Pierścionki YES - który wybrać - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-26, 16:13   #31
Elinka25
Raczkowanie

Dot.: Pierścionki YES - który wybrać

Cytat:
Napisane przez CleoGosia Pokaż wiadomość
Ja akurat myślę tak jak ty,
Nawet gdybym miała pierścionek z plastiku, wygrany w cipsach to była bym szczęśliwa Bo dał mi go ukochany . Wy patrzycie na to tak (bez urazy) : "jak najlepszy, jak najdroższy-żeby było czym się pochwalić koleżanką i przyjaciółką" - nie w tym rzecz. Chodzi o sam gest, sam fakt ,że mężczyzna się odważył,że jest gotowy na takie zobowiązanie....
U mnie w pracy jest dokladnie tak samo - pracuje w miejscu, ktore swiadczy uslugi dla jedngeo z zachodnich bankow i juz nie moge sluchac kobitek, ktore miedzy soba dyskutuja, ktora ma wiekszy diament w pierscionku
Stary 2010-08-27, 01:31   #32
CleoGosia
MarineLadies

Irytują mnie takie kobiety, naprawdę nie obraźcie się,ale to naprawdę irytuje. Chcecie się pochwalić tym pierścionkiem, czy mieć dowód miłości i odwagi.?
Ważny jest symbol, a nie ile kosztował albo jaki duży ma brylant, diament czy cyrkonie.... OPANUJCIE SIĘ
Stary 2010-08-27, 08:15   #33
ghola
Raczkowanie

Cytat:
Irytują mnie takie kobiety, naprawdę nie obraźcie się,ale to naprawdę irytuje. Chcecie się pochwalić tym pierścionkiem, czy mieć dowód miłości i odwagi.?
Ważny jest symbol, a nie ile kosztował albo jaki duży ma brylant, diament czy cyrkonie.... OPANUJCIE SIĘ
Takie kobietki są puste...

Mój diament ma 4mm średnicy i jest to najpiękniejszy pierścionek na świecie bo dany z miłości przez Mężczyznę z którym spędzę resztę życia.
To chyba powinno być najważniejsze, a nie fakt ile tysiecy euro za niego ktoś zapłacił, albo czy jak wyjdę na słońce to blask mojego diamentu oślepi wszystkich wkoło!
Stary 2010-08-27, 09:21   #34
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiax86 Pokaż wiadomość
Zacznę od tego, że zdecydowaliśmy się z moim chłopakiem wspólnie wybrać pierścionek zaręczynowy. Dla mnie jest to dość istotna sprawa, bo przywiązuję dość dużą wagę do biżuterii. Nie chodzi tu o cenę, że ja chcę za 2000 a mój chłopak za 500, tylko o to, że nie wszystkie pierścionki mi się podobają. Wybrałam YES, bo trafiła nam się zniżka 20%, bo siostra kupowała tam obrączki i kolczyki no i warto to wykorzystać, bo raczej nie będzie już okazji.

Wstępnie mam dwa typy:

1. http://www.yes.pl/pierscionki-zarecz...00-010-3595MSH - masa brylantu będzie chyba 0.15, tak żeby wyszło do 2000zł.

2. http://www.yes.pl/pierscionki-zarecz...000-Y01-159118

Trochę się waham, bo oba coś w sobie mają. Co byście wybrały ? Który według was jest gustowniejszy ??

dzięki za wszelkie odp.
pa-
generlnie nie w moim stylu ALE bardziej podoba mi sie drugi, przy czym jesli chcecie miec obraczki łączone i chcesz nosic na jednym palcu to za duzo szczescia na raz wtedy jestem za jednokolorowaą bardziej

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
sama mam połączenie białego i żółtego złota aczkolwiek w przypadku tego drugiego średnio mi się podoba
obstawiałabym klasyczny pierwszy

i ja do mieszanego chcę np obrączki w jednym kolorze -żółte złoto

zgadzam sie

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

na moje cały z żółtego złota dobrze będzie wyglądał przy mieszanej obrączce
a mieszany i mieszana obrączka dla mnie za wiele, ale każdy ma inny gust
Cytat:
Napisane przez emancypantka Pokaż wiadomość
http://www.yes.pl/pierscionki-zarecz...Z-000-Y01-3347

mnie sie ten podoba

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

zgadzam się
Mój mi się oświadczył dostałam pierścionek wybierany osobiście przez Tż, sama bym nigdy nie wbrała tego pierścionka :P hihihi i nawet nie brała pod uwagę przy wyborze jeśli miałabym wybierać sama..... ale co z tego jak to jest nie istotne dla mnie. Pierścionek ma wartość czysto sentymentalną jest symbolem... i "jakoby noszenie pierścionka podarowenego przez narzyczonego daje jemu wyłączność do kobiety i jest znakiem szczerych zamiarów wobec niej ihihih "- tak gdzies to fajnie ktos napisał :P

a to, że nie jest w moim guście no i co z tego przynajmniej wyróżnia się na mnie i jest dla mnie cechą charaketrystyczną

Oczyście nie neguje postaw kobiet które lubią być ubrane w to co im się podoba i namawiają partnera do wymiany niechcianego pierścionka ;-) to każdego indywidualna sprawa.

mi TZ kupil sam pierscionek. zupełnie nie wstrzelił sie w mój gust ale i tak mój pierscionek jest dla mnie najpiękniejszy!
pytał czy nie chce wymienic , ale to już nie byłby TEN
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 11:59   #35
gosikk_s
Zakorzenienie

Do łączonej obrączki zdecydowanie wybrałabym pierwszy. Choć szczerze, taka klasyka zawsze najbardziej mi się podobała a ostatnio już mi się przejadła.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 13:30   #36
magda1302
Zadomowienie

ja bardzo lubie klasykę, a najbardziej białe złoto
ten drugi pierścionek podoba mi się bardziej!
magda1302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 10:22   #37
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Już widzę, jakbyś się faktycznie cieszyla z plastikowego pierścionka wygranego w chipsach
Jeśli dojrzały, pracujący facet się poświęci, UCZCIWIE NAPRACUJE, uzbiera pieniądze odmawiając sobie różnych rzeczy, żeby kupic kochanej najpiękniejszy i najdroższy pierścionek, na jaki go stac, to jest to na pewno wazniejszy gest niż zakup byle jakiego pierścionka za 50 zł.

Gdybym od przyzwoicie zarabiającego faceta dostała pierścionek za 100zł, a w tym czasie on by sobie kupil konsolę do gier za 1500 zł, to byłoby mi zwyczajnie przykro.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 15:32   #38
Aaś
Zakorzenienie

1

ja to nawet nie wiem ile karatów czy innych sratów jest w moim pierścionku i wcale nie jest mi z tym źle
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 16:12   #39
happy2gether
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Już widzę, jakbyś się faktycznie cieszyla z plastikowego pierścionka wygranego w chipsach
Jeśli dojrzały, pracujący facet się poświęci, UCZCIWIE NAPRACUJE, uzbiera pieniądze odmawiając sobie różnych rzeczy, żeby kupic kochanej najpiękniejszy i najdroższy pierścionek, na jaki go stac, to jest to na pewno wazniejszy gest niż zakup byle jakiego pierścionka za 50 zł.

