|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Brzoskiwnko - Ty chyba byłaś nad morzem mniej więcej w tym czasie co ja. Pogoda rewelacyjna. Było tak gorąco, że moja mama zdjęta litością dla wnuka zdjęła mu pieluszkę i posadziła na swoim pięknym ręczniku kąpielowym. Wnusio to docenił - walnął taką kupę, że ho ho
![]() Mi też zostało 5 kg do wagi sprzed ciąży, ale ostatnio moja silna wola jest gdzieś na poziomie pięt, więc nie wiem jak to zrzucić. Blonde - kurczę, gdyby jeszcze coś zapłacił, a tak żeruje na tym, że zależy mi na powrocie do pracy, a z dwójką małych dzieci samobójstwem byłoby szukać nowej roboty. Bo teraz ja i dyspozycyjność to dwie baaardzo odległe rzeczy.
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Również się meldujemy
![]() ![]() Aldii my zaczęłyśmy mleczko Bebilon 2 3 dni temu więc akurat wtedy gdy Blanka świetowała pół roczku. Tak się nam przypadkiem złożyło bo się nam 1 skończyła. Więc u nas zmiana była nagła. W dwa pierwsze dni nieco ulewała, dzis już było OK, kupka też w normie. Patinka ja daje tyle samo mleczka co 1, u nas to 150ml - nie sądzę żeby mała wcisnęła więcej bo zaczęła nawet zostawiać odrobinke na dnie, co się jej nie zdarzało. Wytrzymuje ok. 4 h, czasem ciut dłużej. Zeberko trafny wybor ![]() Zapomnialam sie pochwalic Bylysmy dzis na kontroli bioderek i wszystko OK no moze poza organizacja tego badania... lekarz spoznil sie o 1h, czekalo na niego ok. 20 matek z dziecmi, wszystkie zapisane na jedna godzine...masakra Niech zyje nasza polska sluzba zdrowia ! Edytowane przez wyderka80 Czas edycji: 2010-07-26 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
również melduje się w kolejnej części i obiecuje poprawę.
![]()
#35 |
Zakorzenienie
|
Art. na temat zmiany mleka https://polki.pl/rodzina_niemowle_artykul,10014238.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Wyderka znam to! Jak byłam ostatnio wszyscy mieli na 8
![]() ![]() Ale super, że okz bioderkami ![]() Aldii mnie lekarka poleciła stopniowo ale nigdy nie powinno się mieszać 1 z 2 tak jak opisywałam, że dasz 2 miarki tego i 2 tamtego nawet jak to mleko tej samej marki. Ja dawałam z 1 posiłki jeszcze póki nie dokończyłam puszki. |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Aldii poki co to ja mm daje tylko 2 x na dobe, 1x obiadek, 1 x deserek a reszta czyli karmienie nocne i po przebudzeniu to cyc
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
oki pousuwałam te mamy które się odzywały już długo i ich raczej nie pamiętałam albo były z nami bardzo krótko i znikły... a te które zaznaczyłam na czerwono to wiem że dość długo się udzielały ale w 2 części wątku ich nie było czyli dość dawno - i nie wiem usunąć je czy zostawić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
Cześć kobitki
![]() My już po urlopie.Było bosko ![]() ![]() Nie mam coś weny na pisanie i w ogóle jakoś do dupy psychicznie się czuję,także w skórcie napiszę co mam do napisania i znikam. Zebra....ja to był normlnie się nie szczypała i powiedziała głośno co o tym wszystkim myślę.To że wszystko kumulujesz w sobie to potem są efekty w postaci nerwobóli.Też tak kiedyś miałam ![]() Kamyku....co do żółtka to ja chyba dawałam Oskarowi całe jajko i nie bawiłam się na rodzielanie.A robiłam to tak,że jak gotowałam mu obiadek to na cały garnek dawałm rozbełtane jajko.Tworzyły się ala kluseczki.O takim patencie dowiedziałam się z książki. Pysia...podziwiam,że chciało ci się z tym wszystkim bawić.Ja tam znalazłam sobie babkę co mi catering zrobi.Menu już mam (napiszę później). Co do paszportu.Nam nie chcieli dać w ambasadzie paszportu na 5 lat.Dali tylko na rok i jak będę w PL to muszę umiejscowić Dennisa w moim mieście i podczepić go pod swój adres zameldowania w PL. Co do Oskara to sika do kibelka tak jak sikł i 2 rzy zrobił sam kupę na ubikacji ![]() ![]()
#40 |
BAN stały
|
Nie powinno się mieszać 1 z 2
![]() ![]() ![]() MAMY ZĘBA ![]() ![]() PYSIA gratuluję udanej imprezy. Śliczne zdjęcia ![]() GOSBAJ udanych wakacji! |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Ingrid jak nic jej nie było to się nie amsz co martwić. Ja to odebrałam jako żeby szoku dla organizmu nie było, bo 2 ma więcej żelaza i mogą być zaparcia. Tak mi się wydaje ale to moja dedukcja
![]() Gratuluję zębuszka! Co do Tż-ta- wiem, że dobrze się małym zajmie ale nie czuję się aż tak pewnie... ale to pewnie przez nasze kłótnie i jego manie komputerową... Sensuel próbowałam ostatnio ale to nie ma sensu- jak pisąłam mój tata to taki Piotruś Pan- zyje w świecie fantazji i ma wyprany mózg przez tą kobiete. Ja sie tylko bardziej denerwuje jak słysze jaki to on biedny, bo wszyscy coś od niego chcą a on nikomu nic nie zabiera ![]() ![]() Brzoskwinia zostaw tak jak jest po tej części jak sie nie odezwą to znowu usuniesz... Przecież zawsze można dopisać. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-07-26 o 20:52 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Ingrid
![]() ![]() ![]() Sens super, ze urlop udany i ![]() ![]() Wyderka dobre ![]() ![]() Dobrze, ze zbioderkami wszystko ok.
#43 |
Zakorzenienie
|
Sensuel witamy
![]() ![]() Co do Oskara to jeszcze trochę cierpliwości... małymi kroczkami osiągniesz sukces... już jest przecież duża poprawa!! ![]() Ingrid ![]() ![]() My chyba będziemy ostatni z pierwszym zębem ![]() ![]() wyderka ![]() ![]()
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
ok laseczki ja sie zegnam bo wlasnie tz poszedl juz z bagazami do auta. ja sie jeszcze ogarniam i na koniec przeloze synka do fotelika i jedziemy. mam nadzieje ze podroz zniesie dobrze. tak wiec bawcie sie tu dobrze a ja wracam za tydzien.buziaki dla was i maluszkow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Gosbaj życzę szczęśliwej podróży i udanego wypoczynku ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Gosbaj udanych wakacji!
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
gosbaj udanych wakacji dla całej rodzinki
![]()
#49 |
Raczkowanie
|
Melduję sie w nowym wątku
![]() Zyczenia dla wszyskich dzisiejszych solenizantek- Ań ![]() Czytam i czytam i nie wyrabiam, kilkudniowy brak netu i stos nadrabiania. Pierwsze - bardzo ważne pytanie. Czy juz naprawdę wszystkie styczniowe dzieciaczki turlają sie w dwie strony, siadają, pełzają, gaworza składając sylaby itp. Ciesze sie jak ogladam wasze fotki, ale dopada mnie dół, jak słysze o tym wszystkim, bo za nami 6 mcy, a tu zaledwie pierwsze przewrotki na brzuch za nami. Dwa zebt wyszły co prawda po ukonczeniu 4 mca- ale w sumie nie sa potrzebne....wolałabym wieksze rozruszanie... Mysle sobie czasami, ze jakbym karmiła mm to moze to moje dziecię byloby silniejsze...a tak jakies takie miekkie , słabe raczki- a kurde juz 8 kilo na cycu. CO prawda od 2 tyg je raz dziennie obiadek zamiast cyca i kilka łyzeczek jabłuszka na podwieczorek, ale tak to 6 karmien jak nic. Jak czytam ze Krzys Gosi nie pospał do 7 ...tylko wstał o 5, to sobie mysle, ze dla mnie to norma, bo ja codziennie tak wstaję , a czasem i o 3, 3.30 albo 4 sie zdarza, co prawda idzie dalej spac ale zazwyczaj potem juz tylko do 6 albo 7. Do tego dziecię mi zamilkło, jak wczesnej potrafiła popiszczec az miło...to teraz wrociła jedynie do prychania ślina i robienia babli...a o zadnych sylabach ani jej sie sni. Kancia- patrze ze chodzisz na reh co tydzien, my bylysmy raz , pokazała nam 2 cwiczenia na wzmocnienie rąk-pompki- do cwczenia w domu i tyle. Mam to robic 2 tyg po 2 g dzinnie..ale mała drze sie przy tym w niebogłosy. U niej tez sie darła. To po co nam zapisno te 20 h reh skoro byłam tam 20 min i dostałam tylko cwicz do domu. To ta babka nie bedzie jej cwiczyc? Dziwne... Czasem juz trace watek...pomagac dzecku, czy moze ci lekarze wymyslają i mała sama w swoim tempie dojdzie do wszytkiego. Ale jak widze jak silne i sprawne sa te wasze dzieeciaczki to az nie moge uwierzyc...ze sa w tym samym wieku albo młodsze. Myslałam o przejsciu na spacerówe, bo mała juz mam mało miejsca w gondoli, nogi zazwyczaj wywalone na boki ![]() Dzis jak 1 raz przyszło mi znosic wozek po schodach..to myslam sie sie zesr...m, taki cieżar. ![]() Zebra- czytam o twoich problemach jakbym film ogladala..przykro mi ze takie klimaty moga panowac w rodzinie..i ze masz tak pod góre juz na wstepie wspolnego zycia rodzinnego. Trzymam tylko kciuki zeby sie poukładało... ![]() Brzoskwinia....fotki super, plaza woda - no i ta temp.Ładnie wygladasz... Youyou- to ja sie dołaczam do grona kurdupli ![]() ![]() ![]() ![]() Widze ze jedziecie badz wracacie z nad morza, badz innych wakacyjnych wypadów....a ja miałam jechac do Łeby- ale przesune to chyba na wrzesien...wziełam 4mc wychowaczego wiec to nie bedzie kłopot. Ale prawde mówiąc jak mieszkam nad jeziorami, to czasem nie widze sensu zmieniac sikeirki na kijek ![]()
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
i ja sie melduje ale niestety uciekam bo moje dziecie placze chyba mu zabek idzie bo strasznie marudny jest
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Czytam Was ale dzis jestem padnieta jak nigdy.Pogoda do d..y ciagle leje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
no i usnal moj maly pochwale sie wam jak ladnie juz pelza
http://www.youtube.com/watch?v=CvJ8YAur_Gw |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
No to melduję się i ja.
Brzoskwinko dzięki za założenie wątku i porządek na liście. Pysia, Youyou gratulacje za tytuł ![]() Zeberko straszne to co piszesz, dzielna kobitka jesteś, a tacie i tżtowi należy się porządne lanie. Elcia super pełzaczek. Moja Mi robi tak samo i z pozycji do pełzania ciągnie się do siadania. Kamyku tak myślę nad ulewaniem Paulinki. Z tego co pisałaś miałaby dostawać Bebilon Pepti. Jak dałaś jogurcik to były hafty. To ewidentnie nietolerancja mlecznych rzeczy. Może ona ulewa po słoikach w których jest masło albo mleko? W części są oleje a w części masło, mleko itp. Ja dokładnie czytam etykiety, bo Mi nie może nic co mleczne. Też będę karmić minimum rok, właśnie ze względu na alergię, ale ja to lubię. U Olafka jak miał ponad rok to minęło i udało sie uniknąc pepti potem miał bebilon 3. Sensuel witaj po powrocie. Do Oskara musisz mieć cierpliwość. Najgorsze co teraz zrobisz to jak się poddasz. Pysiu foti boskie mamusia i reszta rodzinki jak zawsze śliczna ![]() Patinka czekamy na fotki z chrzcin. Pantee spokojnie każde dziecko się inaczej rozwija, jeszcze nasze przegoni. A my od niedzieli mamy 1 dziecko. Olafek jest w Ustroniu u teściów na wakacjach i jest bardzo zadowolony. Wczoraj nawet nie miał czasu pogadać z nami. Niby jest fajnie taki luz tylko z Mi, ale brakuje nam go ![]() ![]() Dzisiaj mamy szczepienie Mi więc prosze trzymać kciuki. Mi ząbków jeszcze nie ma - chociaż od 3 miesięcy widać na dole biale falbanki i ślini się strasznie.
#54 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie wyprawiłam starsze dziecię do przedszkola. I mam wyrzuty sumienia, bo ja nie cierpiałam przedszkola i jestem wyrodną matką, że każę jej chodzić. Adaś ma dziś szczepienie. Też proszę o kciuki, bo on już coraz mądrzejszy się robi i do obcych na ręce nie chce iść. Ostatnio była teściowa, która widuje swoje wnuki raz na 1 - 1,5 m-ca (mimo, że mieszka 5 min. od nas), wzięła Adasia na ręce i wdzięczy się do niego, a on w taki bek, że cała klatka chyba słyszała. I tak przez cała wizytę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Pantee no troche dziwne z tymi cwiczeniami ale może malutka nie potrzebuje nic innego
![]() ![]() ![]() ![]() co do spacerówki my jezdzimy w takiej tyłem do mnie na pół leżaco bo Tomek próbuje siadac ale nie umie jeszcze stabilnie siedziec. Bardzo mu się podoba i potrafi długo jezdzić i oglądac widoki ![]() aldii ja robiłam tak jak Zebra, nie mieszałam zastepowałam mleczkiem nr 2 poszczególe posiłki z jedynką. Tak przez jakiś czas jadł jeden posiłek z 2 pozniej 2 posiłki a pozniej az doszlimy do 4 ![]() gosbaj miłego wypoczynku ![]() elcia super filmik, strasznie bym chciala zeby Tomek był taki mobilny ![]() no a Tomek ostatnio jęczy i jęczy a teraz to juz chyba na zęby bo to są napady takiego płaczu i zalu. Ręce ciagle w buzi, tylko coś dorwie twardego to az szoruje po dziąsłach, mnie w palce tak gryzł, ze masakra ![]() nadal lipa w nocy ale nie mam pomysłu co zrobic bo on się normalnie rozbudza i płacze ![]() z dobrych rzeczy to fajnie gada jak ma humor ![]() ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-07-27 o 07:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
WItajcie z rana,
Ale sie wkurzyłam...pikene spanie rano miałysmy, a tu 8.01 ....za scianą takei walenie młotkiem sie zaczeło, ze myslałam ze nie wyrobie. Ktoś chyba plytki kuje...masakra. Tak to jest w blokach.Nianka mi oszalała...a mała sie oczywiscie obudziła...eh. Naszczescie uchachana na brzuszku w lozeczku sobie lezy i sie kiwa ![]() Pogoda smętna...ciekawe jak podróz Gosbaj... Kancia- faktycznie powiedziała ze nic innego jej nie trzeba i te rece trzeba wycwiczyc, ale zawsze lepiej jak to fachowiec robi...no nie wiem. Na pewno 2 h to jej nie cwicze...troche mniej. Ona nie ma motywacji, zeby do gory na rekach sie podniesc...jak zabawke trzymam przed nosem wysoko, to po prostu wyciaga do niej reke...a nie ja prostuje. A u ciebie super ze juz wyniki widac ![]() ![]() Malinka- no wlasnie nie wiem, juz jak to z tym tempem jest.... np.tesciowa przewrotna, bo caly czas kpi z moich uwag, ze niby mam zostawic , nic nie cwiczyc, ze kiedys nie bylo takich wymysłow, a wszyskie jej dzieci zdrowe byly itp. NIby prawda, ale za chwile mała mi sadza, mowie jej zeby tego nie robiła na siłe, a ona mówi, ze " przeciez ma 6mc to juz powinna" . ![]() Juz mnie od jakiegos czasu denerwuje....ciagle cos jej zdaniem nie tak robimy. Karola- powoli, a dojdziesz do takej wagi jakiej chcesz. ![]() Elcia- ale czad filmik, strasznie mnie rozwalają takie nowe umiejętnosci. ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- A miałam jeszcze zapytac o jedna rzecz. Ostatnio 2 dni, mała budziła mi sie w nocy, albo o 24. albo 2.30 i dałam jej zamiast cyca herbatki. WYpiła 50ml i zasneła. To pierwszy raz wiec nie wiem czy dobrze robie, ze ja daje. Ale on ai tak juy ma 8 kg to nie chce jej karmic 7 razy na dobe..
#57 |
Zakorzenienie
|
Melduję się w kolejnej części
![]() Idę trochę posprzątać póki Mały śpi ![]() pantee jak mój Adaś się przebudzi w nocy (co mu się rzadko zdarza) to daję mu pić czystej wody, nie herbatki (ze względu na ząbki ![]() ![]()
Edytowane przez azzis Czas edycji: 2010-07-27 o 08:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Mamy cyckowe, wy nadal karmicie co 3 h jak nie wołaja dzieciaczki czy wydłuzacie...
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Azzis- moze i spróbuje dac jej wode, choc i tak mam szczescie ze w nocy pije z butelki, bo w dzien to gardzi i odpycha rekami.
#59 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Teściowej to nie słuchaj, one wszystko wiedzą "najlepiej". Moja przy Olafie też dawała czadu i "dobre rady" teraz odpuściła.
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Elcia pieknie Szymek pełza ![]() Pantee nie zamartwiaj sie, jak juz pisaly dziewczyny kazde dziecko ma swoje tempo...doczekasz sie wszystkiego ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze szczepienia ![]() Dla zainteresowanych znalazłam cos na temat paszportów: http://www.mswia.gov.pl/portal/pl/38...szportowe.html My jeszcze byczymy sie w łózeczku, ale czas zrobic sniadanie ![]() Miłego dnia!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.