|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
GRATULACJE DZIEWCZYNY!!!!!!!!!!:cmok :
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
![]() Teraz już wszystko musi być dobrze ![]() mój termin porodu też taki jak Twój, 2 marca, ale to też tylko moje obliczenia. A masz jakieś objawy już? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
witaj Black_Angel86
![]() ja poza pobolewaniem podbrzusza i powiększonymi cyc... to nic nie mam, dzisiaj rano trochę słabo się czułam ale szybko mi minęło. tylko jest jedna różnica ty poroniłaś niedawno a ja ponad rok temu bo nie mogłam się jakoś w sobie zebrać ![]() bardzo ci współczuję bo wiem co to znaczy [*] dla twojego aniołka. A lekarz dał ci duphaston? |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim gratuluje mamom
![]() Zobaczylam watek i sie troszke przerazilam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
mi też nie chciał dać ale powiedziałam, że może chociaż będę spokojniejsza jak mi da, no to dał. Ale do tego powiedział, że jeżeli zarodek jest w porządku to będzie i bez duphastonu się rozwijał a jak będzie coś nie tak to nawet duphaston nie pomoże.
![]() Ale ja wieżę, że tym razem będzie wszystko w porządku ![]() ![]() ![]() tego nam wszystkim życzę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
No musi już być dobrze, pewnie też bym się z jakimś podtrzymywaczem pewniej czuła... no ale cóż. Wszyscy dostają a ja nie. No ale podobno lekarz bardzo dobry, niech mu będzie, że zaufam... choć niechętnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Witam i pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie!
![]() Życzę dużo zdrówka jak najmniej mdłości i zero wymiotów ![]() przyszła mama lipcowo-sierpniowa 2010 Karolcia Nasze Słoneczko jeszcze 37 dni! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() mam tylko nadzieję że będzie wszystko dobrze ![]() za pierwszym razem nam się udało więc jestem w lekkim szoku jeszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dzisiaj dostałam plamienia. Dzwonilam do mojego gina i kazal mi jechac do szpitala. Tam USG i stwierdzili faktycznie jakies resztki krwi ale nie bylo widac mojego ziarenka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Carminka
![]() Bądźmy dobrej myśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
tylko ja jutro musze do pracy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
jej... moja kumpela tez miala plamienie, ale na szczescie nic sie nie stało, moze sie przemeczyłaś po prostu. Odpoczywaj, będzie dobrze
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Kolejny wątek, niesamowite, jak ten czas leci
![]() Dziewczyny, gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mamusia wrześniowa 2010 |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
I ja się dołączam!
![]() ![]() ![]() ![]() Buziaki i gratuluję reszcie,jak również sobie,ha! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Kurcze następny wątek na 2011 ale ten czas szybko leci. Gratulacje dziewczyny.
---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
. Ja tez zażywałam duphaston, tez miałam plamienia. Poproś gin o L-4 i najlepiej leż. Zrób sobie też badania - i tak w większości są płatne - na wątku styczniowo - lutowym pisałyśmy jakie badania trzeba zrobić więc sobie zobacz. Ze swojej strony radze też wszystkim zrobić badanie na TSH - czasem nie zalecają a jest ważne. trzymaj się na pewno będzie ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-07-02 o 22:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Wtajemniczenie
|
no dletegoz tez napisałam,
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-07-02 o 22:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
i ja się przyłączam
![]() w drugim miesiącu starań, w 32 dniu cyklu dzisiaj zobaczyłam dwie kreseczki ![]() ![]() chociaż muszę przyznać, że trochę inaczej się czułam od paru dni - powiększenie i ból piersi, dziwne zmęcznie mimo wakacji, senność... myślałam, że to PMS. poczekam chyba jeszcze z tydzień-dwa z wizytą u gina ![]()
#51 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzymam za was kciuki
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Juleczka 06.07.2007 ![]() Czas na walke ![]() 76 - . ![]() 70 ![]() 62,400 20.04.2013 ![]() wymarzona osiagnięta 58 ![]() ![]() Edytowane przez Myszeczka86 Czas edycji: 2010-07-03 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
To i ja się dopisuję do listy. Termin porodu mam jak obie koleżanki teoretycznie 02.03.2011
![]() ![]() Nakupiłam sobie jeszcze przed samym terminem @ podpasek i tamponów bo brzuch mnie zaczynał boleć jak na @ ![]() ![]() Przepraszam, że tak długo się rozpisałam ![]() Wszystkim życzę, żebyśmy razem dotrwały bez większych problemów do końca i urodziły cudne bąbelki ![]() Aha Tity (26 lat) 02.03.2011 Aha dziewczyny zapytam jak z Waszą wagą? Ja na razie schudłam 1 kg mimo, że jadłam całkiem sporo... Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-07-03 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
gratulacje dziewczyny
![]() ja pierwszy raz, więc liczę na wsparcie wizażowe i wymiane doświadczeń ![]() wg moich obliczeń dzidzia będzie na dzień kobiet ![]()
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2010-07-03 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
ojej ale ten czas leci...
wielkie gratulacje dla przyszłych Mamuś marcowo-kwietniowych! dwa lata temu założyłam wątek wiosennych mam, a tu już kolejne Marcówki i Kwietniówki ![]() spokojnej ciąży życzę oraz lekkich porodów ![]() pozdrawiam Mama marcowa 2009
#55 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluję kochane!!!! Dbajcie o siebie.
Ja tak po cichu liczę, że do Was dołączę ![]()
#56 |
Wtajemniczenie
|
dziś rano robiłam pobranie na betę, po południu odbieram wyniki, więc pls trzymajcie kciuki, by 2 kreseczki sie potwierdziły
![]() a nad ranem było mi niedobrze, hurraa, ciesze sie, bo to u mnie jeden z objawów ![]() ![]() piszcie dziewczyny, czy idziecie na L4, czy planujecie pracowac do końca? Ja mam astmę, w sezonie pyłkowym, a w ciąży zawsze bardzo mi sie zaostrza, a tutaj już wczoraj musiałam odstawic leki (byłam u lekarza) i dzis sie czuję niezbyt ciekawie jeśli chodzi własnie o to, w dodatku sezon pyłkowy w pełni, mam totalne uczulenie i sie zastanawiam, czy nie poprosic lekarza o zwolnienie jesli beta potwierdzi ciążę, tylko z drugiej strony nie chciałam jeszce mówić kierownictwu w pracy, bo zaraz sie rozniesie, u nas sa straszne plotkary, a wiadomo, że do 3 msca to tak nie ma pewności, ze ciąża sie utrzyma i raczej sie nie mówi, no ale jesli beta sie potwierdzi, nie moge brac mocnych leków, jedynie doraźnie i jak ja tak będę z klientami pracowac z czerwonym nosem, co chwila smarkając, do tego kaszel i ataki duszności ![]() Sama nie wiem, dzis jak będę odbierac wynik to zapytam lekarza co o tym mysli, nie wiem czy już sie ujawniac w pracy ( podejście do ciężarnych nasza firma ma w porządku, nie robią problemów, nawet wola jak się idzie na l4, bo pracujemy po 10 godzin, przy kompie- takie mamy zmiany, a w ciąży wiadomo nie wolno więcej niż 8, a przy kompie 4 godziny i firma musi kombinowac ze zmianami) a wy jak robicie dziewczyny? mówicie juz komuś? jak z pracą? napiszcie pls ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
niutka trzymam kciuki za betę
![]() Co do L4 to ja pracuję u taty, więc nie wiem, zobaczę jak się będę czuła. Ale jak bym była w poprzedniej pracy ciągle to bym się wcale nie zastanawiała nad L4, bo była bardzo stresująca i stykałam się z mnóstwem ludzi różnej maści, więc strach trochę, zwłaszcza, że nie mam końskiego zdrowia. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-07-03 o 11:36 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
Tity- no to mnie rozumiesz
![]() a lekarz najfajniej- prosze odstawic leki, przepisze nowe, bezpieczniejsze ( doraźne aerozole i proszek do inhalacji ) ale tak w ogóle to prosze siedziec w domu, zamknąc okna, wychodzic tylko po deszczu itd... ![]() no, ciekawe jak mam to zrobic, skoro w domu mam dwójke dzieci, sa wkacje, jest lato w pełni, dzieci chca gdzieś wychodzic, jeździć, a mój mąz nie ma na razie urlopu ![]() no i skoro mam siedziec w domu, to zapomniał mnie spytac, czy pracuję, hę ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki trzymam kciukasy za wasze wyniki
![]() ![]() Podawajcie mi dane do listy na PRIV ok,imie,wiek,ermin porodu zeby bylo przejrzyście ![]() Ja zmykam na slonko,poopalac sie troche ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
na razie nikomu nie chcę mówic, dopiero po pierwszym trymestrze. z pracą nie ma problemu, bo mam akurat wakacje - nauczycielką jestem. od września wracam do pracy na jakieś dwa-trzy miesiące (jak się będę dobrze czuła) a potem l-4
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.