|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podróbka??
Ja kupiłam coś takiego ze 4 lata temu, mając świadomość, że to podróbka, ale spodobał mi się zapach
Niestety jestem totalnym perfumowym ignorantem i nie wyobrażam sobie kupić flakonika za 200 zł czy nawet więcej. Więc pachnidła po 20 zł są jak najbardziej dla mnie A tamte podróby podobają mi się do dziś, dość długo trzymają i w ogóle są super tylko już się prawie skończyły, a niestety - wbrew obietnicom - w żadnym sklepie ich teraz nie dostanę
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też tak wciskają ludziom.
Zaczepili mnie z 3 razy, za 1 grzecznie słuchałam, bo nie wiedziałam o co chodzi Pierw było, że jestem tak któraś osobą i dawała mi potrzymać perfumy i że niby dostanę za darmo, ale później okazywało się, że muszę zapłacić 20 zł. Perfumy niby za 120 miały kosztować A zastanawiało mnie to, że za każdym razem jak pryskały perfumami to wyciągały z torebki flakonik, psik na nadgarstek, schowane do torebki, drugi zapach to samo. Później znów wyciągały Więc sądzę, że te do psikania mają mocniejsze i trwalsze, żeby nie wywietrzały przy 5 minutowej rozmowie |
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Rzecz jasna zostałaś naciągnięta. Mnie kiedyś też tak próbowano naciągnąć- wciskając kit, że perfumy niebawem wyjdą na rynek i będą reklamowane przez Annę Przybylską
oczywiście nie było żadnej reklamy.Perfumy które Ty kupiłaś to chyba te sprzedawane w sklepach "Wszystko po 4 zł"
|
|
|
#34 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się jeszcze takie coś
![]() Czekałam na kogoś na ławeczce w rynku i widziałam dziewczynę, która chodziła i cały czas próbowała komuś wcisnąć perfumy. I trafiła na faceta, który jak usłyszał, że jest tam którymś klientem i gratulują mu, bo dostanie 2 flakoniki(standardowa gadka, później jakoś wyjaśniają, że trzeba zapłacić jednak) to niewiele myśląc wziął te perfumy, powiedział dziękuję i sobie poszedł ![]() Dziewczyna zaczęła krzyczeć za nim i gdzieś dzwonić, nagle przy niej znalazł się jakiś facet, który jak się okazało pilnował ją, jak ona i ile sprzedaje te perfumy. Dorwali tego faceta co zabrał perfumy, zaczęli straszyć policją, że ukradł Facet zaczął się z nimi kłócić, że przecież mówiła, że dostaje za darmo. Oddał im te perfumy i cały rynek słyszał jak krzyczał, że są oszustami. Oczywiście dziewczyna zaraz się stamtąd zmyła
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
...a na kominiarza znacie? Dzwoni facet do drzwi, i od razu po dzień dobry daje do ręki kalendarz. Bez względu na dzień, miesiąc i porę roku mówi że to z okazji przypadającego właśnie na dziś Dnia Kominiarza. Jak się ma w ręku już ten kalendarz to głupio oddać, a pan taki przystojny i miły no więc 90 procent ludzi, którzy otworzyli drzwi cofają się do domu po złotówkę lub dwie za to badziewie...
|
|
|
|
|
#37 |
|
Matka Smoka
|
Ja tam nigdy nie biorę kalendarza. Aczkolwiek potem parę chwil się stresuję, że będę mieć pecha
|
|
|
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
No to dziewczyny może założymy fundację "Stop oszustom"
![]() Z tym regonem to dobry pomysł, zdziwi sie babka jak ja na przykład (16letnia gówniara ) poprosi ją o wylegitymowanie. No co? Mamy takie prawo co nie?Linka 711 - Dzięki za historię, właśnie tak to sobie wyobrażałam.
|
|
|
#39 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#40 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyszło mi jeszcze jedno rozwiązanie można powiedzieć takiej pani, że równiez pracuje się w tej firmie tylko w innym mieście...
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam różowy perfum "........... Roselini" za 6zł w spożyczaku
Nie pamiętam dokładweej nazwy ale Rosselini to podróby;P Dałyście się naciągnąć.Kiedyś byłam z mamą nad morzem i facet miał wielki parawan wystawiony a ulicy, zaczepiał ludzi- w tym mnie i mamę. Tak gadał , jak nakręcony (był wyćwiczony zapewne) że za darmo kosmetyki, co chwile coś dodawal do worka a mama mówi że nie chcę! A on ale to za darmo, i za darmo, i wciaź dodawał jakieś kremy... Ipod koniec gada że za 50zł jak przecież mówił że za darmo chyba z 1000razy!!! Kosmetyki nie miały żadnych naklejek, nie wiadomo skad one były no i jeszcze cały dzieć tam stały... Mama mówi że NIE a on jej wicska ten worek, ona odłożyła go na lade i poszła... |
|
|
|
|
#42 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dobry pomysł z tym innym miastem :P
|
|
|
|
#43 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytając te posty miałam wrażenie że zaczepiała nas jedna i ta sama baba. ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Mnie w identyczny sposób jak Ciebie zaczepiono chyba z trzy-cztery razy. Jestem z Warszawy, tam stoją tacy z perfumami pod Galerią Mokotów, koło Sadyby Best Mall... A w związku z tematem o podróbkach to natknęłam się na taką koszulkę polo firmy niby Lacoste:
http://szafa.pl/c2182167-bluzka-lacoste.html . Przekonują mnie że to oryginał, ale trochę w to wątpie. Jaka jest wasza opinia?? |
|
|
|
|
#45 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Za to u mnie w mieście chodzą młode babki i mówią, że jakiś niemiecki sponsor im dał, żeby opyliły perfumy, które kosztują np. 120 zł, ale ona mi sprzeda 2 za 200 i że to będzie takie małe oszukanko, ale że jej szef się nie zczai itp. Nie lubię jak ktoś mnie zaczepia na ulicy, więc zazwyczaj go olewam :P
|
|
#47 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do naszego studenckiego mieszkanka też przyszedł kominiarz , otworzyła współlokatorka, oświadczyła że niestety nie ma pieniędzy na kalendarze bo studiuje i Pan kominiarz dał za darmo
|
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja kominiarskie kalendarze zawsze biorę, co roku musze mieć nowy
od złotówki nie zbiednieję, a jakoś tak cała rodzina się do niego przyzwyczaiła ![]() Co do perfum - jako że w roku akademickim na rynku jestem przez 7 dni w tygodniu to bardzo często atakują mnie Greenpisy, ulotkarze i ci najgorsi - naciągacze z perfumami. Raz, za dzieciaka, dałam się naciągnąć, to było kilka lat temu, a już wtedy mówili o promocji Rexony która wejdzie do sklepu. W sumie zapach mi się podobał, a wtedy oryginalne perfumy były dla mnie nieosiągalne, więc nie narzekam, ale teraz szlag mnie trafia... w sumie zawsze odpowiadam "Nie mogę rozmawiać, spieszę się" i uciekam, ale już dawno chciałam im cos do słuchu powiedzieć...Ten pomysł z regonem i Urzędem Skarbowym jest genialny ;D A przy okazji - posługują się znanymi markami tzn. Rexoną, lub mówią o tym, że będzie je reklamować Przybylska - to chyba nie jest zgodne z prawem, prawda? Ciekawa jestem, co by było, gdyby ich tym postraszyć ![]() Nie lubię naciągania, zdecydowanie nie, w dużej mierze dlatego,że mam charakter taki, że łatwo mnie namówić i bardzo długo pracowałam, żeby nauczyć się odmawiać, dlatego tym bardziej mnie wkurza, gdy mnie atakują i zmuszają do trenowania silnej woli
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
haha no ale mnie ubawiłaś :-D
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
