|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: On nie chce mi powiedzieć
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
W którym miejscu to dla niej ważne?
|
|
|
#33 |
|
BAN stały
|
Po jakiego grzyba ta informacja jest i potrzebna?
Jego sprawa,nie musisz wszystko wiedzieć. |
|
|
|
|
#34 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
A Ty miałaś kogoś przed nim?.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Warto jest wiedzieć czy partner miał wcześniej kochanki by ewentualnie się przebadał. No i czy seks był w związkach a nie od przypadku. Natomiast wgłębianie się w przeszłość może tylko i wyłącznie niszczyć związek. Poza tym każdy ma jakąś dozę własnej prywatności, i jakiegoś szacunku do osób, z którymi się tworzyło związek.
Załóżmy hipotetycznie żebyście się rozstali. Chciałabyś by jego kolejne dziewczyny wiedziały, jak gdzie, kiedy z Tobą sypiał?
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za tydzień wychodzę za maż, a nie wiem w ogóle nic o poprzednich związkach narzeczonego. Kompletnie mnie to nie interesuje. Nie chce wiedzieć i tyle. Niepotrzebnie sobie coś wkręcasz. Poda ci imię i nazwisko, a tobie to i tak nie wystarczy. Zaczniesz drążyć ile ze sobą byli, czy ją kochał, ile czekali, gdzie to zrobili, a potem porównywać do siebie i być zazdrosną. Błędne koło. Odpuść już na wstępie tak jak to zrobiłaś teraz!
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawde jest to dla Ciebie aż takie ważne?Jeśli tak to drąż temat dalej, aż facet sie odwróci na pięcie i ucieknie, albo spasuj i żyjcie tym co trwa i jest aktualnie, a przeszłością nie zawracaj sobie głowy.
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. To jest jego sprawa i nie rozumiem dlaczego tak Cię to męczy. Nic nie zmienisz, nic nie wskórasz. Daj spokój, po co tak się nakręcasz?
|
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Nie powinnaś naciskać na chłopaka skoro nie chce o tym z Tobą rozmawiać. To co zdarzyło się kiedyś w jego życiu to już przeszłość w którą Ty niekoniecznie powinnaś wnikać. Ja sama często wynajduję różne rzeczy z życia TŻ o które chciałabym zapytać, jednak wiem, że nie powinnam i trochę byłoby mi głupio w to wnikać. Niekiedy jednak głupia ciekawość bierze górę. Całe szczęście, że mój TŻ jest bardzo otwarty na wszystkie tematy, zarówno i ja, również na te o naszej przeszłości. Więc zawsze możemy o wszystkim porozmawiać, co chcielibyśmy wiedzieć. Zdarzają się jednak różni ludzie, również nieco skryci, sądze że druga strona powinna zawsze zrozumieć decyzje partnera odnośnie tego co było przed związkiem. Pozdrawiam
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Moze byc tak, ze on nie chce mowic bo nie ma sie czym chwalic. Moze mial jedna moze dwie i bedzie myslal, ze nie jest dosc doswiadczony. Nigdy nie wiadomo o co facetowi chodzi, ta ich duma i honor itd. Nie wiem czy lepiej jak facet mial 10 lasek czy lepiej jak mial dwie. Bo jesli mial 10 tzn. ze co, ze to byly jakies przelotki, moze jedna z nich ta pierwsza byla wazna, a co jesli mial tylko jedna, dwie moze one byly bardzo wazne, moze ma jeszcze sentyment. Mysle, ze nie ma po co w to wnikac. Sama siebie tym zranisz. Pamietam jak moj ex, ktory byl juz moim ex,ale jeszcze pare tygodni razem mieszkalismy wrocil z randki i mi zaczal opowiadac jaka ta jego nowo poznana lala ma cycki i jak sie caluje. Niby byl juz moim ex, ale myslalam, ze mu dam w morde za to co mi opowiada, bardzo mnie to zabolalo, on byl niedojrzalym gnojkiem. Twoj facet najwyrazniej wie, ze to Cie moze zabolec, ze sobie za duzo wyobrazisz, bedziesz dumac, rozkminiac itd. dlatego Ci nic nie mowi i niech tak pozostanie. Moze kiedys, gdy bedziecie juz w srednim wieku cos sobie poopowiadacie zeby podgrzac atmoswere
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
A dla mnie to jest jakaś abstrakcja nie wiedzieć nic o przeszłości partnera.
Zapytałam swojego faceta o poprzednie partnerki, odpowiedział mi i ok.Po co robić z tego jakąś tajemnicę?.Ja np. chciałabym wiedzieć czy mój facet nie robił przypadkiem tego z prostytutką, a takie osobniki są dla mnie z miejsca skreślone.
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Generalnie co Ciebie to interesuje?
Strasznie mnie męczą takie rozmowy,jaki był Twój były,co robiliście z tych rzeczy etc. Było,minęło. Może facet uznaje swój 1 raz za błąd?To po co ma sobie przypominać
|
|
#45 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja węszę tu płacz i zgrzytanie zębów albo przyczynę przyszłych problemów i kompleksów Autorki, których ona sobie szuka na siłę. Ja sama jestem w sytuacji odwrotnej i mój facet nigdy nie pytał mnie ani w jaki sposób cnotę straciłam ani z kim, ani ilu było przed nim i co razem robiliśmy. Nie widać, żeby się gryzł jakoś bardzo moim przeszłym życiem seksualnym, a skoro nie pyta, znaczy, że taka wiedza jest mu niepotrzebna. Wie, że wcześnie zaczęłam, bo specjalnie tego przed nim nie kryłam, ale nie serwuję mu szczegółów, że spałam z tym albo z tamtym. Zresztą, kilku z tych facetów nadal przewija się przez nasze życie, więc tym bardziej nie ma co trupów wyjmować spod podłogi i rozpatrywać rzeczy sprzed lat powiedzmy, dziesięciu. Sądzę, że naciskając na faceta Autorka daje tylko wyraz swojemu niezdrowemu podejściu do tego zagadnienia. Radzę wrzucić na luz. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
zastanów się czy na pewno chcesz się tego dowiedzieć, bo potem czasu nie cofniesz
a jak zaczniesz mieć głupie myśli? czy ona była lepsza? co oni robili? isobie to wyobrażac? i takie tam, czasami to się zdarza |
|
|
|
|
#47 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale listę wszystkich dziewczyn podawać, bo autorka chce .... Ja o swoim wiem tylko tyle, że nie spał z prostytutką, miał trochę "przelotnych" romansów ale też miał stały związek. Po co mi ich kolor włosów, rozmiar stanika, nr buta i średnica myszki ?
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz... W zasadzie ciężko mu się dziwić, że nie chce Ci powiedzieć. To jego prywatna, intymna sprawa... A zresztą, no powiedz, co Ci da taka wiedza? Poznasz imię (i nazwisko? o_O ) dziewczyny, z którą on kochał się po raz pierwszy no i? Przecież nie o to tu chyba chodzi... Ewentualnie może mógłby Ci opowiedzieć, co czuł... i tak dalej (w sensie psychicznym, nie opisując oczywiście jego przeżyć czysto fizycznych).
Fajnie, że już wiesz, co i jak Powodzenia
"Trzyma w rękach wróbelka ze złamanym skrzydłem, własne pieniądze na podróż daleką i długą, tasak do mięsa, kompres i kieliszek czystej. Dokąd tak biegnie, czy nie jest zmęczona. Ależ nie, tylko trochę, bardzo, nic nie szkodzi..." _________ cząstka mnie. |
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Ci odpowiem
Ze mną ![]() żarcik oczywiście ![]() Ja tam nie wiem z kim mój mąż miał swój pierwszy raz, kiedy to było i ile miał partnerek seksualnych. Po co mi ta wiedza, napewno nie do szczęścia. On tak samo nie zna takich szczegółów z mojego życia. Im mniej wiesz tym dłużej żyjesz
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.

Zapytałam swojego faceta o poprzednie partnerki, odpowiedział mi i ok.Po co robić z tego jakąś tajemnicę?.Ja np. chciałabym wiedzieć czy mój facet nie robił przypadkiem tego z prostytutką, a takie osobniki są dla mnie z miejsca skreślone.