|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dlaczego ludzie wrzucaja na zdjecie profile w Facebooku czy NK zdjecia swoich d
Bo utożsamiają swoje dziecko/ męża jako swoja rodzine czyli siebie samego. I jeśli tylko spełniają dzięki temu potrzebe pochwalenia się przed światem jak u mnie sie miewa ok, nie trzeba tego oglądać. Ale gorszym zjawiskiem jest plaga zdjęć w okresie wakacyjnym "ja na tle Głazu Chrobrego w Myszkówce Dolnej. ps. na drugim planie moje Audi Coupe".
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego ludzie wrzucaja na zdjecie profile w Facebooku czy NK zdjecia swoich d
Wszystko w porządku dopóki te zdjęcia nie są identyczne. Bo często szczęśliwi rodzice wrzucają zdjęć 50. I wszystkie takie same...
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
No coż, w końcu to ich sprawa
Edytowane przez solq Czas edycji: 2011-07-10 o 11:36 |
|
|
|
|
#34 |
|
... choć nie Westwood
|
A mnie to ani ziębi, ani grzeje
![]() Poza tym lubię oglądać dzieci, może niekoniecznie 50 zdjęć w tych samych pozach, ale fajnie obejrzeć jak rośnie bobas dawno nie widzianego kuzyna czy koleżanki ![]() Bardziej śmieszą mnie męskie zdjęcia z pitbullem albo przy nie swojej furze
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
Moja dość daleka znajoma jakiś czas temu wrzuciła zdjęcie usg swojego dziecka
Nie znoszę przesady.
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo "jaki juz jestem duzy" itp ;p z podpisami jako niby wypowiedzi dziecka ;p ja sama jestem w ciazy.. ale ie chce tak robic.. tzn pewnie dodam CZASEM jakies zdjecie albo przynajmniej jedno po prostu.. ale na bank nie zasypie mojej galerii setka zdjec z dzieckiem, w kazdej pozycji o kazdej porze dnia... ;p to jest glupie. a najlepsze jak matki zdjec nie ma...a jest 50 dziecka.. ja wiekszosci nowych dodanych zdjec na nk nie ogladam wcale.. albo jak juz mi sie koszmarnie nudzi. chyba nk juz sie nie nadaje do niczego ;p ogolnie to wole siedziecna FB Edytowane przez madzia_g Czas edycji: 2010-06-08 o 12:54 |
|
|
|
|
|
#37 |
|
BAN stały
|
szajbka,ale ja nie pisałam o tobie.
Ty masz 2 zdjecie dziecka,ok a nie setki ![]() Mnie to smieszy,ze dodaja fotki dziecka 100 takie same tylko jak się inaczej ulozy cyk fotka i nasza klase.
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-06-08 o 19:47 |
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
A mnie najbardziej drażnią te sytuacje, kiedy ktoś doda choćby 1 fotkę na n-k i zadręcza wszystkich dookoła aby ją zobaczyli i dali komentarz. Ja nie mam n-k, ale jeden mój znajomy to już mi wprost żyć nie daje, choć zdaje sobie sprawę, że delikatnie nie przepadam za jego żoną, to gdy tylko jest u mnie non stop tylko słyszę-'' och, wejdź na n-k, zobacz jakie śliczne zdjęcie wrzuciłem J. i dzieci......''. Jak mówię że potem, to co 5 minut się o to dopomina i już czasem dla świętego spokoju, ale oglądam..........
|
|
#39 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez kumkumkum1986 Czas edycji: 2010-06-08 o 12:13 |
||||
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;19851996]
Paryż, Wilno, Złoty Potok, grill na działce, Tatralandia ...... - powodzi mi się, na wakacje jeżdżę, audi mam[/QUOTE] Rzeczywiście trzeba kupę kasy mieć, żeby zwiedzić te miejsca ![]() Cóż, ludzie robią sobie najczęściej zdjęcia na wyjazdach/imprezach to skąd mają wrzucać? Śmieszy mnie takie podejście.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Słowo "bachor" brzmi bardziej wyraziście i obrazowo
Bez przypisywania temu głębszych treści nienawiści i pogardy do dziecioków czy co
|
|
|
|
|
#42 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
inne nie maja prawa bytu
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jakie zdjecia ludzie maja wstawiac na nk? z podrozy nie, z imprezy nie, z domu nie. ze slubu nie, z zona nie, z mezem nie itd itp ;p;p to jakie?? :d
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;19851996]Ja lubię oglądać zdjęcia dzieci, a śmieszą mnie zdjęcia z wieżą Eiffla.
Paryż, Wilno, Złoty Potok, grill na działce, Tatralandia ...... - powodzi mi się, na wakacje jeżdżę, audi mam[/QUOTE] Boze, Ty naprawde widzisz w tym przechwalanie sie? Sa ludzie ktorzy uwielbiaja podrozowac, to jest ich hobby i ja uwielbiam ogladac ich zdjecia z podrozy. Sa czesto przepiekne! Plus, ze czasem mozna miec jakies pojecie czy np. warto skorzystac z hotelu w ktorym spali. Mam na FB znajomych z roznych zakamarkow Europy, i wszyscy maja zdjecia z wycieczek z calego swiata, to co, kazdy sie chwali??? aha, te same osoby maja tez zdjecia calej rodzinki, ale to w osobnym albumie i ich ilosc raczej nie zdominowala profilu...A co jest zlego w grillu na dzialce albo w byciu wlascicielem audi to juz naprawde nie kumam Moze najlepiej niech kazdy jezdzi maluchem i siedzi cale zycie w domu zeby sobie nie psuc relacji z ludzmi
Edytowane przez Blushy Czas edycji: 2010-06-08 o 12:41 |
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
A co złego jest w zdjęciach dzieci?
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Chodzi o przesadę a nie o to, że jest coś złego w dodaniu zdjęcia dziecka na nk.
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Tak samo powszechne jest umieszczanie zdjęć z wakacji i grila na działce. Dlaczego dziwią Cię tylko dzieci?
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Nic
Dlatego nie kumam, dlaczego komuś przeszkadzają zdjęcia dzieci - nawet jeśli takich zdjęć jest sporo... Cytat:
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
W sumie, dopoki jeszcze nie fotek z porodu to ujdzie...a te pewnie tez sie zaczna kiedys pojawiac
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na 8 zdjec nowo dodanych jakies 6 srednio jest z dziecmi. i ciagle te same osoby dodaja.. nie wiem jakich Wy macie znajomych ale mi sie juz odechciewa na nk wchodzic bo nie ma po co.. chyba ze ktos lubuje sie w zdjeciach dzieci pod kazdym katem, no i jeszcze zdjeciach piseskow, zolwki, zabek, krolikow.. ale to osobna bajka. owszem jak sa nowe zdjecia- np komus kogo lubie urodzilo sie dziecko to z checia wejde i zobacze albo kolezanka z LO doda zdjecie ze slubu.. ale nie "pisanie" pyschologii rozwojowej na nk Edytowane przez madzia_g Czas edycji: 2010-06-08 o 12:52 |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Taki profil bardzo malo mowi o danej osobie. Jesli to jest np. dawna kolezanka ze szkoly, to jedyne co wiem o niej w obecnej chwili, to to ze ma dzieci. ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- trafne okreslenie
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Są na pewno inni znajomi, którzy nie dodają zdjęć swoich dzieci - może zatem przerzucić się na oglądanie galerii tych osób... To trochę jak z TV - nie interesuje mnie jakiś program - zmieniam kanał . Ot, tyle
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Każda przesada jest zła. I złe jest 50 zdjęć dziecka w różnych pozycjach z tego samego dnia i złe jest 50 zdjęć samochodu, misia, wakacji itp. Bo po prostu są nudne. Dlatego ja takich profili nie odwiedzam albo oglądam pierwsze dwa - trzy zdjęcia i kończę. Przez taki natłok zdjęć może mi umknąć coś ciekawego, jakaś dobra fotka. Niestety sam właściciel profilu zniechęca do oglądania. Ja mam 3 zdjęcia i starczy.
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo że był na wczasach w Malibu (albo umie zgrabnie wkleic swoje zdjęcie z plaży w Sopocie ) To Ci cos mówi o zainteresowaniach? Jak kto lubi szydełkowac to ma wstawić foty jak siedzi na tapczanie i dzierga? Ja nie mam ani jednego zdjęcia na nk ani nigdzie indziej w sieci. Ależ musze byc nudnym i wypranym z zainteresowań człowiekiem. Aż mi siebie żal ![]() edycja. Ależ skłamałam bezczelnie. Jedno moje zdjęcie w sieci jest
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-06-08 o 13:46 |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
Chyba wiekszosc z Was ma problemy z iloscia znajomych na tych portalach.... i dlatego zdjecia przez nich zamieszczone sa dla Was tylko jakimis "nieinteresujacymi bachorkami" itp....
Jak idziecie z wizyta do bliskich Wam emocjonalnie ludzi, to raczej fajnie jest ogladac zdjecia z ich zycia, i vice versa, milo jest podzielic sie wlasnymi fajnymi fotami. Tak samo z portalami. Takie czasy, ze znajomi czy rodzina sa w roznych czesciach swiata i taki portal jest doskonala okazja, zeby sprawdzic naocznie co tam sie u kogo w zyciu dzieje. Juz nie mowiac o tym, ze latwiej jest umiescic cos w necie niz jezdzic z niewiadomo iloma ciezkimi albumami. Jest taka bardzo przydatna opcja - udostepnianie zdjec tylko znajomym, wiec nie dochodza bezposrednio do obcych ludzi, ktorych moje zdjecia nie obchodza. Tak samo jak ilosc znajomych - nie idzcie na ilosc, tylko na jakosc, to i zdjecia danych ludzi beda dla Was interesujace. A jak nie rozumiecie istoty podzielenia sie z bliskimi osobami radosci ze stworzenia nowego malego czlowieczka to nikt nie kaze Wam tego ogladac - wylaczenie opcji pokazywania nowych wklejonych zdjec to naprawde nie jest duzy problem... |
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

Nie znoszę przesady.

" No ale coż, w końcu to jej sprawa
albo "jaki juz jestem duzy" itp ;p z podpisami jako niby wypowiedzi dziecka ;p
Ty masz 2 zdjecie dziecka,ok a nie setki 

inne nie maja prawa bytu
to jakie zdjecia ludzie maja wstawiac na nk? z podrozy nie, z imprezy nie, z domu nie. ze slubu nie, z zona nie, z mezem nie itd itp ;p;p to jakie?? :d
aha, te same osoby maja tez zdjecia calej rodzinki, ale to w osobnym albumie i ich ilosc raczej nie zdominowala profilu...

na 8 zdjec nowo dodanych jakies 6 srednio jest z dziecmi. i ciagle te same osoby dodaja.. nie wiem jakich Wy macie znajomych ale mi sie juz odechciewa na nk wchodzic bo nie ma po co.. chyba ze ktos lubuje sie w zdjeciach dzieci pod kazdym katem, no i jeszcze zdjeciach piseskow, zolwki, zabek, krolikow.. ale to osobna bajka. owszem jak sa nowe zdjecia- np komus kogo lubie urodzilo sie dziecko to z checia wejde i zobacze albo kolezanka z LO doda zdjecie ze slubu.. ale nie "pisanie" pyschologii rozwojowej na nk
. Są na pewno inni znajomi, którzy nie dodają zdjęć swoich dzieci - może zatem przerzucić się na oglądanie galerii tych osób... To trochę jak z TV - nie interesuje mnie jakiś program - zmieniam kanał