Gdybym od przyzwoicie zarabiającego faceta dostała pierścionek za 100zł, a w tym czasie on by sobie kupil konsolę do gier za 1500 zł, to byłoby mi zwyczajnie przykro.
Sorry, że to napiszę ale to się nazywa MATERIALIZM
Chyba sam gest "dania pierścionka" i podjęcie decyzji o jego daniu powinny być tu ważne a nie jego cena! Niezależnie ile kto zarabia!!
Mój facet zarabia dobrze a wcale nie kupił mi pierścionka nie wiadomo za jaką kwotę i ani nie jest mi z tego powodu przykro, ani nie jestem urażona...a wręcz przeciwnie - najszczęśliwsza na świecie. Poza tym idealnie trafił w mój gust, bo jakoś nie potrzebuję nosić na palcu równowartości konsoli do gier. Niby co? Im większy i droższy pierścionek, tym większa miłość?
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 16:34   #40
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
Chyba sam gest "dania pierścionka" i podjęcie decyzji o jego daniu powinny być tu ważne a nie jego cena! Niezależnie ile kto zarabia!!
Mój facet zarabia dobrze a wcale nie kupił mi pierścionka nie wiadomo za jaką kwotę i ani nie jest mi z tego powodu przykro, ani nie jestem urażona...a wręcz przeciwnie - najszczęśliwsza na świecie. Poza tym idealnie trafił w mój gust, bo jakoś nie potrzebuję nosić na palcu równowartości konsoli do gier. Niby co? Im większy i droższy pierścionek, tym większa miłość?
Bardzo dobrze to określiłaś... MATERIALIZM ! i rzeczy materialne ważniejsze od uczuć... przykre to...
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 17:07   #41
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
To prezent na Gwiazdkę kup mu za 10 zł z kiosku, w końcu najważniejsze są uczucia, a nie cena, prawda A sobie perfumy za 300, a co tam.

Dla mnie to takie usprawiedliwianie facetów, że poskąpili na tak ważny pierścionek.
Nie chodzi o materializm, tylko nie lubię skąpstwa. Ważne prezenty (a za taki można uznac pierścionek) kupuje się najdroższe, na jakie człowieka racjonalnie stac.

Edytowane przez _vixen_
Czas edycji: 2010-08-31 o 17:11
Stary 2010-08-31, 17:16   #42
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:
To prezent na Gwiazdkę kup mu za 10 zł z kiosku, w końcu najważniejsze są uczucia, a nie cena, prawda A sobie perfumy za 300, a co tam.

Dla mnie to takie usprawiedliwianie facetów, że poskąpili na tak ważny pierścionek.
Nie chodzi o materializm, tylko nie lubię skąpstwa. Ważne prezenty (a za taki można uznac pierścionek) kupuje się najdroższe, na jakie człowieka racjonalnie stac.

I tutaj się bardzo mylisz , bo to nie jest usprawiedliwianie, akurat wiem ile kosztował mój pierścionek, bo potrzebowałam paragonu, żeby go zmniejszyć już po slubie i przełożyc na inny palec i wręcz byłam zła na TŻta, że wydał na niego tyle pieniedzy, bo to nie to było istotne... mógły kosztować połowę albo i mniej.
Jeśli to jak ważna jesteś dla swojego faceta mierzysz kwotą wydaną na pierścionek.... to pozostawię to bez komentarza...
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 17:22   #43
_vixen_
Zakorzenienie

Nie. Po prostu nie lubię dziadowania.
Tak samo, jak nie kupiłabym komuś prezentu jak najtańszym kosztem, tak samo nie chciałabym od kogoś takiego dostać. Swojemu TZtowi kupuję na święta najdroższy prezent, na jaki aktualnie mnie stac, a nie za 10 zł, bo najważniejsze są uczucia.
Stary 2010-08-31, 18:21   #44
monikk87
Przyczajenie

hej Dziewczyny, ja wybieram pierścionek razem z moim TŻ, w sumie to jestem niezdecydowana. Początkowo byłam za typowym oczkiem a teraz szukam czegoś bardziej niestandardowego. Myślę o jednym z tych trzech, a który Wam się podoba?
MI początkowo podobał się ten http://www.yes.pl/images/file_column.../BB-Z-2234.jpg ale mojemu TŻ tak średnio, zwrócił moją uwagę na pierścionki może nie klasycznie zaręczynowe, ale przyznam ze mają coś w sobie..
http://www.yes.pl/images/file_column...jpg?1275071111 tutaj boję się zeby on nie zaczepiał bo jest taki dosc kanciasty
a ten, wydaje mi sie ze jest taki nowoczesny, i znika problem wystajacego kamienia http://www.yes.pl/images/file_column.../BB-Z-1484.jpg
Co o nich myślicie? Mam wybór ale tak naprawdę to cięzko wybrac gdyz wszystkie 3 sa ładne
monikk87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-01, 15:38   #45
happy2gether
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie. Po prostu nie lubię dziadowania.
Tak samo, jak nie kupiłabym komuś prezentu jak najtańszym kosztem, tak samo nie chciałabym od kogoś takiego dostać. Swojemu TZtowi kupuję na święta najdroższy prezent, na jaki aktualnie mnie stac, a nie za 10 zł, bo najważniejsze są uczucia.
Przykro, że uczucia mierzysz miarą kasy. Osobiście uważam, że drobiazgi nawet za 10 zł są fajne, jeśli tylko są wyszukane z sercem. I swojemu Narzeczonemu na święta nie kupuję NAJDROŻSZEGO prezentu tylko taki o jakim MARZY
Oj...różni są ludzie na świecie

