![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrzesien - Turcja, Tunezja czy Egipt?
Cytat:
Ja się wybieram do Turcji, ale na Wybrzeże Egejskie, podobno inny klimat i człowiek się nie lepi i klei ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A jeżeli chodzi o Kair - to wycieczka do Kairu wcale nie należy do najciekawszych ( muzeum dla mnie nie ciekawe , ponieważ wcześniej byłam w Londynie w British Muz. i tam wystawa poświęcona Egiptowi jest dużo ciekawsza) , piramidy i sfinks owszem robią wrażenie ale ogólnie wycieczka bardzo męcząca - bardziej polecałabym wycieczkę do Izraela lub do Petry w Jordanii. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Zdecydowalismy wybieramy sie do Egiptu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Turcja we wrześniu-gorąco, jest co zwiedzać, ale trzeba pojeździć. To samo Tunezja. Leżenie na plaży/hotelu nie zapewnia ładnych widoków (no przynajmniej nie są urozmaicone).
W Egipcie nie byłam. Dodam, że do tych krajów najlepiej jeździć we wrześniu, bo upały są na tyle znośne, że można gdzieś sobie pojechać dodatkowo. W tym roku też jedziemy we wrześniu do Maroka. Grecja i Hiszpania są na pewno droższe od ww. Ale ja jestem takim innym wczasowiczem bo jeździmy na własną rękę tu i ówdzie, plaża przez tydzien/dwa to męczarnia, najwyżej co 3dni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
z mojego soswiadczenia moge powiedziec, ze w Tunezji pod koniec wrzesnia nie jest juz tak goraco. jest srednio 25-27 stopni w cieniu + moga padac deszcze. ja bylam pod koniec sierpnia i juz mowili, ale to ostatnia szansa, bo pogoda taka jak byla bedzie juz nie dlugo. w turcji wrzesien-pazdziernik jest pora deszczowa, wiec to tez tam roznie bywa, ale powinna byc goraco - 30 stopni w cieniu. w turcji nie bylam, ale rodzice byli w zeszlym roku pod koniec wrzesnia i mowili, ze pogoda ok. natomiast w egipcie jest pogoda gwarantowana zawsze! w pazdzierniku bylam w zeszlym roku i w dzien bylo na prawde upalnie 32-35 stopni w cieniu. czasem delikatny wiaterek, ale bardzo cieply. noce juz chlodniejsze, ale okolo 20-23 stopni bylo
![]() ja osobiscie polecam egipt! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
no tak tak, w Tunezji nie jest już tak gorąco. ale Egipt też jest fajny. W zeszłym roku byłam z Coral Travel i szczerze mówiąc bardzo dobrze mi się z nimi odpoczywało! no i na wrzesień te kierunki są idealne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
W Turcji pora deszczowa zaczyna się w grudniu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.