![]() |
#31 |
Dragonfly
|
Dot.: Kiedy w ciąży trzeba leżeć
mnie kolezanki tez straszyly i nawet namawialy do usuniecia,bo po co mi dziecko...wkurzalo mnie jak moga tak w ogole mowic. Jak leze, to tez obrywam po pecherzu, ale ten czas tak szybko leci a bede niedlugo chodzic z mala na spacerki. Pierwsze trzy miesiace wymiotowalam i przyjezdzalam zielona do pracy, ale to tez mozna wziasc na poczucie humoru "o dzidziol nie znosi jogurtu waniliowego
![]() ![]()
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Hej
Ja nie wiem czy wolałabym leżec czy wymiotowac ale chyba lezec... Wymiotowalam do 4 miesiaca...cos okropnego...wstawalam dosc pozno z lozka bo bylo mi tak nie dobrze ze tylko lezenie troche odmulalo i kladlam sie tez wczesniej bo strasznie zmieczona bylam i senna...a myslalam na poczatku ze bedzie wszystko ok bo mama moja mowila ze ze mna jak byla w ciazy czy z bratem to nic jej nie bylo ... i myslalam ze jak mama nic to ja tez...a tu taka "niespodzianka"...na szczescie mam to juz za soba i juz tez jestem po porodzie,,,przezylam ... ![]() Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie i zycze wytrwalosci... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Wątpię, wymiotowanie napewno jest nieprzyjemne, ale nie zagraża zyciu dzieciaczka, a leżymy jednak nie bez powodu, tylko dlatego żeby utrzymać ciążę. Z każdym dniem plamienia mam coraz większego doła, a każdy poranek to dół. Bywa ciężko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja miałam największy niepokój w pierwszym trymestrze, w drugim uwierzyłam, że skoro dałam radę to będzie ok, ale dalej miałam taką niepewność, a trzeci trymestr to już bajka pod względem spokoju psychicznego, bo nawet gdyby teraz mała wylazła, to wiem, że będzie dobrze... ale niestety w ciąży mimo że spokój jest taki ważny to trudno być spokojną. i to u mnie było wszystko dobrze...a jak dziewczyny plamią i mają problemy albo są po poronieniu to już w ogóle, wyobrażam sobie co muszą przeżywać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Życze wytrwałoci...Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Zurawinka trzymaj sie!
Ja lezalam prawie dwa miesiace (od konca 3msc do piatego) z powodu krawawien. Lezenie nie pomagalo na krwawienia i niestety ze stresu i z powodu pogarszajacego sie stanu trafilam dwa razy do szpitala. Ale moj Mały to prawdziwy fighter i mimo, ze miny lekarzy byly nietegie (krwi zawsze bylo bardzo duzo) to sie niezle w tej macicy przyssal i ani myslal wychodzic ![]() Teraz jestesmy w 32tyg i wszystko wyglada dobrze ![]() Trzeba dbac o siebie Mamusie, nawet jak wszystko jest pieknie i dobrze, bo ciaza to jednak stan wyjatkowy i nie ma co narazac malutkich serduszek w naszych brzucholkach.
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tak pięknie piszecie i podtrzymujecie na duchu, dzisiaj idę na Usg - pierwsze od 3 tyg. od czasu krwawienia ( ach te kolejki) i bardzo sie boję, trzymajcie kciuki.
Metropolitan - idzie 10 tydz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
żurawinka, będzie dobrze, mówisz kolejki, to pewnie chodzisz państwowo tak? trzeba być dzielnym i dobrej myśli. ja też ok. 8 tc poplamiłam trochę, ale poleżałam i nawet potem wróciłam do pracy. w moim przypadku to był fałszywy alarm...
dzisiaj za to, bóle mam niesamowite, mała mi się ciśnie jak szalona. nawet ze stresu, że to już, wrzuciłam jej podstawowe takie ubranka i kocyk do pralki żeby miała do szpitala w razie czego ale mam nadzieję że jeszcze nie będą potrzebne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Dragonfly
|
ja jutro ide do lekarza i zobaczymy czy dalej bedzie areszt domowy
![]() ![]()
![]() |
#40 |
Dragonfly
|
tlumaczyc innym ze do pracy nie mozna, bo to i lezec trzeba bo tamto. Babcia mojego tż, ktora z nami mieszka wciaz mi dokucza z tego powodu..
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Skąd ja to znam, z brzuszkiem w porządku, usg nie wykazało niczego złego. Gorzej że w pracy powiedzieli że nie mam tam co szukać ( tzn. nie zwalniaja mnie ale przenoszą - gdzie niewiadomo) teraz juz zupełnie mi się nie śpieszy,bo raz zarabiać grosze niewiadomo gdzie , a dwa tyle samo dostać bez narażania dzidzi? ( praca w sklepie)
Nie wiecie jak to wygląda ze strony prawnej - czy ciężarna może pracować 12 godz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
kurczę, nie wiem, ale chyba nie ma takich ograniczeń, jeśli sama ciężarna wyraża zgodę. ja w sumie byłam w ciąży zatrudniona w 2 zakładach pracy więc też miałam więcej niż etat.
