![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: bezrobotna...!
Oczywiście że nie jest, nigdy bym w ciemno nie szła... Poszłam do jastrzębiej góry i sobie spacerkiem na PKS do domu poszłam.
Trzeba wiedzieć czy nie idziemy do żadnych oszołomów, ja poszłam i żałuję... Chyba że wam nie zależy i możecie jechać wypróbować a zadnym problemem nie będzie powrót... Ale w dużej mierze wcale ładnie to nie wygląda. Albo ja nie miałam szczęścia, nie wiem. Ale rózne historie się słyszy Żeby wam za prąd nie kazali zwracać :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Jak się dowiadują że studiuję dziennie to nie chcą... Prawo jazdy, dwa lata doświadczenia w pracy z klientem, wszelkie szkolenia, na razie dwa języki i nic. Tragedia! Chyba barmański też zrobię bo widzę że jest maniana niezła i nigdzie nic nie ma nawet po znajomości ;/
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
ja mam prawie 3letnie doświadczenie w pracy biurowej i organizacji + jakieśtam pomniejsze, 2kierunki studiów i szukam od pół roku...
jeżeli chodzi o prace sezonową to b.często zostaje tylko praca za 4zł/h. a jezeli to mało n oto trudno...siedz na tyłku i przewalaj sie miedzy kompem a tv.... wybacz ale czego Ty oczekujesz/ że na 3 miesiące przyjmą Cię za niewiadomo jakie pieniądze? ja w trakcie studiów pracowałam jako kelnerki/barmanki po 4-5zł +ewentualne napiwki. przez sezon pracowałam w kołobrzegu za 5zł za godzine-16h dziennie + opłąty za mieszkanie i wyżywienie-starczyło mi tylko an to żeby kupić sobie sukienkę i wsio:/ ale pracowałam miałam zajęty czas, byłam nad morzem i kupiłam kiecke, wiec nie było tak źle ![]() Tobie-autorce, jak rozumie odpada mieszkanie bo jestes znad morze więc może tak źle nie wyjdziesz na takiej pracy? dorzucając do tego jakieśtam nappiwki...
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak nawet w mcdonaldzie na 3 miesiące masz 7 zł na godzinę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chcę zobaczyć jak w Macu dają Ci 7zł....a nie każda firma proponuje hostessie 12 zł jak coca cola,zazwyczaj są to mniejsze pieniądze
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie nie każda firma. Firma apple promotorowi daje 7 zł na godzinę, na coca coli hostessa ma 12. Cytat:
![]() Z resztą zależy jak ten system wygląda, bo napiwki jak idą do mojej kieszeni i nara, to bym szła. Chyba że trzeba się nimi dzielić po równo albo połowę oddawać szefowi, to ekhm NIE ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
BAN stały
|
Chyba jestem jedną z niewielu osób,które dostały od razu pracę. Poszłam do nowo otworzonej firmy, która potrzebowała osobę z wykształceniem takim jak ja i mnie od razu przyjęli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pół dla szefa to juz kompletnie nie rozumiem....masakra
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Blond forever!
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
I nie znoszę takiego dzielenia, Jezu :[ wiadomo że możemy pracować z kimś kto siedzi na tyłku obija się i te napiwku mu nie robią. A dostanie i tak te 10 zł w ramach podziału bzdura straszna |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- prosze bardzo-Polska ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
także NO TEGO ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jakbyś nie czytała dokładnie: OFERTY SĄ!! ale odzew już nie... ![]() Do Biedronki teoretycznie ciągle szukają osób ![]() co z tych ofert jak na jedno miejsce przypada 50 czy więcej osób????? ![]() Ja mieszkam we Wrocławiu i jakoś wielkiej róźnicy nie widze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
[glamour]530933[/glamour] Edytowane przez Czarnulka19 Czas edycji: 2010-07-12 o 14:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Inkwizytor
|
Zaskoczę was... Mi za kelnerowanie na rynku w Gliwicach zaproponowano dwa lata temu... 3,5 zł. Śmiech... No i tam ludzie pracowali...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
;|
to ja więcej za ulotki dostawałam (jeśli ktoś chce namiary sprawdzonej firmy mogę podać adres :P) ee... na początku 3 grosze od ulotki potem 4 a za trzecią umową i za każdą kolejną 5 groszy za ulotkę... Dostajesz 2 000 ulotek. Jeden wieżowiec to około 90-100 mieszkań. Spokojnie w jeden dzień rozdasz jeśli masz blokowisko :p Z resztą zdecydowanie wolę roznosić ulotki w sezonie niż za 3,5 zł (Boże, to aż chore...) kelnerować... (cały czas mówię o pracy dorywczej, sezonowej) A i cały czas szukałam pracy chałupniczej ktoś się tym zajmował? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja od kilku lat pracuje i nigdy nie mialam problemu z otrzymaniem pracy. jak skonczylam studia, to dopiero propozycje sie posypaly, no ale to bylo kiedys, teraz dalej szukam swojego miejsca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
ja kiedyś przeczytałam ogłoszenie że jakiemuś kopaczowi rowów dają 8zł/h, jak przeliczyłam sobie ile ja dostaje w rozbiciu godzinowym za prace biurową po 8h dziennie to miałam ochotę łapać się za łopate...
zaraz ktoś mi powie że taka praca jest cięzka i za to dostaje się kase..ok niby tak, ale jak się nie chciało uczyć to trzeba pracować rękami, ale jak człowiek kształci się, zdobywa wiedzę, umiejętności i doświadczenie to powinien dostawac godziwe pieniądze. choć jak tak obserwuje dochodzę do wniosku że wiedzę ceni się coraz mniej....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
Wiedzy się nie ceni w ogóle
![]() przykład: doktoranci, pracownicy Uniwersytetów, nauczyciele, pedagodzy, pielęgniarki... i tak dalej. Kto zarabia dużo i na kogo jest zapotrzebowanie?--> robotnicy, hydraulicy, fryzjerki, kucharze (no nikt mi nie powie że do tego są potrzebne specjalne studia?, bez obrazy oczywiście ![]() Idąc tym tropem to praca kasjerki czy wykładacza towaru też w sumie ciężka... a płacą jakieś 5 zł na rękę...(na umowie o prace) Najwięcej zarabiałam 8 zl na reke, 3 lata temu dzięki agencji jako kasjerka w hipermarketach... potem nadszedł "kryzys" i zmniejszyli do 7 zł... ![]() Z tego co widze to pensje idą w dół a nie w góre... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę nie rozumiem dlaczego uważasz, że jesteś lepsza od kogoś, kto ciężko pracuje fizycznie, często cały dzień?
Nie wiesz jaka jest sytuacja takich osób, ale od razu mówisz, że "nie chciało się uczyć"... Moja mama ma tylko średnie wykształcenie, całe życie pracowała fizycznie, prowadziła sklep, od kiedy pamiętam urabiała się po pachy, a wszystko dlatego, że ojciec-alkoholik zabronił jej dalszego kształcenia. I kiedy patrzyłam na np. nauczycieli, którzy kilka godzin dziennie posiedzą sobie w szkole, pożartują z uczniami, albo pokrzyczą dla odmiany, to naprawdę nie wiem, w czym są niby lepsi od mojej rodzicielki? A zarabiali dużo więcej od mojej matki, która ciężko pracowała. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale jak nam sie wątek rozrósł..... masakra, nie jestem sama z tym szukaniem i brakiem znalezienia pracy....troche to pocieszajace...yh...
---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
No air, nie wiem na jakich studiach jesteś na jakim Uniwersytecie/politechnice i nie mam pojęcia jak sobie radzisz.
Skończ wpierwej na przykład matematykę na polibudzie, potem idź i zarabiaj marne grosze użerając się z dziećmi. No bo to taka przyjemna praca dająca kokosy. A no i te panie są niestety o tyle lepsze że mają mgr. Twoja mama może mieć fach w ręku (spawacz, operator koparki, prestiżowa krawcowa) no ale nie ma, to sory batory. Nauczyciele zarabiają tak wielkie kokosy że aż nie wiedzą na co te pieniądze wydawać prawda? Ja tam też bym nie wiedziała, fiu fiu fiu. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- A i moja mama też nie ma wyższego z powodu różnych zdarzeń życiowych na których wpływu nie ma. Myślisz że jak wpisze w CV - patologiczna rodzina, to ją przyjmą jako wykładowcę na Uniwersytet? No niestety życie jest okrutne. Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2010-07-12 o 15:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
To jej ojciec był alkoholikiem.
![]() A ja na studia się nie wybieram, mimo że bardzo dobrze zdałam maturę, bo nie stać mnie na 5 lat hobbistycznego studiowania. No ale oczywiście, wg Was jak jest wolne jakieś miejsce pracy to najlepiej wpierw zrobić przesiew "kto ma wyższe wykształcenie", bo to taki lepszy człowiek można powiedzieć, z lepszej gliny ulepiony... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można mieć - wieloletnie doświadczenie, wykształcenie, praktyki, wiedzę praktyczną, zdolności manualne. Powiedz szczerze - szukasz księgowej. Bierzesz po technikum ekonomicznym czy po studiach ekonomicznych na uniwersytecie? Bo zgłaszają się obie. Widzisz i tak łatwo przychodzi ci oceniać nauczycieli. Matematyk albo fizyk - studia na które większość z nas by się nie dostała, nie mówiąc o utrzymaniu się na nich i zrobieniu mgr. Ich potencjał marnuje się w podstawówce a ty jeszcze twierdzisz że zgarniają kupę forsy. AHA. Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2010-07-12 o 16:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
![]()
.
Edytowane przez eifersucht Czas edycji: 2012-09-12 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.