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez monikk87 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny, ja wybieram pierścionek razem z moim TŻ, w sumie to jestem niezdecydowana. Początkowo byłam za typowym oczkiem a teraz szukam czegoś bardziej niestandardowego. Myślę o jednym z tych trzech, a który Wam się podoba?
MI początkowo podobał się ten http://www.yes.pl/images/file_column.../BB-Z-2234.jpg ale mojemu TŻ tak średnio, zwrócił moją uwagę na pierścionki może nie klasycznie zaręczynowe, ale przyznam ze mają coś w sobie..
http://www.yes.pl/images/file_column...jpg?1275071111 tutaj boję się zeby on nie zaczepiał bo jest taki dosc kanciasty
a ten, wydaje mi sie ze jest taki nowoczesny, i znika problem wystajacego kamienia http://www.yes.pl/images/file_column.../BB-Z-1484.jpg
Co o nich myślicie? Mam wybór ale tak naprawdę to cięzko wybrac gdyz wszystkie 3 sa ładne
Ten drugi jest bardzo ciekawy Zależy czy lubisz oprawę diamencików w kwadracie czy w kole (tak jak w I modelu).
Chcę również rozwiać Twoje wątpliwości co do wysokości osadzenia kamienia w tym drugim modelu. Tak jak patrzę na zdjęcie to odnoszę wrażenie, że jest on takiej samej wysokości jak mój pierścionek, a swoim w ogóle o nic nie zaczepiam Bywają znacznie wyższe korony i wtedy faktycznie jest problem
A w III modelu zwróć uwagę, czy w ten kwadracik, pomiędzy diamenciki nie będzie Ci zachodziło mydło.
P.S. Magicznych zaręczyn

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-01, 16:28   #46
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro, że uczucia mierzysz miarą kasy. Osobiście uważam, że drobiazgi nawet za 10 zł są fajne, jeśli tylko są wyszukane z sercem. I swojemu Narzeczonemu na święta nie kupuję NAJDROŻSZEGO prezentu tylko taki o jakim MARZY
Oj...różni są ludzie na świecie
Oj różni, różni. Swoją drogą, coraz więcej wśród młodych ludzi jest materialistów.
A ja lubię dostawać drobiazgi i nie jest dla mnie ważne co ile kosztowało. Mężowi też staram się zawsze dać coś z serca i nie ważne, czy będzie to kosztować 10 zł, czy 1000 zł. Robię to z miłością.
Miarą uczuć nie jest wydana suma, inaczej do prezentów/pierścionków itp. dołączalibyśmy tradycyjnie paragon, z dopiskiem "patrz, za ilę Cię kocham"... w zaręczynach, decyzji o małżeństwie chyba nie to jest najważniejsze.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-01, 17:13   #47
najfajniejsza
Zakorzenienie

hmm, zgadzam się i z jedną, i z drugą stroną
owszem, nie mierzy się miłości gotówką, nie o to chodzić powinno. uważam, że nie powinno się znać cen prezentów, zwłaszcza takich symbolicznych jak zaręczynowy pierścionek (no bo np. na mikser, to może i lepiej mieć paragon ). natomiast ja patrzę na to tak: kocham mojego mężczyznę, kocham mu dawać prezenty - i te mniejsze, i te większe. staram się spełniać jego marzenia, niezależnie czy to akurat chrapka na kolację we dwoje, chęć przegryzienia migdałów, książka czy płyta. jeśli wiem, że chciałby coś, ma na coś ochotę, to to robię.
co do zaręczyn - porównam to do rocznicy. ja na rocznicę staram się kupić coś ekstra. mój mężczyzna interesuje się wieloma rzeczami, więc wędka czy bilet na supermecz są takimi prezentami, na które normalnie sobie nie pozwalamy, ale raz w roku i owszem.
wiem, że sprawiamy sobie ogromną przyjemność zarówno podarowaniem ręcznie zrobionych rękawiczek (a takie dostałam ), jak i weekendem w supermiejscu. natomiast skoro mam możliwość spełnić marzenie ukochanego i dać mu np. wędkę, mam możliwość finansową bez problemu odłożyć przez ten rok konkretne pieniądze, cieszę się na to, że kupię mu superprezent, że dostanie wędkę za np. 600 zł zamiast za 100, choć są w takiej cenie, bo go kocham i sprawia mi przyjemność podarowanie mu czegoś dobrze wykonanego, czegoś, co będzie mu służyło i wyglądać pięknie, to nie rozumiem, jak można tego nie robić?
tak w przypadku zaręczyn - wiem, że mojego lubego stać na różne rzeczy, zarówno na uszycie dla mnie rękawiczek, jak i kupienie wyjątkowej i bardzo drogiej książki, po prostu na to, by sprawić mi przyjemność, po prostu dziwnie bym się czuła, gdybym dowiedziała się, że za pierścionek zaręczonowy dał np. 100 zł (podkreślam - sądzę, że o cenie nie powinno się wiedzieć). nie dlatego, że muszę mieć 20 karatów na palcu, ale dlatego, że ja staram się dawać prezenty wyjątkowe, specjalne, wyszukane, które wymagały ode mnie czegoś więcej, niż tylko wejścia do sklepu.
co innego, gdy kogoś nie stać. co innego, gdy to spontaniczna decyzja.
ale jak facet planuje jakiś czas zaręczyny, to powinien wg mnie zadbać o wyjątkowość całej chwili - zarówno o to, by nie odbyły się w mcdonaldzie podczas jedzenia frytek, rzucając pytanie w stylu: ”to co? hajtamy się?”, jak i o to, by pierścionek był ładny (to najważniejsze i niezależne od ceny!!!) i wyjątkowy. osobiście gdybym ja się oświadczała, zadbałabym o to, by pierścionek był ładny i klasyczny. z dobrego złota i z czystym, choćby niewielkim, diamencikiem. mogłabym kupić pierwszy lepszy, ale chciałabym najlepszy, na jaki mnie w danej chwili stać (bez zaciągania kredytów w chwilówkach czy sprzedawania nerki ).

nie wiem, czy coś z tego zrozumiecie
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-01, 17:30   #48
happy2gether
Wtajemniczenie

Bardzo dobrze Ciebie rozumiem
Wracając do moich poprzednich postów w tym temacie. Nie można ceny przedkładać ponad wszystko. Zastanówcie się nad taką sytuacją: Wasz kochany odłoży dużo melonów na pierścionek, pójdzie do sklepu a okaże się że TEN NAJŁADNIEJSZY jest dużo tańszy. I co? Ma go nie kupić? Albo kupić dwa w niższej cenie, bo postanowił wydać dużo kasy? .
Jak już się podejmuje tak ważną decyzję, to fakt- chce się wybrać coś najpiękniejszego, znaczącego....ale czy zaraz musi być to pierścionek za bajońską sumę?
Ja jestem skromną osobą. Cenię sobie prostotę i elegancję. Nie pasowałby mi pierścionek z wielkim brylantem lub z kilkoma brylantami. Te drogie często są "krzykliwe". Może użyłam złego słowa ale sądzę, że zrozumiecie o co chodzi. I choć Kochany mógł sobie zdecydowanie pozwolić na coś droższego, nie zrobił tego, bo wiedział, że będę o wiele bardziej zadowolona z czegoś skromnego
Stary 2010-09-01, 18:54   #49
magda1302
Zadomowienie

Cytat:
najbardziej mi się nr 2 podoba
Stary 2010-09-01, 21:14   #50
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
,
tak w przypadku zaręczyn - wiem, że mojego lubego stać na różne rzeczy, zarówno na uszycie dla mnie rękawiczek, jak i kupienie wyjątkowej i bardzo drogiej książki, po prostu na to, by sprawić mi przyjemność, po prostu dziwnie bym się czuła, gdybym dowiedziała się, że za pierścionek zaręczonowy dał np. 100 zł (podkreślam - sądzę, że o cenie nie powinno się wiedzieć). nie dlatego, że muszę mieć 20 karatów na palcu, ale dlatego, że ja staram się dawać prezenty wyjątkowe, specjalne, wyszukane, które wymagały ode mnie czegoś więcej, niż tylko wejścia do sklepu.

Cytat:
Ja jestem skromną osobą. Cenię sobie prostotę i elegancję. Nie pasowałby mi pierścionek z wielkim brylantem lub z kilkoma brylantami. Te drogie często są "krzykliwe". Może użyłam złego słowa ale sądzę, że zrozumiecie o co chodzi. I choć Kochany mógł sobie zdecydowanie pozwolić na coś droższego, nie zrobił tego, bo wiedział, że będę o wiele bardziej zadowolona z czegoś skromnego
To nieprawda, że drogie są krzykliwe. To akurat nie zależy od ceny.
"Wielkie brylanty" to koszt kilkudziesięciu albo nawet kilkuset tysięcy złotych

A prostota i elegancja są niestety zwykle najdroższe
Stary 2010-09-01, 21:38   #51
mimochodem
Raczkowanie

Ja nie lubię złota (tylko białe złoto mi sie podoba), ale gdybym miała wybrać któryś z zaproponowanych to numer 3

talia: 64->60
biodra: 90->85
udo: 52->49

mimochodem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-01, 22:06   #52
happy2gether
Wtajemniczenie

Cytat:

To nieprawda, że drogie są krzykliwe. To akurat nie zależy od ceny.
"Wielkie brylanty" to koszt kilkudziesięciu albo nawet kilkuset tysięcy złotych

A prostota i elegancja są niestety zwykle najdroższe
Pisząc krzykliwe miałam na myśli - większe/ więcej kamieni, bardziej wymyślne itd.
...a tak naprawdę dla jednych "drogo" będzie oznaczało 500zł, a dla innych 2tyś może być "tanio". Myślę, że w tym temacie nie mamy co dyskutować. Chodzi mi tylko o to, żeby w kwestii zaręczyn nie liczyła się cena ale wartość jaką pierścionek ma sam w sobie (jako symbol)
Stary 2010-09-02, 00:22   #53
Garadiela
Zadomowienie

A koniecznie musi byc firmowy?
Ja tez wybielam z miskiem pierścionek
http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,1,,399 zamowil bardzo podobny u "normalnego" nie firmowego jubilera typu YES,APART,KRUK.
Nie chce znać ceny ale kamień to 0,8 carata.Mówił ze był stosunkowo nie drogi wiec chyba nie bylo tragedii

Ale wracajac do tematu,z tych trzech wybrala bym chyba nr 2

Ew nad tymi bym pomyslala
http://www.yes.pl/pierscionki-zarecz...Z-000-Y01-2553
http://www.yes.pl/pierscionki-zarecz...Z-000-Y01-3218
http://www.yes.pl/pierscionki-zarecz...Z-000-Y01-3561
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-02, 17:05   #54
monikk87
Przyczajenie

Cytat:

Ten drugi jest bardzo ciekawy Zależy czy lubisz oprawę diamencików w kwadracie czy w kole (tak jak w I modelu).
Chcę również rozwiać Twoje wątpliwości co do wysokości osadzenia kamienia w tym drugim modelu. Tak jak patrzę na zdjęcie to odnoszę wrażenie, że jest on takiej samej wysokości jak mój pierścionek, a swoim w ogóle o nic nie zaczepiam Bywają znacznie wyższe korony i wtedy faktycznie jest problem
A w III modelu zwróć uwagę, czy w ten kwadracik, pomiędzy diamenciki nie będzie Ci zachodziło mydło.
P.S. Magicznych zaręczyn
Dziękuję happy2gether ja tak rozmyślam nad tym 2 i 3, dla mnie one są trochę inne niż wszystkie, chyba wolę jednak ten oprawę taką kwadratową, może gdybym zobaczyło je na żywo, to któryś bardziej przypadłby mi do gustu. W tym 3 z kolei pośrodku jest taka kropeczka więc nic nie powinno tam zachodzić, ale myślę, że ostateczny wybór należy do mojego TŻ

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

a tak w ogóle to dzięki Dziewczynki za wyrażenie opinii, no a ja dalej mam chyba dylemat bo II i III oba bardzo mi się podobają

Cytat:
Napisane przez Garadiela Pokaż wiadomość
A koniecznie musi byc firmowy?
Ja tez wybielam z miskiem pierścionek
http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,1,,399 zamowil bardzo podobny u "normalnego" nie firmowego jubilera typu YES,APART,KRUK.
Nie chce znać ceny ale kamień to 0,8 carata.Mówił ze był stosunkowo nie drogi wiec chyba nie bylo tragedii

Ale wracajac do tematu,z tych trzech wybrala bym chyba nr 2

Ew nad tymi bym pomyslala
http://www.yes.pl/pierscionki-zarecz...Z-000-Y01-2553
http://www.yes.pl/pierscionki-zarecz...Z-000-Y01-3218
http://www.yes.pl/pierscionki-zarecz...Z-000-Y01-3561
Z tymi firmowymi jest o tyle dobrze, że zazwyczaj na stronie można wszystko dokładnie obejrzeć a w salonie to ja dostaję oczopląsu i sama już nie wiem, tak na spokojnie można coś rozważyć...no i przyznam, że nie widziałam nic w tym guście w żadnym sklepie jubilerskim:/
Stary 2010-09-03, 23:08   #55
monikk87
Przyczajenie

wiecie co dziewczyny, byłam dziś z moim TŻ w salonie Yes i powiem Wam, że to co widać na stronie a rzeczywistość to jakaś pomyłka. Ten III pierścionek o który Was pytałam zupełnie inaczej sie prezentował, reszta też przesadnie skromna, maleństwa po prostu za naprawdę sporą ceną - ok 1000 zł. Rozmiar, wygląd na zdjęciach nie mają nic wspólnego z realnym wyglądem, te w salonie to jak na palec małej dziewczynki, takie drobniutkie.
Imponujący jest Amore z kolekcji Trylovia, to naprawdę jest coś, pierścionek ponadczasowy ale cena też niezła. Można dobrać mniejszy kamień wtedy cena też jest bardziej przystępna, jednak koszt pow.1000 zł. Proponuje dziewczyny bardziej się przyglądać, bo ja się dziś tak zaskoczyłam a moj TŻ powiedział że gdyby go kupił nic mi nie mówiąc to by była dopiero wtopa
Stary 2010-09-04, 12:15   #56
sunshain
Wtajemniczenie

Cytat:
wiecie co dziewczyny, byłam dziś z moim TŻ w salonie Yes i powiem Wam, że to co widać na stronie a rzeczywistość to jakaś pomyłka. ....:
sorry ale Ameryki tym nie odkryłaś logiczne
sunshain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 14:58   #57
magda1302
Zadomowienie

Cytat:
wiecie co dziewczyny, byłam dziś z moim TŻ w salonie Yes i powiem Wam, że to co widać na stronie a rzeczywistość to jakaś pomyłka. Ten III pierścionek o który Was pytałam zupełnie inaczej sie prezentował, reszta też przesadnie skromna, maleństwa po prostu za naprawdę sporą ceną - ok 1000 zł. Rozmiar, wygląd na zdjęciach nie mają nic wspólnego z realnym wyglądem, te w salonie to jak na palec małej dziewczynki, takie drobniutkie.
Imponujący jest Amore z kolekcji Trylovia, to naprawdę jest coś, pierścionek ponadczasowy ale cena też niezła. Można dobrać mniejszy kamień wtedy cena też jest bardziej przystępna, jednak koszt pow.1000 zł. Proponuje dziewczyny bardziej się przyglądać, bo ja się dziś tak zaskoczyłam a moj TŻ powiedział że gdyby go kupił nic mi nie mówiąc to by była dopiero wtopa
no wiadomo, że za 1000zł to raczej wielki ten pierścionek nie będzie tym bardziej, ze z brylantem.

Edytowane przez magda1302
Czas edycji: 2010-09-04 o 15:00

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-05, 10:25   #58
happy2gether
Wtajemniczenie

Duże pierścionki kosztują spokojnie ponad 2000zł. Zależy to głównie od wielkości/ilości kamieni i ich czystości oraz tego z czego są zrobione.
P.S. Małe jest piękne
Stary 2010-09-06, 12:53   #59
tusia872
Zadomowienie

bardziej mi sie podoba 1

a tak szczerze to sie ciesze ze ja nie musiałam wybierac pierscionka zareczynowego zareczyny to była niespodzianka nawet przez mysl mi nie przeszło ze cos TZ kombinuje byłam totalnie zaskoczona a pierscionek który wybrał bardzo mi sie spodobał

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 21:33   #60
monikk87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
bardziej mi sie podoba 1

a tak szczerze to sie ciesze ze ja nie musiałam wybierac pierscionka zareczynowego zareczyny to była niespodzianka nawet przez mysl mi nie przeszło ze cos TZ kombinuje byłam totalnie zaskoczona a pierscionek który wybrał bardzo mi sie spodobał
zazdroszcze Ci takiej niespodzianki, też marzylam o takich zaręczynach, ale moj chłopak za duzo o tym mowił przed samym faktem, co sprawiło, że czekałam na to wciąż a w końcu tak się złożyło, że sprawa się odwlekła ze względu na finanse i byłam już tym lekko sfrustrowana. Dużo o tym mowiliśmy i od słowa do słowa wyszło co się komu podoba itd. i wtedy okazało się, że naprawdę myślimy o czymś zupełnie innym. Nie chciałabym zostać odebrana jako osoba wyrachowana ale one wyjątkowo mi sie nie podobały. Może przywiązuję zbyt dużą wagę do estetyki ale już taką jestem osobą
Bardzo fajnie, że Twój TŻ trafił z pierścionkiem w Twój gust niestety jak mój pokazywał co mu się podoba, naprawdę to było coś nie w moim stylu i obiektywnie mówiąc na nie. Wiem, że liczą się uczucia, sam gest- oczywiście, ale gdybym miała nosić ten pierścionek..no wiecie dziewczyny wiele rozmów na ten temat też uświadomiło mi, że zbyt dużo gadania sprawiło, że mi już na tym nie zależy tak bardzo, zaskoczenie ma swój urok, dlatego też liczę, że jednak zrobi to w bardziej niespodziewanym momencie. Co do pierścionka to podoba mi się ten Amore strasznie ale teraz też uważam, że to jego wybór i nie będę się wtrącać

Cytat:
Napisane przez angelp Pokaż wiadomość
brylant brylantowi nierówny, jak to w życiu bywa, zobacz co fajnego znalazłam buszując po sieci, cudo, po prostu cudo ....
http://www.selana.pl/zloty-pierscion...9-ct-b016.html

piękny, szlachetny, smukły jak my wszystkie
masz rację jest identyczny z tym 1szym piękny

Edytowane przez monikk87
Czas edycji: 2010-09-06 o 21:40 Powód: pomyłka
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości