|
|
#31 |
|
High Quality Since 2007
|
Dot.: sex z wykładowcą :/
Mleko się wylało. Na przyszłość już wiesz co i jak.
Teraz wczytałabym się w regulamin studiów - w niektórych przypadkach masz prawo do zmiany egzaminatora. Może masz taką opcję. Jeśli nie - ja bym się na Twoim miejscu udała do kogoś na rozmowę PRZED tym egzaminem. Masz prawo spotkać się z opiekunem roku/dziekanem i powiedzieć, że jesteś szantażowana. Nie musisz mówić, pod jakim kątem. Mówisz za to, że będziesz przygotowana na egzamin i będziesz chciała go normalnie zdawać. Być może jest możliwość egzaminowania Cię przy obecności innego wykładowcy, to raz. A jeśli nie - czy możesz liczyć na inne potraktowanie Cię w przypadku, gdy jednak tego egzaminu nie zdasz. Plus Twój dyktafon na ustnym jako dowód rzeczowy potem, już po egzaminie. |
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Najpierw to naucz się obsługi swojego telefonu tak, by gdy zadzwoni do Ciebie ktoś z nieznanego Ci numeru lub numeru zastrzeżonego żebyś mogła szybko włączyć nagrywanie rozmowy. Jak zadzwoni ten palant, Twój wykładowca, to nagraj waszą rozmowę. Może się przydać na przyszłość. Tak samo smsy - nie kasuj. On co prawda może kupić jakiś starter i zadzwonić prawie anonimowo, ale bądź czujna.
Jeśli facet myśli, że może Cię szantażować, to gra. Bo to on może stracić więcej niż Ty jeśli wyjdzie na jaw, że przespał się ze swoja studentką. A jak dojdzie do szantażu, to już w ogóle facet może popłynąć. Co do egzaminu - masz rację. Na ustnym może zadać Ci takie pytania, że popłyniesz, w końcu to on jest znawcą w tej dziedzinie a nie Ty. Ale nie daj się. To śmieszne, że to on próbuje Ciebie szantażować. Chyba mu ie role pomyliły... Zgadzam się też z ama4. Pogadaj z kimś miarę zaufanym przed tym egzaminem.Najlepiej z kimś spoza tej katedry. Na wypadek, gdybyś nie zdała - to troche dziwne, że studentka ze stypendium ma problem ze zdaniem egzaminu. Edytowane przez marcjannak Czas edycji: 2010-06-20 o 18:43 |
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Po pierwsze to nastepnym razem zastanow sie co robisz, tym bardziej ze jestes w zwiazku z kims innym i mi osobiscie ciezko byloby chlopakowi spojrzec w oczy po takim wyczynie.
A po drugie, tak jak juz ci dziewczyny doradzaly - nagrywaj kazda rozmowe z nim - telefoniczna, osobista itp. Bo co sie stalo to sie nie odstanie, i to ze wtedy zgodzilas sie na seks z nim, nie znaczy ze teraz tez masz to robic. Nie radze Ci zmieniac numeru telefonu, bo i tak masz z nim egzamin, a wtedy tylko go wkurzy to ze go olalas, po prostu jak zadzwoni to tak podejdz do rozmowy zeby wyszlo ze nie chcesz z nim wspolzyc. takie nagranie w razie czego bedziesz mogla wykorzystac przeciwko niemu. I jak sprawa nadal bedzie szla zlym torem, to miej gdzies co pomysla sobie inni, choc wiem ze to strasznie trudne.... no ale nie mozesz sie dac szantazowac!!
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Co do faceta - to rzeczywiście mam to krótka znajomosć 2 miesiące, więc to chyba nie jest najlpeszy pomysł że tak właśnie ją rozpoczynać od tesktu: zdradziłam cię z wykładowca jak byłam nawalona :/:/
Nie wiem, co robić , narazie ostro kuję na ten egzamin.... ale wiecie jak to jest, jak ktoś cie chce uwalić to zada ci takie pytanie że na nie nie odpowiesz choćby nie wiem co :/ |
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
A może on tak naprawde odwrócił kota ogonem i boi się,że Ty go będziesz szantażować i dlatego sam się zabezpieczył.
Co do chłopaka Twojego to dla mnie 2 miesiące ,2 tygodnie czy 2 dni nieważne,facet powinien wiedzieć,nie rozumiem jak można budować związek na TAKIM kłamstwie.
|
|
#36 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Edytowane przez Jaryshka20 Czas edycji: 2012-10-24 o 19:16 |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak juz to jak zadzwoni i to nagraj! i jak dziewczyny pisza- to ona ma wiecej do stracenia! |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Jaryshka20 Czas edycji: 2012-10-24 o 19:16 |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Boje się że jak się poskarżę, to nikt mi nie uwierzy, jeśli oczywiście nie będe miała żadnego nagrania, że ludzie , władze uczelni uwierzą jemu nie mnie i wtedy będę całkiem spalona, boję sie o tym powiedzieć komukolwiek
a został mi jeszcze rok tylko
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Jaryshka20 Czas edycji: 2012-10-24 o 19:16 |
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#42 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo wiadomo jak to jest na uczelniach- zawsze słowo wykłądowcy bardziej się liczy niż słowo studenta...
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
egzamin mam 3 lipca..... no umiem mysle już większość, ale przecież nie wykuję wszystkich ksiązek na pamieć :/:/ on wykłada psychiatrię wiec temat szeroki....
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w co Ci nie uwierzą??? przy grupie kazał Ci zostać u siebie, ponadto jak się odezwie to będziesz miała w telefonie, że do ciebie pisał bądź dzwonił..do 3 lipca masz jeszcze 2 tygodnie więc jeszcze wiele się może wydarzyć..na razie skup się na nauce, bo i tak nauczyć się musisz..zobaczysz co się będzie działo..tak jak mowilam wczesniej ja bym na egzamin poszła mimo wszystko a jak Cię uwali mimo, że będziesz odpowiadała na wszystkie pytania to do dziekanatu pisać podanie o komisyjne zdawanie egzaminu ze względu na subiektywność oceny wykładowcy..mój brat miał sytuację, że facet się na niego uwziął i z zasady go uwalił mimo, że wszystko powiedział..skorzystał z opcji komisja i dostał 5 od innego wykładowcy..więc możliwości masz.. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
nie, no bez dowodu to do nikogo nie chodz... tylko z nagraniem... a dzwonil juz do Ciebie w "tej" sprawie? no bo w sumie egzamin juz tuz tuz, wiec moze jest nadzieja ze odpusci? No prosze, psychiatrie wyklada, to juz tym bardziej wie jak zmanipulowac ludzi....
ale nie daj sie, tylko nagrywaj i nagrywaj. A jak juz jakiekolwiek spotkanie to tylko w celu zdobycie dowodow, w jakims publicznym miejscu i na pewno nie w pubie.... no ale chyba lepiej wogole sie z takim draniem nie spotykac...
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
wiem ze do egzaminu już niewiele czasu zostało, ale cała ta sytuacja wydarzyła się 2 tygodnie temu, dziś z nim miałam zajęcia własnie, i dziś kazał zostawić mi numer telefonu, miałam z nim wykład, cały czas na mnie zerkał, i mówił własnie momentami tak że czułam, że to tyczy mnie... myślałam że nie wysiedze tych 1,5 godziny:/ nie wyobrazam sobie zdawać egzaminu twarzą w twarz, mówił że wchodzimy dwójkami.. i zadaje po 3 pytania więc co z tego że ktoś ze mną tam bedzie pewnie wymyśli dla mnie pytania na które nie odpowiem
|
|
|
|
|
#47 |
|
High Quality Since 2007
|
Władze uczelni nie z takimi rzeczami się zmagają, wierz mi.
Poza tym - wyobraź sobie sytuacje: a - przychodzi do Ciebie student przed egzaminem i mówi, że był szantażowany, boi się b - przychodzi student po oblanym egzaminie i mówi, że był szantażowany Jak dla mnie sytuacja "a" jest bardziej wiarygodna z punktu widzenia np. dziekana. W sytuacji "b" mógłby przyjść każdy z pałą w indeksie. Wierz mi także, że są osoby na uczelni, które wierzą i studentom i wykładowcom. Ale to Twoja decyzja. |
|
|
|
|
#48 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O Jezu własnym oczom nie wierze;/ Powiem szczerze, że coraz częściej spotykam się z jakimiś historiami z wykładowcami w roli głównej o zabarwieniu erotycznym... i to też na mojej uczelni jakaś epidemia..a co do sytuacji to ja bym to zgłosiła, tzn w sumie nie wiem jak bym postąpiła, bo wchodzi w grę strach, że Ci nie uwierzą, że on się wyprze mówiąc, że go prowokowałaś, no ale wyjścia już chyba nie ma. Trzeba to zgłosić a najlepiej z jakimś dowodem w ręku smsem czy coś... |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Raczkowanie
|
Całej tej sytuacji nie skomentuje bo tak naprawdę to nie wiem co mogłabym Ci poradzić.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też się zgadzam, no bo po egzaminie to jakby już "po ptakach". Każdy student może wtedy oskarżyć wykładowcę o coś.. |
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ciezka sytuacja
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
High Quality Since 2007
|
Zaprzeczyć może i jasne, że to zrobi. Natomiast ona powinna sprawdzić wszystkie dostępne dla siebie ścieżki w regulaminie studiów, powinna poprosić o wsparcie w tej sytuacji innych wykładowców, powinna mieć ze sobą dyktafon, powinna zbierać ew. dowody i NIE powinna się z nim więcej spotykać i z nim rozmawiać. Bo to będzie z kolei kolejny dowód dla niego, oraz woda na jego młyn.
I tak jak zasugerowałam - być może jest opcja, żeby poprosić kogoś z wykładowców o obecność na tym egzaminie. Po oblanym egzaminie zostaje już tylko II termin a potem komis. |
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
a swoją drogą to strasznie Ci współczuje... myślałam zawsze, że wykładowca to do takich rzeczy się nie posuwa... nigdy nie wierzyłam, że wykładowcy maja romanse itp. wiem to naiwne ale nie wiem czemu, może dlatego że są wykształceni i ryzykują taka sytuacją no wszystko..
i nie oceniam Cię negatywnie.. każdy błędy popełnia... nie daj się zastraszyć!! powinnaś uzbroić się w ogrom siły.... Edytowane przez aiza19 Czas edycji: 2010-06-20 o 19:34 |
|
|
|
|
#55 | |
|
Raczkowanie
|
Ja wiem że nie powinnam się przejmować ludzimi, ale niech kazda z was sie zastanowi czy napewno poszłybyście z tym gdzieś dalej, przecież takie coś moze rozejść się błyskawicznie .. a wtedy nie będę miała tam życia, i wsród znajomych i wykładowców, a niech sie to jeszcze obróci przeciw mnie i nie wykręcę się z tego, a fakt jest jeden że z uprawiałam z nim seks, więc wiadomo dziewczyna to od razu puszczalska, a facet no cóż zaliczył kolejną....
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ciezko w takiej sytuacji doradzic, no ale tak to zostawic i liczyc na to ze moze sie uda, to tez chyba bez sensu. Lepiej byc przygotowanym na nagrywanie rozmowy telefonicznej, ale idealnie by bylo gdyby on sie wogole nie odezwal.... choc szczerze watpie skoro sam nachalnie podsunal jej kartke aby napisala mu numer tlefonu.... moze i ze mnie okropna pesymistka ale jakos nieciekawie sie rozwija ta cala sytuacja...
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
wydaje mi się, że juz zasadniczy błąd popełniłam podając mu ten numer.. ale bałam się mimo że nie pokazywałam tego jakoś na zewnatrz....
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz mentalność ludzi się zmieniła, więc wątpię że będą mówili na Ciebie puszczalska- niektórzy nawet ubóstwiają takie,co każdemu d*** dają - oczywiście nie mówię tutaj o Tobie !!!! Tylko o tzw. szmulkach, galeriankach itd... Słuchaj uwierzą Ci władze uczelni i tak, bo nawet te forum to jest Twój dowód
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

01.08.2013
15.08.2014
jakaś epidemia..