Chory układ, a miłość jednostronna. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-17, 17:07   #31
nika021994
Raczkowanie

Dot.: Chory układ, a miłość jednostronna.

Często czytam różne wątki i nie jesteś pierwszą dziewczyną która pisze, że wskoczyła chłopakowi do łóżka i jest w Nim zakochana. Napiszę to co zawsze: Jeśli kobieta się odda facetowi zanim będą parą i On będzie ją kochał, to NIC ze związku nie będzie. Mam braci, więc wiem jakie mają podejście do takich dziewczyn :P
nika021994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 17:12   #32
vodoska
Raczkowanie

Współczuję twojemu facetowi.
Skoto wam sie nie układa - odejdz !
Szukasz sobie innego, ale nie chcesz zerwac z obecnym, bo skoro nic z nowego zwiazku nie bedzie, to zawsze bedzie wyjscie awaryjne w postaci obecnego faceta.
Obrzydliwe.
Stary 2010-08-17, 17:21   #33
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Przede wszystkim zakończ związek z obecnym facetem. On Cię nie szanuje i nie kocha, Ty nie czujesz się szczęśliwa i go zdradzasz. Tutaj nie ma już czego ratować.

Jeśli chodzi o Bartka - sama piszesz, że wg niego łączy Was tylko seks, przebiera w kobietach, jest bardzo popularny. Nic poza seksem, ewentualnie krótkim romansem, raczej Was nie będzie łączyć. Jeśli wiesz, że kiedy powie, że to koniec, poznał inną dziewczynę, a między Wami nie było niczego poza upojnymi chwilami we dwoje, będziesz w stanie to zaakceptować i nie jesteś osobą, która po czymś takim będzie się długo zbierać psychicznie - możesz spróbować (tylko najpierw zakończ obecny związek).
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 18:44   #34
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PanienkaPenelopa Pokaż wiadomość
Kochane, nie oceniajcie mnie pochopnie. Próbowałam ratować ten związek przez półtorej roku. Wszystko posypało się w momencie, gdy ... poroniłam. Mój facet jakby przestał mnie szanować, przestałam mu się podobać, już nie byłam idealną ukochaną ,tylko kimś na kim się wyżywa, gdy w pracy się nie układa, gdy ma tka się czepia, gdy dzieje się coś złego. Zdarzało mu się w kłótni mnie uderzyć, aczkolwiek ja nie potrafię się z nim rozstać,bo pomimo tego wszystkiego, gdzieś w głębi duszy go kocham,
ale dopiero przy "gwiazdorze" poczułam się szczęśliwa.
Mój obiekt westchnień zaplanował nam przyszły weekend nad jeziorem... Z moim facetem idę na piwo ,a z kochankiem na spacer - powinno być odwrotnie.
Moje życie wymieszało się totalnie, nie układa się w pracy, w rodzinie,a teraz mam jeszcze jakieś chore wahania uczuciowe...
Gdyby facet mnie uderzył raz, odeszłabym od niego od razu.
Już z nim nie jesteś, bo go zdradziłaś i zdradzasz.
W dodatku jesteś z facetem a dalej się spotykasz z gwiazdeczką? O.o proszę cię. Powinnaś mocno dostać kopa w tyłek, bo nie wiesz co robisz. Szczęśliwa jesteś bo traktuje Cię jak nowo kupioną zabaweczkę, ale zaraz się znudzi i pójdzie w kąt.

goplankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 19:13   #35
Hekate_
Raczkowanie

GG do Hekate_

Cytat:
Napisane przez PanienkaPenelopa Pokaż wiadomość
Kochane, nie oceniajcie mnie pochopnie. Próbowałam ratować ten związek przez półtorej roku. Wszystko posypało się w momencie, gdy ... poroniłam. Mój facet jakby przestał mnie szanować, przestałam mu się podobać, już nie byłam idealną ukochaną ,tylko kimś na kim się wyżywa, gdy w pracy się nie układa, gdy ma tka się czepia, gdy dzieje się coś złego. Zdarzało mu się w kłótni mnie uderzyć, aczkolwiek ja nie potrafię się z nim rozstać,bo pomimo tego wszystkiego, gdzieś w głębi duszy go kocham, ale dopiero przy "gwiazdorze" poczułam się szczęśliwa.

Mój obiekt westchnień zaplanował nam przyszły weekend nad jeziorem... Z moim facetem idę na piwo ,a z kochankiem na spacer - powinno być odwrotnie.
Moje życie wymieszało się totalnie, nie układa się w pracy, w rodzinie,a teraz mam jeszcze jakieś chore wahania uczuciowe...

Najpierw kończy się jeden związek - następnie pakuje się w drugi. Pomyśl o tym kobieto ! Nie dość, że zdradziłaś swojego faceta - nie ważne jaki był wasz związek, to NADAL JEST ZWIĄZEK, to jeszcze poszłaś do łóżka z facetem, który kogoś miał. Oboje jesteście siebie warci !

