![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: Otyłość- liczę na waszą pomoc
Hej , ja tez sie podepnę. Ale mam pytanie czy nie macie ochoty iść do dietyka lub trenera? Ja już keidyś na własną ręke się sobą zajęłam i co z tego mam? Dupa. Teraz znów trenuję sama i sama próbuje, ale nie wiem na ile mi starczy siły... Ja już sie zastanawiam czy nie pójść profesjonalnie do dietetyka (mimo, ze sama niby mam wykształcenie żywieniowe). Bo do klubu już sie dawno zapisalam i chodzę od dawna...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi głównie to o ruch chodzi własnie chodzi.U mnie siłownia dosyc tania na miesiac jest no ale trzeba na rok podpisac umowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mozesz sie udac do GP ktory ci pomoze w podjeciu krokow w zrzuceniu wagi, nie bedzie to moze natychmiast, ale w miedzyczasie mozesz sama zaczac np chodzic - 10,000 krokow na razie - szczegolnie ze nie pracujesz powinnas miec czas. W brytyjskiej telewizji mnostwo programow jest na temat zdrowego zywienia i fitnesu. Woda gazowana - niedobra, woda sama w sobie cie nie odchudzi. Jesc -5 razy dziennie. Wiem ze ogrom informacji przeraza, sama sie czasami gubie. Przede wszystkim zacznij od ruchu, chodzenie (nie spacerowanie, tylko szybszy chod zeby prace serca przyspieszyc) Pozniej przechodz do lekkiego truchtu jak zlapiesz troszke kondycji. Nastepnie odstaw z diety cukry (slodycze, tzw low fat dodatki - mnostwo w nich cukru, gazowane napoje), wszystko na bazie bialej maki, wszystko co ma duza ilosc tluszczu (szczegolnie uzywanie tluszczow do smazenia itp) Nie odstawiaj miesa, szukaj chudej wersji. Nie odstawiaj weglowodanow calkowicie - gdzies musisz znalezc energie na cwiczenia. Warzywa w olbrzymich ilosciach, owoce w troche mniejszych (cukru duzo). Oswajaj sie z przyprawami do smaku. Powoli waga powinna spadac, ogladaj sie za silownia/zacznij biegi. Hantle 2kg najnizej, zaczelabym od 3kg. Ujemny bilans kaloryczny to prosta matematyka, wiecej kalori musisz spalic niz przyjmujesz. W miedzyczasie poczytaj sobie ten watek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668 a pozniej podwieszone na fitness i dietetyce Ale na sam poczatek - pozytwne podejscie! Czego serdecznie zycze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do basenu no to czlowiekowi trudno sie przelamac i pokazac,wiem ze on jest gdzies tylko znajomy jak jezdzil tam z kumplem to musieli jechac autem bo dosyc daleko,rozejrze sie,pogoogluje jeszcze choc basen i tak mnie przeraza. zastanawia mnie jedno bo wege produkty sojowe jak i inne ktore jada sie zamiast miesa trudno przygotowac bez smazenia.i zastanawiam sie jak to rozwiazac.a przyprawy to jakie?kurde wiem,wstyd ale ja naprawde tak do przypraw nie przykladalam nigdy wagi,moje kubeczki smakowe sa takie nieczule ze potrafie jesc niedoprawione posilki i nie zwracam na to wiekszej uwagi. dziekuje za linka wlasnie go obczajam i chyba musze sobie pozapisywac to na kartke by mi sie troche z mozgu odciazyło. nastepna zgrzewka wody bedzie nie gazowana juz ![]() o na silke to bym chciała ![]() Dziękuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, ze można bez sprzętu
![]() Dziewczyny zamiast hantli ćwiczyły z butelkami z wodą ![]() Zachęcam do poczytania podwieszonych wątków i co najmniej pięciu posiłków dziennie,( białko , warzywa, zdrowe tłuszcze ) bo żeby schudnąć trzeba jeść ![]() Rozumiem ograniczenia finansowe, więc na na początek polecam przynajmniej spacery ![]() ![]() Powodzenia ![]()
![]() Edytowane przez Beata. Czas edycji: 2010-07-22 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Witajcie. Wreszcie odważyłam się napisać. Otóż mam podobny problem jak Wy. Tzn Jestem otyła. Mam 175 cm wzrostu i 102 kg. Próbowałam schudnąć i udawało mi się to. Ale co z tego, że tyłam jeszcze więcej. Teraz z mężem chcemy postarać się o dziecko. Wiem, ze osoba o mojej wadze będzie miała ciężko zajść w ciąże. Więc proszę Was jeśli macie jakieś dobre rady na schudnięcie to bardzo Was proszę napiszcie, bo ja już tracę cierpliwość. Pozdrawiam Was serdecznie i z góry dziękuję za odpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
witam.
kamkaz ja jeszcze 5 miesiecy temu wazyłam przy wzroscie 164 -98 kg, ale to w ciaży, po ciąży 90. Sama schudłam do 78 i waga staneła. Teraz jestem na diecie Dukana,od 1.o1.11 i waże jakieś 69 kg. MOże przejdź na tą diete, schudnij troszkę i postarajcie sie o dzidziusia ![]() Poczytaj sobie o tej diecie i powodzenia, no i to co dziewczyny pisały,, ruch, ruch, ruch, dużo wody, ograniczac cukry i wegle- tak tez da rady. powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.