zapytała się czy jestem miejscowa (standard) następnie zapytała czy może przeprowadzić małą ankietę.Póżniej powiedziała, że Ma perfumy które w drogeriach kosztują 120zł a ona da MI za darmo jeśli odpowiem na pytanie. No i zapytała mnie jak ma na imię. Oczywiście na początku przed Ankietą się przedstawiła, szczerze to nie pamiętałam to walnęłam 'Sylwia' a ona z gratulacjami do mnie, że odpowiedziałam dobrze. Wręczyła mi flakonik, cała byłam taka uchahana xD
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mnie też bajerowała tym tekstem z koleżanką że da nam dwa flakoniki za 15 i żebyśmy się coś tam zdecydowały ile możemy dać i takie pierdoły. A pozatym, kiedy już wypróbowałam te perfumy, okazało się że nie trzymają się nawet 10 minut
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Mnie raz zaczepił młody student. Standardowo zapytał czy jestem miejscowa i zaczął nawijkę, że ma oryginalne perfumy, ze da mi je za darmo, ale coś tam coś tam. Oczywiście grzecznie odmówiłam i wróciłam do domu. Jakież było moje zdziwienie kiedy zobaczyłam wcześniej wąchane perfumy na moim biurku. Ja nie jestem naiwna, mój tata niestety tak. Zapłacił za te perfumy 25 zł, a były warte zapewne grosze. Dokładnie tak samo miała moja babcia z pastą do zębów. Najnowszy hit rynkowy! Kupiła za 15 zł tubke, po czym okazało się, że była to pasta za 2,49 z Netto ;P
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
heh . ![]()
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Niedawno zapukał do moich drzwi pan, który miał dla mnie (i tylko dla mnie, bo wiecie, taka promocja, co 25 osób i zobaczcie, akurat trafiło na mnie
Dopiero jak poszedł, wpadło mi do głowy, żeby powiedzieć "W porządku, kupię. Ale paragon dostanę, prawda?"
|
|
#56 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chciałabym tam być ...
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Miałam identyczna sytuacje w swoim miescie - Częstochowie ;] ze niby jestem jedna z nielicznych ktore otrzymaja wspanialy zapach, jak sie pozniej własnie okazało za chyba 20 zł..probowała mi wcisnac jeden z dwoch zapachów, a byly to podrobki Arden - Green Tea i jeszcze jakas jedna.. podziekowałam ;] a te zapachy faktycznie kosztuja jakies grosze, czyli pani niestety zarobiła na Tobie..
|
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
Na wakacjach również byłabym ofiarą takiego naciągacza. Szłam z chłopakiem na plażę i jakiś przystojniak pięknie ubrany nas zaczepił, że jak odpowiemy na jedno pytanie to dostaniemy markowe perfumy jeszcze przed ich premierą w drogeriach. Na pytanie odpowiedzieliśmy, my perfumy do rączek, a gościu nagle, że żeby dostać perfumę dla Pań, należy zapłacić za męską 50 zł oszust jeden ! i szedł za nami 15 min i truł
potem się okazało, że te perfumki były tanie w sklepie i to takie drętwe podróby, co zapach mają ładny, ale po 10 minutach wywietrza się. |
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
bywa i tak ze oszustki dolewaja do flakonikow wody zeby bylo wiecej perfumy
jak widze ze do mnie juz ktos leci z oferta perfum czy innych rzeczy to mowie NIe tyle razy ile potrzeba i odchodze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

Niestety jestem totalnym perfumowym ignorantem i nie wyobrażam sobie kupić flakonika za 200 zł czy nawet więcej. Więc pachnidła po 20 zł są jak najbardziej dla mnie
A tamte podróby podobają mi się do dziś, dość długo trzymają i w ogóle są super
tylko już się prawie skończyły, a niestety - wbrew obietnicom - w żadnym sklepie ich teraz nie dostanę

Pierw było, że jestem tak któraś osobą i dawała mi potrzymać perfumy i że niby dostanę za darmo, ale później okazywało się, że muszę zapłacić 20 zł. Perfumy niby za 120 miały kosztować