![]() |
#31 |
na przekór do celu
|
Dot.: Studia
ale nie wiedziałyśmy że jak w pierwszym poście jest napisane "co sądzicie" to potem będziemy oświecane
![]() ![]() Bella2010, chciałaś poznać nasze zdanie. Poznałaś. Ale dlaczego chcesz je zmieniać? Albo jak wolisz oświecać? My jak widać jesteśmy uparte i zdania nie zmienimy, ale mamy do tego prawa. Tak jak ty masz prawo do tego zeby uważać inaczej i jest ok, demokracja ![]() Ten temat powoli zamienia się w kłótnię. A taki był zamiar? Skoro napisałaś "co sądzicie" to chyba spodziewałaś się że opinie będą różne, nie takie jak twoje. No i o to chodzi, nikt nie jest kopia kogoś innego, różnorodność jest konieczna i trzeba się z tym pogodzić. ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
W inną czyli w jaką? Pytałaś, co sądzimy o studiach, więc wypowiadamy się jako zwyczajni, przeciętni śmiertelnicy - WG NAS te studia kojarzą się zbyt jednoznacznie i o pracę będzie ci ciężko, a jeśli chcesz nas przekonywać, że to świetny zawód i wszyscy pracodawcy w Polsce znają jakieś tam ustawy i przyjmą cię z otwartymi rękami - droga wolna, skoro tak dobrze wszystko wiesz to po co pytasz...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
To była dobra rada tycząca się nie tylko tej sytuacji ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Nie pisałam, że to świetne studia bo jak wszyscy wiemy wzięcia tak samo jak po całej liście humanistycznych nie ma. Chciałam uświadomić jedynie że po tym nie zostaje się katechetką albo zakonnicą. A później tylko prostowałam wasze dziwne opinie typu, że pracodawca przyjmuje osoby, których wykształcenie na dane stanowisko nie jest zgodne z prawem. Jest rozmowa kwalifikacyjna i kto ma więcej do zaoferowania to przechodzi. Tyle w temacie.
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Mogłam ale nie musiałam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
byle g*wno, jedno wielkie NIC.
zero perspektyw na rynku pracy, wymuszona beznadzieja. Młodzi, ambitni, wymagający ludzie nie studiują takich pierdółłłł...
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
To Cię autorka zaraz zacznie oświecać, że nie masz racji :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
A myślicie, ze kierunek biologia jest przyszłościowy? Konkretnie chodzi mi o zrobienie dodatkowo podyplomowki z biologi sądowej. Zawsze marzyłam, aby pracować w policji przy rozpoznaniu miejsca zbrodni, w labolatorium, czy czyms podobnym. No ale... nie widzialam ani jednego ogłoszenia, ze w ogole szukają takich osób.
![]() ![]() A co do nauk o rodzinie, jak dla mnie to jest to kierunek o niczym. Byleby studiować i miec wyższe wykształcenie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;20647340]A myślicie, ze kierunek biologia jest przyszłościowy? Konkretnie chodzi mi o zrobienie dodatkowo podyplomowki z biologi sądowej. Zawsze marzyłam, aby pracować w policji przy rozpoznaniu miejsca zbrodni, w labolatorium, czy czyms podobnym. No ale... nie widzialam ani jednego ogłoszenia, ze w ogole szukają takich osób.
![]() ![]() A co do nauk o rodzinie, jak dla mnie to jest to kierunek o niczym. Byleby studiować i miec wyższe wykształcenie...[/QUOTE] Moim zdaniem studiując biologię konieczne jest robienie jakiś specjalizacji, drugich kierunków, studiów podyplomowych, po prostu wyspecjalizowanie się w jakiejś konkretnej dziedzinie, bo sam kierunek jest zbyt ogólny i sądzę, że po samej biologii można jedynie szukać pracy w szkole. Co do szukania pracy tam gdzie wspomniałaś, moim zdaniem lepiej pytać o pracę/składać aplikacje osobiście, ew. szukać na stronach internetowych instytucji, w jakiejś prasie specjalistycznej itp. Wracając do tematu: nie będę oryginalna i też napiszę, że dla mnie takie studia są są zbyt ogólne, wydaje mi się, że nie dają żadnych konkretnych umiejętności i informacji i moim zdaniem można się ich podjąć tylko jako rozwiajanie swoich zainteresowań (kto ma dziś możliwości studiować tylko dla hobby..) albo jako drugi/trzeci kierunek/dodatkowa specjalizacja/podyplomowe itd. Tak jak ktoś wspomniał wcześniej do wszystkich wymienionych w profilu absolwenta zawodów lepiej pasują ludzie po innych studiach. A swoją drogą, pytam z ciekawości, bo mnie to zaintrygowało- jakie ustawy i o jakich zawodach nakazują zatrudnienie osoby po "N. o R." zabraniając równocześnie przyjęcia na to samo stanowisko kogoś po innych studiach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
![]() kolejny swietny 'przyszlosciowy' kierunek. dla takich ktorzy nigdzie indziej sie nie dostana albo chca sobie przedluzyc mlodosc-'postudiowac' ja rozumiem.. matura Ci kiepsko poszla i nie masz co ze soba zrobic? idz lepiej do pracy, popraw mature i wez sie za cos porzadnego to tylko moje zdanie:prosze mnie nie atakowac
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli ludzie po pedagogice nie mogą wkręcić się do szkół, to co dopiero osoba po takim kierunku ;] a wychowanie do życia w rodzinie - nie przypominam sobie, bym miała coś takiego kiedykolwiek. No chyba że była to pogadanka jednorazowa. WOSu uczyła nas zwykle historyczka ![]() ale przecież jak chcesz - to studiuj ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
To się zainteresuj trochę to będziesz wiedziała, że zaszły zmiany ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To tylko w tym wątku skacze ci ciśnienie, że ktoś ma inne zdanie niż ty, czy we wszystkich w których się udzielasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Ja wychowanie do życia w rodzinie miałam. W podstawówce z nauczycielką biologii, a w liceum z pedagogiem szkolnym (ale tylko jak było jakieś zastępstwo itp.).
Edytowane przez wredek Czas edycji: 2010-07-16 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Fajnie ale co to ma wspólnego z obecną sytuacją? :O
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Skoro widzisz tyyyyyyyyle perspektyw, no to studiuj, a jak już za dziesięć lat dorobisz się na tym swoim genialnym stanowisku willi z basenem to pozostanie nam złożyć gratulacje, tylko, że niestety bardziej prawdopodobne jest, że nasze podatki pójdą na zasiłek dla ciebie... i taka jest w Polsce sprawiedliwość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jeśli dziewczę nie chce sobie tego uzmysłowić to trudno - realiów widocznie nie zna, polecałabym zainteresowanie się obecną sytuacją NA RYNKU PRACY ;] ja interesować się nie muszę, zresztą szkoda mi czasu ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-07-16 o 14:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Nie tylko Ty.
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
WOS'u jest zwykle 2h/tyg. , a WDŻWR u mnie było 0,5h/tyg. ( i przedmiot nieobowiązkowy z tego co wiem) Zważając na to, że jednak dzieci jest coraz mniej to tak super to nie wygląda.
![]() |
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ps. nie mowie o studiach jakbys nie zrozumiała i nie pisz setny raz chcesz to studiuj... bu ha ha ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Ja tego z mlekiem matki nie wyssałam. Jak cie interesuje to zajrzyj w rozporządzenia pani minister Hall to będziesz wiedzieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A można wiedzieć, o jakie konkretne wiadomości chodzi?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
niestety muszę zgodzić się z dziewczynami. Po tym kierunku nie ma praktycznie żadnych perspektyw, a jeśli już jakimś cudem uda Ci się "wkręcić" do szkoły, to nie uzbiera się nawet pół etatu.
Zarzucasz nam, że sytuacja się zmieniła. Nie sądzę, wystarczy zapytać osoby po studiach które pracują w zawodzie nauczyciela, że jest tak jak było za czasów kiedy oni się uczyli. Wiadomo, w szkole wolą pedagoga, bo to wzbudza większe zaufanie, wie jak zachować się z dziećmi, a nie osoba po takim kierunku. Na taki kierunek moga pozwolić sobie osoby, które studiują bądź studiowały coś pokrewnego, resocjalizację, pedagogikę itd bo to jedynie zwiększa ich szanse na rynku pracy. Nie pisz już proszę o tym, że pracodawca, sprawdza jakie masz kwalifikacje po skończonym kierunku. Jasne, że nie może zatrudnić niezgodnie z prawem, ale nie zapominaj, że dotyczy to tylko instytucji państwowych, bo prywatnie jest "samowolka".
![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a, ze tak zapytam, rozwazasz tenkierunek jako swoj 3? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.