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez vodoska Pokaż wiadomość
Współczuję twojemu facetowi.
Skoto wam sie nie układa - odejdz !
Szukasz sobie innego, ale nie chcesz zerwac z obecnym, bo skoro nic z nowego zwiazku nie bedzie, to zawsze bedzie wyjscie awaryjne w postaci obecnego faceta.
Obrzydliwe.

Dokładnie tak ! Swojego faceta traktuje jak wyjście awaryjne - by zawsze miała gdzie wrócić. Wstrętne !

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość
Gdyby facet mnie uderzył raz, odeszłabym od niego od razu.
Już z nim nie jesteś, bo go zdradziłaś i zdradzasz.
W dodatku jesteś z facetem a dalej się spotykasz z gwiazdeczką? O.o proszę cię. Powinnaś mocno dostać kopa w tyłek, bo nie wiesz co robisz. Szczęśliwa jesteś bo traktuje Cię jak nowo kupioną zabaweczkę, ale zaraz się znudzi i pójdzie w kąt.

Ja również odeszłabym od faceta gdyby mnie uderzył. I kolejny raz zgadzam się, iż dziewczyna powinna dostać pożądnego kopa w tyłek ! Może by się czegoś nauczyła.
Hekate_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 19:37   #36
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Cytat:
To obejrzyj "ciacho"
Ciacho bezczelnie skopiowało "grotę nestle" z neta (z kafeterii, była to pewnie jakaś prowokacja, przynajmniej mam nadzieję). Jak z resztą 3/4 fabuły... :/ (osobiście filmu nie polecam!)
Autorko - jak mamy Cię nie oceniać pochopnie? Zdradzasz swojego faceta z premedytacją, zamiast od niego odejść. Niezależnie od tego co się między Wami teraz dzieję zasługuje na prawdę. Nie mów o żadnej miłości, bo gdzie tu widzisz miłość, kiedy on Cię bije, a Ty umawiasz się na sex z innym. Jesteście siebie warci.

Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Czas edycji: 2010-08-17 o 22:02
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 21:30   #37
PannaDelikatna
BAN stały

Miałam podobnie...
PannaDelikatna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 00:35   #38
scoby88
Raczkowanie

GG do scoby88 Send a message via Skype™ to scoby88

dziewczyny można życ w układzie gdzie sie spotyka dla seksu. Ale do takich ukladow powinny sie jezeli juzz ladować kobiety bardzo silne psychicznie i w pewnym sensie wyzwolone emocjonalnie, Takie które są niezależne i traktują to świadomie jako zabawe jako cos dodatkowe bez czego gdyby nie wypalilo cos - moga sie obejsc.
Byłam w związku 2letnim ktory sie rozpadł. Teraz jestem wolna, ale mam kogos z kim się spotykam, dla niego liczy sie sex a nie angazowanie w zwiazek, wiem w głebi że to też dla niego bardzo wygodna odp ponieważ tak naprawdę boi się związku[nigdy nie miał dziewczyny no i jeszcze inne rzeczy są przeszkodą] zaakceptowalam to, bo ja nie trace i tak na tym. Bardzo dobrze się rozumiemy. funkcjonujemy nie tylko dla seksu, ale też gdy mamy problemu nawzajem sobie pomagamy. Rozmawiamy codziennie o wszystkim mozna powiedzieć że wyglada to jak związek choc oczywiscie nim nie jest ale pomimo to szanujemy sie nawzajem. Nie ma elementu typowego dla zwiazku w stylu "Kocham Cię"itp

Ale wracając do meritum, zdrada to przegięcie obojetnie jaki Twoj facet był/jest konczy sie to. kazdy etap nalezy sobie ukladac, zaczynać lub konczyc, nie ma spraw niedomkniętych bo potem robi się syf. Osobiście nie spotykalabym sie dla sexu z kims kto dupczy jeszcze 10 innych lasek. Nie mówiąc już o kimś tak trywialnym jak "gwiazdor". Sama juz odpowiedzialas sobie na pytanie. Jesteś niestabilna psychicznie i emocjonalnie by pakować się w tak chore układy, które odbiją się na bank na Tobie. "Gwiazdor" to manipulant, i sprytny fiut ktory doskonale wie jaki to on macho jest i jego celem będzie dupczenie sie z każdą chętna, okrutne ale prawdziwe. Albo spotykasz sie z nim i akceptujesz jego warunki albo dziekujesz i spadasz.

Już lepiej naprawdę być samemu. Skupić się na czymś. Ja np postanowilam studiować, bedac w zwiazku nie bylo na to czasu z powodu eskalacji różniastych problemów. Skupić na sobie zadbać o siebie
Wycofaj się z tego syfu jak najprędzej bo to nie ma sensu
Stary 2010-08-18, 12:11   #39
TheBlackCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hekate_ Pokaż wiadomość
Tragedia... Czy Ty wiesz kobieto co to są uczucia, szczerość i rozum ? Skoro Ona ma faceta, niech najpierw zakończy jeden związek, a nie skacze w bok... Co to ma być ?!
Oj, wybaczcie, nie dotyczałam. Zrozumiałam to tak, że ona już jest sama, bo z tamtym tylko się kłóciła... Mój błąd.
TheBlackCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości