nieznajomy z pociągu, dziewczyny pomóżcie :) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-19, 07:58   #31
klempaa
Zakorzenienie

Dot.: nieznajomy z pociągu, dziewczyny pomóżcie :)

Autorko, ja jestem też nieśmiała i zrobiłabym tak, jak mówi Lexie:

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Albo zapisz na karteczce swój numer telefonu i mu wręcz, a potem wysiądź
Ewentualnie daj mi na niego jakies namiary (który pociąg itd itp ) a ja z nim pogadam i powiem, zeby do Ciebie podszedł

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 10:39   #32
nicka01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pigula1990 Pokaż wiadomość
Alez problem

Faceci bywaja nieśmiali.

Prawie 4 lata temu wpadł mi w oko pewien koles. Tez sie glupkowato do mnie usmiechal. Podeszłam, zapytałam, czy da mi swój numer telefonu, numer gadu (stwierdziłam, że o buta juz pytać nie bede ), dodałam, że mi sie cholernie podoba i jesli jest wolny, to może gdzies wyskoczymy. No i tak juz ze soba jestesmy te prawie 4 latka.

Jak sama nie podejdziesz, to sie czasem mozesz nie doczekac. Moj mi powiedział, że gdybym ja tego nie zrobiła, to on by sie nigdy nie odważył.

A jeśli boisz sie, ze dostaniesz kosza, to wlaściwie i tak nic nie tracisz- nie znacie sie, nie macie pewnie wspolnych znajomych. Jesli powie ze nie jest zainteresowany to rzuc cos w stylu: "nie wiesz co tracisz"- odejdz i juz sie nim nie ekscytuj

nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj

nicka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 10:49   #33
aga696
BAN stały

"Cześć, zauważyłam,że się na mnie patrzysz"
aga696 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 12:06   #34
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
"Cześć, zauważyłam,że się na mnie patrzysz"
niee, lepiej nie

Ale pomysł z karteczka jest dobry
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 13:57   #35
_kamea_
Zakorzenienie

Mi osobiście karteczka kojarzy się z propozycją do czegoś śmielszego niż zwykle poznanie ale być może to tylko moje zdanie
Stary 2010-06-19, 14:04   #36
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RoksanaL Pokaż wiadomość
Pytanie kto pierwszy wsiada to pociągu. Jeśli pierwszy on wsiada lub wsiadacie na tej samej stacji, to spróbuj prostej sztuczki. Musisz mieć teczkę z jakimiś papierami, najlepiej gdzieś ok 20-30 str. Nie ważne co będzie na nich napisane ale coś musi być. I teraz akacja właściwa: podchodzisz do jego miejsca i pytasz się czy jest wolne obok (uśmiech), kiedy powie, że tak to "przez przypadek" te papierzyska Ci wylatują i coś tam się rozsypuje. Zbierając to postaraj się go przez przypadek dotknąć, z zalotnym uśmiechem rzucasz tekst " Przepraszam jestem dziś taka roztrzęsiona" albo jesli masz więcej odwagi "Zawsze mi drżą dłonie na widok przystojnego faceta". I w tym momencie zaczynasz się modlić by podchwycił i zaczął kontynuować rozmowę.
Hehe, jaki plan
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 14:05   #37
Monia M
Raczkowanie

Ja z racji tego, że jestem strasznie nieśmiała, przez dwa lata wzdychałam do swojego obecnego męża Co więcej wstydziłam się nawet na niego spojrzeć, więc tak naprawdę to sama nie wiedziałam czy dobrze robię, że tak do niego wzdycham No i zdobyć mi go pomogła moja koleżanka, która w moim imieniu zaprosiła go na studniówkę Nawet się mnie nie pytała o zdanie, bo i tak wiedziała, że bym się na to nie zgodziła. Jakoś przeżyłam i poszłam z nim na studniówkę. No a w tym roku obchodzić będziemy piątą rocznicę ślubu Droga Autorko może poproś jakąś koleżankę, aby pomogła Ci w poderwaniu tego faceta. Pozdrawiam i życzę powodzenia
Monia M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 16:28   #38
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

a jak jej się zdaje, że mu się podoba?i co wręczy mu karteczkę a on pomyśli "o co kaman?"a ona biedna będzie czekała na odzew i szczerzyła zęby.
normalnie zagadaj, że jesteście stałymi pasażerami, macie miejscówki przez zasiedzenie...powoli gadka szmatka, wybadasz teren przy okazji i zapraszasz na kawę, jak odmówi to nie uciekaj na koniec pociągu tylko grzecznie zagadaj od czasu do czasu, zawsze to nowy znajomy

a jak wolisz prosto z mostu to podchodzisz i mówisz, że masz taką propozycję nie odrzucenia...tu propozycja kawy
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 18:26   #39
pigula1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nicka01 Pokaż wiadomość
Dziekuje za uznanie, wciaz jestem z siebie dumna

pigula1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 19:47   #40
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
a jak jej się zdaje, że mu się podoba?i co wręczy mu karteczkę a on pomyśli "o co kaman?"a ona biedna będzie czekała na odzew i szczerzyła zęby.
normalnie zagadaj, że jesteście stałymi pasażerami, macie miejscówki przez zasiedzenie...powoli gadka szmatka, wybadasz teren przy okazji i zapraszasz na kawę, jak odmówi to nie uciekaj na koniec pociągu tylko grzecznie zagadaj od czasu do czasu, zawsze to nowy znajomy

a jak wolisz prosto z mostu to podchodzisz i mówisz, że masz taką propozycję nie odrzucenia...tu propozycja kawy
Nie będzie stała, bo od razu wyjdzie z pociągu I jakby co, to on ma zadzwonic

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 21:10   #41
black memory
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
Nie będzie stała, bo od razu wyjdzie z pociągu I jakby co, to on ma zadzwonic
Tam nie ma nic o staniu...Ale jak wsiądzie drugiego dnia do pociągu (po daniu karteczki)i trzeciego, i czwartego a facet nic, to sie będzie głupio czuła.
Autorko podchodzisz i rozmawiasz, a nie jakieś podchody z karteczkami.
Odwagi facet nie gryzie!No chyba że podczas figliale to kolejny etap po zagadaniu
black memory jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 00:07   #42
olc
Raczkowanie

Bardzo ciekawe propozycje przyznaje wyobraźnia działa

Rozumiem autorkę wątku... też jestem nieśmiała choć wszyscy zajomi uwarzają, że jest inaczej ale przekonałam się, że do odważnych świat należy! musisz spróbować... po co się łudzić?

jeśli systematycznie spotykacie się w pociągu.. to moim zdaniem najbezpieczniejszy pomysł to poprostu "Cześć".. wchodzisz, widzisz go.. z daleka uśmiechasz się do niego delikatnie a na jego wysokości ściszonym głosem wypowiadasz czarodziejskie słowo jeśli zareaguje od razu tzn nie tylko się przywita ale doda coś od siebie po kłopocie jeśli tylko odpowie cześć, stajesz/siadasz kawałek dalej (żeby się nie narzucać) nastepnego dnia, albo jeszcze nastepnego napewno pierwszy się przywita i przysiądze

moim zdaniem to najbezpieczeniejsza i wymagająca najmniejszych pokładów odwagi metoda

powodzenia!

Ps. bierz byka za rogi
olc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 00:53   #43
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vmalav Pokaż wiadomość
co można jeszcze zrobić oprócz uśmiechu ?
Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Podejść i zaprosić na kawę.

Czego się boisz?
Dokładnie, podejść i zaprosić na kawę. Przecież seksu ani małżeństwa mu od razu nie proponujesz...

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Podejdź i zagadaj

Albo zapisz na karteczce swój numer telefonu i mu wręcz, a potem wysiądź
Przyjaciółka poznała kiedyś tak swojego faceta

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 11:00   #44
Bothi
Rozeznanie

Ja bym zrobiła tak:
1) Jakbym go znów zobaczyła w tym pociągu, to bym zagadała "O, znów się widzimy" czy coś w tym stylu, potem gadka szmatka gdzie Pan dojeżdża, gdzie Pan pracuje itp.

2) Usiadłabym obok niego z notatkami np. z matematyki, on pewnie będzie zerkał co to za notatki, wtedy odwracam się do niego, uśmiecham i mówię "Ale ta matma trudna"
Bothi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 17:28   #45
bielaczka
Rozeznanie

GG do bielaczka

Wizazanki jak zwykle nie zawodza i maja cudowne pomysly
Od siebie dodam, ze 3mam mocno kciuki nota bene, kiedys bylam w nieco podobnej sytuacji, z tym ze u mnie nic nie wyszlo..
Kochana pisz jak postepy!

bielaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 18:28   #46
ameliamaj
Raczkowanie

GG do ameliamaj

po prostu - zacvznij mu mowić czesc albo kiwaj glowa na jego widok- naprzywitanie. wnioskuje ze jezdzicie dlugo juz pociagiem, wiec jestescie znajomymi z widzenia. Oczywiscie , moze być opcja że facet moze byc juz zajety i tylko czuje do ciebie sympatie, bo kogos mu przypominasz. No ale opcja tez moze być taka że sam jest nieśmiały i nie wie czy wypada. Wiec warto spróbować. Wszak "dzień dobry " albo "cześć" nic nie kosztuje i zawsze jest miłe .
ameliamaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-12, 21:00   #47
Regon
Raczkowanie

Cześć.

Odkopuję wątek, bo chcę zapytać o Waszą opinię w sprawie, która jest podobna do dyskutowanej kiedyś w tym miejscu.

W mieście, w którym studiuję, spotkałem się swego czasu z takimi ogłoszeniami, w których chłopak szukał dziewczyny, którą widział w klubie. Pisał, że dziewczyna na niego często patrzyła, uśmiechała się. Opisał, jak wyglądała i prosił o kontakt. Jakiś czas później widziałem drugą podobną akcję. Uśmiechałem się na widok tych kartek ponaklejanych w różnych miejscach na ulicach i uczelni, myślałem sobie, że to miłe i interesujące. Teraz sam mam ochotę zrobić coś podobnego.

Parę dni temu widziałem w pociągu, którym jeżdżę na uczelnię, pewną dziewczynę. Bardzo spodobała mi się jej uroda, ubiór. Nie wiem o niej nic na pewno, pewnych rzeczy się domyślam i przyjmuję je z dużym prawdopodobieństwem (od 4 lat uczę się inżynierskiego sposobu myślenia i analizuję różne przesłanki, różnych szukam, tak po prostu działam w życiu ). Dziewczyna wsiadła mniej więcej w połowie mojej trasy, wydaje mi się, że też codziennie dojeżdża (są ku temu pewne przesłanki oczywiście ). Problem w tym, że ponowne jej wejście do pociągu i zajęcie miejsca w pobliżu mojego to czysta loteria (jeżdżę o różnych godzinach, pociąg ma min. 3 wagony). Myślałem, żeby zrobić podobne ogłoszenia i rozwiesić na jej stacji. Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam
Regon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 19:08   #48
jlys
Zakorzenienie

myślę, że spróbować możesz
mój kolega zobaczył dziewczynę w autobusie..spodobała mu się bardzo, podszedł zaczęli rozmawiać..ale tak wyszło jakoś, że nie wymienili się numerami telefonów.
więc co zrobił? na każdym przystanku , na którym zatrzymywał się ten autobus wywiesił ogłoszenie ,coś tam że rozmawialiśmy tego i tego dnia w tym busie o tej godzinie zadzwoń jeśli chcesz się ze mną umówić... i zadzwoniła

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2012-10-15 o 19:11
jlys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości