|
|
#31 |
|
BAN stały
|
Dot.: Ćwiczymy Pupy Piersi i Brzuchy
A ja słyszałam, że dobrym ćwiczeniem mięśni klatki piersiowej jest pływanie. Niestety w moim mieście zburzyli basen więc nie mam jak sprawdzić poprzez regularne ćwiczenia.
Osobiście uprawiam hula hoop dance i faktycznie ciało jest bardziej napięte. Chociaż przy moich problemach to już chyba tylko skalpel pomoże... |
|
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Też bym chciała sie przyłączyc jesli można
Ja codziennie jeżdze na rowerku stacjonarnym ok. 1h i robie cwiczenia na brzuch Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ćwiczenia są na tyle przyjemne (pomijając okropny ból szyi :/), że gdy poćwiczysz raz lub dwa przed komputerem, to później będziesz je mogła robić już z pamięci
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
Ja troche przeszukałam forum i doszłam do wniosku, ze bede ćwiczyć siłowe+ aeroby/interwały
Już tak kiedyś ćwiczyłam, ale zaczęłam z siłowych ćwiczyc jedynie brzuch, zeby go wyrzezbic. Wiem, ze niepotrzebnie, no ale ja juz tak mam, ze bardzo szybko zmieniam zdanie Mam nadzieje, ze teraz już tak szybko nie wymiekne i przynajmniej miesiąc pociągne |
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
dołączam
na zmianę co drugi dzień zamierzam robić Tamilee na posladki i brzuch. Do tego co drugi-trzeci dzień tamilee na ramiona.
|
|
|
|
|
#36 |
|
AGA :)
|
Dołączam się nieśmiało i ja
Jestem chudzielec, ale mam problem z brzuchem. Niestety, jest okrąglutki śmiesznie to wygląda przy mojej drobnej sylwetce. Dlatego chce się pozbyć tej oponki. Dziś zaczynam 8min abs
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
Mam podobnie. Całość szczuplutka, ramiona wręcz kościste (nie licząc zwisającej skóry
), a brzuch z oponką i boczki też widoczne... Na razie ćwiczę na twisterze i 8 minute arms, a od czasu do czasu robię 7 minute abs (wg mnie dużo bardziej skuteczne niż 8 minute, no i nie ma problemów z szyją! naprawdę polecam). Dziś poskaczę też trochę na skakance.
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a 7 min legs ma za zadanie umięśnienie nóg, czy ich wyszczuplenie? I jeśli to wcześniej wykonywałyście to po jakim czasie widać efekty i przy jak częstym ćwiczeniu?
U mnie Tamilee na posladki zaliczona. Uda drżą mi i ledwo po schodach zeszłam. Wiem jednak, że na efekty muszę czekać minimum dwa miesiące, albo dłużej... No ale nic, miejmy nadzieję, nie przestanę.
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
A ja nie mam oponki na brzuchu
Choć niestety miałam, ale tak jakoś zeszła A teraz sie biore za rzeźbe, zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Powodzenia dziewczyny w ćwiczeniach ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właściwie to nie wiem, jak określić, czy mam oponkę, czy nie? Kiedy stoję, mam ładny płaski brzuszek, dopiero gdy usiądę pojawia sie mały fałd tłuszczyku i to jest ta właśnie oponka? Nie jest to normalne? Chyba każdy coś tam ma jak siada. A może jednak nie?
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 | |||
|
|
Cytat:
będzie łatwiej Na skakance skaczę popołudniami na tarasie i kręcę hula hopem. dziś zacznę robic abs albo tamille, naczytałam się i zgłupiałam, sama nie wiem za co się wziąć Cytat:
Cytat:
Mi brzuszek odstaje jak stoję.
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez chetnie do was dolacze.Cwicze od poniedzialku,co drugi dzien chodze do parku i cwicze na tamtejszym sprzecie ( tj orbitrek,leg magic itp) przez sprzecie przez 30 min.Codziennie robie po 100 brzuszkow i 80 przysiadow.Jak znacie jakied fajne cwiczenia na dvd to poprosze linka
|
|
|
|
|
#44 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Ja też chcę dołączyć, od dzisiaj wieczorem będę codziennie ćwiczyć 8-minutówki na bruch i pupę
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Hmm, co tu tak cicho, nikt już nie cwiczy ?
Ja wczoraj ćwiczyłam siłowe + rowerek, a dzisiaj wieczorkiem sam brzuch. Trzeba tego chama wkońcu wyrzeźbić I jeszcze niedługo włączam film i pedałuje godzinke |
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
ćwiczy, ćwiczy
Ja dziś brzuszki mam w zanadrzu. Po wczorajszej Tamilee na pupę mam spore zakwasy na pupie i udach :P
|
|
|
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
|
Na pupe najlepsze są wykroki z obciążeniem. Robie 4 serie po 20 wykrokow na każdą nogę z obciązeniem 5kg na każda rekę. Robie te wykroki co 2-3 dni, zalezy jak dlugo zakwasy schodza. Juz po 2 tygodniach jest duzy efekt, teraz już minąło 7 tygodni odkąd robię wykroki i nieskromnie przyznam, że tyłek mam idealny
Edytowane przez OlaBi Czas edycji: 2010-07-09 o 11:44 |
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
Ja dzisiaj po skakance, brzuszkach i hantelkach (butelkach wody
) na piersi powodzenia wszystkim życzę!
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogólnie planuję wrócić na siłownię i do tego bieganie/pływanie. Tak 3x w tygodniu. Ale właśnie na pupę ponoć najlepsze przysiady i wykroki z obciążeniami. I to już zamierzam robić w domku przy fajnej muzyczce. Tylko ogólnie brakuje mi jeszcze pomysłu co robić na siłce, za które ćwiczenia się brać, ale może pan instruktor pomoże
|
|
|
#50 |
|
|
WCzoraj robiłam 8min. abs i buns. buns mi łatwiej szedł bo już kiedyś robiłam podobne ćw za to przy abs myślałam, że ducha wyzionę
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
Również się dołączam
I już od razu mówie co dzisiaj rano zrobie :jak tylko wstane - 100 brzuszków potem marsz sie przebiegnąć po mojej okolicy wieczorkiem - godzina na rowerze i na wieczór - 200 brzuszków a na samym końcu - ZDECHNE! xDD ale i tak mam zamiar to zrobić bo wyglądam jak rozlany flak :/ później wrzuce jakieś foty to same zobaczycie :/ |
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem, jak wcześniej się meldowałam. Zrobiłam jakieś trzy dni temu ćwiczenia z Tamilee na brzuch i pośladki i teraz czekam jak mi zakwasy zejdą, bo od ćwiczeń na pupę jeszcze wczoraj ledwo po schodach chodziłam
Ale jak zakwasy miną to ruszam znów do boju.
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam do was dziewczyny takie pytanko : czytałam na wielu forach, ze na dolna partie brzucha najlepsze cwiczenia to odwrotne brzuszki, próbowałam je robic, ale wgl podczas ich wykonywania nie czuje tej dolnej partii
|
|
#54 |
|
BAN stały
|
Na dolną partię brzucha dobre ćwiczenie to unoszenie złączonych, wyprostowanych nóg w leżeniu na plecach. Powoli, od odległości kilku centymetrów nad podłogą do kąta 45 - 60 stopni. Gwarantuję, że wtedy poczujesz właśnie dół brzucha
|
|
|
|
|
#55 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Na siłce bierz sie za te których nie da się robić w domu. Ja robie głównie cwiczenia na tyłek i brzuch, no i rozpietki by miec jedrniejsze cycki. Aha ważna jest technika wykroków. Muszą być to dalekie wykroki i głębokie. Kolano nogi cofniętej powinno niemal dotykać ziemi, ale jej jednak nie dotknąć. Za pierwszym razem jak zrobisz to dokładnie i po tyle powtórzeń co napisałam to raczej an tyłku szybko nie usiądziesz
Edytowane przez OlaBi Czas edycji: 2010-07-13 o 11:46 |
||
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Tamilee pośladkowa zaliczona. Ledwo 15 min wytrzymałam, ale dałam radę
|
|
|
|
|
#57 |
|
|
ja ostatnio zaniedbałam ćwiczenia :/ Po powrocie z pracy w ten upalny dzień nie miałam siły po prostu :/ ale obiecałam sobie, że będę bardziej systematyczna
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Uuuu wątek umiera. Ja zrezygnowałam z ćwiczeń na brzuch. Zawsze były dla mnie zbyt męczące
Wiem, jestem okropnie leniwa Ale Tamilee na pupę ćwiczę codziennie (teraz trzeci dzień), odkąd zeszły mi zakwasy po pierwszym razie z tymi ćwiczeniami.
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie wy znajdujecie tą tamile na pośladki? Ja szukam w yt i w googlach i wszystko mi wyskakuje tylko nie na pośladki i już nie wiem co mam zrobić i gdzie to znaleźć.
|
|
#60 | |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj robiłam trening siłowy,a rano jak wstałam to sie czułam taka połamana
Ale zawsze tak mam Dzisiaj w planie cwiczenia na brzuch + 40 min rowerka ![]() Cytat:
ani razu tamile nie cwiczylam, nie lubie takich ćwiczeń na płytkach A mi na pośladki zaje*biscie dziala rower hehe
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

Ja codziennie jeżdze na rowerku stacjonarnym ok. 1h i robie cwiczenia na brzuch

Mam nadzieje, ze teraz już tak szybko nie wymiekne i przynajmniej miesiąc pociągne
na zmianę co drugi dzień zamierzam robić Tamilee na posladki i brzuch. Do tego co drugi-trzeci dzień tamilee na ramiona.

), a brzuch z oponką i boczki też widoczne... Na razie ćwiczę na twisterze i 8 minute arms, a od czasu do czasu robię 7 minute abs (wg mnie dużo bardziej skuteczne niż 8 minute, no i nie ma problemów z szyją! naprawdę polecam). Dziś poskaczę też trochę na skakance.

Ja wczoraj ćwiczyłam siłowe + rowerek, a dzisiaj wieczorkiem sam brzuch. Trzeba tego chama wkońcu wyrzeźbić