![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Historia Sztuki - matura 2011 :)
witam was forumowiczki
![]() ![]() ![]() Wiem jaka to katorga szukać ich godzinami w książkach i necie... za to nauka to już sama przyjemność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Hej!!
jestem w 3klasie liceum no i w tym roku matura...chciałam zdawac z hist.sztuki ale teraz mam wątpliwości..nigdy w szkole nie miałam takiego przedmiotu ale chodze na korepetycje i sama sie ucze z książek : "sztuka i czas" i "sztuka świata" ale zakończyłam dopiero starożytność i nie wiem czy zdążę opracowac reszte epok !? i sie boje ze przez to że nie zdam hist.sztuki to zawale sobie całą mature..no i w tym roku jest tak ze zeby zdawac RH to musze zdac podstawe... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Jeśli masz zacięcie i Cię to interesuje powinnaś dać sobie radę. Ale historia sztuki to dużo materiału, trzeba pamiętać nazwiska, obrazy, rzeźby i przypasować do nich style. Jestem w maturalnej klasie liceum plastycznego z rozszerzoną historią sztuki. Polecam Ci książkę "Zarys historii architektury" Wandy Bogusz, bardzo dobra i pomocna książka. Możesz też zakupić książke "Sztuka i czas" ale musisz do tego jeszcze dużo sama popracować z innych źródeł. Najlepiej znajdź nauczyciela od historii sztuki który da Ci zakres materiału i naprowadzi na poszczególne pojęcia, bo inaczej może być ciężko.
Jeśli będziesz miała jakieś pytania, służe pomocą bo i tak musze sobie to wszystko na dyplom przypomnieć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Jeśli potrzebujecie jakiś rzetelnych informacji, to piszcie na maila: historia_sztuki5@o2.pl
A jeśli ktoś jest z Krakowa, to zapraszam na korepetycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
KORKI do matury! HISTORIA SZTUKI w LUBLINIE *Korepetycje u studentki drugiego roku HISTORII SZTUKI na KUL-u *Niezbędne materiały, spisy dzieł obowiązkowych *programy komputerowe *klucze do egzaminów maturalnych (oba poziomy) *rozsądna cena! kontakt: marsdilajt@gmail.com, 512-238-836 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Vademecum Maturzysty Historia sztuki 2011
Jest zbiorem wiadomości z historii sztuki w formacie PDF i PPT ,które są zbieżne z standardami wymagań będących podstawą przeprowadzania egzaminu maturalnego z przedmiotu HISTORIA SZTUKI. Vademecum Maturzysty to 2 płyty CD, które zawierają: - Materiały z kursów w formie przeźroczy, zdjęć, planów wraz z opisem [PDF]. - Trzy skrypty z wiedzą z zakresu historii sztuki, architektury ,rzeźby. - 1150 pytań i odpowiedzi sprawdzających wiedzę w formie pytań wielokrotnego wyboru, zamkniętych i multimedialnych . - Przykładowe wypracowania z zakresu historii sztuki, architektury ,rzeźby. - Kanon dzieł w formie prezentacji PowerPoint [PPT]. - Bonusy do nauki słownik terminów, ornamenty i detale,techniki malarskie i graficzne. Przez sześć lat działalności Centrum Edukacyjno-Szkoleniowe Human zebrało, przygotowało i opracowało kompleksową wiedzą potrzebną na egzaminie maturalnym. W tym okresie przygotowało do egzaminu maturalnego z Historii sztuki ok. 300 kursantów , sprzedało ok. 600 sztuk Vademecum Maturzysty z Historii sztuki otrzymując pozytywne opinie, komentarze jak i wyrazu uznania od osób współpracujących z nami, jak i nauczycieli przedmiotu. Efektem pracy są dwie płyty CD, która jest do kupienia na portalu Allegro: http://allegro.pl/vademecum-maturzys...314019338.html Zapraszamy do zapoznania się z 21 stronami opublikowanymi na naszej stronie internetowej http://www.human.edu.pl/ oraz do zapoznania się z bezpłatnymi materiałami do nauki http://www.human.edu.pl/material.php Zapraszamy serdecznie HUMAN |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
ja uczylam sie osobiscie z plyty ktora kupilam na allegro
![]() pomogla mi bardzo. jest na niej wszystko. nawet znalazlam specjalnie dla was ta osobe ![]() bo wystawia co roku z tego co slyszalam ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1326127531 oproocz tego uczylam sie z ksiazki : sztuka i czas- b. osińska polecam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
benatnash dziękuję bardzo za dodanie tego całego materiału...jestem bardzo wdzięczna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Polecam Wam bloga : http://artfolie.wordpress.com/ . Zajrzyjcie tam też do linków po prawej stronie jest tam mnóstwo galerii internetowych. Ostatnio pojawiła się tam świetna notka jak rozplanować sobie samodzielnie czas ucząc się do matury. Tak jak dziewczyny już pisały to podstawa to Osińska - Sztuka i Czas oraz Słownik terminologiczny sztuk pięknych PWN. Na pewno też przejrzyjcie dokładnie arkusze z poprzednich lat, próbujcie je rozwiązać i porównajcie z kluczem odpowiedzi. Hmmm... Jesli chodzi o jakies repetytoria to przed samą maturą udało mi się znaleźć jedno jedyne: Katarzyna Jarkiewicz - historia sztuki testy, ale jest średnie, bo nie do konca skupia się na najważniejszych rzeczach z kanonu dzieł sztuki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
ja pisałam rozszerzenie w tym roku, było ciężko nie przypasowały mi tematy, ale analiza to kwestia wyuczenia się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Potrzebuje kogoś, kto może mi pomóc w tym jaki musi być zakres wiedzy na maturę z historii sztuki. Wiadomo, że kanony , ale gdzie mogę się dowiedzieć co mam znać jeśli chodzi o daną epokę... w sensie czy wystarczą tylko Ci twórcy z kanonu czy oprócz tego jeszcze coś... jakie muszę znać terminy itd... Bardzo proszę o pomoc gdyż za 2 lata chciałabym zdawać to na maturze a kompletnie nie wiem z której strony mam to "ugryźć
"
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.