej facet zablokowal konto ktore bylo wspolne,potem odłączył kom.nie było za wesoło.osobne konta plus jedno na wydatki domowe to chyba optymalne rozwiazanie.
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Też uważam, że najlepszym wyjściem jest jedno wspólne konto na wydatki "codziennie" i każdy żeby miał swoje
zetafon ma przyjechać do Twoich rodziców, ale Ty też będziesz wtedy w domu? No i wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka
|
|
|
|
#49 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze się okazywało że lepiej coś do mieszkania kupić niż np kosmetyk, ciuch, książkę itp. Czemu niedopuszczalne że Twój tata ma na własne wydatki? ![]() Dla mnie najzdrowsza sytuacja jest taka że każde z małżonków zarabia i dysponuje jakąś tam częścią tych zarobków na własne potrzeby i sam decyduje co sobie kupi, czy odłoży, czy może kupi tej drugiej osobie jakiś drobiazg. No i w pewnym sensie mając własne konto jestem niezależna i nikt mi nic nie zablokuje. ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Nynka pomieszkacie razem, na swoim i zobaczysz czy to jest dobre rozwiązanie bo jednak na odległość związek wygląda inaczej niż potem na wspólnym gospodarstwie.
|
|
#51 |
|
|
My postanowiliśmy, że będziemy mieć kiedyś wspólne konto, ale każde z nas będzie miało swoje "kieszonkowe" w które drugie się nie wtrąca
Większe zakupy trzeba będzie jednak konsultować. ![]() Muszę przyznać, że odkąd "prawie mieszkam" z TŻ inaczej na to wszystko patrzę. Teraz jest już lepiej, ale na początku strasznie się nie mogliśmy dogadać w najprostszych sprawach typu zmywanie, sprzątanie...
|
|
#52 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej 1200 + jego 1200 są na koncie a on pozostały 1000 ma dla siebie i wszystko przepija kupiła wczoraj dywaniki do łazienki to usłyszała że niepotrzebnie bo zaraz się zniszczą ![]() wiem że na odległość jest inaczej niż razem ale znam też mojego TŻ i wiem że nawet teraz jak coś mi się podoba a szkoda mi na to kasy to on mi to kupi żebym tylko była szczęśliwa i zadowolona on też wie że nie jestem rozrzutna i nie lubię wydawać na byle co mój ojciec znowu w domu nie robiłby żadnych remontów bo po co bo szkoda pieniędzy a TŻ wprost przeciwnie, sam kupuje to jakiś dywan to meble to ściany maluje i zawsze mnie pyta o zdanie ![]() może żyję złudzeniami ale widząc jak jest u mnie w rodzinie a jak jest u TŻ to widzę kolosalną różnicę. Wydaje mi się że nawet mając wspólne konto można ustalić sobie jakąś kwotę którą każde z nas będzie mogło wydać na co będzie chciało ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
to ja mam jeszcze lepsza sytuację bo mama sama utrzymuje 5 osobową rodzinę ,ojciec jest na kuroniówce ale dorabia,zresztą nawet jak pracował to grosza nie dał.Mam sama płaci WSZYSTKIE rachunki..wodę,prąd,kosze itp...teraz zarobi ok 2 tysięcy ale jeszcze 2 miesiące temu zarabiała w poprzednim zakładzie 600-100 dlatego się zwolniła...
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co ma to przepije a dla mnie to normalnie nie do pomyślenia... u mnie rachunki i wszystkie wydatki są właśnie z tych wspólnych pieniędzy ale mimo wszystko uważam nie w porządku postępowanie ojca... ale co ja mogę na to poradzić...
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie grosza się nie dołoży na nic
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
takiego to...
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
ale wiadomo jaki jest pogląd na rozwody na wsi i w katoliciej rodzinie.na miejscu matki bym go co najmniej 10 lat temu z domu.....ale skoro tak lubi.Ja tylko mam nadzieję ,że wkrótce się wyprowadzę bo nie moge na niego patrzec
|
#58 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak każdy rządzi swoją działką. I Tata się nie wtrąca w dywaniki, fryzjera i nie wiadomo co jeszcze. I ja też chcę mieć w podobny sposób, móc sobie np oszczędzić na większy wydatek a nie pod kontrolą faceta. ![]() Cytat:
|
|
#59 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jeżeli TŻ nie będzie mi kasy wyliczał to mogę mieć i konto wspólne, nie będzie mi to przeszkadzało wiadomo, każdy z nas ma inny pogląda jaki to może być wydatek??
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Koshatko-chyba po to żeby się niszczyć.poza kasą to jest poniżanie ,wyzywanie itp..ciągłe awantury.nie życzę najgorszemu wrogowi takiego ojca jak mam ja i takiej sytuacji.
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

tak na prawdę nie oglądałam się już za innymi ofertami, nie obracam milionami żeby moje oszczędności znacząco się mnożyły a z bankomatami innych banków oprócz PKO mam problem więc zostałam przy mbanku bo jestem od długiego czasu i kiedyś właśnie oni mieli najlepsza ofertę. Długo mi to konto i tak już nie posłuży
mam jutro dwa egzaminy... 

Zawsze się okazywało że lepiej coś do mieszkania kupić niż np kosmetyk, ciuch, książkę itp.