![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIX:)
a propo łączenia płytek i farb, w tym pdf np. na str. 8, 11, 20, 24 są przykłady, że nie trzeba obkładać całej łazienki płytkami. Wręcz przeciwnie, moim zdaniem bez płytek właśnie lepiej wygląda, bardziej elegancko. Kwestia kolorystyki to oczywiście sprawa indywidualna, jednym się będą te podobać, innym nie. Mnie nie powaliły, ale sposób łączenia materiałów mi się podoba
http://www.dulux.pl/pdf/dulux_karta_kolorow.pdf |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedy się przeprowadzamy. Ja to bym chciała już, ale niestety nie da rady. Planowo od razu po okresie grzewczym czyli mam nadzieję, ze w kwietniu, moze będzie lekka zima to w marcu ![]() A po zimie tesciowa ma w planach ocieplenie całego domu (teraz nie ma już na to pieniędzy). teraz w zimę było tam bardzo zimno (ale były też stare okna) Cytat:
sciana na kotrej jest prysznic, wc, umywalka oraz sciana z grzejnikiem i oknem bedzie z płytkami do ok. 2m wysokosci. wyżej będzie farba. Za ta ta długa sciana na której nie bezie nic, bedzie polawana farbą (kolorystka zbliżona do płytek) a na niej odrysujemy jakies wielki szablon np. jakies dzikie drzewo czy coś. Jak wam się to widzi. Nie chcemy miec dookoła płytek. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, w kwietniu, to strasznie późno...teściowa już tam mieszka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
No jak nie ma?
![]() Ja zrozumiałam, że jest, ale dom jest nieocieplony i ogrzewanie byłoby szaleńczo drogie.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety jest tam tyle roboty, ze naprawdę cięzko będzie wczesniej. Poza tym wydamy masę kasy na remont i sprzęty, że nie chcemy od razu pakowac się w sezon grzewczy i płacić za ogrzewnaie jeszcze. Poza tym u nas majstrzy tez często mają długie terminy oczekiwania wiec ok. 3 miesiące wczesniej trzeba się z nimi umawiac. Mamy wiec spotkanie w sobotę z naszym i zobaczymy na kiedy będzie miał termin. Ale jak tylko nie trzeba będzie tak grzac to od razu się wprowadzamy. daltego całą zimę będziemy tam szykowac wszystko i aby było juz gotowe. ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- zgadza się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Cytat:
Gratuluję ![]() Cytat:
Na zdjęciu drugim jest to parkiet przemysłowy. Cytat:
![]() Wczoraj strzeliłam mega focha, bo TŻ nie zrobił obiadu na czas ![]() Nie miałam dobrego dnia, non stop coś robiłam, poszłam do taty. Padłam po 22. A TŻ poszedł sobie na piwo i wrócił ok. 2:30 ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Asiuk ja już sama nie wiem co ja chcę
![]() ![]() ![]() ![]() a co ten Twój TZ sie tak zbierał z tym obiadem?? |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Asiuk, ja uważam, że masz prawo być fochowata - jesteś w ciąży
![]() Trzecia łazienka jest przepiękna ![]() ![]() Wy wstawiacie zdjęcia, to ja też wstawię...ale mojej psinki już wyrośniętej... |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Butter śliczna psinka
![]() mój mąz ostatnio wpadł na pomysł " to może do nowego mieszkania kupimy sobie pieska" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Materdejku znowu jesień ![]()
#43 |
Zakorzenienie
|
oj tak, pogoda dziś paskudna. Całą noc padało, dziś pada. Całe ulice w wodzie.
KOnczę śniadanie i zbieram sie powoli na rehabilitację. |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Śliczny Bonuś
![]() Butter a jak relacje TŻ z psem?? --------- My skutecznie wybiliśmy sobie pomysł z kupnem psa. Nie dla nas taka odpowiedzialność.
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jaka radość wielka ![]() Ja, tak jak już mówiłam, uważam, że macie fajne warunki na jakiegoś malucha...TŻ w domu, tylko w weekendy właściwie wybywacie... Miło, że Bonisławek Ci się podoba.. ![]() A jakie relacje TŻ z psem masz na myśli? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 | ||
Zakorzenienie
|
Bo pomagał rodzicom, jak zwykle, i nie zdążył
![]() Ja wiem, złoty chłopak, ale do cholery ma swój dom, czyli nasze "mieszkanko" i mnie, i to powinno być na pierwszym miejscu ![]() Cytat:
![]() Dzięki za poparcie ![]() Cytat:
![]() Dobra, wracam do obowiązków ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
A ja nigdy pieska nie miałam a tak mi sie marzy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie mogę mieć psa bo szczeniaki są za bardzo wkurzające na dłuższą metę..słodziaki i owszem..ale jakby mi zaczął wszystko gryźć przewracać i uśliniać to bym oszalała. Wystarczy że czasem pojdę do koleżanki która ma młodego labradora...po godzinie jestem cała podrapana, uśliniona i wściekła. Ja wiem, co pies winny że duży wyrósł, a w duszy jest cały czas mały i chce się bawić. Tylko dlaczego cholera akurat na mnie musi sie żucać i zlizywać mi mejkap z policzków ![]()
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja znowu nie wyrabiam, we wtorek mam obronę i zakuwam, ale później już sam lajcik. Cytat:
![]() Jak już jesteśmy przy tematach remontowych to może mi doradzicie w sprawie oświetlenia w łazience. Mam te płytki: http://www.opoczno.eu/plytki.php?kolekcja=k017&m=112 , kilka dekorów z motywem tej srebrnej rośliny ale naprawdę mało bo i łazienka jest niewielka, więc dekor jest tylko wokół wbudowanego lustra i nie mogę znaleźć do tego oświetlenia ![]() ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Niu ty juz mnie strasz. Ja w tych 10 tys liczyłam sam remont i podstawowe rzeczy bez robocizny oczywiscie. Podłóg nie robimy (tylko odnawiamy stare) bo wszedzie juz sa połozone drewniane.
Płytek tez nie chcemy z górnej półki (takie to sobie kiedys do domu możemy kupić) teraz patrzyłam i spokojnie takie do 45zł za m2 mozna kupic fajne ![]() Co do oswietlenia nawet całkiem fajne jest to co pokazałas, ale ja bym chyba wolała jakies spokojniejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tego warczenia przy misce już go odzwyczailiśmy... Haniu, ja Ci coś powiem: pies, to pies, tego się nie zmieni, że psy chcą szaleć, biegać itp... ale nie wszystkie gryzą, ślinią się itp. Nasz Bon niczego nam właściwie nie zniszczył, ani nie ślini się jak dziki. Ale taka jest niestety psia natura....i faktycznie nie jesteś w stanie tego zaakceptować, to nie ma sensu się w to pakować ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niuniu ja bardzo lubię takie kryształowo- strojne oświetlenia...ale tylko w bardzo surowych pomieszczeniach. ![]() Do takich kwiatowych płytek wybrałabym coś bardzo prostego i małego. ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() Wiadomo nie każdy pies jest taki sam..Bronisław na przykład nie zlizuje mejkapu z policzków ![]() ![]() Tak poza tym to ja na serio już dziwaczeję.....bo dawniej to by mi w ogóle nie przeszkadzało ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-06-24 o 10:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
To ja się tylko zapytam jeszcze: jaką farbe polecacie? akrylowa, lateksowa?? Firma??
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze jest, jak ludzie z takim podejściem, jak Ty, kupują psy, a potem w złości albo braku cierpliwości robią im krzywdę (nie mówię, że z Tobą by tak było, ale jak czytam niektóre wątki na wizoożu, to aż mnie ciarki przechodzą)... Posiadanie psa/zwierzęcia generalnie jest jak posiadanie dziecka - to duża odpowiedzialność ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
----------- Ale dół dziś jest...normalnie zasypiam nad biurkiem. Oby na weekend się ładnie zrobiło...bo po raz pierwszy w czerwcu mam wolną sobotę i mam zamiar grillować!!! W ogóle to dopiero teraz się kapnęłam że dziś jest już czwartek ![]()
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie zasypiam, ja mam już podniesione ciśnienie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.