Chłopców są oszustami i kłamcami...? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-24, 12:17   #31
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832
Dot.: Chłopców są oszustami i kłamcami...?

Zwątpiłama puenta - niektórzy(!) młodzi ludzie powinni mieć odcięty/ograniczony dostęp do internetu. Nauka, nauka i jeszcze raz nauka zamiast płodzenia dziwnych wątków na wizażu.

Sorry Miley, początkowo myslałam, ze po prostu chcesz pogadać, masz jakieś małe wątpliwości itd. Teraz mogę Ci napisać tylko jedno: przestań tyle myśleć, a zacznij żyć! W REALNYM świecie, a nie w internecie...
Stary 2010-08-24, 13:35   #32
Miley0099
Raczkowanie

GG do Miley0099

Mam wątpliwości.Masz rację że muszę zacząć patrzeć na realny świat.
A jeśli chodzi o twoją odpowiedź: ''Nauka, nauka i jeszcze raz nauka zamiast płodzenia dziwnych wątków na wizażu'' To w Polsce można tak mysleć o nauce ale w uk nie i ja nie płodze dziwnych wątków tylko piszę normalne wątki aby się czegoś dowiedzieć.Więc nie pisz bzdur. jak nie chcesz TO NIE PISZ.
Miley0099 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 14:01   #33
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: Chłopcy są oszustami i kłamcami...?

Cytat:
Napisane przez Miley0099 Pokaż wiadomość
Witam Trochę pogadamy......

DO dziewczyn
Dlaczego chłopcy są tacy...hmmm..''niewierni' '
Zostawiają dziewczynę np.z dzieckiem.I czy oni są normalni bo dla mnie nie.Udają takich Silnych facetów ale jak przyjdzie co do czego to...odchodzą!!!! Nie rozumiem myślenia facetów.Dlaczego facetom zależy na''seksie'' Jak tego nie ma to co?....zostawią i wmówią sobie wymówkę że'' już powinniśmy to zrobić'' albo '' to musi być w życiu''
A gdzie wierność i zrozumienie.? nie mówię o wszystkich chłopaczkach ale zazwyczaj to CHŁOPAK ZOSTAWIA DZIEWCZYNĘ a nie dziewczyna chłopaka...Więc dziewczyny: Czy wy też tak sądzicie?
...Jeszcze nie miałam nigdy chłopaka....bo zazwyczaj mam '' blokadę'' co do nich. No np.zakochałam się w tam jakimś chłopaku i dalej nie wiem co robić...Albo jak ''ON'' mnie podrywa to jestem nie dostępna bo myśle sobie co rodzice powiedzą..albo myślę że będą sobie za dużo wyobrażać...
Czy coś ze mną nie tak...?
Chłopcy mogą się też wypowiadać...
Nie rozumiem czemu bierzesz "niewierni" i "seks" w cudzysłów, tzn czy rzeczywiście chodzi o seks i niewierność, czy to ma być niedosłowne jakieś?

No nic.
Zgodzę się, że generalizujesz i wypowiadasz się dość naiwnie, ale to pewnie kwestia młodego wieku.

Co do napalonych chłopaków, to cóż. Taki wiek, hormony im buzują, większość jest baaardzo niedojrzała i traktuje seks dość lekko, naciska, podchodzi do sprawy dość egoistycznie. Wielu z nich to minie za kilka lat. Choć nie wszystkim

Moja teoria jest podobna do teorii elfir. Uważam, że nader często kobiety nie zostawiają facetów, których zostawić powinny.
Przywiązują się, żyją zamroczone romantycznymi bzdurami, które sobie wpoiły z filmów czy książek, wierzą że (ich) miłość pokona wszystko, że facet się zmieni, że one go zmienią swoją miłością/ślubem/dzieckiem, a to tak nie działa. Później są rozczarowane, związek coraz bardziej kuleje, w końcu się rozpada. Zamykają oczy na wady, na skłonność do zdrad (np facet pisze dwuznaczne wiadomości do innych dziewcząt/zakłada konta na portalach randkowych, a kobieta mimo to woli wierzyć, że jej ukochany jest jej wierny jak pies ).

Krótko mówiąc, kobiety w związkach, najczęściej te niedoświadczone ale to nie reguła - mają tendencję do życia złudzeniami. I do kochania swojego wyobrażenia o facecie, zamiast przyjrzeć się dokładnie jaki on dokładnie, naprawdę jest. Złudzenia się kiedyś rozwiewają i wtedy boli.

Związki rozpadają się przez seks, to nie jest szczególnie dziwne tak naprawdę. Kobiety też chcą seksu, też potrafią rozstać się ze względu na seks. Sama jesteś jeszcze młoda (wg profilu 17 lat) i zapewne nie widzisz jeszcze dość znaczącej roli seksu w związku. Oczywiście, że poza seksem musi być też szacunek, zrozumienie, miłość, wierność itp, ale nie można tego, że komuś zależy na seksie - uznawać za zło Może zależeć na seksie, a może TYLKO NA SEKSIE. To różne sytuacje.

Kobietom też czasem zależy TYLKO na seksie, wtedy szukają faceta który ma to samo podejście, uprawiają sobie seks, jest fajnie i miło, nie trzeba się angażować zawsze i wszędzie

Przemyśl sobie to co napisałaś, bo pełno tam generalizacji i niedojrzałego podejścia do związków

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi....
Jak by co mam 17 lat.I muszę się wszystkiego dowiedzieć bo nie chcę potem płakać że np. straciłam dziewictwo z byle kim.''Elfir'' bardzo ładnie to wszystko ujeła.
"Z byle kim"?
To Ty decydujesz z kim stracisz dziewictwo, wybierzesz sobie tego kogo będziesz chciała. Nawet jak związek nie wypali, to nie znaczy, że jest to powód do wstydu, samobiczowania się itp.

Cytat:
Ale dobra niby np. jest wpadka że kobieta zaszła w ciążę i jeśli jest''ta wpadka'' to chłopak jak by nawet coś było nie tak w ich związku to by był z tą kobietą ale dla dziecka.Bo dziecko muszą wychować 2 osoby nie jedna.Ja nie jestem naiwna do seksu...bo nigdy tego nie robiłam i nigdy nie miałam chłopaka....chciałambym mieć.

Wiele osób jest wychowywanych przez jednego rodzica, istnieją rozstania, istnieją przedwczesne śmierci i takie wychowanie też jest możliwe.

Inna sprawa, że nie trzeba być razem żeby wychowywać wspólnie dziecko, istnieje coś takiego jak dzielenie opieki nad potomkiem, od ludzi zależy jak im się to uda.

Lepiej mieć dwoje rodziców ,żyjących osobno, ale troszczących się o dziecko, niż takich, co na siłę zostali razem a po paru latach nie mogą na siebie patrzeć.

Cytat:
No ale trzeba być ostrożnym dziewczyny....bo jak chłopak widzi że dziewczyna się klei do niego to ''potem ją olewa'' trzeba też mieć jakąś powagę..Bo mnie nenerwują pary które się kleją do siebie jak niewiem co.Ale powagę zawsze trzeba mieć.Nie można całe życie sie przytulać itp.to chore.Jak ja bym miała chłopaka to bym się co chwile do niego nie kleiła.Albo laski niektóre to nawet chłopakowi patrzeć nie dają bo''tylko ja..tylko ja'' TO psychiszne...mojim zdaniem..

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

NO ale zazwyczaj to chłopak zostawia laskę.....zazwyczaj
Cytat:
DO anetka832
Słuchaj...wiesz trzeba czasem być poważnym a nie co chwile głupią słodką idiotką....
A w otoczeniu nie mam NIKOGO więc nie wzoruję .....Może dlatego mam takie nastawienie bo chciałam by aby mój''związek'' wyglądał idealnie...no ale cóż..chyba te myśli mi na zawsze zostaną..
To okazywanie sobie uczuć to bycie "słodką idiotką"?
Istnieją pewne granice tego, co "wypada przy ludziach", ale nie sądzę by przytulenie się, pocałunek były jakimś szczególnym przekraczaniem tych granic.

Cytat:
Ja nie wiem dlaczego jestem taka''ostrożna''
Za dużo myślisz i analizujesz, a dodatkowo wciskasz sobie jakieś dziwne poglądy, które wywołują lęki. Wmawiasz sobie, że jak już kogoś "wybierzesz" to musi być na całe życie.

Nie musi.

Cytat:
Ja za nim bym z kimś była to muszę wiedzieć o nim wszystko..a wogole jest mi ciężko się przełamać aby z kimś być.Bo zawsze byłam sama i jestem.Chociaż chcę mieć chłopaka.Ale teraz tak mówię a jak przyjdzie moment gdzie on mnie poprosi o chodzenie to ja już nie mogę się przełamać aby powiedziec''tak''.
Nigdy nie wiesz o drugiej osobie wszystkiego.

Poza tym właśnie po to ludzie chodzą na randki, żeby się trochę poznać i określić czy coś może z tego wyjść. Jeśli uznają, że może - większość podejmuje ryzyko, wiąże się z kimś i poznają się dalej przez kolejne miesiące czy lata.

Cytat:
Bo ja myśle że jak będe mieć chłopaka to rodzina się do mnie zmieni.Że będą mnie uważać za dorosłą, i że będzie tak inaczej niż zawsze..Że będzie''On''
ja jestem dziwna naprawde...żadna dziewczyna tak nie myśli jak ja...
A ja myśle i myśle....jeju nie wiem co robić

Czyli wolisz być traktowana jak "nie dorosła"?

Wydaje mi się, że po prostu jesteś jeszcze bardzo niedojrzała i stąd strach przed związkiem, przed zmianami, przed "dorosłością". W takiej sytuacji to lepiej, że się z nikim nie wiążesz. Lepiej tak, niż robić to na siłę. Przyjdzie czas i na Ciebie, nie masz się dokąd spieszyć, jesteś dopiero nastolatką. Zamiast rozmyślać o chłopakach i strachu przed nimi - zajmij się czymś przyjemniejszym. Nie musisz być teraz gotowa na związek, każdy dorasta do niego na jakimś etapie życia - Ty widać jeszcze nie dorosłaś.

Cytat:
NO ale ja nie chcę mieć 2 chłopaków...bo będe się czuć jak hmm....dziw.a..
Np. że z jednym mi nie wyjdzie to co? mam być z drugim innym...
Jeju to jakoś dla mnie nie wyobrażalne....
Albo...nie no....ide się utopić chyba..
O, tu jest właśnie przykład tych dziwnych i szkodliwych poglądów, które sobie wpajasz, a które wywołują Twoje lęki.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 14:17   #34
Liama
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Generalizujesz. Są też kobiety, które porzucają swoje dzieci by iśc w tango z nowym kochankiem, bez obowiązków z poprzedniego związku.

Moja teoria jest taka. Kobiety są z zasady po babsku głupie. Dlatego robią sobie dzieciaki (głównie z wpadki) z osobnikami kompletnie nie nadającymi się na partnerów. Bo wydaje im się że on się zmieni, że ona go zmieni, że dziecko go zmieni, że ślub go zmieni. Bo nie ważne jaki, byle był. Bo przymyka się oczy kiedy obiektywnie widać skłonności do zdrady.
Jak się wybiera kretyna na ojca, to potem nie można się żalić na wizażu, że kretyn pozostał kretynem.

Acha. Musisz być bardzo młodziutka, bo masz naiwne podejście do seksu.
Bo widzisz. Jestem kobietą, a mi też zależy na seksie. Bez seksu sobie związku nie wyobrażam. Facet, który by mnie odtrącał wpędziłby mnie w kompleksy.
Dokładnie straszne generalizowanie, sama mówisz, że nic nie wiesz o związkach, więc jak już dziewczyny mówiły, musisz być bardzo młoda. Twoje zachowanie jest takie, jakbyś mówiła, że nielubisz jakiejś potrawy, a jej nie posmakowałaś, rozmowa z tobą wygląda jak z przysłowiowym ślepym o kolorach...
Wyjdź do ludzi, najpierw spróbuj tej "potrawy", a potem wystawiaj opinię, jak już sprawdzisz jak jest, to wtedy będziesz się martwić
Cytat:
Dzięki za odpowiedzi....
Jak by co mam 17 lat.I muszę się wszystkiego dowiedzieć bo nie chcę potem płakać że np. straciłam dziewictwo z byle kim.''Elfir'' bardzo ładnie to wszystko ujeła.
Ale dobra niby np. jest wpadka że kobieta zaszła w ciążę i jeśli jest''ta wpadka'' to chłopak jak by nawet coś było nie tak w ich związku to by był z tą kobietą ale dla dziecka.Bo dziecko muszą wychować 2 osoby nie jedna.Ja nie jestem naiwna do seksu...bo nigdy tego nie robiłam i nigdy nie miałam chłopaka....chciałambym mieć..A ty elfir ile masz lat?

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

do'' vespertine_'' wiesz co ja nie mam 11 lat.Może poprostu za dużo czytam historyjek..a wogole to nie wiem nic tak naprawdę o tym

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Nie to nie rok urodzenia...
hmm, nikt nie powiedział, że dziecko ma być wychowywane przez 2 osoby...takie dziecko cierpi najbardziej na sporach i krzykach rodziców...wiec bycie razem z osobą której się nienawidzi, to napewno nie jest dobro dziecka
Cytat:
Sorki za błędy bo szybko pisałam...

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Jestem nie pewna co do facetów...Ale dużo czytam i mnie nikt nie wykorzysta.NIe pozwolę na to.To super że masz też 17 lat....
Cytat:
Napisane przez Lucka91 Pokaż wiadomość
nie, chłopcy nie są oszustami i kłamcami
Dokładnie, faceci to też ludzie tak samo jak my, a kobiety też święte nie są
Czytanie nic ci nie da, i nie bądź taka pewna, że nikt cię nie wykorzysta, życie prawi różne niespodzianki
Cytat:
Ja nie wiem dlaczego jestem taka''ostrożna''
Co oznacza "ostrożna" w cudzysłowiu?? masz na myśli nieostrożną?? Czy kogos cytujesz? nie rozumiem?
Cytat:
Napisane przez wyszukiwarka Pokaż wiadomość
Przepraszam,jaka jest puenta tego wątku?
Dokładnie...
Zapraszam

Edytowane przez Liama
Czas edycji: 2010-08-24 o 14:21
Liama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 14:37   #35
Miley0099
Raczkowanie

GG do Miley0099

lexie i Liama
Dziękuję wam naprawdę. napisaliście prawdę o mnie.Tak ja też myślę że jestem niedojrzała.I lepiej nie będę czytać bzdur..bo potem za dużo myślę.Ja nie jestem doświadczona..Ale jeśli tak jak napisałaś..posmakuje tej potrawy to będę wiedzieć jak to jest.A wogóle to przepraszam wszystkie formowiczki że byłam taka nie miła.Może ten brak chłopaka mnie tak dołuje ale miłość sama przyjdzie....
Stary 2010-08-24, 14:45   #36
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

No i ok Nie każdy musi dojrzewać w tym samym czasie, więc skoro teraz tak wewnętrznie nie chcesz związku itp - nie dąż do tego na siłę. Na wszystko przychodzi pora. Pozdrawiam
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 14:51   #37
Liama
Zadomowienie

Cytat:
lexie i Liama
Dziękuję wam naprawdę. napisaliście prawdę o mnie.Tak ja też myślę że jestem niedojrzała.I lepiej nie będę czytać bzdur..bo potem za dużo myślę.Ja nie jestem doświadczona..Ale jeśli tak jak napisałaś..posmakuje tej potrawy to będę wiedzieć jak to jest.A wogóle to przepraszam wszystkie formowiczki że byłam taka nie miła.Może ten brak chłopaka mnie tak dołuje ale miłość sama przyjdzie....
Dokładnie, nic na siłę, i nie patrz na kolezanki a ni na nikogo innego, kazdy ma swój czas, nie masz co się martwić i nie zaprzątaj sobie tym głowy, bo po co?
A Faceci to naprawde fajne stworzenia...a z czasem.. dowiesz się dlaczego im tak na seksie zależy, nam kobietom tez zależy
Zapraszam
Stary 2010-08-24, 15:37   #38
Miley0099
Raczkowanie

GG do Miley0099

Hehe...nom pewnie się dowiem..za jakiś czas..
Nom.
Stary 2010-08-24, 16:27   #39
marysienka
Zadomowienie

Mnie też jako kobiecie zależy na seksie i nie wyobrażam sobie związku w którym nie byłoby seksu. Troszku uogólniasz.
Stary 2010-08-24, 18:28   #40
Zaczarowana18
Rozeznanie

Nie chcę nikogo obrażać,ale po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi autorki wydaje mi się ona zbyt dziecinna jak na swój wiek. Czy tylko ja odnoszę takie wrażenie?
Stary 2010-08-24, 18:48   #41
katakumba
Zakorzenienie

az z radoscia poszlam po swoj pamietnik sekrenty i poczytalam jak to bylo jak mialam 17 lat
ewidentnie o seksie nie myslalm
ani o tym, czy chlopcy czesciej zdradzaja czy dziewczyny
ale ja tez internetu wtedy nie mialam, ba! komorek nikt nie mial

moze ten internet to nie taaaakie dobrodziejstwo?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 18:55   #42
Zaczarowana18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
az z radoscia poszlam po swoj pamietnik sekrenty i poczytalam jak to bylo jak mialam 17 lat
ewidentnie o seksie nie myslalm
ani o tym, czy chlopcy czesciej zdradzaja czy dziewczyny
ale ja tez internetu wtedy nie mialam, ba! komorek nikt nie mial

moze ten internet to nie taaaakie dobrodziejstwo?
Wiesz,moim zdaniem to bardzo dobrze,że dziewczyna stara się szukać odpowiedzi na nurtujące ją pytania. A,że nie ma może z kim porozmawiać na takie tematy albo się wstydzi to szuka w takich zródlach jakich może

Edytowane przez Zaczarowana18
Czas edycji: 2010-08-24 o 18:57
Zaczarowana18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 19:02   #43
Liama
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zaczarowana18 Pokaż wiadomość
Nie chcę nikogo obrażać,ale po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi autorki wydaje mi się ona zbyt dziecinna jak na swój wiek. Czy tylko ja odnoszę takie wrażenie?
też mi się tak wydaje, stąd ma takie, a nie inne poglądy...ale może to i dobrze?
Zapraszam
Stary 2010-08-24, 19:05   #44
Zaczarowana18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Liama Pokaż wiadomość
też mi się tak wydaje, stąd ma takie, a nie inne poglądy...ale może to i dobrze?
Może i tak,ale moim zdaniem powinna już coś wiedzieć na te tematy
Stary 2010-08-24, 19:15   #45
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zaczarowana18 Pokaż wiadomość
Wiesz,moim zdaniem to bardzo dobrze,że dziewczyna stara się szukać odpowiedzi na nurtujące ją pytania. A,że nie ma może z kim porozmawiać na takie tematy albo się wstydzi to szuka w takich zródlach jakich może
niemozliwe zeby 17letnia dziewczyna nie miala z kim porozmawiac. nie mieszka na bezludnej wyspie.
a internet oprocz tego ze ma wizaz, to ma jeszcze cala mase stron ktore tylko wypaczaja takie slowa jak milosc, seks czy szacunek do samego siebie

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 19:37   #46
Zaczarowana18
Rozeznanie

[QUOTE=katakumba;21594877]niemozliwe zeby 17letnia dziewczyna nie miala z kim porozmawiac. nie mieszka na bezludnej wyspie.
a internet oprocz tego ze ma wizaz, to ma jeszcze cala mase stron ktore tylko wypaczaja takie slowa jak milosc, seks czy szacunek do samego siebie [/QUOTE]

Tu muszę przyznać ci rację. A jeśli chodzi o rozmowę to miałam bardziej na mysli to,że takie tematy są niejednokrotnie wstydliwe by z kimś rozmawiać. Wiem na własnym przykładzie,że jeśli chodzi o seks to nie biegłam pytac się np do mamy czy pierwszy raz boli

Edytowane przez Zaczarowana18
Czas edycji: 2010-08-24 o 19:46
Zaczarowana18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 20:47   #47
Miley0099
Raczkowanie

GG do Miley0099

Ooo widzę że się odezwaliście...Wiecie poprzednia dziewczyna mnie troszkę dobijała....i przez nią dostałam ostrzeżenie.Dziękuje że mi pomagacie.Ja dziecinna nie jestem może chyba raczej nie doświadczona. Nie powiem że nic nie wiem na te tematy ale chciałam właśnie na wizażu umieścić mój post bo wiem że mogą mi tu doradzić osoby starsze...jak i w moim wieku. Zaczarowana18- zgadzam się z tobą takie tematy z kimś z rodziny są dla mnie wstydliwe. Może jestem taka inna...bo w gimnazjum(miałam straszną klasę) i się tak zmieniłam.I wstydziłam się przebywać wśród chłopaków bo uważałam się za potwora chociaż naprawdę taka nie byłam.A tak szczerze to nie mam z kim popisać bo wiecie ludzie się odwrócili jak wyjechałam z kraju.A poza tym zawsze byli do mnie wredni...A ty Zaczarowana18 - Ile masz lat?
Dziękuje wam kobitki
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości