|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: kobiety o rozmiarze bucika>41-gdzie kupujecie?
w Vagabond jest rozmiar 42 na stopę ok 27,5 cm (w zależności od modelu), wczoraj sama sobie kupiłam piękne buty, niestety ze zwględu na cenę (340 zł
) kupiłam tylko balerinki, ale jakie piękne były tzw. kopytka, cud miód i orzeszki
|
|
|
#32 | |
|
Rozeznanie
|
Moje Drogie Kobietki!
Wczoraj się poświęciłam i spędziłam pół dnia w galeriach handlowych, żeby sprawdzić słowa "że w sieciówkach jest tyle butów 41" .... (tak, to jest poświęcenie bo nie lubię robić zakupów! Brrr... I hate it! Oto wyniki: Cel poszukiwań: obuwie jesienne i zimowe. Z zimowym ciężko bo jeszcze nie sezon. To co jest w sklepach to raczej z poprzedniej zimy... Obuwie jesienne (klasyczne półbuty, szpilki, zakryte!). - Deichmann - mało 41, kilka pudełek 42, ale nic ciekawego... Powtarza się to, co widziałam w innych sklepach tej sieci...- Vagabond - rzeczywiście buty mają piękne.. Ceny trochę wygórowane, ale miałam kilka par do przymiarki... I w ogóle jakościowo wydają się porządne... Warto się zastananowić.. ![]() - New Yorker - przy wejściu do sklepuzobaczyłam kilka rodzajów butów, w tym idealnie taki model na jakie poluję... Podchodzę do stołu - "Ooooo...Jest 42! Moje!!!" Radośc skończyła się po pięciu minutach kiedy to znalazłam spokojny kątek do przymiarki i okazało się, że buty są za małe! Przeklęte małe żółte ludziki... Już tak zaniżyli miarki, że mi się płakać chce... ![]() - ZARA - sporo par 41 - nic pasującego... - H&M - coś tam znalazłam 41 - za małe... - next - rzeczywiście "next" proszę... Nic .. - New Look.. Tu miła niespodzianka.. Cała ściana butów... Ciężko było cokolwiek dobrać w pary, ale rzeczywiście znalazłam kilka naprawdę ciekawych butów w rozmiarze 41.. I chyba nawet ze dwie pary 42. Miarowo były OK, ale nie takiego modelu szukałam.. Jeśli któraś z Was ma blisko New Look'a to polecam odwiedziny.. Może coś się Wam uda wykopać... - ecco - niestety nic ciekawego... ![]() - Clarks - jakościowo super, parę duuużych 41 i niestety duuuże ceny, ale można tam zajść... -Reserved - jakieś resztki obuwia... Znalazłam kilka sztuk 41 - za małe oczywiście... -CCC - trochę 41, zero 42 ... Jestem rozczarowana Aldo, Kazarem i Venezią... 41 były za małe, a 42 nie było... Spring...chyba czeka na wiosnę bo nie mieli absolutnie NIC! A szkoda bo u nich też kupiłam kilka naprawdę fajnych par butów... Wróciłam do domu i zaczęłam się zastanawiać "O co do diabła chodzi?"... Wyciągnęłam z szafy moje ukochane szpilki, które mam od kilku lat i noszę je od wielkiego dzwonu... Zakładam na nogę - pasują! Tym większe było moje zdziwienie.... Niestety moje Panie, Małe Żółte Pacynki popsuły miarkę... Ale jest też optymistyczny akcent. Zapraszam Was na stronę www.next.co.uk Tam jest sporo butów nawet w rozmiarze 43 czyli pewnie jakieś nasze 42. Będę zamawiać coś dla siebie, więc jakby któraś z Was znalazła coś dla siebie to dajcie znać. Zamówimy jedną paczką, będzie taniej Tak się nieśmiało polecę, o! Dobrej nocki i kolorowych butków życzę! ![]() ---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Cytat:
Londyn czy Mediolan to dla Ciebie ekstrawagancja? Znam kobiety, które co pół roku jeżdżą na wyprzedaże do Londynu i jakoś nie obnoszą się z tym... A tak dla Twojej wiedzy: parę miesięcy temu pojechałam najpierw do Pragi, a potem do Berlina, żeby móc sobie kupić oryginalne buty Ch. Louboutin'a i M.Blahnik'a... Może to też ekstrawagancja? To, że chodzisz w "droższych sztukach" nie czyni Cię lepszą....
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie wizażanki utożsamiające się z tym wątkiem, jak idą poszukiwania butów?
Ciężko?...czy znalazłyście w końcu, no, może nie tą wymarzoną, ale jakąkolwiek parę przyzwoitych bucików w których wam wreszcie wygodnie? Ja jutro mam wolny dzień i wybieram sie na zakupy w nadzieji ze znajdę chociaż jedną parę która bedzie dobra..Dziekuję Indigloo za wykaz sklepów w których była i szczegółową relację z zakupów- bardzo przydatne. Rozumiem ze nic nie udało ci sie upolować- nie dziwie sie- też przeważnie wracam do domu z pustymi rękoma.. Ale już wiem gdzie sie udam- Vagabond. Rzuciłam okiem na ich stronę i kolekcję obuwia- bardzo ładne. Niektóre modele rzeczywiście do 42. Ale lepiej nie chwalić dnia przed zachodem słońca.. Słyszałam że w Apia i Quazi można coś znaleźć. Ceny zdaje się astronomiczne, ale co szkodzi przymierzyć.. Jeśli chodzi o Venezię- piękne buty, aczkolwiek NIGDY nie spotkałam się z nawet 41. Pod butami zawsze są(przynajmniej w salonach w ktorych bylam) rozpisane wszystkie rozmiary a przekreślenie rozmiaru znaczy że został już wykupiony..I zawsze, pod dosłownie każdym butem skreślone są 41. Nie wiem czy tak szybko schodzą czy po prostu oni nigdy nie dostają tej rozmiarówki. A przymierzyłabym 41, ot tak, może by było większe niż normalnie... Przechodząc okob Venezii zawsze otwieram oczy- te buty są rzeczywiście cudowne i ta miękka skórka... Ale na podziwianiu się kończy. Kupiła któraś z Was kiedykolwiek tam buty?Pewnie ponownie wrócę zlatana i bez niczego, ale grunt myśleć pozytywnie. Będę szukać, aż znajdę. W końcu buty same do mnie nie przyjdą. Dajcie znać na forum jak coś dostaniecie.Powodzenia!
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Konto usunięte
|
Ja też mam problem z butami bo noszę rozmiar 41. Niestety na allegro albo w większości sklepach rozmiar 41 ma zazwyczaj 26.5 cm a ja muszę mieć buty które mają 27 cm a kozaki najlepiej 27.5 cm by włożyć grubszą skarpetę. Wypiszę wam teraz sklepy w których najczęściej kupuję:
Bata - Mam z tego sklepu kilka par i jestem bardzo zadowolona. Duży wybór wzorów i kolorów a rozmiarówka nawet do 42.5 Niestety nie wiem czy takie duże dostępne w sklepie stacjonarnym ale na internecie na pewno. Quazi - Mam z tego sklepu jedną parę czółenek na płaskim. Kupiłam je dwa lata temu i są mega wygodne. Rozmiar 41 dostępny ale nie wszystkie fasony. Ryłko - Wszystkie buty skórzane, dobrze wykonane. Rozmiarówka do 42. Niestety w sklepach zazwyczaj dostępne do rozmiaru 40 ale większe można zamówić na ich oficjalnej stronie. Ważna rzecz to taka że mają połówki. ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Też kiedyś myślałam że Quazi ma drogie buty i omijałam sklep szerokim łukiem. Akurat szukałam butów na płaskim i to był ostatni sklep do którego weszłam. Pani przyniosła mi z zaplecza chyba z 10 pudełek z butami. Wszystkie przymierzyłam i ku mojemu zdziwieniu te które mi się spodobały kosztowały niecałe 140 zł. Oczywiście były przecenione ale nie wahałam się od razu kupiłam. A buty skórzane i mega wygodne. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
Calella, moje poszukiwania były dość długie i niezbyt owocne...ale jakiś mizerny efekt przyniosły.. Po trzech tygodniach poszukiwania butów stwierdziłam, że zajmę się czymś bardziej przyziemnym, prozaicznym i nie wymagającym jak na przykład poszukiwanie wieszaka do łazienki
Tak na odstresowanie ![]() Znalazłam ostatnio buty w Deichmann'ie. żeby mi dopomógł, ale kupiłam. Nie jestem jednak do nich przekonana.. Kupiłam bo wiecie jak jest: jakbym ich nie kupiła, a bym się namyśliła, że jednak je chce to pewnie na drugi dzień już by ich nie było... I wtedy bym chodziła zła bo nie kupiłam od razu... Ech... Ciężko jest być kobietą.... Wybrałam się też do ecco outlet. Przymierzyłam chyba z sześć par: czółenek, mokasynów itp Ogólnie szukam butów zakrytych, na obcasie, ot na jesienną pogodę. Ręce mi opadły bo wszystkie za małe... I już mi się płakać chce bo myślę "42 za małe?"... I wzięłam pierwsze z brzegu buty pseudo sportowe... Założyłam na nogę i się zakochałam.... Kosztowały tyle co dobre adidasy Oczywiście od razu kupiłam... I nie żałuję bo są super... A najbardziej cieszy mnie to, że stopa w tych butach nie wygląda na taką duuuuużą.... ![]() Nic to... Teraz mam wygodne buty, więc mogę wygodnie poszukiwać tych uprawgnionych... ![]() A co do butów Venezia... Mnie się udało trafić kilka par 41, ale niestety były za małe... Co do jakości.. Moja "lepsza połowa" chwali sobie tą firmę..
|
|
#36 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I niestety fajnych kozaczków czy jakichkolwiek innych butków fajnych nigdy nie spotkałam A w Quazi 41 to ile cm wkładka ma ? ;> Rozmiarówka "zawyżona" może tak jak w Ryłko (bo w tym jedynym sklepie mam 41) Edytowane przez Argumentative Czas edycji: 2010-09-02 o 13:47 |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupuję zwykle na allegro
zdarza mi się też coś wybrać w deichmanie. noszę 41-42, wkładka 27cm.zwykle w sklepach Ryłko itp. wkładka w 41 to 26,5cm i są za małe
|
|
|
#38 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zmierzyłam te buty z Quazi i rozmiar 41 ma równo 27 cm. Właśnie sprawdzałam rozmiarówkę na ich stronie internetowej i wygląda ona następująco: 40 - 26.7 cm 40.5 - 27 cm 41 - 27.3 cm 41.5 - 27.7 cm 42 - 28 cm |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj w Deichmanie udało mi sie kupi szpilki na platformie. Wprawdzie lekko mnie uciskają jak chodzę bo stopa leci w dól ale rozczłapię je jakoś - mam nadzieję. Zaryzykowałam i kupiłam tzw " kopytka " na allegro. Zobaczymy co mi przyjdzie i czy będą dobre. Mam nadzieję...
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
Ja niestety nie mam tak dobrze... 28 cm stopa.. a nawet 28,2 cm..
Są chwile, gdy jestem dumna z moich 180 cm wzrostu... ale czasami przeklinam te cm.... Trzeba mi było zostać karłem z małą stopą.... ![]() Ostatnio poszłam kupować buty z mamą. Od zawsze ma rozmiar buta 40. W ciemno mogła brać 40. A tu niespodzianka: zakłada 40 - za małe, zakłada 41 i takie na styk... Oczywiście metka w bucie Made In China... i wszystko jasne! Żeby tak szlag trafił te małe żółte pacynki... Nie dość, że ich nie lubię to teraz jeszcze buty robią za małe....
