|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Groźna sytuacja !
A mnie ciekawi, czy autor wątku próbowal jakoś poprawiac te stopnie, prosił o możliwość poprawy czy dodatkowe zadanie, dzięki któremu móglby poprawić swoją sytuację.
Obudzenie się z ręką w nocniku to jest dopiero przykłąd "myślącej" młodzieży. Przy takich ocenach ja bym nie spała spokojnie. Poza tym jeden problem - jesli na miesiąc przed wystawianiem ocen uczniowi wychodzi uczciwe 2, a potem nałapie sobie trzy jedynki, to co? Przecież niemozliwość wystawienia wtedy zagrożenia, bo już za późno, to idealne rozwiązanie dla leni, którym nic się nie chce.
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wszyscy ludzie są zdolni tak, że wszystko od razu im wychodzi. u mnie np. jest dużo przypadków, gdzie uczeń jest kiepski w nauce, ale widac, że mu zależy na ocenach, tylko mu nie wychodzi, bo po prostu taki jest i nie potrafi się tego nauczyć, nawet jesli by chciał.
|
|
|
#33 |
|
BAN stały
|
Z średniej arytmetycznej nie wychodzi ci 1,ale 2...Ale z ważonej nie wiem,zależy od nauczyciela jak liczy.
Myślę,że może ci postawić 1 do rady zatwierdzającej. Ale nie jestem pewna,zapytaj się wychowawczyni. |
|
|
|
|
#34 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem oczywiście Twoje założenie, ale nie spotkałam się z tak dogłębną analizą wiedzy ucznia. (Tak gdybając : jeśli dostał ze sprawdzianu 5, a następnego dnia przy tablicy nie potrafi -to i tak nie można mu skreślić tej 5 nie mając dowodu, że ściągał.)Nie twierdzę, że wszystkim wszystko przychodzi od razu, tak samo łatwo. Oczywiście, że jedni potrzebują więcej czasu inni mniej. Cytat:
...wow...
Edytowane przez jodame Czas edycji: 2010-06-15 o 00:04 |
||
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chodzi mi o to, że dostaje 5 za starania. po prostu czasem te 1 mogą być postawione za to, że czegos sie nie umiało, ale skoro nauczyciel widzi, że uczeń stara sie to zrozumieć/nauczyć, to może podciagnąc dzieki temu ocene roczną, jeśli wychodzi pomiędzy negatywną a pozytywną.
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem nauczycielka ma prawo postawić ocenę niedostateczną.
Zgoda, miała obowiązek poinformować om tym wcześniej, ale uczeń też ma obowiązki, nie tylko prawa i przywileje. Ma obowiązek się uczyć. Szkołą nie jest po to, aby gnębić i psuć krew, tylko żeby edukować ! Na każdym kroku widzimy ludzi którym tej edukacji stanowczo brakuje. Co nauczycielce po tym że kogoś obleje? Premię dostanie? Trudno postawić nawet 2 osobie, która być może ma jedynki z testów i klasówek, a 5 za referat przepisany z wikipedii. Ale jeżeli komuś fizyka czy chemia po prostu nie wchodzi, ale ma dobrą frekwencję, przykłada się, nie przeszkadza - wtedy postawiłabym 2. (przyszła nauczycielka )
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.

: jeśli dostał ze sprawdzianu 5, a następnego dnia przy tablicy nie potrafi -to i tak nie można mu skreślić tej 5 nie mając dowodu, że ściągał.)
)