Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-26, 09:38   #31
lenanova
Raczkowanie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 -------

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Do lenanova
Ja mam dziś termin spodziewanej @, także też liczę na to że nie przyjdzie.
Co prawda coś mnie zakuwa w jajniku, ale przez cały okres od owulki mnie kuło więc nic nowego.
trzymam kciuki za Ciebie
mnie też strzyka w jajnikach juz od 2 tygodni na szczęście za 4 dni jade do Polski i będę mogła iśc do lekarza.

Edytowane przez lenanova
Czas edycji: 2010-07-26 o 09:43
lenanova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 09:40   #32
gociak58
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Ja swój test zrobiłam bardzo szybko, okres spóźniał mi się tylko 3 dni, ale wyszły mi takie wyraźne dwie krechy mimo, że to była malutka ciąża, właściwie wtedy jeszcze sam pęcherzyk tylko, bo następnego dnia pojechałam do lekarza i potwierdził ciąże, dodał właśnie, że malutki pęcherzyk i dopiero się zagnieżdża. Jeśli chodzi o objawy, to nie miałam żadnych bóli podbrzusza, nudności itp., właściwie jakbym w ciąży nie była. Piersi zrobiły się tylko trochę bardziej wrażliwe i nabrzmiałe a tak poza tym nic szczególnego Obecnie jestem w 15 tyg. a brzuszka praktycznie nie widać, więc czasem trudno mi jeszcze uwierzyć, że będę mamą. Ale wszystkim Wam życzę owocnych starań, żebyście jak najszybciej miały swoje upragnione fasoleczki w brzuszkach. Trochę cierpliwości i wiary, no i jak to mój tata zawsze mówi: "Cierpliwy palcem dół wykopie", więc każdej z Was w końcu się uda Trzymam mocno kciuki!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6j44j2cgtly5x.png
gociak58 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 09:44   #33
lenanova
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eliane_Paris Pokaż wiadomość
Monika1850 , odpoczywaj kochana na maksa, i nie stresuj sie... a jakby co biegiem do gina... napewno wszystko bedzie dobrze lenanova podziwiam Twoj upor, ja bym nie wytrzymala tylu dni w niewiedzy Oczywiscie za II Achramka, nam staranka wychodza chyba w tym samym czasie wiec musimy sie wziasc pozadnie do roboty Pozdrawiam Was cieplutko... A jak tam Nasza Marlenka ?? I czarna?? jak tam u Was kobietki??
no co ty?ja też bym nie wytrzymała dlatego zrobiłam juz jakieś 6 testów i mam pół na pół 3 pozytywne przed terminem @ i 3 negatywne to jest dopiero niewiadoma...brzuch pobolewa na okres juz od tygodnia a tu nic.nigdy aż tyle sie nie spóźniał.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez MONIKA1850 Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem dostałam plamieniataka brunatn-brazowa krew,wystraszylam sie na maxa ,gdybym we wtorek nie robila testu i nie wyszedlby pozytywny pomyslalabym że to okres mi sie spoznil 5dniale dzis spokoj,nieweim co to bylo,jesli sie powtorzy zadzwonie do mojego gina i zapytam co robic
plamienia w terminie okresu sa normalne często dziewczyny biora to za normalną @ ale najlepiej skonsultuj to z lekarzem i dbaj o siebie
Stary 2010-07-26, 12:40   #34
achramka
Raczkowanie

Ja jestem juz po @ i czekam na owulacje to bedzie gdzies 2, 3, 4 sierpnia- muszę jeszcze zakupic kilka testow owulacyjnych i do roboty- mam nadzieję, że się uda tym razem, tobie Eliane_Paris też życze powodzenia będzie dobrze
achramka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 13:10   #35
Kalista24
Raczkowanie

mi się zaczelo tak spuźniał mi się okres kilka dni ,miałam w tym czasie duzo stresów pomyślałam ze to od tego. piersi mi spuchły a okresu jak nie było tak nie ma miałam ciagle podwyższona temperature , zaczeło mnie wszystko drażnic mój TŻ śmiał się ze w ciąży jestem i zrobiłam sobie test odrazu mi wyskoczyły 2 wyraźne kreski pomyślalam poczekam 3 dni zrobie drógi dziś zrobiłam wyszło to samo jutro ide do ginekologa. z moich obliczeń wynika ze to 3 tygodnie i 5dni
Kalista24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 13:46   #36
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Zrobilam drugi test Amil-pozytywny.Jutro jestem umówiona z lekarzem prywatnie-trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dobrze.
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 13:50   #37
lenanova
Raczkowanie

Cytat:
Zrobilam drugi test Amil-pozytywny.Jutro jestem umówiona z lekarzem prywatnie-trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dobrze.
supcio trzymam kciuki.daj znać po wizycie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-26, 14:16   #38
MONIKA1850
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez achramka Pokaż wiadomość
Ja jestem juz po @ i czekam na owulacje to bedzie gdzies 2, 3, 4 sierpnia- muszę jeszcze zakupic kilka testow owulacyjnych i do roboty- mam nadzieję, że się uda tym razem, tobie Eliane_Paris też życze powodzenia będzie dobrze
tym razem sie udatrzymam kciuki,wiem że dołączysz do naszego wątku mamus marcowo-kwietniowych

Cytat:
Napisane przez lenanova Pokaż wiadomość
supcio trzymam kciuki.daj znać po wizycie
dziekijutro dam znac co i jak
Stary 2010-07-26, 20:51   #39
lenanova
Raczkowanie

MONIKA1850-ja zaraz zwariuje...5 dni spóźniony okres wcześniejsze testy pozytywne pózniej negatywne a dzisiaj cosik takiego...myśle sobie że juz mam omamy ale koleżanka też coś widzi.jeżeli i wy widzicie to by znaczyło ze bedzie dzidziuś a ta kreseczka taka cieniuuuutka że trzeba gałki wywalić łoo matko.
Stary 2010-07-26, 21:31   #40
Eliane_Paris
Przyczajenie

Achramka, tez juz jestem po @ ogolnie jakas krotka byla, 3 dni plamienia 1 dzien krwawienia i dzien plamienia pokickało mi sie cosik z tą @... owulacja wypada mi jakos 1,2 ,3 niestety 1 staranek nie bedzie bo bede siedziala 20 godzin w autokarze wiec figa z makiem ... przytulac sie nie da rady chociaz moze byloby to ciekawe doswiadczenie Ja od 15 dnia cyklu zaczynam stosowac naturalny progesteron w kremie i mam nadzieje ze zadziala... w mojego TŻ tez go bede aplikowac ale mu to juz od teraz Narazie staram sie nie stresowac i dobrze odzywiac moze te moje jajeczka bede silniejsze Zreszta jak to sie mowi POŻYJEMY ZOBACZYMY... Lenanova, powiem Ci szczerze ze ja nie widze tej drugiej kreseczki ale to zapewne przez to ze zle padalo swiatlo podczas robienia zdjecia... ja trzymam za Ciebie i Twoja Fasoleczke , Monika 1850 za Was tez

Edytowane przez Eliane_Paris
Czas edycji: 2010-07-26 o 21:33
Eliane_Paris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-27, 06:28   #41
Aliczka88
Zadomowienie

Zrobiłam test dzisiaj, to mój 26dc. Wyszła kreseczka ale baaaardzo blada. Lecz widoczna. Znowu, bo tydzein temu robiłam to też była blada. Nie wiem... Może te testy szwankują. Jak myślicie? Piersi mnie pobolewają od 2 tygodni. Za 2 dni powinnam dostać okres. Jak @ nie przyjdzie powtórzę test.

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-27, 07:39   #42
diatoma
Zadomowienie

dziewczyny!!!!
zrobiłam dziś test tylko dlatego że miałam, a brzuch mnie od wczoraj jak na @ bolał. i zobaczcie co mi wyszło
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-27, 07:42   #43
diatoma
Zadomowienie

byłam przekonana że dostanę okres, nie wiem czy jest szansa że się pomylił?
czy mogę się już cieszyć? Będę teraz miała dylemat co z pracą, jako że pracuję w przychodni i mam kontakt z wieloma chorymi. A najważniejsze są pierwsze miesiące przecież, które tak bardzo są niepewne....
Stary 2010-07-27, 09:18   #44
Lustereczko
Rozeznanie

Dziewczyny a czy ktoras z Was miala na rozowo zabarwiony sluz? Dzis moj 28 dc od 3 dni mam gesty sluz zabarwiony na bardzo blady rozowy kolor, nigdy tak nie mialam, zawsze jak miala sie @ zaczac to mialam plamienie jednodniowe koloru brazowego albo od razu krwistego, nie wiem co mam o tym myslec. Jak do soboty sie nie rozkreci @ to robie tescik
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-27, 09:32   #45
lenanova
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Zrobiłam test dzisiaj, to mój 26dc. Wyszła kreseczka ale baaaardzo blada. Lecz widoczna. Znowu, bo tydzein temu robiłam to też była blada. Nie wiem... Może te testy szwankują. Jak myślicie? Piersi mnie pobolewają od 2 tygodni. Za 2 dni powinnam dostać okres. Jak @ nie przyjdzie powtórzę test.
będzie dzidzius jak nic sama to dzisiaj zrozumiałam wstając rano brzuch boli-okresu brak(już 6 dzień)kolejny test i znów kreseczka pod światłotyl e testów nie moze się mylićmatko czy to się dzieje naprawdę???mój tż zwariuje ze szczęścia

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
dziewczyny!!!!
zrobiłam dziś test tylko dlatego że miałam, a brzuch mnie od wczoraj jak na @ bolał. i zobaczcie co mi wyszło
piękna kreseczka=piękny dzidziuś gratulacje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-27, 09:36   #46
gociak58
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy ktoras z Was miala na rozowo zabarwiony sluz? Dzis moj 28 dc od 3 dni mam gesty sluz zabarwiony na bardzo blady rozowy kolor, nigdy tak nie mialam, zawsze jak miala sie @ zaczac to mialam plamienie jednodniowe koloru brazowego albo od razu krwistego, nie wiem co mam o tym myslec. Jak do soboty sie nie rozkreci @ to robie tescik

No ja miałam trochę inny śluz właśnie. Zawsze przed @ taki brązowawy, brunatny a potem taki lekko różowy jakby, dziwny, taki zupełnie inny kolor. Nie wiedziałam czemu w sumie, ale jakoś nie zwróciłam uwagi większej na to, był taki to był. Ale jak potem @ nie przyszła i zrobiłam test heh... to mi wyszły dwie krechy. No ale nie wiem jak będzie u Ciebie, każdy ma podobno inaczej i po swojemu, ale mam nadzieję, że będzie tak jak Ty chcesz Daj znać!

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
dziewczyny!!!!
Zgadzam się z dziewczynami, kreska dobrze widoczna, więc jak nic będziesz mamą Gratulacje

Stary 2010-07-27, 09:48   #47
diatoma
Zadomowienie

Oj dziewczynki!!!!
Ja zrobiłam z ciekawości, bez większych objawów, dziś mam jakby dopiero pierwszy dzień @. a tu już taka kreska wyraźna, a ona na żywo jeszcze bardziej była widoczna. Kiedy powinnam iść teraz do lekarza? Mam możliwość jutro, a w weekend miałam infekcje, zastosowałam albothyl, w aptece bez recepty. Niech lekarz zobaczy czy mi się infekcja zagoiła już. O matko ja po prostu nie wierze. Bo ję się co w pracy, czy mam na siebie szczeólnie uważać. Mam sporo schylania no i zarazków.
Stary 2010-07-27, 10:09   #48
Lustereczko
Rozeznanie

Diatoma gratulacje, sliczna druga krecha W pracy powinnas na siebie uważać, bo pierwsze tygodnie ciąży są najważniejsze. Może jak masz taką ciężką pracę to pomyśl o zwolnieniu lekarskim.

Gociak58 chciałabym żeby się udało, bo staramy się już pół roku. Do objawów dochodzi jeszcze wrażliwość sutków, bolą mnie piersi po bokach, od czasu do czasu zaboli mnie brzuch, i czuję taką gulę w gardłe, jakbym na kacu była caly czas hehe i jestem senna ale to może przez pogode Ostatnio cykle miałam nieregularne więc w sumie nie wiem ilu dniowego cyklu mam się teraz spodziewać, więc poczekam do końca miesiąca, w sobotę będzie 32 dc.
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-27, 11:27   #49
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny!!!!
gratuluje
ja kupilam ziola ojca sroki
i od dzisiaj bede pic
akurat mam @

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-27, 11:45   #50
gociak58
Raczkowanie

Lustereczko, no to może się wreszcie udało Oczywiście nie ma co się już na 100% nastawiać, bo lepiej się mile zaskoczyć niż rozczarować, ale ja też miałam bardzo wrażliwe piersi na samym początku, najbardziej bolały mnie po bokach, czułam takie ciągniecie jakby. Myślałam, że to przez zbliżającą się @. I też ciągle byłam zmęczona, mogłam cały czas spać i to mnie trochę zdziwiło, bo kładłam się o normalnej porze a w ciągu dnia oczy same mi się zamykały. Tłumaczyłam sobie tym, że stres bo sesja, pisanie pracy itp., że może to przez to jestem taka wymęczona, że @ się spóźnia. Właściwie spóźniła się niewiele, tylko 3 dni, ale doszły mi do tego jeszcze zaparcia, co już w ogóle było dziwne. Jedna współlokatorka też mówiła, że to pewnie ze stresu, żebym się nie przejmowała:P A druga stwierdziła, że po co mam się zastanawiać ciągle czy to ciąża, czy coś innego, żebym po prostu zrobiła test No to kupiłam. To nie był mój pierwszy test, ponieważ wcześniej robiłam kilka razy i właśnie wychodził negatywny, ponieważ spóźniona @ była wynikiem stresu związanego ze studiami itp., więc tym razem też byłam prawie pewna, że będzie jedna kreska. Ale jak po chwili pojawiły się dwie i ta druga mega wyraźna, to w pierwszej chwili myślałam, że odjadę na zawał heh Ale nie dlatego, że bardzo nie chciałam być w ciąży, tylko po prostu tak dziwnie zareagowałam na tą wiadomość, że mamą zostanę. Taka reakcja szokowa organizmu Bo przecież wiedziałam, że to bardzo możliwe, bo kilka razy razem z TŻ świadomie się nie zabezpieczyliśmy. Nie dlatego, że koniecznie chcieliśmy mieć dziecko już teraz właśnie i pracowaliśmy nad tym od dawna, tylko po prostu myśleliśmy już o dziecku wcześniej, planowaliśmy ślub, więc pomyśleliśmy, że możemy sobie trochę "pofolgować" i jeśli mamy mieć właśnie teraz dzidzię, to zajdę w ciążę, a jeśli nie zajdę to znaczy, że może jeszcze nie teraz Woleliśmy po prostu, żeby wyszło samo, los sam zdecydował kiedy, bo nadal dokładnie nie wiem, w którym momencie zmajstrowaliśmy naszego szkraba Ale mimo pierwszego szoku, cieszyłam się a TŻ to już w ogóle oszalał ze szczęścia Jest 4 lata starszy, więc on już jakiś czas marzył o dziecku, ale że ja kończyłam studia, to się wstrzymaliśmy Ale teraz już się obroniłam, więc nie żałuję. Mam nadzieję, że Wam również się uda i to jak najszybciej. A jeśli nawet nie teraz to nie martw się, przyjdzie odpowiednia pora i samo wyjdzie Najważniejsze to żeby się nie stresować, tylko starać się o dzidzie na luzie, bo stres czasem dużo utrudnia. Moi znajomi tak właśnie się starali, co miesiąc jak owulacja, to automatycznie brali się za robienie dzidziusia i ciągle nic i nic. I już się stresowali, że nie mogą mieć dzieci itp., że im się nie udaje i tacy zrezygnowani przez dwa miesiące dali sobie na spokój z takim dokładnym celowaniem i pilnowaniem jajeczka Szli do łóżka jak mieli ochotę i tyle, nie sprawdzali co kiedy i jak. I okazało się, że Asia nie wiadomo kiedy zaszła w ciążę nie spodziewając się zupełnie, że może być A tu taka niespodzianka

Stary 2010-07-27, 12:03   #51
martuha24
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny!!!!

OOOOOO to na bank DZIDZIUS GRATULUJE!!!!!
martuha24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-27, 15:28   #52
MONIKA1850
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny!!!!

GRATULUJE!!!!!!!!:j upi:

Mi pierwszy test wyszla bardzo slabiutka kreska w 28dniu cyklu a 6 dni po spodziewanym okresie taki test jak twoj dzis bylam u lekarza,ciaza potwierdzona,koniec 5tyg
Stary 2010-07-27, 17:06   #53
Eliane_Paris
Przyczajenie

Monika1850 teraz to juz takie oficjalne GRATULUJE dbaj mocno o Was diatoma Tobie rowniez a za starajace sie A Zafasolkowanych Nam przybywa ulalala... Rozdawac Nam tu dobre fluidki ... SZYBCIOREM
Stary 2010-07-27, 17:14   #54
MONIKA1850
Zakorzenienie

Eliane :magi a:dla ciebie i całej reszty
Stary 2010-07-27, 17:20   #55
gociak58
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika1850 Pokaż wiadomość
gratuluje!!!!!!!!:j upi:

Mi pierwszy test wyszla bardzo slabiutka kreska w 28dniu cyklu a 6 dni po spodziewanym okresie taki test jak twoj dzis bylam u lekarza,ciaza potwierdzona,koniec 5tyg
gratuluję!!!

Stary 2010-07-27, 17:37   #56
Eliane_Paris
Przyczajenie

Monika1850 dziekuje Serduszko, tym razem na pewno sie uda
Stary 2010-07-27, 20:13   #57
diatoma
Zadomowienie

wielkie dzięki i buziole dla Was!!!!
CAły dzień jestem w ogromnym szoku!!!
wysyłąm fliudy dla wszystkich!!!

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

No i chciałam powiedzieć, że mam wynik beta HCG, wyszedł mi 112 !!! także wskazuje na 2-3 tydzień
Stary 2010-07-27, 20:57   #58
lenanova
Raczkowanie

Cytat:
GRATULUJE!!!!!!!!:j upi:

ciesze się bardzog ratulacje
Stary 2010-07-27, 21:11   #59
gociak58
Raczkowanie

Cytat:
wielkie dzięki i buziole dla Was!!!!
CAły dzień jestem w ogromnym szoku!!!
wysyłąm fliudy dla wszystkich!!!

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

No i chciałam powiedzieć, że mam wynik beta HCG, wyszedł mi 112 !!! także wskazuje na 2-3 tydzień

Świetnie To trzymam kciuki, żeby bobas rósł jak na drożdżach, dobrze się rozwijał a Ty żebyś mogła cieszyć się ciążą i spełniać swoje wszystkie ciążowe zachcianki Teraz dogadzaj sobie ile wlezie

Stary 2010-07-28, 09:56   #60
lenanova
Raczkowanie

czesc dziewczyny.powiedzcie mi jeszcze jedno czy możliwe są bóle menstruacyjne na początku ciąży?(o ile jestem w ciąży, ale o tym na pewno dowiem sie dopiero u lekarza) tak jak już wcześniej pisałam @powinnam dostać ok 22 lipca i od tej pory pobolewa mnie brzuch dokładnie tak jak przed okresem a dziś juz 6 dni po terminie.

Edytowane przez lenanova
Czas edycji: 2010-07-28 o 09:58
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości