|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zwlekanie z pierwszym razem:( ponad 3 lata
Cytat:
Wcale nie jest ciasno! Dziecko tamtędy wychodzi a "mały" przyjaciel TŻ się nie zmieści. Trzeba nad tym popracować. Małymi kroczkami. Ćwiczenia czynią mistrza. Po co się stresować. Sama się stresowałam. Jak nie wychodzi to ryczałam jak głupia i niepotrzebnie. Nie warto się przejmować i myśleć na zapas tylko trzeba działać
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje wszytskim za rady
![]()
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Ariadna, spokojnie. Pociesze Cie, ze ja z moim ukochanym zwlekalismy jeszcze dluzej. Poczatki byly ciezkie ale teraz jest fantastycznie. Jezeli boisz sie bolu to moze na poczatek sprobujcie w wannie. Ciepla woda Cie rozluzni, zrelaksujesz sie i powinno pomoc. Ja z problemem suchosci poszlam do ginekologa i on mi przepisal takie globulki, jak sie rozpuscily to naprawde bylo mokro
A potem jakos ten lęk przed bolem zniknął i od tej pory nawet globulek nie uzywam, wszystko jest ok Tak czy siak powinnaś pojsc do ginekologa i moze zmienic tabletki skoro te tak dzialaja. Glowa do gory i jestem pewna ze juz niedlugo seks bedzie Ci sie kojarzyl tylko z przyjemnioscią. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
a moim zdaniem, jak nie masz ochoty to lepiej nie próbować.
ale ochoty nie masz w ogóle na "zabawy" czy tylko na seks? brak ochoty jest spowodowany tylko stresem przed bólem czy czymś jeszcze? na rozluźnienie polecam lampkę wina + atmosfera + żel. |
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
brak ochoty jest spowodoany:
flustracją, że nie wychodzi stresem bólem suchością |
|
|
|
|
#36 |
|
BAN stały
|
Być może tkwi to również w Twojej psychice. Jeżeli sami sobie z tym nie możecie poradzić za pomocą żelu i innych metod powodujących nawilżenie
, to niepotrzebnie narażasz się na stres i ból. Przy takich nieudanych próbach dochodzi jeszcze do obtarć naskórka i podrażnień. Poproś lekarza ginekologa o konsultację i nawet niezależnie od tego co stwierdzi przy badaniu - decyzja o chirurgicznym usunięciu błony i tak będzie należeć do Ciebie .To wypowiedź jednej z dziewczyn, która przeszła ten zabieg: "Ja miałam ten zabieg. Miałam problemy z "pierwszym razem", po kolejnej bolesnej nieudanej próbie poszłam do lekarza i powiedziałam, w czym rzecz. Bez wahania skierował mnie na zabieg. Nie ma się czego bać. Dostałam skierowanie na jeden dzień do szpitala (byłam tam może 2h). Dostałam znieczulenie miejscowe (drobne ukłucie, nic wielkiego) potem nie czułam. Założono mi nitki chirurgiczne, które same po ok.14 dniach się rozpuściły. Od tamtego czasu jest rewelacyjnie, bardzo namawiam na zabieg, szkoda nerwów i zdrowia na męczenie się z tą badziewną błoną.... |
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A poważnie, to czasami pomaga alkohol - przynajmniej Ciebie rozluźni. Przy jego problemie jemu bym nie polecała, ale Tobie lampkę wina owszem. A może po prostu między wami coś nie gra??
Przywilej ludzi silnych to umiejętność wyboru życia w pojedynkę, jeśli zachodzi taka potrzeba. Silny człowiek potrafi odróżnić dobro od zła, miłość od uzależnienia i na tej podstawie podjąć decyzję. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Napisałam, że między nami jest wszystko w porządku
![]() Nie zakładam, że on będzie moją pierwszą i ostatnią miłością, chchiałabym, ale nigdy nic niewiaodmo
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
wina lepiej nie... alkohol przyczynia się do suchości pochwy.
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Nie powiedziałabym...
Przywilej ludzi silnych to umiejętność wyboru życia w pojedynkę, jeśli zachodzi taka potrzeba. Silny człowiek potrafi odróżnić dobro od zła, miłość od uzależnienia i na tej podstawie podjąć decyzję. |
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
To może różnie działa na różne osoby. Bo ze mnie zazwyczaj leci jak z kranu, a jak wypiłam winka przed pieszczotami to trochę za sucho było.. Ale może za dużo wypiłam
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
moim zdaniem powinnaś iść do seksuologa
pochwa jest rozciągliwa i tak czy siak wejdzie w ciebie jedyny problem to twoja psychika,być może masz jakiś uraz z którego nie zdajesz sobie sprawy być możne te wszelkie próby umocniły tę barierę i każde zblizenie powoduje niekontrolowane zaciskanie mięśni ale próbujcie sami musisz sie wyluzowac i uwierzyc ze mozesz to zrobic (jesli oczywiscie chcesz),a jeśli nie to nic na siłę,a moze ten ból jest wyolbrzymiany przez psychikę |
|
|
|
|
#43 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
bo ja mam ogromny problem, że sucho już się martwię tym
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
High Quality Since 2007
|
A żel? Np. firmy na D albo firmy na U...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.

cięzko jest mu wejśc , bo ciężko trafic skoro jest tak ciasno

, to niepotrzebnie narażasz się na stres i ból. Przy takich nieudanych próbach dochodzi jeszcze do obtarć naskórka i podrażnień. 

już się martwię tym