|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Karaluszkowe kartki
Fajna taka pamiątka.
![]() Mnie też najbardziej podoba się ta druga. |
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
"Przedłużenie obrazka"
Dzięki Kiedyś kolory jeszcze bardziej pasowały ale już wyblakło oczywiście wszystko roślinne, zero papieru (poza takim do pakowania na tło w 2 kartkach)
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Znów kilka nowości. Pogoda za oknem nie zachęca do czegokolwiek, więc idzie mi powolutku, a mój biżuteryjny wątek to już w ogóle gdzieś zaginął...
kartki jak zwykle trójkami. Pierwsza to pierwsza kartka która poszła w świat trafiła do kolegi na imieniny.Druga - z myślą o komunii, chrzcie, ewentualnie ślubie, ale w sumie może być na każdą okazję O trzeciej nieskromnie powiem że jestem z niej dumna ![]() Dalej dwa notesy: Zielony - mały, to jest taki rodzaj notesu w formie pudełeczka na takie małe żółte karteczki widziałam coś takiego u kogoś na forum chyba, ale nie pamiętam jak było nazwane![]() edit: okazało się, że wstażeczki są za krótkie, zeby je zawiązać, więc wpięłam w nie nity, napy czy jakkolwiek to się zwie i już jest zapinany ![]() Brązowy - spory, A5. Spirala krzywa bo z odzysku, i tak trochę mi się ją udało wyprostować. Do tego dziurkowane ręcznie, a nie wpadłam na to, żeby chociaż przy linijce^^ no cóż, następnym razem będzie lepiej. Na tyle obu notesów umieściłam projekt swojego logo Zamieszczam foto tylko z jednego, żeby nie dublować.
Edytowane przez maly_karaluszek Czas edycji: 2010-12-10 o 20:37 |
|
|
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
ooo... nowości
![]() ta biała chyba najfajniejsza, bo taka "czysta" i pomysłowo użyty centralny ornament, chociaż coś jeszcze jej brakuje, i notesik z żółtymi karteczkami też sympatyczny
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Ładne prace. I jak dużo! Z każdym "wrzutem" widać postępy. Wielki plus za cytaty z Myslovitz! ![]() Będę zaglądać. Pozdrawiam serecznie, Aga |
|
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
Coraz ładniejsze te prace.
![]() A ten ornamencik to czym robiony? |
|
|
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
Kaariokaa, ten ornamencik to z mojego dziurkacza, że się tak pochwalę
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli myślisz, że delikatnie pozieleniałam z zazdrości, to się mylisz! Ja w ogóle niedługo zacznę wyglądać jak --->
(tylko bez tego uśmiechu). No dobra, zazdrość to brzydka cecha - idę spłodzić jakąś kartkę świąteczną, bez użycia dziurkacza. I wcale mnie nie korci, żeby zapytać co to za dziurkacz, bo zazdrość to brzydka cecha, a ciekawość to pierwszy stopień do piekła. Nie korci mnie, nie korci mnie, nie jestem zazdrosna, nie można mieć wszystkiego - moja mantra na dziś. :P |
|
|
|
|
#40 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam za odwiedziny i miłe słowa. Cieszę się że dostrzegacie postępy
Mi trochę trudno oceniać własne prace obiektywnie, a tworzę głównie do szuflady...inion_mekhi Myslovitz jest dobry na wszystko ![]() kaariokaa też nie mam jeszcze żadnych dziurkaczy, to agnessja (jeszcze raz wielkie dzięki ) mnie tak obdarowała Za to dzisiaj (mimo prawie 10 godzin zajęć na uczelni!) udało mi się wskoczyć do Lidla i kupić parę drobiazgów
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Jakoś tak poczułam zimę i zrobiłam pierwszą świąteczną kartkę, nawet mi sie podoba. Na drugim zdjęciu dwie kolejne, ale wydają mi się niedopracowane, chyba coś jeszcze do nich dodam, ale na razie nie mam pomysłu...
Edytowane przez maly_karaluszek Czas edycji: 2010-12-10 o 20:39 |
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
Kolejne dwie świąteczne. Co myślicie?..
Edytowane przez maly_karaluszek Czas edycji: 2010-12-10 o 20:41 |
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Z reniferkiem i oknem fajne, ale w reszcie brakuje czegoś..
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie jakieś puste, to przez te ogromne napisy ciężko coś zaplanować, ale jak to mówią darowanemu się nie zagląda
Po cichu liczę że ktoś mi podpowie jak to naprawić. A, i one są na razie tylko na prostokącie, do naklejenia na bazę dopiero.
|
|
|
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
Przydałyby się jakieś kolorki do tła. Jakieś cieniowanie tuszami, albo kolorowy papier.
A co do napisów, to mi poradzono raczej je naklejać niż drukować na kartce i to faktycznie wygląda dużo lepiej. |
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Ja zazwyczaj też naklejam, ale dostałam takie właśnie zadrukowane kartki to chciałam wykorzystać. Byłoby fajnie jakby te napisy były tak o połowę mniejsze... Hmm tusz może jakiś nabędę jak zawędruję do Empiku, natomiast kolorowy papier nie bardzo sobie wyobrażam jak miałabym tam dać?..
Tą z ptaszkiem może pocieniują herbatą/kawą/przypalę, papier jest ecru więc jak jeszcze nakleję na jakąś bazę to będzie (wg mnie) ok, tak raczej skromnie. Bardziej mam problem z tymi z pierwszego wrzutu, stoją cały czas na półce, patrzę na nie i nie mam pomysłu:/ Aha, reniferek (ten z dużym napisem, na białym tle) dostał jeszcze błękitne śnieżynki z dziurkacza ![]() Ogólnie sprawa wygląda tak, że zazwyczaj mam problem z tuszami do drukarki i pewna osoba zaproponowałą pomoc - wydrukowanie mi czegoś na drukarce laserowej, niestety tylko czarno-białej, ale na papierze wizytówkowym. Jako że czarno-białe drukuję głównie napisy, poprosiłam o przygotowanie kilku "baz" i na oko wytłumaczyłam jak ma to wyglądać, ale ta osoba średnio zrozumiała i dostałam takie z ogromnymi napisami w centrum No i powstało wyzwanie: jak to wykorzystać
Edytowane przez maly_karaluszek Czas edycji: 2010-10-22 o 19:40 |
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
No dobra, nabyłam sobie tusze w empiku, na razie 2 kolory. A teraz poproszę szybki instruktarz
Znaczy ja mam nimi tak po prostu pociapać po brzegach, czy to się jakoś specjalnie robi?..
|
|
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
Tu jest link, który MILA wrzuciła w innym wątku:
http://www.youtube.com/watch?v=XjXNn...eature=related Można też bezpośrednio pocierać kartkę poduszką z tuszem (to się chyba najlepiej sprawdza przy cieniowaniu brzegów, ale może niech się wypowiedzą bardziej doświadczone dziewczyny). |
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Hmh tylko tusze z empiku za nic nie chcą się tak zachowywać jak na tym filmiku^^ Zrobiłam w końcu w 2 z tych 3 kartek cieniowanie akwarelami
Jednak zrobiłam jeszcze na szybko foty: Edytowane przez maly_karaluszek Czas edycji: 2010-12-10 o 20:07 |
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Obie wyglądają lepiej, ale pierwsza bardziej
|
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
od razu nabrały rumieńców te karteczki
|
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
Cieszę się
W drugiej jeszcze bym dała jakiś drobny elementw lewym górnym rogu i chyba będzie ok. Muszę przejrzeć co mam w kartonie ciekawego No i jeszcze został ten reniferek biedny do poprawienia ale jakoś jescze nie mam na niego pomysłu. No cóż, do świąt jeszcze trochę czasu, a przedtem jeszcze dwie urodzinowe karteczki musze sklecić
|
|
|
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
Wierzcie lub nie, to wszystko powstało ostatniej nocy.
1,2 - kartki urodzinowe dla znajomych 3 - kolejne wcielenie znanych już Wam kartek ![]() 4, 5, 6 - świąteczne. 4 zdjęcie całkiem nieostre ale przez przypadek zrobiłam tylko jedno i nie mam na co podmienić, a na dworze już całkiem ciemno więc nie zrobię nowego ![]() 7, 8 - też kartki ![]() 9, 10 - zeszyty, początkowo na tym miało się skończyć... wszystkie poza 2 i 8 są na razie jednostronne, a więc prawdopodobnie zostaną naklejone na jakąś sztywną bazę czyli będzie jeszcze wokół nich jakaś rameczka (są nieco mniejsze niż A6), ale tak jest mi je łatwiej przechowywać dopóki nie trafią do kogoś. uwaga! po awarii Wizażu zmieniona kolejność zdjęć, a nie umiałam tego naprawić - musiałabym chyba od poczatku znowu wgrywać pliki. Tak więc nie dziwcie się jesli ktorys z kolejnych postów nie dotyczy tego, czego powinien... Edytowane przez maly_karaluszek Czas edycji: 2010-12-10 o 20:57 |
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
I jeszcze jedno, nie weszło tyle zdjęć. Jest to właściwie projekt kartki, bo brakuje mi w nim jeszcze jakiegoś "symbolicznego" elementu. Może na którymś z biletów data urodzin obdarowanej osoby, lub coś miłego w wolnym miejscu po prawej. Zdecydowanie do dopracowania, ale jak już coś zrobiłam to się chwalę
Edytowane przez maly_karaluszek Czas edycji: 2010-12-10 o 20:49 |
|
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Myślałam że już nikt nic nie napisze całkiem...
|
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi się najbardziej podoba kompozycja z dziewiątego zdjęcia.
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
Dziewiąte, dziewiąte... A! Podziurkowałam kartkę testując zestaw kaletniczy z Lidla, a potem kombinowałam co z tym dalej zrobić
Dziękuję, ciesze się że moje kombinowanie odniosło dobry skutek
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Papierowy zawrót głowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

Kiedyś kolory jeszcze bardziej pasowały ale już wyblakło
oczywiście wszystko roślinne, zero papieru (poza takim do pakowania na tło w 2 kartkach)