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, widze ze troche nas tu jest
![]() Moze znacie jakis sensowy skle internetowy,gdzie mozna kupic butki w wiekszym rozmiarze, ale takie ktore nie wygladaja jak dla babci? Mozna by wtedy pomyslec o zorganizowaniu jakeigos zamowienia ![]() Wlasnie patrzylam na wizazowe zamowienia, ale z tego co widze to wszytskie butki do rozmiaru 41 tylko sa;/
|
|
#42 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ryłko i Bata mają swoje sklepy internetowe. Naprawdę polecam bo już nie raz u nich kupowałam. |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o sklepy internetowe, to tak jak wspominała miszona: Ryłko i Bata. Dorzuciłabym jeszcze ecco-shop ![]() Warto posiedzieć trochę przy www.next.co.uk i www.newlook.co.uk - nie wszystkie, ale dużo par ma rozmiary 41,42 a nawet 43... Zwłaszcza polecam next.. Wygrzebałam tam z piętnaście par naprawdę ładnych butów... Gdyby było jakieś zamówienie też bym się jeszcze podłączyła... A teraz..... będę się chwalić! Po czterech tygodniach ciągłych poszukiwań znalazłam buty idealne! ![]() Wszystkie Panie, które mają niedaleko do Warszawy zapraszam do CH Factory Outlet Ursus. W sklepie Nine West mają duży wybór wybów w rozmiarze 9, 10.. (kupiłam 10, a jako, że mam stopę 28 cm z hakiem to znaczy, że numeracja jest całkiem OK) Wczoraj przymierzyłam chyba z dziesięć par i wszystkie były dobre... Sklep jest typowym outletem - ma pary skrajnie małe i skrajnie duże... Znalazłam też ich stronę http://www.ninewest.com/ . Już dawno się tak nie cieszyłam z zakupu czegoś....
Darknet Home directory FindTor search engine Tor Links 2025 MegaLinks Hidden Wiki Edytowane przez indigloo Czas edycji: 2010-09-04 o 11:40 |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
*
Edytowane przez Vinanti Czas edycji: 2010-12-31 o 12:04 |
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
a jak z cenami w sklepie Nine West? bardzo nwysokie? bo widze ze w krakowksiej Bonarce ejst ten sklep
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
Szczerze powiedziawszy to nie wiem bo ja kupowałam w outlet'owym salonie, a tam zazwyczaj są niższe ceny... Obawiam się jednak , iż ceny mogą być tam zabójcze bo piękne czółenka, które kupiłam za 129 zł były przecenione z 289 zł...
Cenowo to będzie pewnie półka Kazara albo Venezii..
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Ktoś pytał o internetowe
![]() W reklamach na facebooku było: http://www.andypola.pl/ Ponadto wygoglowane: http://www.wysokiekobiety.pl/ Tak to też tylko ryłko znam, bata (fajnie, że nie trzeba tracić kasy na odsyłkę tylko można zwracać buty do sklepu w razie gdyby nie pasowały) i http://www.bialebuty.com.pl/ (tu na studniówkę zamawiałam i bardzo zadowolona byłam )
|
|
|
|
|
#48 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się. mam rozmiar 42, w przypadku kozaków czy butów sportowych 43 i od lat głównym źródłem obuwia jest dla mnie Deichmann, i większość butów mam spokojnie na kilka sezonów. Wyjątkiem sa tylko 1 kozaki, które mi się rozwaliły na pięcie. I jak dla mnie to w deichmannie można znalezć naprawde fajne buty, gdyby był mój rozmiar z każdych, które mi sie podobaja to bym zbankrutowała :P Na ryłko mnie raczej nie stać, poza tym rzadko coś mi się tam podoba. W NY 42 mam na styk, więc nie kupuje. Poza tym tak jak już ktoś pisał w Humanicu niektóre firmy maja 42, Tommy Hilfiger, Vagabond. No ale to już większy wydatek. Ja osobiście żyje nadzieją, że może otworzą New Look w Poznaniu Polecam wycieczkę do UK, tam nie ma takiego problemu Butowy raj :d A jesli ktos się nie boi to zamawiać ze sklepów internetowych stamtąd ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
tam naprawde można znaleźć cos fajnego, zwlaszcza na zimę Edytowane przez 69love69 Czas edycji: 2010-09-06 o 17:00 |
||
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, też mam ten sam problem 41 i to dosyć duże :/ (wkładka ok 28cm) , byłam dzisiaj w deichmannie i o dziwo 41 były na mnie za małe! mało mnie nie trafiło, zniechęcona poszłam do CCC (już tyle razy zawiodłam się na tym sklepie że masakra) ale o dziwo były ładne kozaczki na jesień skórzane, patrze 41 i dobre! a nawet ciut za duże ! przymierzyłam 40 też dobre! tyle że cisnęło po bokach więc niestety musiałam wziąć 41 (a co mi tam skoro wreszcie znalazłam nie tak tragicznie wyglądające buty i do tego pasujące to myślę dam im 3? szanse
) jeszcze w VAGABOND są śliczne buty lecz dosyć drogie, mam baletki tej firmy o dziwo 41 były dobre i muszę przyznać że jakość super, chodze w nich od 1,5 roku codziennie kiedy jest na to odpowiednia pogoda leciutko z przodu sie zdrapały i z tyłu a w środku nienaruszone a zaznaczę, iż buty niszczę bardzo szybko. Także mogę polecic Vagabondy (jeśli ktoś ma ok 220zł na baletki a ponad 500 na kozaki :/) a tak to poszukiwać i poszukiwać (ja aż po nocach myślałam gdzie kupić buty ) ale na szczęście udało się, ciekawe tylko ile wytrzymają...
|
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Kupowałaś coś z tego sklepu - andypola ?? Ja pierwszy raz sie na niego natknęłam, nawet ciekawe niektóre, tylko szkoda że nie piszą długości wkładek :/ Edytowane przez Argumentative Czas edycji: 2010-09-06 o 18:07 |
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie - chcę kupić botki skórzane przez allegro i zastanawiam się czy powinnam wziąć 27cm skoro długość mojej nóżyny to dokładnie tyle samo.. Skóra powinna się odrobinę "rozleźć" w razie co, prawda? Dodam, że są na 6cmym obcasie.
|
|
|
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
Nie dziwi mnie fakt, iż wszystkie wychwalacie Deichmann'a. Odkąd pojawiły się u nich duże rozmiary też byłam ich wierną klientką. Jak tylko zmieniała się kolekcja to kupowałam coś "na zaś" bo "później może nie być numerów".. Z czasem jednak ich obuwie stało się tandetne..
Plastikowo - tekturowe.. (jak wszystko z metką Made In China) Z racji pracy spędzałam na nogach (dosłownie!) czasem i 15 godzin.. Buty szybko się niszczyły, a tworzywa sztuczne, które nie przepuszczały powietrza doprowadziły mnie do grzybicy stóp.... ![]() Po erze Deichmann przyszła kolej na Lasockiego... Z reguły jego 41 było za małe, ale mam ze trzy pary butów, które są świetne... I dopiero niedawno zrozumiałam, że nie ma co sknerzyć na buty... Ma mi być wygodnie, modnie (ale nie "modnie sezonowo" tylko modnie klasycznie i ponadczasowo, jak Mała Czarna i perły...) i zdrowo, reszta jest nieważna.. Dlatego ukochałam sobie ecco.... Jeśli trzeba wydać na buty 500 zł to trudno.. Zaciskam zęby i płacę.... Może dla większości z Was nie ma znaczenia jak te buty wyglądają i z czego są zrobione, byle były dobre... Dla większości pewnie ceny mają niebagatelne znaczenie, ale i to rozumiem.... Ja po prostu nie chcę kupować pierwszych napotkanych przeze mnie butów w moim rozmiarze, chce móc w nich przebierać, wybierać, wybrzydzać..... Nie chcę co sezon płakać w poduszkę jak dziecko, że nie mam butów... Tym bardziej, że nie jestem typem kobiety, która ślepo kupuje to co niby modne... Najczęściej wychodzę ze sklepu z pustymi rękami bo nic mi się nie podoba... Nie mam ochoty mieć zamszowych botków z łańcuchem, leginsów, spodni rurek (moja anatomia nie pozwala na leginsy... Ile widziałyście tłustych nastolatek w leginsach?!? Tylko im to szkodzi, ale noszą bo to modne... To są ofiary mody...) ani torby w obciachowymi frędzlami.... Jak spośród tej tandety odnaleźć własny styl?? Ale to odrębny temat.... ![]() I dlatego szlag mnie trafia, że producenci obuwia mają w dupie to, że są kobiety z 28 centymentrową stopą... ![]() Przepraszam, że Wam się tak żalę, ale nie rozumiem jak to jest możliwe? ![]() Jak Ci wszyscy "dyktatorzy" mody nie widzą tego problemu? Gdzie są buty, w których modelki chodzą po wybiegach? Przecież one też mają duże stopy... Czy Wy lub ja nie zasługujemy na to, żeby móc mieć wybór? W czym jesteśmy gorsze? Nie wiem.....
Darknet Home directory FindTor search engine Tor Links 2025 MegaLinks Hidden Wiki Edytowane przez indigloo Czas edycji: 2010-09-06 o 21:55 |
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Doskonale rozumiem Twoje żale
![]() Też dziwi mnie fakt, że się jeszcze żaden producent w PL obuwia nie zorientował, że kobity to mają więcej niż 26cm na wkładce.. W stanach nie ma z tym najmniejszego problemu! Co do sknerzenia - gdybym miała 500zł na buty to pewnie bym je wydała ![]() A deichmana trzeba traktować jako buty na pół sezonu.. Mnie bardziej wkurza fakt, że ciężko znaleźć eleganckie buty w dużym rozmiarze (41+) na obcasie NIŻSZYM niż 8 cm! Ja rozumiem, że ktoś mający 165cm wzrostu może sobie pozwolić na takie buty lub wyższe, ale ja z moim 180cm czuję się niekomfortowo mając jeszcze dolepione 8cm! Dziewczyny, trzeba normalnie biznes założyć i takie porządne, duże buty ściągać skądś ;p
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
W sobote poświęciłam chyba z 10 godzin na latanie po centrach handlowych w poszukiwaniu oczywiście jakiś butów na moją „42”. JAK JA NIE ZNOSZE ZAKUPÓW...tych wszystkich zatłoczonych galerii i sklepów. Niestety nie sprawia mi to przyjemności, a przecież powinno. Zakupy winny nie być przykrym musem że tak powiem, ile czystą przyjemnością i relaksem. A jest odwrotnie. Jak mam iść coś na siebie kupić to jestem chora. Może dlatego że rozmiar buta niestandardowy, nogi za długie, ręce też.. A tak miło byłoby wejść do pierwszego lepszego obuwniczego i kupić parę wygodnych cudownych bucików które nam wpadły w oko. Taa, to by było zbyt piękne.
Pierwsze 4 godziny złaziłam bez skutku, odwiedziłam Vagabond- „nie ma 42, bywa zreszta bardzo rzadko, dostajemy góra dwa fasony z tego rozmiaru”. A ja sobie myślałam ze wlasnie tam będzie największy wybór. No nic, najwidoczniej pomyłka. Poszłam do Martens, tylko jedna para 42, cholernie twarde, nie wiem czy to teraz taka moda, że robia buty których nawet nie da się wygiąć?J Nie wyobrażam sobie chodzić w takich butach, moja stopa tym bardziej mówi „nie”. W CCC standardowo 41 za małe, Deichmann ominęłam bo szukałam wygodnego porządnego obuwia które przetrwałoby jesienną pogodę. Kazar- jedna para 41-małe. W ogóle zauważyłam głupią tendencję producentów do jednej rzeczy. Jest wrzesień, a na półkach letnie obuwie i kozaki raczej już na zimę. A gdzie półbuty? Ta sama sytuacja w sklepach odziezowych. Letnie ciuchy i zaraz dalej kurtki zimowe. Czy ktoś zapomniał o jesieni? Nie wiem, może to tylko ja mam takie spostrzeżenia... Wyszłam z centrum o największej liczbie sklepów obuwniczych z niczym. Paradoks. A jednak. Lekko wkurzona, ale nie zdziwiona, bo tak zdarza się często. „tylko się nie poddawaj”-i pojechałam do nast. centrum, gdzie w Quazi trafiło się duuże 41 z jesiennych skórzanych wiązanych butów coś ala’ męskie do garnituru z zaokrąglonym czubkiem. I okazały się dobreJ Wzięłam bo są wygodne, i chociaz nie są to te wymarzone, to i tak ciesze się ze w ogole cos pasowalo! Z ciekawości poszłam jeszcze do Ecco, jednak ceny są wysokie i na razie nie mogę sobie pozwolić na wydatek rzędu ok. 350 pln. Ale dziewczyny- Ecco ma bardzo wygodne obuwie i zdarzają się 42. Jeśli którąś z Was nie przygniotą do podłogi ich ceny to rekomenduję ten sklep- buty może nie są na wskroś kobiece , ale za to bardzo wygodne. Zwłaszcza buty sznurowane, których na połkach wiele. Zakupy wyczerpujące, ale wniosek jeden: bardzo trudno o 42, czasem zdarzy się większe 41, ale to kwestia przypadku i szcześcia. Można się załamać, bo co prawda sprzedawcy również dają wyraz zdziwienia i niezrozumienia dlaczego tak się dzieje że nie nie dostają większych rozmiarów, ale producentów to najwyraźniej mało co obchodzi i widać nie przymierzają się aby chociaż trochę ułatwić nam życie.. Teraz jeszcze jakieś buty zimowe.. Aż się boję co to będzie. |
|
|
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
callela.. Gdyby nie ecco to ja nie miałbym w czym chodzić...
![]() Poza tym, w Wawie otwierają TK Maxx - już trochę bliżej niż do Łodzi... Może się skusisz? ![]() A poza tym.. Przeglądałam sobie stronki, które polecacie. te "białe buty" są całkiem ciekawe! Sporo modeli, jest w czym wybierać. A i ceny nie są zbyt wygórowane. Szkoda, że nie wiedziałam o tym sklepie wcześniej... Ja za swoje ślubne buty dałam 280 zł i teraz leżą zakurzone szafie... A miałam je tylko na ślubie, bo na weselu już byłam w innych... Zauważyłam ciekawą tendencję. Buty w dużych rozmiarach są: brzydkie i strasznie drogie Chyba założę własną fabrykę obuwia, żeby nie mieć z nim problemów... Zakładamy jakąś spółkę?? ![]() A tymczasem zarezerwowałam już bilet do Londynu za zimowe wyprzedaże... Tam na pewno nie będzie problemu z butami....!!!
Darknet Home directory FindTor search engine Tor Links 2025 MegaLinks Hidden Wiki Edytowane przez indigloo Czas edycji: 2010-09-09 o 20:27 |
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
ja również gdyby nie ecco nie miałabym w czym chodzić, dziewczyny dziwi mnie tylko jedno - dlaczego mówicie że buty w ecco nie są ładne?
nie raz spotkałam się z taką opinią, a sama mam kilka par tych butów i wcale tak nie uważam, wg mnie są bardzo ładne, porządnie wykonane, i są kobiece, zaczynając od sandałków aż po kozaki na zimę
|
|
|
#58 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakosć- bardzo szybko rozkleiły mi się z przodu,"skórka" z ktorej są zrobione jakby "rozwarstwia się". Ale to tylko na deszczu(choć butów szukamy chyba na jesień?). W dobrych warunkach trzymają się świetnie![]() w New Looku sa na mnie dobre nawet 40 czasami maja smieszna rozmirowke w tym sklepie mierze 40 i 41 a w innych 41 jest zwykle za male w New Yorkerze 42 byly dobre, tak mi sie wydaje, tyle, ze balerinki. W h&m kiedys mierzylam botki na obcasie (41) i miałam w nich luz, teraz mierzylam jakies plaskie i są stanowczo! za ciasne![]() Zalezy od buta, tak mi się wydaje Sama obmyslilam sobie strategie- buty z lekkim czubem zawsze sa delikatnie wieksze ale co poradzic jak nic innego nie ma?
|
|
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
CherieK, o jakich buatch mówisz
"mam ich buty i hmm... cena wygorowana za but ktory jest sztuczny niestety jakosć- bardzo szybko rozkleiły mi się z przodu,"skórka" z ktorej są zrobione jakby "rozwarstwia się". Ale to tylko na deszczu(choć butów szukamy chyba na jesień?). W dobrych warunkach trzymają się świetnie![]()
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Zbliża sie jesień, zima...chłodna i nieprzyjemna aura...osobiście przede wsyztskim oglądam się za wygodnymi sznurowanymi butami do spodni, ale chyba każda z nas poszukuje na ten okres również jakiś kozaczków..no wlaśnie sprawa byłaby prostsza, gdyby ten cholerny rozmiar był mniejszy... oprócz rozmiaru 42 mam chudą łydkę i jestem pewna że ten opis dotyczy wielu z was. Jest niestety ta powtarzająca się co roku głupia tendencja do poszerzania cholewki wraz ze wzrostem rozmiaru... Na nodze o stopie 42 wygląda to okropnie, cholewka odstaje i to z reguły znacznie..
Czy wśród obuwia na ten sezon widziałyście może jakieś kozaki w dużym rozmiarze i o wąskiej cholewce? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

) kupiłam tylko balerinki, ale jakie piękne były tzw. kopytka, cud miód i orzeszki

Powtarza się to, co widziałam w innych sklepach tej sieci...

Będę zamawiać coś dla siebie, więc jakby któraś z Was znalazła coś dla siebie to dajcie znać. Zamówimy jedną paczką, będzie taniej 

Londyn czy Mediolan to dla Ciebie ekstrawagancja? Znam kobiety, które co pół roku jeżdżą na wyprzedaże do Londynu i jakoś nie obnoszą się z tym... A tak dla Twojej wiedzy: parę miesięcy temu pojechałam najpierw do Pragi, a potem do Berlina, żeby móc sobie kupić oryginalne buty Ch. Louboutin'a i M.Blahnik'a... Może to też ekstrawagancja?
żeby mi dopomógł, ale kupiłam. Nie jestem jednak do nich przekonana.. 

Tym bardziej, że nie jestem typem kobiety, która ślepo kupuje to co niby modne... Najczęściej wychodzę ze sklepu z pustymi rękami bo nic mi się nie podoba... Nie mam ochoty mieć zamszowych botków z łańcuchem, leginsów, spodni rurek (moja anatomia nie pozwala na leginsy... Ile widziałyście tłustych nastolatek w leginsach?!? Tylko im to szkodzi, ale noszą bo to modne... To są ofiary mody...) ani torby w obciachowymi frędzlami.... Jak spośród tej tandety odnaleźć własny styl?? Ale to odrębny temat....
Nie wiem.....