![]() |
#31 |
Osiołek z zakątka :)
|
Dot.: Decoupage Agnes76
Tylko Step 1 możesz nałożyć 2 warstwy, Step 2 już nie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dziękuję tak dałam grubo step 1 i długo schło a step 2 dopiero przed chwilką też sporo. Przecieżon spęka i nie można dwa razy jakoś nie pomyślałam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
fioletu i zieleni mi brakuje,na brzegach ciemniej
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki !
Ale spękania wyszły mi superaśne i wielkie! Zawsze mialam taką pajęczynkę a teraz jest to o co mi chodziło. No może ciut za wielkie hehehe czy któraś z was używa czego ś takiego??? http://allegro.pl/item1096505472_wer...age_125ml.html Tak w sumie to kupiłam ale nie wiem co z tym robić. Nie jest on wodorozcieńczalny bo śmierdzi jakby rozpuszczalnikiem, jakby tłustawy... tak się zastanawiam czy może można tym malowac po craku a ciemny kolor uwydatni spękania.... na słoiczku pisze tyle co na aukcji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Co prawda nie mam swoim wyposarzeniu takiego cuda ale wiem że firma renesans produkuje dobre rzeczy do decu i chyba gdzieś czytałam że te werniksy powodują przyciemnienie prac
![]() ![]() ![]()
![]() |
#36 |
|
Używałam na początku produktów renesansu. To jest lakier postarzający albo pierwsza warstwa spękacza czyli innymi słowy Step 1. Musisz wziąć tylko pod uwagę, że produkty Renesansu są produktami profesjonalnymi dla plastyków i malarzy więc efekt jest inny, niż można się spodziewać po preparatach do decoupage. Spękania wychodzą dużo mniejsze gdyż ma to imitować spękania starej kilkudziesięcioletniej lub kilkusetletniej farby. Gorzej schną, dłużej ... trzeba po prostu pokochać te preparaty. Poza tym to są śmierdziuchy
![]() Jeśli chcesz użyć tego preparatu jako lakieru zewnętrznego to otrzymasz delikatnie postarzona powierzchnię. Nie nadaje się więc do jasnych czyściutkich prac ![]() ![]() Jeśli chcesz go użyć jako Step1 to lakier pękający renesansu czyli odpowiednik Step 2 kładziesz po 6 godzinach, nie szybciej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Ok. Super dzięki za odpowiedź.
Tak właśnie śmierdzi wstrętnie. Na dodatek jakiś taki tłustawy mi się wydaje a jak chciałam nim przyciemnić coś to sechł długo pozaciekał w takie kałuże. A dzię myślałam o tym aby pomalować na wierzch po cracku sotille, który nakładałam wczoraj. Sotille tworzy taką matową powierzchnię, wręcz satynową więc wiem że nie można po nim malować lakierem wodnym a ten preparat jest jakiś śmierdzący więc nie wodny to może by się nadawała ale chyba nie zaryzykuję. Zaraz wypełnię te moje spękania super i się pochwalę. Ale powiem Wam że miałam mega niespodziankę. Zawsze jak stosowałam dwuskładnikowce, szczególnie w zimie to step 1 sechł w 30 min step 2 20-30 min i można było wypełniać. Wczoraj step 1 sechł mi z 2 godziny. Nałożyłam step 2 sechł strasznie wolno. Rano było kilka olbrzymich spękań co mnie ucieszyło a teraz dopiero jest ich tyle że jest ładnie. Nie wiem czy czekać jeszcze? Czy już raczej nie spęka więcej.... Schły może dlatego tak długo bo grubo położyłam ale żeby pękały 20 godzin????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
czasami jest tak że jeszcze do 48 godzin coś spęka
![]() ![]()
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
chyba się poryczę.... dałam dawno temu mojemu m aby zeszlifował mi stary chustecznik ciągle nie mogłąm go ubłagać. a tu zachwycona tym nowym i pięknymi spękaniami wyszłam do ogródka wracam a on zeszlifował już prawie cała górę.... tyle pracy .... uratowałam boki buuuuuuuuu
i jeszcze pytanko.... stosujecie takie coś? Można jako primer to stosować czy nie???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Ale checa...To medium nie stosuje sie chyba samodzielnie tylko dodaje do farb akrylowych aby nie schły za szybko
![]() |
#41 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Widać masz bardzo pracowitego męża Chciałabym tak: nie narzeka tylko pracuje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bombka z ptaszkami była pierwsza w mojej historii kiedy użyłam crakle 2 składnikowe byłam zauroczona efektem ale miała kilka zacieków... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ciekawe prace
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.