Siulkowe Szyjowniki i nie tylko... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-15, 16:39   #31
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir
Dot.: Siulkowe Szyjowniki i nie tylko...

Cytat:
Napisane przez Letike Pokaż wiadomość
Nie robię, nie znaczy nie potrafię

Czemu mnie atakujesz?
Się zagalopowałam

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 21:45   #32
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Hm.... ja nie robię takich naszyjników, więc może nie powinnam się wypowiadać ,ale jednak muszę

Jeśli chcesz trafić do osób zainteresowanych to nie jest do dobre miejsce ponieważ:
- my nie jesteśmy zainteresowane zakupem, bo same biżu robimy,
- jakoś nie wydaje mi się by osoby chcące coś kupić buszowały po forach, prędzej trafią na bloga lub do sklepu,
- i ostatnia sprawa - jak nie jest się zarejestrowanym na wizażu to sobie zdjęć nikt nie poogląda ( w każdym razie tak było do niedawna), więc to że ktoś postronny tu trafi może skutecznie go zniechęcić to że aby cokolwiek obejrzeć musi się rejestrować ;]

Mi tam generalnie nie przeszkadzasz, chcesz to sobie pokazuj biżu zainteresowanym, ale na prawdę wizaż może Ci raczej utrudnić to pokazywanie komukolwiek innemu niż nam, biżuteryjkom.

Chciałam jeszcze zauważyć,że skoro ktoś nie robi tego typu rzeczy nie robił ich kiedyś, ale tyle ode mnie.

Edytowane przez M0N1K4
Czas edycji: 2010-08-15 o 21:46
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 22:10   #33
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

Cytat:
Napisane przez M0N1K4 Pokaż wiadomość
Hm.... ja nie robię takich naszyjników, więc może nie powinnam się wypowiadać ,ale jednak muszę

Jeśli chcesz trafić do osób zainteresowanych to nie jest do dobre miejsce ponieważ:
- my nie jesteśmy zainteresowane zakupem, bo same biżu robimy,
- jakoś nie wydaje mi się by osoby chcące coś kupić buszowały po forach, prędzej trafią na bloga lub do sklepu,
- i ostatnia sprawa - jak nie jest się zarejestrowanym na wizażu to sobie zdjęć nikt nie poogląda ( w każdym razie tak było do niedawna), więc to że ktoś postronny tu trafi może skutecznie go zniechęcić to że aby cokolwiek obejrzeć musi się rejestrować ;]

Mi tam generalnie nie przeszkadzasz, chcesz to sobie pokazuj biżu zainteresowanym, ale na prawdę wizaż może Ci raczej utrudnić to pokazywanie komukolwiek innemu niż nam, biżuteryjkom.

Chciałam jeszcze zauważyć,że skoro ktoś nie robi tego typu rzeczy nie robił ich kiedyś, ale tyle ode mnie.
Już pisałam, ale pewnie nie doczytałaś... nie szukam klientów a osobami zainteresowanymi są koleżanki, które akurat są zarejestrowane, więc problem rozwiązany To jest forum biżuterii więc tutaj wrzuciłam swoją, bo gdzie indziej? Poza tym może kogoś zainspiruje klasyka bez udziwnień
siulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 09:08   #34
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez siulka Pokaż wiadomość
Już pisałam, ale pewnie nie doczytałaś... nie szukam klientów a osobami zainteresowanymi są koleżanki, które akurat są zarejestrowane, więc problem rozwiązany To jest forum biżuterii więc tutaj wrzuciłam swoją, bo gdzie indziej? Poza tym może kogoś zainspiruje klasyka bez udziwnień
Czytałam, czytałam wszystko, spokojna głowa.

Po prostu zwrot który non stop powtarzasz że chcesz trafić do osób zainteresowanych nie pasuje mi do tego że nie szukasz klientów.

Ale nie ważne, ja już się nie wypowiadam. Skoro masz koleżanki zarejestrowane na wizażu no to tylko pozazdrościć.
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-03, 12:56   #35
naila
Zakorzenienie

Cytat:
pod "osobami zainteresowanymi" miałam na myśli osoby dla których te naszyjniki tworzę i zależy mi właściwie tylko na tym, żeby tym osobom się podobało
"Osoby zainteresowane" to klienci. Nie pisz, że nie dla klientów dałaś te zdjęcia, bo to świadome mijanie się z prawdą..

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Pokaż wiadomość
Może dlatego jesteście tak bardzo na "nie" jeśli chodzi o twórczość Siulki?

I jeszcze jedno na koniec.
Na tego typu forach, denerwuje mnie jedna rzecz:
Otóż pojawia się nowa osoba, w sumie początkująca w jakimś hobby.
Postanawia wystawić swoje prace do oceny na forum.
No właśnie, to w końcu wystawia swoje prace do oceny czy nie? Bo jedna zaprzecza drugiej. Siulka napisała, że nie oczekuje komentarzy, a zdjęcia daje dla koleżanek, tzw. "osób zainteresowanych".

DarkNoir (rozumiem, że klientka) nie jesteśmy na nie. Wątki biżuteryjek są na tym podforum zakładane po to, by się podzielić opiniami o tworzonej biżuterii, a nie po to by stworzyć galerię dla klientów, czy osób zainteresowanych - jak zwał tak zwał - o jeden typ osób chodzi. Silka wyraźnie zaznaczyła, że traktuje ten wątek jak swoją galerię. Jednak do tworzenia galerii służą inne serwisy (blogi, galerie zdjęć, własne strony). A tu każdy może się wypowiedzieć o biżuterii Siulki, bo takie jest założenie tego forum. Nawet wizaż umożliwia stworzenie swojej galerii, więc nie widzę problemów, żeby zostało to na wizażu, tylko w innym miejscu. Tu każdy z tysięcy przeglądających osób może zajrzeć i skrytykować lub pochwalić.

Zakładanie wątku na forum, gdzie oczekuje się opinii i pisane, że się o nią nie prosi wygląda nieco dziwnie. I jednoznacznie.

Cytat:
Już pisałam, ale pewnie nie doczytałaś... nie szukam klientów a osobami zainteresowanymi są koleżanki, które akurat są zarejestrowane
A koleżanki tylko popatrzą na zdjęcia? Jeśli biżu dostaną, to już są klientki. Dziwne masz podejście

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana

Edytowane przez naila
Czas edycji: 2010-09-03 o 13:03
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-03, 13:49   #36
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naila Pokaż wiadomość

A koleżanki tylko popatrzą na zdjęcia? Jeśli biżu dostaną, to już są klientki. Dziwne masz podejście
Jeśli dostaną w prezencie, to też są nadal klientki? Hmmm... ciekawe...
anntab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości