![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kto sie wybiera na psychologie na KULu?
Hmm ale jest duży przesiew. I co z tego, ze ktoś się dostanie jak odpanie w krótkim czasie.. Poziom jest wysoki.
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Mówię - może na psychologii. Z powodu tego "wysokiego poziomu" rzuciłam studia na tej uczelni. Ale to akurat moze źle trafiłam, bo i nie był komplet ludzi, i trafili się tacy z resztek.
Edytowane przez larva Czas edycji: 2010-07-04 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Wiem, ze np. na kulturoznawstwie sie nudza, ale na germanistyke np. 4 lata temau przyjeto 60 osob a po roku zostalo tylko 30.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale psychologia jest b. popularna, dlatego nie będziecie miały takich problemów zapewne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
ja skończyłam psychologię na KULU, aczkolwiek obrona we wrześniu
![]() ![]() ![]()
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to że ktoś mówi że ciężko wylecieć wcale nie uspokaja XD
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
no ja mam obrone licencjatu we wrzesniuz z filologii germanskiej i dodatkowo specjalizacje z filologii angielskiej, teraz mi odpada masa przedmiotow i zostanie kilka, wiec zeby sie nie nudzic pomyslalam o psychologii.. o ktorej zreszta zawsze marzylam, ale nie wierzylam, ze moglabym sie dostac.. zycie pokaze, jak nie to zostaja magisterskie z germanistyki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
after hours
|
na ang brano pod uwagę tylko rozszerz ang i w zeszłym roku w pierwszej turze przyjmowano od 83 pkt. (1%=1pkt)
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Slyszlam, ze dostanie sie na KULu np na pierwszy kierunek jest rownoznaczne z odmowa przyjecia na kolejne, itd... Wiecie moze jaka specjalizacje trzeba robic by byc psychologiem policyjnym?
![]() ![]() Edytowane przez iza1910 Czas edycji: 2010-07-05 o 07:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Czytalam to gdzies a stronie KULu, wiec to prawda. Ja nie wiem jaka to specjalizacja, ale inne dziewczyny na pewno Ci pomoga. Mamy szanse. Nie trac nadziei, ona i tak umiera ostatnia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Tak jeśli dostaniesz się na pierwszy to na resztę automatycznie nie.
A specjalizację na psychologii wybiera się dopiero po drugim roku.. i zależą od średniej. http://e.kul.lublin.pl/qlprogram.htm...26&op=2&wid=11 Tutaj macie program studiów. I jak dojdziecie do3 roku to też jest podział na specjalizacje.
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Np pod konieć drugiego roku każdy zapisauję się na specjalizację jaką tylko mu się podoba. I listy sa robione wg średniej. Czyli np jest 43 osoby na kliniczną chętne a tylko 25miejsc (przykładowo) to układają według średniej ludzi i 25 osob wg najwyższej średniej na specjalizację idzie. Reszta niestety nie. i może być tak, że pierwsza osoba przyjeta na dana specjalizację ma średnia 4,8 a ostatnia 3,5..;]
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Ahaaa teraz rozumiem, dobrze wiedziec, dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Jak coś to służę radą
![]() ![]()
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Duzo wiesz o tej psychologii na KULu
![]() psychologia emocji i motywacji - Michal Janson, Aneta Przepiorka psychologia ogolna - Justyna Iskra, Marta Pawelec psychologia percepcji - Agnieszka Czyż, Paweł Fortuna, Olga Grabowska psychologia rozwojowa dzieci i mlodziezy - Małgorzata Tatala, Dagrama Musiał i w II sem.: psychologia ogolna - Agata Celinska-Miszczuk, Justyna Iskra psychologia roznic indywidualnych - Ewelina Soszynska, Barbara Cichy, Tomasz Knopik I mam jeszcze pytanie czy dobrze jest chodzic u kogos na cwiczenia, u kogo sie zdaje potem egzamin? bo zauwazylam np. ze z psychologii percepcji egzaminuje Olga Grabowska i mozna tez do niej chodzic na cwiczenia. Jesli nie tu, to jako PW. Spytasz sie jej? Bede szalenie wdziecznaaa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak ktos sie uczy to da rade. Jest duzoo biologii. No i na pierwszym roku jest obserwacja dziecka. Czyli szukasz sobie dzieciaka i obserwujesz go iles tam godzin. Potem piszesz analize z tego ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Ale ja sie przepisze do innej grupy jesli mi podasz do kogo najlepiej isc... wiem, ze jest alfabetyczne przydzielenie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na KULu nie da rady z przypisaniem bo grupy mogą zmieniać tylko osoby studiujące dwa kierunki lub niepełnosprawne.. ![]() Ale czemu uważasz, że Ci się mają tamci wykładowcy nie spodobać??
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Z tego co widzę, to KUL nie jest uczelnią bez poziomu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo najwięcej do powiedzenia na temat uczelni mają Ci co nie mają żadnego kontaktu z nią ![]() A swoją drogą niech już dadzą wyniki rekrutacji bom też się nie cierpliwię.
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Ja już odliczam dni i godziny do ogłoszenia wyników
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to nie da rady z przepisaniem? chodzi ci o zmianę grupy?? może u was na psychologii nie da się, ale u mnie na prawie da ![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na politologi np nie ma możliwośći zmiany grupy. ale u koleżanki na psych. też nie było to realne. ja myślę, że to już zależy od ćwiczeniowców..
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
psychologia emocji i motywacji - Michał Janson koniecznie! psychologia ogólna - Justyna Iskra psychologia percepcji- Olga Grabowska psychologia rozwojowa- ee tutaj nikogo nie polecam i tak źle i tak niedobrze z każdą z tych Pań dr psychologia roznic indywidualnych - Tomasz Knopik |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
Na polonistyce trzeba było pogadać z prowadzącymi i jeśli sie zgodzili, można było zmienić grupę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim!
A ja tak trochę z innej strony. Czytam dyskusję i przypominam sobie siebie sprzed kilku lat - jak próbowałam sama dostać się na psychologię kulowska. Jestem już prawie 5 lat po studiach i z perspektywy czasu z ręką na sercu mogę polecić tą uczelnie - daje kawał dobrej wiedzy zwłaszcza jeśli chodzi o diagnostykę. Pracują już parę lat w zawodzie widzę to. Czy było ciężko? Na pewno jest co robić w trakcie studiów, ale też bez przesady - na inne przyjemności życia też czas się znajdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.