|
|
#31 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W białej sukience na wesele ?
Cytat:
Brawo dla Ciebie, podpisuję się pod Twoją wypowiedzią wszystkimi kończynami Owszem, w Polsce istnieje taki głupi stereotyp - i w to nie wnikam, bo wytępić go z rodzimej kultury to rzecz nierealna. Każdy ma swój gust i pewne wyczucie, więc to w jego zakresie jest decyzja jaką kreację założy na daną okazję. Wiem jacy są ludzie i jeżeli ktoś założyłby białą kreację na czyjś ślub to zapewne byłby niestety bardzo zjechany przez innych. Ale co kogo obchodzi jak jest ubrany? Dajcie spokój... chyba żyjemy w wolnym kraju bez ograniczeń. Oczywiście, że jest wiele innych kolorów i jeżeli jest tylko możliwość wybrania innego - to się go wybiera, ale bez przesady, bo ktoś tutaj pisał, że wkurzyłoby go to na własnym weselu i kazałby takiej osobie wrócić do domu żeby się przebrała To już gruba przesada. STRÓJ W TAKIM DNIU NIE JEST NAJWAŻNIEJSZY, zrozumcie to wreszcie.Autorko - a ja Ci powiem inaczej, zapytaj się samej PM jeżeli nie jesteś pewna i pod żadnym względem nie sugeruj się opinią ludzi, to Twoja sprawa w co się ubierasz! Jeżeli odpowiednio ją zestawisz wraz z makijażem i fryzurą to wcale nie musisz wyglądać jak druga PM.
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Nieprawda, strój jest ważny zwłaszcza podczas takich okazji jak wesele. Ludzie potrafią się wystroic bardzo niestosownie, chyba przesadnym optymizmem jest twierdzenie, że każdy będzie wiedział, jak ma się ubrac.
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się po co te niezdrowe emocje? Nie ulega wątpliwości, że Panna i Pan Młody są najważniejsi w tym dniu. Gdybym ja brała ślub miałabym w tym wyjątkowym dniu w głębokim poważaniu w jakich kolorach wystąpią goście. Serio, jakoś nie pojmuje jak można się tym tak przejmować. W tak ważnym dniu wściekać się że X ubrała białą sukienkę a Y czarną?
I taki mały off top zrobię. Osobiście przeraża mnie wszechobecna tandeta na niektórych polskich ślubach. Satyna, suknie na kołach, brokat, solarium, miliard falbanek, koronek, mnóstwo sztucznych kwiatów poupinanych gdzie się da, ogromne lakierowane koki na głowie, mało skromności i elegancji a mnóstwo taniego błysku. A czasem niestety tak jest że PM jest obiektywnie najgorzej ubraną kobietą na weselu… |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Z tą tandeta akurat nie sposób sie nie zgodzić, wystarczy przejrzeć wątki na forum ślubnym
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat miałam prosta ołówkową sukienkę w kolano, z jedwabiu, beż żadnych koronek ani wstawek - absolutnie nic. Zadnego welonu, diademów, rękawiczek. Buty peep toe na wysokiej spzili. Niektóre panie na weselu były ubrane strojniej ode mnie.
![]() Miałam czarne dodatki, z bukietem włącznie (bardzo ciemne, niemalże czarne kantadeski), czarny mani i pedi. Włosy splecione w warkocz francuski. O, jakiż to był szok dla zgromadzonych gości - zwłaszcza tych z innych wesel (mijaliśmy sie w drzwach do kościoła)
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Ja byłam na weselu w białej sukience ze złotymi dodatkami i ani Panna Młoda ani nikt z gości nie miał mi tego za złe
Para Młoda jest najważniejsza bez względu na to w jakich kolorach będą ubrani goście
|
|
#37 |
|
zielony stworek
|
Moja sukienka weselna jest koronkowa w kolorze ecru, długa do tego i nie słyszałam,żeby to było niestosowanie,a kilka wesel już w niej balowałam
Co innego czerń, bliższa rodzina nie powinna zakładać.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez tiramisu_ Czas edycji: 2010-07-26 o 19:32 |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam kilka razy w czarnej sukience na weselu i nie czułam się niestosownie ubrana
Uważam, że mała czarna zawsze będzie bardziej elegancka niż jakaś w ciapki, kropki, kwiatki z bazarku, których na weselach zawsze pełno ![]() Osobiście nie miałabym też nic przeciwko białej, ale skoro wszyscy dookoła mówią, że to największa gafa, to przyjęłam do wiadomości... Myślicie, że taka sukienka jak z załącznika może być? Kupiłam na inną okazję i w sumie wolałabym nie wydawać już kasy. Żakiet złoty. Panny Młodej pytałam- powiedziała, że nie ma nic przeciwko i woli jasną niż czarną Ale tak z ciekawości- co Wy sądzicie?
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie biel odpada,
natomiast każdy inny jansy kolor jest dozwolony Cytat:
Brzmi po prostu bosko Chciałabym zobaczyć choć jedno twoje zdjęcie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

Brawo dla Ciebie, podpisuję się pod Twoją wypowiedzią wszystkimi kończynami
To już gruba przesada. STRÓJ W TAKIM DNIU NIE JEST NAJWAŻNIEJSZY, zrozumcie to wreszcie.

Para Młoda jest najważniejsza bez względu na to w jakich kolorach będą ubrani goście