![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
scoobs osikuje, wczoraj to wogole mial super sik dzien, ja tylko mu zmianialam pieluche to w miedzyczasie musial osikac wszystko naokolo, a jak zmienial maz nie bylo zadnych problemow. wiec podsumowalam to tak ze jak widzi ze mama zmienia pieluche to sika ze szczescia
![]() ![]() ale mialas fajnie ze rodzilas w wodzie. tez tak zawsze chcialam ale teraz to sobie moge pomarzyc. to zobacz sobie jaka kruszynka jest moj synek w porownianiu do twojego!! farminka mam nadzieje ze malej szybko przejdzie. tutaj sa takie kropelki na kolke i mozna juz uzywac od drugiego tygodnia, myslalam ze w polsce tez jest jakis odpowiednik.
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kbnpbgnps.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69ykppadb7.png Edytowane przez Basia84 Czas edycji: 2010-06-25 o 23:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Jest Espumisan i tym podobne i chyba można stosować,ale lekarz mówił,że lepiej nie,więc póki się da to się wstrzymamy.Dzisiaj noc ładnie przespana tzn. z pobudkami co 2,5-3 godziny na karmienie.Za to rano już nie mogła zasnąć,dopiero niedawno przy kołysankach zasnęła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A z porodem, to niestety, nie zawsze sie uklada, tak jak chcemy, ale czasem kobiety po cesarce rodza naturalnie, to moze jest jeszcze szansa na basen? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
scoobs w ameryce po cesarce nikt mi nie da urodzic naturalnie bo jest za duze ryzyko ze np macica moze peknac. tak mi powiedziala lekarka. ale powiem Ci ze cesarke wspominam dobrze i jak bede miala kiedys druga to tez nie bede narzekac
![]() no to rob jakas sesje zdjeciowa Twojemu maluszkowi bo 2 panny czekaja na kawalera ![]() u nas tez noc spokojna, raz to Oscara nie moglismy dobudzic tak spal. cos sie nam uspokoil w nocy miejmy nadzieje ze tak juz bedzie zawsze ![]() alguien a co u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Nie wiedzialam, ze takie komplikacje moga byc, U nas mowia, ze mozna roddzic natralnie po cesarce. Naprawde dziwne, ze do wielu rzeczy podchodzi sie inaczej w roznych krajach. Ale najwazniejsze, ze tobie to pasuje.
Ludzie, ale mnie sutki bola. Alex nie potrafi ladnie sie przyssac, a ze latwo sie poddaje, to ja mu pozwalam ssac, zeby cos zjadl. Bede musiala porozmawiac z polozna mam nadzieje, ze najpozniej w poniedzialek przyjdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
scoobs nie pozwol sobie na ten bol sutkow, przystawiaj malego tyle razy, ile trzeba, az bedzie komfort dla Ciebie. Bo potem biedulko bedziesz umierac z bolu za kazdym karmieniem.
Basia to prawda, ze nie bardzo chca robic vbac tutaj w Stanach, choc ostatnio powstala akcja wsrod niektorych szpitali, zeby lekarze doszkolili sie w tym temacie, gdyz sa kobiety, ktore chca tak rodzic, a nie moga, bo nie pozwalaja im... U nas wczoraj kiepski dzien...mialam wrazenie, ze mleka mam duzo mniej, a przez to Milena nie najadala sie i za chwile znow byla glodna. Noc na szczescie spokojna, polowa dnia tez. Zobaczymy, jak dalej. A jak sie rozpoznaje kolki wlasciwie? Bo ja nawet nie wiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Alguien, ja wiem, bedzie bolalo coraz gorzej, jak tego nie zmienie, ale on naprawde nie chce sie bardziej starac. Z moja coreczka nie mialam takich problemow.
Ale i tak jestem taka szczesliwa, tak milo poglaskac ta aksamitna buzie i wloseczki. W ogole to taka ulga, ze ta ciaza juz sie skonczyla, bo naprawde zle ja znosilam i tak duzo przytylam. Teraz sie cszuje taka wolna i pelna energii. Wy pewnie nie mialyscie tego uczucia, bo wszystkie takie szczplutkie jestescie. |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Ja rzytylam 23kg, waga 85kg, z tym, ze ja wysoka nie jestem, 165cm. Na razie zeszlo mi 7kg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
Witam rozpakowane mamusie
![]() ![]() ![]()
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak więc niektórzy mają gorzej ![]() A dopiero co urodziłaś, waga zacznie ci lecieć, nawet nie zauważysz kiedy ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Ty to jestes wysoka, to pewnie nie jest tak zle? Ale masz racje, wszystko nam zejdzie, jak nie od razu to sie ttrzeba bedzie troszke postarac.
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Kasandra, nie zle to - musze obcykac, czy u nas tez cos takiego jest |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
kasandra widzialam to kiedys w sklepie ale nie pomyslalam ze to jest do tego. dobrze wiedziec
![]() scoobs jak bedziesz karmila piersia to szybko ci zejda te dodatkowe kilogramy. widze sama po sobie, tydzien po porodzie spodnie nie przeszly mi przez uda! 2 tygodnie po porodzie wlazly na tylek ale sie nie zapielam a 3 tygodnie po wchodze we wszystkie spodnie. diety zadnej nie trzymam i pol dnia jem cos slodkiego a kalorie same sie spalaja ![]() alguien sprobuj sobie odciagnac mleko chwile przed tym jak mala bedziesz miala karmic, to zobaczysz czy rzeczywiscie masz malo mleka a pozniej dasz jej z butli. bedziesz miala mniej stresu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
To prawda z tymi kg - karmienie piersia to idealny spalacz wagi ciazowej.
Basia ja narazie nie chce wprowadzac butelki. Podobno najlepiej ok 6 tygodnia, nie wczesniej, zeby przypadkiem nie okazalo sie, ze potem mala juz nie bedzie chciala wziac piersi. Dzisiaj juz wszystko sie unormowalo. Chyba przesadzilam nieco z wysilkiem fizycznym, w ogole nie odpoczywalam i mialam noc do tylu za soba. Wiec pewnie dlatego mniej mleka mialam - organizm byl wykonczony. |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Kochane co do karmienia piersią to niestety nie zawsze jest tak, że kilogramy spadają... u mnie np po porodzie z Łucją było tak, że karmiłam 1,5 miesiąca i nie dało rady nic zrzucić, kilogramy nie spadały. Jak mała odstawiła cyca, przeszła na mleko sztuczne, bo wiecznie głodna była, tak dopiero kilogramy się ruszyły...
ale znam kobiety co dzięki karmieniu idealnie wracały do formy, a znam takie, że karmiąc nie mogły nic zrzucić... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Ja przy karmieniu corki to stracilam wage szybko, ale nie mialam jej az tyle!
Zazdroszcze Ci Basia, ze juz wchoodzisz w swoje przedciazowe spodnie, ja jeszcze wygladam na ciezarna.... Dajecie lub bedziecie dawac swoim dzieciom smoczki? Ja mam dylemat, bo Amelce nie dawalam, to sie nauczyla ssac palca. Teraz w dzien juz sie rzadko to zdarza, ale do snu go zawsze ssie. O tyle dobrze, ze umiala sie sama uspic i uspokoic |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
moj syncio co prawda jeszcze w brzuchu ale kiedys w tv widzialam jak babka mowila o zmianie pieluszki chlopcu i zeby nie osikal to mowila ze trzeba rozpiac pieluche i taka rozpieta na chwile jeszcze zostawic bo podobno chlopcy jak poczuja chlod to wtedy sikaja
![]() ciekawe kiedy my z synciem do was dolaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
scoobs ja dawalam smoczek juz w szpitalu, na poczatku chetnie go ssal a teraz nim pluje. raz na kilka dni sie zdarzy ze go przyjmie. nie martw sie tez zrzucisz szybko, masz teraz dwojke dzieci wiec pewnie codziennie bedziecie wychodzic na spacerki to i kilogramy beda spadac.
alguien a co Ty robilas w nocy ze mialas noc do tylu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Scoobs ja w pierwszej ciązy bardzo dużo przytyłam, bo 35kg... w tej jakieś 20 narazie, zobaczymy czy coś jeszcze przybędzie... ale waga końcowa będzie identyczna jak w pierwszej albo większa, więc zobaczymy... w każdym bądź razie co do smoczka, no to Łucja nasza miała, jak jej się kolki pojawiły... a tutaj zobaczę jak się wszystko rozwinie, może nie będzie trzeba, czas pokaże...
Aniu co do chłopaków i sikania, to coś w tym jest, już gdzieś o tym czytałam. Natomiast powiem Ci, że nie tylko facet cię olać może, bo mnie np nieraz Łucja osikała hahaha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
oj chcialabym, zeby to byla noc do tylu z TYCH powodow
![]() Nie daje smoczka narazie - jesli zacznie ssac palec, to wtedy dopiero... Jak to mozliwe, ze paznokcie tak szybko rosna u noworodkow?! Musze obcinac co 2-4 dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Na SR położna nam mówiła by nie obcinać aż do 3 tygodni! Mnie się wydaje, ze to strasznie dużo bo przecież dzidek będzie miał szpony a nie pazurki po takim czasie.. ale spróbuję nie obcinać jak najdłużej i na rączki niedrapki zakładać.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
U nas niedrapki sie w ogole nie sprawdzily, gdyz po 2 minutach juz mala je sciagala...
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam takie z gumeczkami, może sobie nie będzie zdejmował. Nawet obawiam się, ze te gumeczki mogą być za ciasne.. się zobaczy ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Siala, że się wtrącę
![]() Nie będzie dziecko miało szponów, bo te pazurki się same wykruszają. Spokojnie 3 tygodnie można się wstrzymać z obcinaniem. |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20297945]Siala, że się wtrącę
![]() Nie będzie dziecko miało szponów, bo te pazurki się same wykruszają. Spokojnie 3 tygodnie można się wstrzymać z obcinaniem.[/QUOTE] A to przepraszam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
He he u nas też skarpetki i niedrapki się nie utrzymują zbyt długo,bo mała cały czas "biega"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
farminka a ja myslalam, ze moje dziecie jest wyraznie ruchliwe, ale skoro Twoja Lenka tez tak 'biega', tzn ze chyba mamy zdrowe pociechy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.