|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Matura bagam o pomoc!
w pierwszym zadaniu nie mogłaś dać B, bo jeśli się orientujesz mówisz o języku obcym, a pierwsze zadanie to była słuchanka True or False.
w czas sobie przypomniałaś jak matura 2 mce temu była hahaha. nawet jeśli zaznaczałaś same "B" to ile będziesz miała poprawnych? Jedno ? więc jak Ci nie zaliczą to stratna nie będziesz. jak na maturze można zrobić coś takiego nauczycielka mówiła, że nie uznają takiego czegoś. |
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odsyłam do tego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=427383 I wszystko jasne.
|
|
|
|
|
|
#33 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z pewnością bałam się tak jak Ty, tylko, że ja podeszłam do tego dojrzale, bez przekrętów: Być albo nie być. Cytat:
![]() jeśli ktoś robi takie pOMYŁKI na egzaminie dojrzałości to jego inteligencja pograniczy na przełomie podstawówki. ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() też uczestniczyłam w tamtej rozmowie
|
|||
|
|
|
|
#34 | ||
|
na przekór do celu
|
o jeny, aż mi się ciśnienie podniosło jak zajrzałam do tamtego wątku
![]() co z tego że dziewczynie piszą że ma tak nie robić, a ona uparta i tak to zrobiła. nie, ja nie psuje sobie nerwów... ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Cytat:
tym bardziej że autorce tematu nie przydarzyła się pomyłka, tylko jeszcze przed maturą pisała iż chce pozaznaczać wszędzie te same odpowiedzi. czy to nie przekręt i oszustwo?
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2010-06-29 o 16:53 |
||
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Maturę mam już dawno za sobą i nie pamiętam dokładnie szczegółów, ale zaciekawiło mnie to... serio jest taki przepis? Jeśli rozwiązywałabym test i wszędzie będzie pasowało mi B, to musiałabym jedną z odpowiedzi zmienić np. na C, pomimo, że wydaje mi się, że prawidłową odpowiedzią jest B?
Edytowane przez mmm87 Czas edycji: 2010-06-29 o 17:31 |
|
|
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
zazwyczaj układają arkusze w ten sposób, bo odpowiedzi były różne.
na tym polega matura - na racjonalnym myśleniu i wiedzy, a nie na farcie i głupocie. |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak czytam wypowiedzi co niektórych osób to...
logicznie myślący człowiek zorientuje się,że w zadaniach T/F czy też ABC nie mogą być ciągle te same warianty odpowiedzi. Nawet jeśli Ci to uznają ilość trafień będzie niewielka 1-2 przy dobrych wiatrach. Ktoś wcześniej wspomniał,że koreańczyk nie znający angielskiego takim sposobem mógłby zdać maturę....oblicz prawdopodobieństwo uzyskania 30%takim sposobem z części testowej, bo logiczne ,że osoba nie znająca angielskiego wypracowania nie napisze.
|
|
#38 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=24 Dobrze że chociaż nie przyszła na maturę z angielskiego dzień później
To by dopiero była pomyłka
|
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Karty odpowiedzi sprawdza czytnik i jego nie obchodzi jakie są odpowiedzi, podaje ilość poprawnych, są czasami takie zadanie że są np. takie odpowiedzi CABCCC, to co też nie uznają, bo są takie same literki trzy obok siebie? pisałam próbną maturę z ang i w zadaniu True/ False wszystkie były True, aż się nauczycielka dziwiła że są takie odpowiedzi, przed każdym zadaniem jest polecenie: wybierz A, B, C lub D, Ja wybieram poprawne więc dla mnie poprawne mogą być same D, i co? Egzaminator sprawdza tylko wypowiedzi pisemne. |
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, jeżeli masz odpowiedzi, to dla nas (sprawdzających) nie obchodzi czy one są dobre, poprawnie zaznaczone przepuszczamy dalej. Więc zaliczą, pytanie tylko czy to były dobre odpowiedzi
![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
Pracuję przy weryfikacji matur, więc wiem ![]() Ale powiem Wam, że jak na maturzystów, to jesteście straszni. Nie umiecie czytać - popełniacie błędy, zaznaczacie po 4, 5 odpowiedzi, kiedy trzeba było jedną. I to właśnie z angielskiego. I ciekawostka. Kiedyś, gdybyście zakreślili wszystkie odpowiedzi, zdałybyście Kiedyś przykładało się szablon, i te odpowiedzi, które pasowały się uznawało, i nie ważne było, czy masz tylko jedną odpowiedź czy pięć.
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
yyyy czuje ze nie zdałaś ;/ jednak życzę szczęścia
|
|
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
no to w kocu jak z tym jest? nam mówili nauczyciele zeby tak nie zaznaczać
autorko jak Ci poszło? może podzielisz się z nami wrażeniami?
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz jak to jest? Inaczej mówią, inaczej robią. Najwięcej błędów popełniają właśnie egzaminatorzy sprawdzający prace.
Ogólnie powinnaś zaznaczyć jedną odpowiedź, byleby poprawną. I dobrze zaznaczysz. I to bzdura, że komputery sprawdzają. Komputery tylko zliczają punkty, oraz sprawdzają, czy są poprawne zaznaczenia, a nie, które są poprawne
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam z góry, że piszę to tutaj bo to nie do końca na temat ale może mi ktoś wytłumaczyć jak można miec z matury 63 % (jezyk nimiecki) skoro matura jest na 50 pkt ?
Pisze od razu dokładne wyjaśnie, bo gdzie indziej ludzie chyba nie umieją używać szarych komórek i mi sie dostało, że pisałam maturę, a nie potrafię nawet odróżnić punktów od procentów xD Chodzi o to, że jak matura jest na 50 pkt to musi być parzysta liczba na końcu, bo przecież jeden pkt to 2 procent xD wiec o co kaman, że się tak wyrażę xD |
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Ponieważ w języku niemieckim (tak samo jak w angielskim, francuskim i rosyjskim) mieliście połówki punktów za pytania otwarte. W związku z tym była inna skala punktów.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

tzn. że zabraniają, czy co?
jego sprawa i jego problem