powtarzające się sny - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-03, 22:46   #31
Milena13
Rozeznanie

GG do Milena13
Dot.: powtarzające się sny

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia czy te sny coś znaczą, czy cokolwiek innego. Ale gdy byłam małym dzieckiem miałam zawsze ten sam sen: że bawię się ze starszą kuzynką w przedpokoju, jesteśmy same w domu, a nagle przychodzi Baba Jaga i próbuje nas porwać. Wiem, że to śmieszne, tym bardziej, że mnie nikt B. Jagą nie straszył, ale wtedy do śmiechu mi nie było
Drugi sen śnił mi się też dość często, ale jak już byłam trochę starsza: idę z ojcem przez most nad Odrą u mnie w mieście i nagle on się zawala, i ja wpadam do wody - tutaj akurat wychodzi mój strach przed wodą z dużej głębokości
Cytat:
Napisane przez monisia104 Pokaż wiadomość
mi dość często śnili się ludzie w trumnach. była to moja rodzina, bliscy znajomi... miałam wtedy 11-13 lat. wtedy nie oglądałam żadnych filmów, gdzie mogłabym takie obrazki widywać, nie zmarł też nikt, kogo znałam.
było, na szczęście minęło.

w dzieciństwie miałam bardzo podobne sny, często sie powtarzały.
teraz już nie, ogólnie ostatnio dość rzadko coś mi się śni.
czasem mam wrażenie że jakiś sen już był, że to powtórka sprzed baaaaardzo dawna.

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez bytheway Pokaż wiadomość
o! to jeszcze czasami śni mi sie (ale to już rzadziej) że jestem w akimś miejscu publicznym nago

hahaha skąd ja to znam Kiedyś często tak mi się sniło, że latam u siebie po wsi goła do sklepu okropne

droga gitaro, przepraszam, ale teraz moje palce Cię nienawidzą.
Milena13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-03, 22:47   #32
kitkulka
Zakorzenienie

Oczywiście, że miałam takie sny. Żeby tylko raz nieprzyjemne uczucie, kiedy człowiek budzi się rano. Jakoś refleksyjnie mnie to wtedy nastawia
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-03, 22:53   #33
aldenea
Rozeznanie

a no sie zdarza. mam takie sztandarowe 3 sny, więcej takich powtarzającyh się nie mam. i bardzo dobrze.
w pierwszym śnie, śni mi się kosmitka, która chce rozmawiać ze mną o mnie. każda rozmowa jest na inny temat, ale otoczenie i jej wygląd jest takie samo. to troche wygląda jakbym z nią rozmawiała przez kamerkę. a najbardziej przerażające w tym śnie jest to, że wiem, że ona żyje w wodzie i jak mówi z jej ust nie wydobywają się pęcherzyki powietrza. zawsze mnie to irytuje i przeraża, chociaż sen nie jest w cale straszny.
natomiast w drugim śnie, idę gdzieś pod górkę i mi się bardzo śpieszy. wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że w pewnym momencie zdaje sobie sprawe, że bolą mnie kolana i czuje ten ból. i w tedy sobie uświadamiam, że na nich właśnie idę i dlatego mnie bolą.
w trzecim, chyba najdziwniejszym, śnią mi sie 3 faceci, który jeden z nich jest przeklęty, bo obraził jakąś boginię, bo wychwalał męskość nad kobiecość i zachowywał się jak Narcyz. i ci faceci zawsze szukają jakieś książki w bibliotece w której jest odpowiedź. i zawsze jeden z nich tą książkę chowa, po czym uciekają, bo ich coś goni.
mój Partner, wróży z run i mi pomagał w interpretacji tego ostatniego snu. runy "powiedziały", że w tym śnie, bóstwem jestem ja, przeklętym facetem jest jakaś część mnie, która nie postępuje słusznie, a gościem, który chowa książkę jest mój Ukochany. i wiecie co? się wszystko sprawdziło. rzeczywiście jakiś czas później musiałam się zmierzyć ze swoimi wadami. wg. mojej opinii, sny to jest po prostu taki komunikat od podświadomości, że coś jest nie tak i że trzeba się będzie z tym zmierzyć.

!szukam podręczników do nauki esperanto.
aldenea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 01:04   #34
bytheway
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aldenea Pokaż wiadomość
mój Partner, wróży z run i mi pomagał w interpretacji tego ostatniego snu. runy "powiedziały", że w tym śnie, bóstwem jestem ja, przeklętym facetem jest jakaś część mnie, która nie postępuje słusznie, a gościem, który chowa książkę jest mój Ukochany. i wiecie co? się wszystko sprawdziło. rzeczywiście jakiś czas później musiałam się zmierzyć ze swoimi wadami. wg. mojej opinii, sny to jest po prostu taki komunikat od podświadomości, że coś jest nie tak i że trzeba się będzie z tym zmierzyć.
to jest bardzo ciekawe, a zarazem przerażające, że nasza podświadomość zawiera tyle informacji, o których my nie mamy pojęcia. A nawet niektóre z nich są można rzec 'paranormalne'

~~ fit and health victim

Jeśli chcesz zmienić świat, najpierw spójrz w lustro.
bytheway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 08:11   #35
wredek
Zadomowienie

Mi kilka razy przyśniło się, że samolot musiał awaryjnie lądować w okolicy mojego domu, albo że leciał bardzo nisko, tuż nad budynkiem.

Bardzo często mam też sny szkolne. Nadal śni mi się podstawówka, gimnazjum, liceum...

Edit. deja vu też czasami mam (kiedyś miewałam dużo częściej) - dla mnie to okropne uczucie, takie przerażające

Edytowane przez wredek
Czas edycji: 2010-07-04 o 08:27
wredek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 10:48   #36
Milena13
Rozeznanie

GG do Milena13

Cytat:
Napisane przez wredek Pokaż wiadomość

Bardzo często mam też sny szkolne. Nadal śni mi się podstawówka, gimnazjum, liceum...
Moja mama jest nauczycielką i ciągle jej się śni, że idzie do szkoły (a miała dość daleką drogę przez pole ) i nie może zdążyć, i idzie i idzie i idzie i już jest późno strasznie. Czasem że już pracuje i też że już sie pierwsza lekcja zaczyna, a ona w panice bo dzieci bez opieki, chce biec a nie może itp

droga gitaro, przepraszam, ale teraz moje palce Cię nienawidzą.
Milena13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 22:46   #37
aldenea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bytheway Pokaż wiadomość
to jest bardzo ciekawe, a zarazem przerażające, że nasza podświadomość zawiera tyle informacji, o których my nie mamy pojęcia. A nawet niektóre z nich są można rzec 'paranormalne'
moim zdaniem jest to bardzo przydatne, tylko to trzeba oswoić. ja np. się już nauczyłam, że jak mi się coś śni notorycznie to znaczy, że muszę się czymś zająć albo odpuścić (najczęściej to drugie).
w sumie to zabawne, staram się zapanować nad emocjonalnym podejściem do rzeczy i ludzi, i staram się kierować logiką i argumentami, a najlepiej wychodzę na wszystkim jak się jednak kieruje tymi emocjami.
pewnie to wszystko zależy od osoby, ale ja podszepty od świadomości biorę pod uwagę w codziennym życiu. no ale wiadomo, jeśli jedna metoda jest dla kogoś dobra, to niekoniecznie dla całej reszty też taka być musi.

!szukam podręczników do nauki esperanto.
aldenea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 23:31   #38
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wredek Pokaż wiadomość
Mi kilka razy przyśniło się, że samolot musiał awaryjnie lądować w okolicy mojego domu, albo że leciał bardzo nisko, tuż nad budynkiem.

Edit. deja vu też czasami mam (kiedyś miewałam dużo częściej) - dla mnie to okropne uczucie, takie przerażające
TŻ też nie cierpi deja vu, a z kolei ja lubię to uczucie

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 23:38   #39
Daenerys
Wtajemniczenie

Mam kilka regularnie powtarzajacych sie snow.

Jednym z nich jest to, ze latam. Otoczenie snu jest rozne, czasem uciekam, czasem lece bez problemu, czasem nie moge wbic sie w powietrze.

Innym i znacznie mniej przyjemnym snem jest sen o wypadaniu zebow. Sni mi sie to od czasu do czasu, a ostatni raz nawet niedawno. Snilo mi sie, ze moglam zeby wyjac z ust. Brr nieprzyjemne, ale poki co zadnych konsekwencji tego snu nie bylo - mimo ze tluamczenie z sennikow mowi, ze ktos ma umrzec.

Daenerys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości