![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wizażanki w Nowym Jorku
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A co do mieszkania - nie znasz niczyjej sytuacji i wyciagasz zupelnie bezpodstawne wnioski. Poza tym nie odpowiedzialas na zadne z pytan, ktore Ci zadalam. ![]() Moja ostateczna rada dla Ciebie - zejdz na ziemie. Po ostatnim zdaniu z Twojej wypowiedzi widac, ze jestes jeszcze bardzo naiwna ![]()
Edytowane przez UrbanWarrior Czas edycji: 2010-08-22 o 15:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
przepraszam mowiac ''Wy'' mialam na mysli Ciebie i Malinn
![]() nascie lat kazdy w wieku 18 lat jest osoba dorosla i moim zdaniem w pelni odpowiedzialn za swoje czyny i moze wynajac sobie mieszkanie zalozyc rodzine wiec moze rownierz znalezc sobie prace wyjechac zagranice i zyc tak jak w polsce ![]() ![]() mieszkanie ... nie napisalam na ten temat nic obrazliwego dla Ciebie chyba slowa '' mieszkania tez znalazyscie na 100% da sie przezyc '' sa straszne to przepraszam i uwazam ze nie wyciagalam ZADNYCH wnioskow ![]() zejdz na ziemie ... ustosunkuje sie do tego tak wiem co robie i jak moze sie to skonczyc wiem co robie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I nie badz smieszna - sam fakt ukonczenia x lat (nawet 48 ![]() ![]() ![]() Rzeczywistosc bywa brutalna ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
pisz wiecej na moj temat np;
czytanie ze zrozumieniem lezy logiczne rozumowanie rownierz zastanow sie co o mnie piszesz nie wiem ile masz lat ale jestes zalosna ![]() pokazalas jaka jestes mi mowisz o czytaniu a sama nie czytasz dokladnie to jest smieszne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() prosze o kolejne swietne rady i relacje z wyjazdu do NYC ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Obawiam się ,że dziewczyny mają rację. Czasem warto zdjąć różowe okulary.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynko, (wybacz, że tak piszę ale Twoje odpowiedzi na argumenty dziewczyn są na poziomie dziecka), zejdź na ziemię i spójrz na wszystko realistycznie. 18 czy 19latka (czyli przed studiami) ma małe szanse nawet na wizę turystyczną, bo trudno jej będzie udowodnić, że wiąże ją jakaś więź z Polską. Nie wspominając o wizie z pozwoleniem na pracę np. J1. Owszem można, ale trzeba być studentem, ewentualnie program au pair. Ale zakładając, że zaraz po maturze dostaniesz tą turystyczną - ok, wyjeżdzasz, pracujesz sobie w knajpie, albo sprzątasz u Żydówek. Max. 3-4 moim zdaniem da się. Ale to i tak nielegalnie. Nie masz żadnego ubezpieczenia. W razie głupiego przeziębienia, bólu zęba czy złamania ręki nie dostaniesz się do lekarza, albo dostaniesz, a później przyjdzie rachunek taki, że się do końca życia nie wypłacisz. Poza tym, już coś zarobisz, to pieniądze możesz sobie pod poduszką albo do skarpety wsadzić, bo konta bankowego bez SSN (którego to nie dostaniesz bez wizy z pozwoleniem na pracę) nie założysz. Ogólnie, to co wydawało się przed wyjazdem ciekawe i ekscytujące może okazać się baaardzo nerwowym przeżyciem. Może zastanów się nad opcją work & travel albo au pair.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
coz nie zamierzam zdradzac tego co bede robic
![]() ![]() ![]() jezeli jeszcze ktos chce wypisawac cos co o mnie mysli niech sobie lepiej daruje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wieksza czesc piszacych tu amerykanskich wizazanek wyszla za obywateli USA , ja tez a wiec mamy green card. Wize turystyczna dostaniesz moze nawet na 10lat ale pozwolenie na prace nie. Masz 3 wyjscia : 1. przyjechac tu do collegu- ale po jego ukonczeniu , nie jest gwarantowane ze bedziesz mogla tu zostac 2. przyjechac na turystycznej i pracowac nielegalnie- odradzam 3. moze Ci sie poszczesci i znajdziesz tu swoja milosc- czyli slub z obywatelem Jezeli tu przyjedziesz na turystycznej nie ma szans na znalezienie pracodawcy ktory by chcial Cie zatrudnic legalnie i wystapil Ci o papiery. Po pierwsze nie masz jeszcze wyksztalcenia ,a po drugie taki pracodawca musi najpierw udowodnic ,ze nie ma fachowca na Twoje miejsce w kraju, a sama rozumiesz ,ze teraz jest kryzys i chetnych do pracy wielu. Na twoim miejscu bym sie starala dostac tu do szkoly, nie bedzie latwo ale sama piszesz ze masz wsparcie w rodzinie, lub wyjazd na work & travel, ja tak kiedys jezdzilam co wakacje, mozna podszkolic jezyk, pozwiedzac , poznac tutejsze zwyczaje i co znaczy ciezka praca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.