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- a moje leżenie dzisiaj wygląda tak, że łażę po domu i albo szykuję sobie żarcie albo sprzątam. przed chwilą kibel wyszorowałam i to w dodatku domestosem.. boże, czemu jestem taka głupia że na d.... nie mogę nigdy usiedzieć??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Dragonfly
|
ja pare dni temu szorowalam i kuchnie i lazienke ale zle sie potem czulam wiec potem dwa dni zdychalam.teraz nie robie juz prawie nic. Dzis bylam u lekarza i mam lezec jeszcze do 30-tego tygodnia czyli jakis miesiac, a potem bedzie wiadomo czy jest poprawa.Przygotowalam sobie sztalugi do malowania by nie lazic i nie robic glupot
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
no ja chyba też dzisiaj odczuwam skutki. jeszcze musiałam dzisiaj iść na badania.... no i jutro też muszę na godzinkę wyjść.... takie to leżenie. ale dzisiaj mam zamiar się maksymalnie oszczędzać i z łóżka nie wyłazić.
artystka, ja mam na szczęście już w poniedziałek wizytę, to mam nadzieję że się czegoś dowiem. potem mam w czwartek u innego gina, to zobaczymy co ten drugi też powie. ale w sumie i tak nie sądzę żebym jakoś szalała, jeśli się okaże że jest ok, bo mnie po prostu wszsytko boli jak chodzę.. więc pewnie i tak do porodu przeleżę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Dragonfly
|
teraz sobie polezymy, a jak dzidzie sie urodza to sobie pobiegamy przy malenstwach
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
tak, wszyscy mnie tą bieganiną straszą, a ja już nie mogę się tego doczekać. tego, że będę mogła normalnie poćwiczyć, dźwignąc cokolwiek, sprzątać do upadłego, zmęczyć się po prostu...
artystka, ty też już masz z górki... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Dragonfly
|
i to mnie pociesza,ze niedlugo wyjde sobie na jakis dlugi spacer po parku z wozkiem
![]()
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właściwie cała ciążę przeleżałam, całe 9mc Najpierw plamiłam, a potem skróciła mi się szyjka,potem doszło nadciśnienie, co gin zezwolił na trochę ruchu to coś wyskakiwało i znów zalecał leżenie... Właściwe 2x dostałam zezwolenie, między kolejnymi przypadłościami a jak na dobre pozwolił się ruszać bo byłam już wysoko i ciąża donoszona to wylądowałam w szpitalu na 3tyg przed porodem i znów leżenie ![]() Jak sobie radzić hmmm dobre pytanie Ja czytałam książki, gazety, krzyżówki, oglądałam tv i miałam lapka w łóżeczku.Odwiedzających też gościłam w łóżku.No i duuużo spałam, czego teraz nie mam w nadmiarze ![]() Wszystko dobrze się zakończyło, tak więc nic tylko leżeć ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Boże dziewczyny współczuje mój mąż jest co 10 dni w domu na chwile oprócz tego starsza córka i tyle roboty w polu jakbym teraz musiała leżeć to bym chyba zagniła, kto by z dzieckiem co 2 dni na basen chodził, sprzątał, meble odsuwał, mył okna i robił zapasy na zimę. Mieszkamy na wsi więc dziecko nie na 2 godz na polu tylko cały dzień z przerwami na obiad. No i w polu roboty masa ze nie ma kiedy usiąść. Współczuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Odświeżam wątek. Od kilku dni muszę leżeć-20 tc, powód- plamienie, bo mam nisko umiejscowione łożysko. Zamieszanie okropne- musiałam nagle przerwać chodzenie do pracy, zorganizować opiekę nad starszym dzieckiem i.... sobą. Na szczęście mam bardzo fajną rodzinę- swoją i męża. Grozi mi leżenie do końca ciąży, ale jestem dobrej myśli- może łożysko się podniesie i będę mogła chodzić? Poza tym leżenie i leki- no-spa i luteina- pomogło prawie od razu, bo przestałam plamić. Codziennie czuję ruchy syneczka; naprawdę wierzę, że wszystko się dobrze skończy. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy w podobnej sytuacji- wiem, jak ciężko jest leżeć po całych dniach- ale bądźmy dobrej myśli!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
odświeżam wąteczek
![]() są tu jakieś ciężaróweczki leżaczki ??? od 2 dni diagnoza: skracająca się szyjka macicy i leżenie plackiem ... biorę luteinę , no spę i magnez .. skurcze wieczorem były takie silne ,że myślałam że wyjdę z siebie...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.