Nie mam z kim pogadać... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-24, 16:27   #31
dresden doll
Raczkowanie

Dot.: Nie mam z kim pogadać...

a na jakie chciałabyś iść studia? sprawdź co masz zdawać na maturze, a zresztą pewnie już to wiesz, i ucz się tych przedmiotów, a resztą się nie zadręczaj, bo nie ma sensu, nikogo nie obchodzą oceny z liceum. ja tak robiłam, jeszcze miałam tego pecha, że byłam w mat-fizie, a zdawałam historię i wos, i dało się to jakoś zrobić bez rezygnowania z towarzystwa chłopaka, przyjaciół, pomagania w domu, zajmowania się hobby i sportem. musi istnieć równowaga wiem, że ucząc się łatwo wpaść w pułapkę "nic nie umiem nic nie umiem" albo "robię za mało", ale trzeba uwierzyć w to, że jednak się umie i się nie przeuczyć. poza tym nie jest wcale tak, że żeby coś w życiu osiągnąć, trzeba wszystko robić idealnie. trzeba pozwolić sobie na popełnianie błędów, bo nikt z nas nie jest maszyną
do pracy możesz iść po maturze, będziesz mieć mnóstwo czasu na to, żeby zarobić i jeszcze dokądś wyjechać
tak jak pisały dziewczyny - do końca wakacji się baw i relaksuj. i nie zamartwiaj się, bo nie ma czym
Cause it's my problem if I wanna pack up and run away, it's my business if I feel the need to smoke and drink and swear, it's my problem, it's my problem if I feel the need to hide it's my problem if I have no friends and feel I want to die.
dresden doll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 17:24   #32
RiotKitty
Rozeznanie

za dużo się uczysz. ja do swojej matury zaczęłam się przygotowywać w kwietniu, na ferie zimowe robiłam prezentację ustną z polskiego, matmę zaczęłam w marcu. w ciągu trzech lat przeczytałam tylko jedną lekturę. nie przeszkodziło mi to zdać matury, no, obecnie czegoś takiego nie ma, ale jeśli byłoby, to - z wyróżnieniem.
naprawdę, lepiej wypocząć, dotlenić mózg - wyjść na dwór, pozałatwiać sprawy na mieście, przejść się do biblioteki, spotkać ze znajomymi, załatwić mamie jakieś sprawunki. uczyć się tak, żeby nie przeciążać umysłu.
no i odstresować się !
nie ty jedna masz ten problem z pieniędzmi i rozpoczęciem studenckiego życia. zobaczysz, wszystko się ułoży, coś sobie znajdziesz, stopniowo będziesz odciążać rodziców - o nich się nie martw, utrzymywali cię 17 lat to i kolejne trzy lata pomogą. przecież nie zostawią cię na lodzie.
i rzeczywiście, trochę wymyślasz. pogadaj ze znajomymi, może też się stresują tak jak ty, może będziecie mogli się powspierać nawzajem ? dasz radę
RiotKitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 13:06   #33
Doda87
Rozeznanie

GG do Doda87

A ja Cię autorko postu rozumiem. Też wkuwałam ile wlazło i wolny czas był czasami w weekendy - gdy chodziłam do szkoly. I wg mnie dobrze robisz, teraz masz tyle lat, że nauka jest priorytetem, a jeśli nie, to dlaczego?
Na pocieszenie powiem, że na studiach jest trochę inaczej... będzie bardzo cięzko ale w czasie sesji a tak normalnie na codzien na pewno znajdziesz czas na przyjemności.
Ze szkołą to jest tak, że zajmuje więcfej czasu niż praca. A przynajmniej często tak się zdarza. Tak więc jeszcze trochę wyciśnij z siebie ;-) Są wakacje, odpocznij nic nie robiąc, potem przerwy swiateczne, ferie itp. nie jest na pewno tak źle.
Doda87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości