![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Granice gościnności
ciekawa jestem jak rozmowa z koleżanką?
edit: o matko, niesamowite, co ona sobie myślała?! ale bezczelne! ja rozumiem, że gospodarz zapewnia dach nad głową, wodę, prąd, jedzenie... ale... to jest zwyczajnie bezczelne żerować na kimś. Edytowane przez blue_apple Czas edycji: 2010-07-13 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Absolutnie nie ! Myślę, że ona ściemnia i tyle. Musi mieć kasę, po prostu chce ode mnie wyciągnąć ... Jestem tego pewna , nie no jestem w szoku ogromnym, jak tak w ogole mozna EEK! Nie mam zamiaru dać jej ani grosza, w sumie to nie mam ochoty jej więcej oglądac. Nigdy nie pomyslalabym, ze to taka jedza, swieta prawda, ze z ludzi dopiero wychodzi wszystko przy jakischs wsplnych mieszkaniach, wyjazdach. .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
cóż za dziewucha, brak słów! Bardzo dobrze, że postawiłaś sprawę jasno, a Tata dołożył zdanie od siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
co za baba...autorko napisz koniecznie jak sie to skonczylo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
jak to nie ma? nie płaciła za nic, nie dokładała się, to znaczy, że przyjechała do Ciebie goła i wesoła? Nie bardzo chce mi sie wierzyć.. Ona próbuje cię naciągnąć :/
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
.
|
ale bezczelna baba ;/ dobrze, ze powiedzialas jej wprost, zeby sie wyniosla. ale ciekawe jest to, dlaczego nie ma pieniedzy na powrot? liczyla na to,ze posiedzi u Ciebie przez cale wakacje, a pozniej jeszcze moze ja odwieziesz do domu? ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do małego pasożyta to brak słów ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma kasy? Niech wraca autostopem
![]() Szczyt bezczelności.I tak autorko się Tobie dziwię , że tylke wytrzymałaś, ja to jeszcze bym ją podliczyła za wodę i prąd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Napisalam wyżej, że powiedzialam jej, że ma jutro jechać, zamknelam drzwi i poszlam do siebie, nie mam zamiaru wdawac sie z nia w zadne dyskusje. To w koncu nie jej dom i ona nie będzie decydowala. Cóż, przynajmniej wiem, że nie warto sobie zawracać glowy takimi 'koleżankami'.
Duzo mojej winy, bo powinnam byla od razu sie tym zajac, a ja liczylam na to, ze sie sama zorientuje, a ta sobie chciala pokorzystac ze wszystkeigo za darmo. Zobacze jak jutro sytaucja będzie wyglądala... Ehhh jestem w szoku nadal... Moi rodzice to bardzo uczciwi i dobrzy ludzie, nie chcieli zrobić jej przykrości, urazić, ale cwaniactwa nikt nie zdzierży. Zresztą nigdy nie mieliśmy takiego problemu z gośćmi, a przyjeżdza do nas często i dalsza rodzina i znajomi moich rodziców. Każdy chętnie odwiedzi tak malowniczy rejon gór . Mamy wszyscy porządne doswiadczenie na przyszlosc. Edytowane przez wiat Czas edycji: 2010-07-13 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż nie... chyba raczej jest chamska. Jak ktoś jest poukładany a ma problemy materialne, to stara się nie kąpać za trzech i zjadać same frykasy za wsze czasy... ale Ci się element trafił... szczerze - ja bym miała problem z pozbyciem się jej, tzn. żeby asertywnie i jednoznacznie wyprosić ją z domu. Ale tak trzeba! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
ja to bym sie teraz o chalupe martwila, czy z zemsty mi nic nie ukradnie albo nie zniszczy... bo widac ze laska ma cos nie tak pod sufitem.
W zyciu nie slyszalam o takiej bezczelnosci. czyli przyjechala praktycznie bez ciuchow, kosmetykow, i na dodatek bez pieniedzy? Na pewno bym jej nic nie dala, jutro won z mieszkania nad ranem i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Tak mi przyszło do głowy, że skoro mieszka u Was i tak nadużywa gościnności to żeby sobie jeszcze czegoś nie przywłaszczyła jak będzie wyjeżdżać...
![]()
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
![]() Ma dziewucha tupet ![]() ![]() ![]()
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
Wiesz... nie należę do zbyt podejrzliwych osób ale proponuję Ci dokładnie sprawdzić kasetkę z biżuterią, może się okazać że coś "pożyczyła"!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Wiesz, niektóre wady owszem i widzialam, ale skąpstwa w takim wydaniu i cwaniactwa nigdy! Zawsze lubila co nieco pokombinowac, tylko to nie szkodzilo nikomu, a tu usiadla z lepsza osoba na kolokwium, a tutaj cos dobrze sciagnela, cos jej sie udalo, ale tak,zeby komus szkodzic to nie... Nie mam zielonego pojęcia co w nia wstąpilo, to byla naprawdę porządna dziewczyna, przede wszytskim wrazliwa. A tutaj wyszlo z niej zuplenie cos odwrotnego.
Podczas pobytu nieraz wspominala, ze zazdrosci mi paryza, tego, ze moglam tam mieszkac i pracowac. Tylko, ze ja nie przywiozlam milionow, bo musialam sie sama utrzymywac, co takie tanie w cale nie jest. Moze faktycznie myslala, ze stac mnie na wszystko, i ze mam obowiazek jej fundowac . To sie dziewczyna pomylila.. edit. Macie racje z ta kradzieza, boze mam nadzieje ,ze nie posunie sie do takiego kroku .... Edytowane przez wiat Czas edycji: 2010-07-13 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
... choć nie Westwood
|
Oż ludzie, co za straszna pijawka
![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Ja też bym radziła sprawdzić czy nic Ci nie zgninęło i najlepiej na noc gdzieś schować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
wiem, ze ta sytuacja nie nalezy do przyjemnych, ale mam inne spostrzezenie
![]() w koncu jakas autorka watku (pierwsza od dluzszego czasu), zapytala o rade, dostala odpowiedzi od wizazanek, i zgodnie z naszymi radami postapila ![]() bo jakos ostatnio jest plaga osob, ktore pytaja o rady a potem i tak robia zupelnie inaczej niz 99% osob im podpowiada :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
i jak wynik rozmowy
![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
Rety! faktycznie zachowanie tego intruza (bo trudno nazwać coś takiego koleżanką) nie jest sympatyczne. może wizja remontu lub odszczurzania ją wystraszy (żartuję). Porozmawiaj z rodzicami, powiedz że nie tak się umawiałyście z koleżanką, może Twoi rodzice znajdą wyjście z sytuacji i oni ją wyproszą? To w końcu też jest ich dom. Zyczę powodzenia w pozbywaniu się insekta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Wierzyć się nie chce, zwłaszcza że laska ma co najmniej 25 lat, skoro jesteście już po studiach..
Horror. Z kolei moja rodzinna miejscowość leży nad morzem i z początkiem każdego lata rozpoczyna się najazd rodziny, w ich mniemaniu zacieśnianie więzi. ;P Ogólnie jednak wszyscy są ok, chociaż przyznam szczerze, że jest to męczące przez bite 2 miesiące mieć jakichś gości. Jeden kuzyn z rodziną, w sumie 4 osoby, potrafi zadzwonić niecały dzień przed, żeby oświadczyć, że przyjeżdża np. na tydzień. Bezczelny drań. Na szczęście moja mama nauczyła się asertywności i wyjazd wakacyjny planuje twardo nie bacząc na to, czy ktoś w tym czasie chce przyjechać. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
jak cos powiedz jej ze jest mozliwosc jazdy PKP bez biletu - tylko wtedy musi w przeciagu 7 dni uregulowac naleznosc za bilet plus mała kara, po tygodniu ta suma wzrasta o 300zł
![]() ale wrócic się da ![]()
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
boze co za laska
![]() czekam na relacje jak bedzie wyjezdzac:;]
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Granice gościnności to ona przekroczyła i to mocno
![]() Porażka ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.