Studia zaoczne - co i jak? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-08, 10:44   #31
izydorek
Raczkowanie

Dot.: Studia zaoczne - co i jak?

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
Elegance to wszystko zależy od uczelni, kierunku studiów i samych wykładowców. ja skończyłam mgr na dziennych i teraz robie licencjat na zaocznych na zupełnie innej uczelni i mam porównanie. Na dziennych musiałam się duuuużo uczyć, miałam dużo egzaminów na których rzeczywiście wymagali, na zajęcia trzeba było chodzić, pisać kolokwia itd. na zaocznych mam zajęcia co 2 tygodnie od rana do nocy w małych dusznych salach gdzie jest b. dużo ludzi i zero przerw co powoduje ze niewiele się wynosi z zajęć. Wymagać nie wymagają, egzaminy trudne nie są i geralnie wg. mnie to jest zabawa w studiowanie. pewnie ze na innych uczelniach moze byc inaczej,ale moje zdanie jest takie ze jezeli chcesz zdobyc papier i sie przesliznac przez studia z minimalnym nakladem pracy to zaoczne sa dla Ciebie:p
mnie najbardziej rozbawial sytuacja jak u mnie na 1roku babki w przedziale 45-50 lat negocjowały z wykładowcą żeby na egzaminie można było dostać 6 !!!!! nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać...
niestety nie mogę się z Tobą zgodzić. Sama studiowałam zaocznie filologię angielską i co tam było za rzeź to po prostu nie jesteście w stanie sobie chyba wyobrazić - wymagający nauczyciele, MNÓSTWO zakuwania, zakuwania i jeszcze raz ZAKUWANIA! nie było przelewek. Jeśli ktoś się nie uczył, olewał ćwiczenia i wykłady to nie było jakiejkolwiek nadziei na podchodzenie do egzaminów. Więc to nie jest tak, że studia zaoczne wymagają minimalnego nakładu pracy, bo ja idąc na zaoczne też tak myślałam i bardzo szybko mi uświadomiono, że nauka to jest podstawa. I bardzo szybko również po pierwszym roku połowa osób poodpadała, bo po prostu nie wyrabiali. Zjazdy raz na dwa tygodnie, i większość trzeba było opracowywać sobie samemu w domu.
I wydaje mi się, że kończąc studia zaoczne nie jest wcale tak prosto jak to wydaje się wielu osobom.
izydorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 11:29   #32
gg22
Zakorzenienie

IZYDOREK zaznaczyłam, że to zależy od studiów, wykładowców, kierunku, uczelni itd. ja pisze o tym co sama widze na swoich, porównuje do tego co miałam na dziennych i niestety zaoczne wypadają bardzo miernie-niestety...ale mówie, różnie bywa
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-09, 12:16   #33
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arkadia1616 Pokaż wiadomość
No to może tak jest u Ciebie. Ja studiuję zaocznie i mam bardziej przechlapane niż dzienni. Powod? Takie właśnie głupie gadanie.

Po moim miejście ( jednym z większych w Polsce ) poszły głosy bardzo mocne że na moim Uniwerku studenci zaoczni mają 5 za nic. Nic nie robią baangują i wszystko cacy nyny a profesorowie tylko piąteczki stawiają bo człowiek płaci człowiek wymaga.
No i się nasi profesorowie wkurzyli i otwarcie powiedzieli na otwarciu. Prosze sobie nie wyobrażać że Panstwo sobie kupili dyplom w tym momencie. Państwo uczą się dokładnie tego co dzienni. Kropka w kropkę ten sam program i egzaminy. Jedyne co was wróżni to to że Panstwo macie mniej godzin i więcej robicie sami w domu jako ludzie dorośli.
Od Państwa wymagamy więcej niż od studentów dziennych. Państwo wiecie po co tu przyszliście.

I są ostrzy na kolokwiach i egzaminach i wszystkich zaliczeniach. Nie ma nic za darmo.

Płacę = zdaję to mit przunajmniej na moim Uniwerku.

Co do tematu: Na pewno musisz mieć zdane jakies wymagane przedmioty z kierunku. Nikt nie przyjmie Cię np na biologię z dodatkową historią
Zgadzam się. Aktualnie też studiuję zaocznie. Przerób dany materiał w jeden dzień na uczelni, od rana do wieczora. Musisz w domu się uczyć.

Poza tym, problem w stereotypach. Był jeden profesor, który oblał cały rok, twierdząc - państwo są na zaocznych, więc Państwo pracują. A jak Państwo pracują to was stać na poprawki i wyszedł nie robiąc egzaminu...

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-09, 15:17   #34
Elegance
Rozeznanie

nie powinien tak robic.. O.o

Studentka Politechniki Wrocławskiej
Elegance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości