|
|
#31 | |||||||
|
BAN stały
|
Dot.: prosba o rade-dziecko, studia, organizacja dnia
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
Podziwiam to, że Ci się tak chce
Żegnam, mam ciekawsze rzeczy teraz do roboty niż prowadzenie jałowej dyskusji Twoje ataki i najazdy mnie śmieszą, dzięki za poprawienie humoru z rana![]() Ciao! |
|
|
|
|
#33 |
|
BAN stały
|
dla Ciebie to jest rano, ja bym powiedziała, że raczej bardziej środek dnia.
![]() zapomniałam usciślić, otóż jak dla mnie w środowisku naukowym, bo o nim, jak wyszło, mowa - jak zresztą i w wielu innych- nie brak ludzi kompetentnych, wartościowych pracowników rzetelenie realizujących swoje obowiązki, a przy tym i ludzi po prostu życzliwych; bo nie chcę, by ktoś poczuł się niepotrzebnie urazony, . Niemniej, jak dla mnie stwierdzenia typu, że dwój się za nic nie dostaje (tzn., wykluczanie i tego rodzaju możliwości), student jest zawsze leniwy, swiadczyłyby o pewnego rodzaju, powiedzmy, naiwności; dla mnie to tak, jak uważać, np., że ludzie zawsze dostają awanse, angaż, czy co tam kto chce, bo na nie zasłużyli czy sobie zapracowali.Pozdrawiam. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-07-30 o 11:48 |
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam problem ze wstawaniem ostatnio, więc dla mnie 10 to rano
Ależ ja zaznzaczałam, że w większości przypadków tak jest, więc generalizuję.. I sama też jestem obecnie studentką, więc dobrze wiem to bywa z tym zaliczaniem
|
|
|
|
|
#35 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
PRAce mam w wiekszosci napisanaale trzeba skonczyc i nauczyc sie do obrony. miałam bardzo powaze problemy zdrowotne i prywatne. Stad brak partnera-boksera damskiego od którego sie uwolniłam. Nie rozumiem czemu inne wizaznaki naskakują. Sa rózne problemy i nie po to pisałam by byc tak "zgnojona" lecz dlatego ze jestem samotna i nie mam nikogo z kim moge porozmawiac.Dziekuje kilku osobom za wspracie. a czytajac inne komentarze odechciewa sie zyc. Rozmawialam z babcia i pomoze mi troche wiecej. Zaczynam zarywac noce by skonczyc w koncu te studia. Dziekuje ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- jak ktos ma jeszcze rady i propozycje prosze o pisanie. bede wdzieczna.Moze znacie sposoby na jeszcze lepsza organizacje zycia w tak stresujacym momencie dla mnie ![]() Bede wdzieczna. Kupie te tabletki kalms. mam nadzieje ze pomogą. Dziekuje Hultaju |
||
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama pisałam pracę i się broniłam mając małe dziecko więc wiem jak to jest. Ja na przykład wieczorami jak dziecko szło spać nie byłam w stanie nic sensownego napisać. Dużo pomogła mi mama, która się zajmowała dzieckiem a ja wtedy pisałam. Naprawdę zostaw wszystko inne, sprzątanie etc. Może lepiej gotować wieczorem a w ciągu dnia pisać?
|
|
|
#37 | |||
|
BAN stały
|
dla Ciebie 10 rano dla mnie 11 przed południem.
Ale nie trzeba się tłumaczyć , kto do której lubi pospać. ;-) to raz.Cytat:
a żeby już uściślić, i zaspokoic ciekawość niektórych; skoro i tak mam tego karniaka - za idiotyczny wpis uznalam (i co dalej za tym idzie) dokladnie ten: Cytat:
Cytat:
![]() pozdrawiam. ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Bedeinna, odezwij się czasem, jak Ci idzie. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-07-30 o 18:13 |
|||
|
|
|
|
#38 | ||
|
Rozeznanie
|
Się porobiło.
Cytat:
![]() No bo wiesz, powinno się studiować dziennie, pracować i jeszcze dziecię wychowywać, bo inaczej jesteś truteń, leń, marnujesz życie i nie warto z Tobą gadać. ![]() Czasem warto się chyba trochę zastanowić nad tym, że nie każdy jest super zdolny, wytrzymały fizycznie i psychicznie, a przysłowie "co cię nie zabiję to cię wzmocni" w praktyce nie zawsze się sprawdza. Jeśli ktoś ma małe, absorbujące dziecko, to nie ma siły albo ktoś pomoże albo dupa z innych zajęć. Najbardziej rozwalające są posty gdzie jest TŻ. No nie ma i tyle. Tak ciężko zrozumieć Może to człowiek, któremu strach dziecko powierzyć, może alimentów nie płaci, a komornik nie ma ich jak ściągnąć, nie wiem, nie wnikam, jest jak jest. Autorka szuka wsparcia, a dostaje wykład moralizatorski. Jak to na Wizażu ![]() Cytat:
A z suplementów poprawiających koncentrację polecam Plusssz Active. Na mnie działa lepiej niż mocna kawa .
|
||
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam koleżankę, która na IV roku urodziła chłopców, bliźnięta. Pracę obroniła terminowo, w czerwcu...ale z dziećmi siedziała jej niepracująca mama. Przy czym dziewczyna jest b. zdolna. Do pisania pracy nie jest potrzebny "tylko" czas, ale też wena. Co z tego, że ktoś ma czas od 23 do 4 nad ranem, jak jest po całym dniu tak padnięty, że skupić się nie może. Bądźmy dla siebie kobiet, zwłaszcza w okresie macierzyństwa, bardziej wyrozumiałe. Nie każda matka z dzieckiem zaraz jest cwaniarą kombinującą jak tu oszukać pracodawcę i przesiedzieć 9 miesięcy ciąży przed kompem na plotach ![]() Różne są w życiu sytuacje, zawsze łatwiej oceniać z pozycji studentki, której jedynym zmartwieniem są studia i praktyki gdzieś tam. |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie imponujesz mi, nie schlebiaj sobie. Dziwi mnie to, że ktoś tak angażuje się w pisanie postów, ale to Twoja sprawa.. Edytowane przez tiramisu_ Czas edycji: 2010-07-30 o 19:38 |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
Nade mną też końcówka pracy wisi
Dziecię 2,5miesięczne.Poszukaj przedszkola, które ma dyżur w wakacje. Czy dziecko ma jakieś drzemki w dzień? 2 godziny, gdy dzieckiem zajmuje się babcia, przeznacz na odpoczynek lub pisanie pracy, a nie na sprzątanie - mieszkanie jeść nie woła, sprzątanie poczeka
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) - najbardziej wredni są tacy doktorkowie, co chyba chcą się wyżyć za wszystkie lata (oczywiście nie wszyscy! bo są i ludzie w porządku. Ale jeśli ktoś od razu zakłada, że większość studentów kręci, to no cóż ...), zwykle niewiele starsi od samych studentów. natomiast z profesorkami, poczciwymi dziadkami czy nawet dziekanem - można załatwić wieelee
|
|
|
#43 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śmieszą mnie po prostu opowieści o wykładowcach, którzy osobie wyuczonej na blachę dają 2 bo taką mają zachciankę, albo specjalnie tak chamsko oceniają, tylko skąd mają inni te 5? Wiadomo, że zdarzyć sie może, że ktoś wybitnie podpadnie.. Jak wszędzie.
Edytowane przez tiramisu_ Czas edycji: 2010-07-30 o 21:14 |
|
|
|
|
|
#44 | ||
|
BAN stały
|
ale co nazywałabyś argumentami? już pytałam; nazwiska? Konkretne sytuacje; modele zachowań? Przecież takich rzeczy jak argumenty po prostu nie ma, prawda?
Cytat:
Cytat:
, to jest raz. A dwa, jak juz powiedzialam, rozmowę skończyłam. Nigdzie nie bronię leserów czy cwaniactwa; zaczęłaś zasilac szeregi (również) dydaktyków, jak to szumnie nazywasz, naukowców, i może Ci się wydaje, że jesteś przez to jakaś lepsza w stosunku do wielu studentów, może nie, nie o tym w końcu mowa, za to, luźny teraz przykład, pokaż mi szefa (jakakolwiek dziedzina), który będzie uważał o sobie, że jest beznadziejnym zwierzchnikiem. Jeśli oczywiście zdarzyłoby się któremuś takim być. Zatem mnie Twoje stanowisko bynajmniej nie dziwi. I jak dla mnie to chyba o tzw. uczelnianym życiu wiesz, lub udajesz, że nie wiesz, niewiele, tak ogółem, bo dla mnie, najkrócej mówiąc, to jest takie samo środowisko społeczne, jak każde inne. Z zaletami, ale i wadami z tego (by) wynikającymi. Serdecznie pozdrawiam. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-07-31 o 11:09 |
||
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Autorko nie przejmuje sie, musisz tylko uwierzyc ze dasz rade, ja swoją pracę mgr naspisalam w 2 tygodnie, wiec Ty w 2 miechys pokojnie zdarzysz, musisz tylko uwierzysz ze to mozliwe.
poza tym, polecam Ci pisanie raczej rano, np umów się z mamą, że popilnuje Ci dziecka rano, aTy wtedy sie beirz za pisanie, kiedy umysł jeszcze świeży. bo wieczorem po calym dniu nie dasz rady. a na naukę wykorzystuj każdą wolną chwilę, noś ze sobą notatki, i np na spacerze- dziecko do piaskownicy, a Ty w notatki. masz dużo czasu, codziennie nawet pol h- godzinka wkuwania i dasz rade, a tyle na pewno wygospodarujesz. Edytowane przez yoona Czas edycji: 2010-07-31 o 12:15 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:03.

Twoje ataki i najazdy mnie śmieszą, dzięki za poprawienie humoru z rana

...

Może to człowiek, któremu strach dziecko powierzyć, może alimentów nie płaci, a komornik nie ma ich jak ściągnąć, nie wiem, nie wnikam, jest jak jest. Autorka szuka wsparcia, a dostaje wykład moralizatorski. Jak to na Wizażu