|
|
#31 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: studiować dwa kierunki:)
Cytat:
no i połowa zajęć to wykłady na które zapisani jesteśmy od czapy, bo trwają rok a my chodzimy tylko przez 1 semestr (więc nikt nie chodzi i tylko wpisik się bierze )... a na 2 kierunku nie mam grup dziekańskich i sama układam sobie plan. super
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
A co i gdzie studiujesz jeśli można wiedzieć?
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o przekładanie egzaminów czy zaliczeń to niestety jeśli są tego samego dnia w tych samych godzinach (a zdarza się niestety często) to jestem zmuszona przełożyć. Ale zawsze staram się na wcześniej niż później ![]() Co do studiowania na 2 kierunkach i pracy - wiem, że można, też tak mam a co do imprezek - czym byłoby studiowanie bez nich? ![]() No i ogólnie - no toż jasne, że peace ![]() Jeśli chodzi o plany, moje pewnie będą dopiero pod koniec września jak zawsze
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słyszałam, że tam takie bajery są - u mnie zaświadczenie o oryginale dostałam od ręki w sekretariacie - więc luz (zgody nie miałam żadnej, a o poprawkę nie pytali - chociaż i tak jej nie mam Ale dzięki, zapytam u mnie w sekretariacie czy czegoś nie mam donieść. A powiesz mi przy okazji (sorry za offa) jak ma wyglądać podanie o taką zgodę? Ale poza tym, to ja o tej informacji o kierunku macierzystym i braku zgody mówiłam w kontekście studiowania na UW i na innej uczelni równocześnie, a nie o 2 kierunkach na UW. A ja mam już obydwa plany Tylko jeszcze na 2 kierunek nie ruszyła rejestracja.
|
|
|
|
|
|
#35 | ||
|
Wtajemniczenie
|
poszło pw
![]() Cytat:
Cytat:
a podanie o zgodę idzie tak: podaję średnią, mówię że jestem dobrym studentem i nie mam poprawek i proszę o wyrażenie zgody na podjęcie 2 studiów. ale jak nie musisz to nie pisz, bo moim zdaniem to masakrycznie upokarzające jest jak ci ktoś odpisuje, że udziela zgody z wielką łaską i zastrzeżeniem, że studia mają nie koolidować z zajęciami na kierunku macierzystym
|
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
Faktycznie to upokarzające z tym podaniem - u mnie na szczęście nie było żadnych problemów z wydaniem zaświadczenia. Ale w regulaminie studiów też mam zapis o zgodzie dyrektora (co prawda na równoległe, a to chyba trochę co innego niż 2 kierunek przez rekrutację otwartą) więc zapytam na wszelki wypadek u siebie. A slawni jesteście, to prawda - tak niezorganizowanego wydziału chyba jeszcze w życiu nie widziałam. A właśnie zaczynam w tym roku na neofilologii (ale na szczęście nie anglistykę).
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boże, to też była afera... ale poza ww. panem, którego winy w tym nie było żadnej nikt nas nawet nie przeprosił. dlatego tak kocham moją uczelnię.
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko, UW jest straszne. Nie wiem czy się bać czy śmiać - a zdraszisz co to za kierunek? Muszę wiedzieć czego unikać, tak na przyszłość
A propos zapominania - ja od 2 lat czekam na wprowadzenie do usosa decyzji o przepisaniu wf-u z innej uczelni. Chyba się już nie doczekam i muszę tam pójść |
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Chyba te zasady wydrukuję i powieszę nad łóżkiem aby dać radę
Bo coraz bardziej przerażają mnie te studia
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja musze sie zmobilizowac i pojechac do jakiegos hipermarketu, obkupic sie w sprawy papierniczo-pismienne a oczywiscie, nie mam jeszcze zadnego rozkladu zajec
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, o 21 II tura rejestracji na pierwszy kierunek, a w sobotę na drugi. W zasadzie to jestem już w pełnej gotowości, ale ja zawsze z takim rzeczami jestem hop do przodu A wy? Cieszycie się jeszcze wakacjami? |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ty już masz prawie wszystko załatwione a ja nic. Niestety logować się na wf i lektoraty mogę dopiero na początku października, nie mam jeszcze żadnego planu zajęć... a po co byłaś w sekretariatach? trzeba załatwić jeszcze coś o czym nie wiem?moje jedyna przygotowania ograniczają się do tego, że kupiłam od koleżanki wszystkie kserówki, notatki itp z drugiego roku socjologii więc sobie je segreguję i czytam co ciekawsze kawałki
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja mam plan, ale w usosie jest inny niż na stronie wydziału - i weź tu człowieku bądź mądry ![]() edit: chciałam powiedzieć, że bardzo podoba mi się twój podpis |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Ale macie dobrze z tym planem :P ja swój dostanę pewnie 1 października (rok temu tak było) i potem będzie panika z przepisywaniem się do grup
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rejestracji nima i ni widu ni słychu - wcięło pana od usosa. Rekiny odgryzły mu nogi na wakacjach |
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie super! będę mieć tłumaczenia poezji polskiej i tłumaczenie materiałów audiowizualnych, a do tego, na okrasę, powieść brytyjską XVIII/XIXw idealnie mi się skomponowało, mam jeden dzien wolny a w 3 po jednych zajęciach, żyć nie umierać ja planuję poczytać we wrześniu książki na jeden kurs, a tak to chyba nic nie muszę robić. poleniuchuję trochę ![]() co do papierniczych - przedwczoraj byłam w empiku i zaczęła się wyprzedaż papierniczych. kupiłam zeszycik z 40 na 5zł
|
|
|
#48 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A powieści brytyjskiej XVIII/XIX wieku Ci zazdroszczę - ach to "Zamczysko w Otranto", a potem siostry Bronte |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
literatura gotycka jest świetna, ale moim absolutnym faworyrtem jest BS i Dracula. to jest klasyka grozy i wampirów, a nie jakiś tam Zmierzch
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
BAN stały
|
Powiedzcie mi, kiedy i gdzie trzeba zanieść ten papierek, który kierunek jest podstawowy, a który dodatkowy? I czy nie ma problemu z przeniesieniem się do innych grup, kiedy pokrywają się zajęcia? Trzeba pisać jakieś specjalne podanie czy po prostu uzgadnia się to z wykładowcą?
|
|
|
|
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
To pewnie wszystko zależy od uczelni
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoraś Pani studiuje może na AGH i UJ?
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Brak planu jest wkurzający -dostałam już plan na informatyce i mogłabym go sobie ładnie ułożyć ale oczywiście brakuje mi planu z archeologii :/
|
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
Vogelek, to ja myślałam że moje połączenie (informatyka + socjologia) jest awangardowe, a widzę że ty masz jeszcze lepiej
ja żadnego planu jeszcze nie mam i pewnie w tym tygodniu mieć nie będę, ale już się nauczyłam na pierwszym roku cierpliwości |
|
|
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
też zaczynacie 1 października?
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Ja zaczynam archeologię dopiero od 4 a informatyke od 30 wtedy mam inauguracje i kolejną integracje ^^
Rarita mam pytanie czy Ciebie też przerażają ludzie którzy idą dopiero na pierwszy rok a są juz obcykani z prawie wszystkim?
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
Nooo i to nawet nie wiesz jak
![]() Ale tu na wizażu od wielu osób przeczytałam, że takie cwaniaczki co to już wszystko mają w małym paluszku często odpadają, bo studia to nie technikum i trzeba się wielu rzeczy od nowa uczyć... vogelek a na którym roku archeologii jesteś jeśli można wiedzieć? i co się skłoniło do zajęcia się jeszcze informatyką?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.

pewnie trzeci rok albo magisterka? tyle wolnego by się przydało, prawie na drugi kierunek
i jakoś z każdą chwilą zaczynam wątpić, że podołam... mam nadzieję, że ten ostatni miesiąc szybko minie i się sytuacja wyjaśni
no i połowa zajęć to wykłady na które zapisani jesteśmy od czapy, bo trwają rok a my chodzimy tylko przez 1 semestr (więc nikt nie chodzi i tylko wpisik się bierze
)... a na 2 kierunku nie mam grup dziekańskich i sama układam sobie plan. super

Słyszałam, że tam takie bajery są - u mnie zaświadczenie o oryginale dostałam od ręki w sekretariacie - więc luz (zgody nie miałam żadnej, a o poprawkę nie pytali - chociaż i tak jej nie mam 

Inaugurację mam 30. Bez sensu tak jeden piątek zajęć, a potem znów weekend - odpuścili by nam. Ale z drugiej strony - będzie przynajmniej chwila na zaaklimatyzowanie się, a nie od razu szok i cały tydzień zajęc