![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: matura 2010 z matematyką ;/
Ciesz sie,ze mozesz poprawić w tym roku, zepnij mózg, może jakieś korki i spokojnie zdasz.
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno uczelnie humanistyczne byly za wprowadzeniem tej matury.
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
A ja miałam lepszy przypadek xD Z matmy ogólnie nie idzie mi nie wiadomo jak, ale źle też nie jest xD
Wszystkie próbne zdałam spokojnie, a dzisiaj przeżyłam szok xD kolezanki które przed matura uczyłam pozdawały a ja nie xD Zjadły mnie nerwy, bałam sie strasznie, trzesły mi się rece, nie spałam cała noc ze strachu i oto mam xD a raczej nie mam nic i jestem w dup*e xD generalnie sie załamałam i jestem wściekła na siebie xD Najgorsze jest to, że robiłam takie głupie błedy, zawsze mi mówili, że jeste strasznie roztrzepana, ale teraz przeszłam samą siebie xD A najlepsze jest to, że ta matma mi sie bardzo przyda xD Wie ktoś kiedy jest dodatkowy termin rekrutacyjny na uczelnie (mniej wiecej) ? bo ja czytałam o "swojej szkole" i tam tylko znalazlam ze termin do 31 lipca, a o dodatkowym nic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Ech,a ja nawet nie wiem czy zdalam... stchorzylam i nie poszlam dzis po wyniki.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
czytam wasze wypowiedzi i załamuję ręce...
matura w tym roku była prosta jak egzamin gimnazjalny ;] rozumiem, że nie każdemu mogło dobrze pójść, ale 30% to na prawdę nie dużo. uważam, ze KAŻDY jest w stanie ZDAĆ, jeśli tylko chce... w końcu chęci to postawa ;] teraz, zamiast roztrząsać na nowo wraz z każdą odpowiedzią w tym wątku niezdaną maturę radzę wziąć ciepłą kąpiel, zrelaksować się, obejrzeć jakiś durny film i już o tym nie myśleć... do końca tygodnia może dajcie już sobie z tym spokój, a potem poszukajcie dobrego korepetytora, na pewno wszystko się uda ![]() powodzenia! (tylko nie dziękujcie!!)
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Matma ogólnie do kitu co prawda u nas nie zdała jej 1 osoba ale coś na temat "pseudo -przyjaciółek" wiem kazdy tylko szukał sensacji i z ogromną ciekawością zaglądał drugiemu w wyniki i szyderczym uśmiechem wywyzszał się ze miał wiecej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Eee nie załamuj sie i olej co mówią (myśla inni)
![]() Ja sama miałam ten rok bardzo cieżki i to wszystko się na mnie odbiło, chciałam zdać maturę jak najlepiej, obiecałam to pewniej osobie i zawiodłam. Najgorsze, że idioci z mojej klasy pozdawali, a ja nie xD juz zaczełam sie uczyć na sierpień, ale boje się, że zrobie to samo co w maju. Kiedy w ogole są te poprawki w sierpniu i do kiedy można składać podanie na studia (wyczytałam na stronie szkoły do której chcę isć ze do 31 lipca) a dodatkowa rekrutacja kiedy ? Edytowane przez viky Czas edycji: 2010-06-30 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Tak, na pewno wypowiadają się tutaj osoby, które napisałaby ją na 100%, albo na 101%
![]() Dobra, skoro musicie pisać, jakim to trzeba być tępym, żeby nie zdać tej matury na poziomie gimnazjalnym (ach, te logarytmy) lepiej się nie wypowiadajcie ![]()
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
ja też , uważam, żę ta matura nie była trudna (może lekka przesada tak jak to było na demotach, ze 14 dzieci pisza ją na 80 %) ale to prawda, że to nie był zaden wyczyn jej zdać , tym bardziej jest mi przykro.
Niedawno ją sobie zrobiłam tak zupełnie na spokojnie, nie patrzyłam w odpowiedzi i 68 % xD Troche na obrone dodam,że miałam koleżankę w klasie (podstawówka) która miała same piątki, wzorowa uczennica etc a na tym egzaminie miła 25 punktów na 40 i była jedną z gorszych, teraz do LO tez chodziłyśmy razem do równoległej klasy i była 3 w szkole najlepsza uczennica a matura tak samo jej mega cienko poszła xD i wszsycy nauczyciele się dziwili jak to możliwe xD No coż życie xD ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- NO to tez "prawda", że logarytmy ciagi rachunek prawdopodobienstwa i wiele innych jest w gimnazjum xD Ludzie ogrnijta się jakby to mój TZ powiedział xD |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
a co do dodatkowej rekrutacji - uczelnie przeprowadzaą ją wtedy, kiedy maja wolne miejsa na kierunkach. jesli zdarzy się tak, ze wszystkie miejsca będą juz zajęte, to nie ma naboru. a to czy będzie przeprowadzana dodatkowa rekrutacja uczelnie często same nie wiedza, poki nie skonczy sie rekrytacja w lipcu. niektore uniwerki już podały termin, ale część zrobi to w połowie lipca. ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- mój kuzyn z 2 gimnazjum opuscił te zadania gdzie są logarytmy, funkcje kwadratowe itp. i rozwiazal ten arkusz na 36%.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
Co do tępoty, to jakie miały być zadania, czego oczekiwałaś? Chyba nie podstawowych działań? Wszyscy wiedzieli, że będzie matura z matematyki to na pewno w szkole Was do niej przygotowywali. Ja nie mówię, że jesteś tępa, po prostu Ci nie poszło i już, poprawisz w sierpniu, nie załamuj się tylko- do dzieła. Ale matura musi mieć jakiś poziom, i życzę Ci, żebyś ją w sierpniu zdała no właśnie dużo tych logarytmów nie było- w maksymalnie dwóch zadaniach Edytowane przez buahhot Czas edycji: 2010-06-30 o 20:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Autorko nie martw się
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
A ja znam osobe która zdała matme na 100 % i to jeszcze ta starą z przed 2005 roku xD ale za to prawko zrobił za 14 razem xD
W ogóle to myślmy pozytywnie, zamiast sie użalać nad sobą, ruszamy tyłki i bierzemy się ostro do pracy ![]() http://www.wiadomosci24.pl/artykul/m...ki_137092.html może sie komuś przyda ![]() Edytowane przez viky Czas edycji: 2010-06-30 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny!
Przede wszystkim się nie załamujcie i nie przejmujcie , że powinęła Wam się noga. Moja matura dawno za mną ale pamiętam jak stres ścisnął mnie na matmie (dobrowolnie ją wybrałam). Przez 10 minut nie widziałam nic,co było na kartce. Czarna dziura. Potem się wzięłam w garśc no i się udało. Pamiętajcie o jednym-tylko spokój może Was uratować. Macie szansę poprawki w sierpniu-poczujecie się zatem jak studentki na kampanii wrześniowej. Uszy do góry. będzie dobrze-musi być ![]()
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
Autorko, rozumiem Twoją złość. Ochłoń i podejdź do poprawki w sierpniu. Trzymam kciuki
![]() Ja co prawda zdałam maturę, ale jestem zawiedziona jej wynikiem. Jestem humanistką, a okazało się, że najlepiej poszła mi matura z matmy... co do obowiązkowej matury z matematyki, cóż wprowadzili ją, trudno. Nieprędko ją wycofają, więc zostaje tylko pogodzić się z faktem. Umysły ścisłe psioczą na polski, humaniści na matmę- jest równowaga we Wszechświecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#51 | |
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Nie rozumiem niektórych osób które tu wchodzą tylko po to żeby kogoś poniżyć i pokazać jacy to nie sa inteligentni tzn wyżej srają niż mają. Lepiej milczeć niż pisać takie rzeczy ale liczę, że takie osoby kiedyś znajdą się w takiej samej sytuacji i ktoś im tak samo będzie pisał. ;/
![]() |
![]() |
#53 | |
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
koleżanko trochę kultury Edytowane przez buahhot Czas edycji: 2010-06-30 o 21:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#55 |
na przekór do celu
|
jak juz pisałam wcześniej gimnazjalista jednak potrafi.
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Może nie poniżasz ale trochę pogrążasz tzn jakbym zdała tą matę pewnie bym ci nic nie odpisała, ale jakoś przygnębiła mnie twoja wypowiedź. Sorry jeśli cię uraziłam, ale dzisiaj mam cięzki dzień i po prostu jestem nabuzowana.
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2010-06-30 o 21:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dlatego na maturze bardzo się skupiłam i najprostsze obliczenia robiłam na kalkulatorze ![]() skup się w sierpniu i sprawdź parę razy rozwiązanie, by nie zrobić znowu jakiegoś prostego błędu ![]() buahhot, naprawdę super, że zdałaś maturę, ale wybacz takie komentarze nie są tutaj na miejscu. dziewczyny są zalamane a Ty je jeszcze dobijasz. Rozumiem, że matura była dla Ciebie prosta, ale weź pod uwagę fakt, że nie wszyscy mieli takich super nauczycieli (bo przecież większa część wiedzy przekazuje nauczyciel, nie rodzisz się z super wiedzą na temat logarytmów czy funkcji kwadratowej) jak Ty i nie wszystkim ta wiedza może tak szybko się wchłaniac jak Tobie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
oczywiscie kazdy ma swoje racje, ale ja uwazam, ze dzisiaj ( czyli dzien wynikow) slowa krytyki sa zbedne calkiem. jak ktos zdal niech sie cieszy i nie wywyzsza co to nie on. czlowiek zawiedziony i zalamany to czlowiek rozdrazniony. zreszta mnie tez rozdraznily komentarze typu- jak sie nie umie matmy trzeba bylo sie uczyc. jest to typowe podejscie dziecka po szkole, ktore potem nie raz dostanie w du...na studiach
![]() ja mature mam juz dawno za soba zreszta studia tez juz i prawda jest taka ze na studiach wyniki matur zadnego znaczenia nie maja. przewaznie "prymusy" ze szkol sa zwyklymi sredniakami. bedziecie mialy dziewczyny ze spokojem we wrzesniu drugi nabor. szkoda troche nerwowych wakacji, ktore mialy byc ostatnimi dlugimi i bezstresowymi, ale sobie to odbijecie na studiach bo tam to nie liczac sesji tez jakby wakacje w sumie ![]() glowa do góry ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.