Zagraniczne galerie i sklepy interetowe z rękodziełem,czyli wizażanki podbijają świat - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-13, 13:26   #31
clementinne
Zadomowienie

Dot.: Zagraniczne galerie i sklepy interetowe z rękodziełem

To dotyczy firm oczywiście. Dla firmy wysyłka poza UE to eksport. Formalnie

Obiło mi się coś o uszka, ale muszę się ciut dokształcić w tej kwestii jeszcze.
clementinne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 14:09   #32
Reverie1
Zadomowienie

GG do Reverie1
Dot.: Zagraniczne galerie i sklepy interetowe z rękodziełem

Cytat:
Napisane przez clementinne Pokaż wiadomość
A nie jest przypadkiem tak, że jeżeli ktoś z UE wysyła przesyłkę poza UE, to powinien najpierw grzecznie podreptać z nią na cło? To tak a propos galerii zagranicznych z klientami z dalszych stron
dokładnie tak jak mówisz- trzeba oclić

Moje decoupage

blog

,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz

Reverie1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-13, 11:29   #33
tjololo
Przyczajenie

Dot.: Etsy - porady, opinie

Hej dziewczyny!
Widze,ze czesc z Was ma pewne doswiadczenia z kupowaniem przez Etsy, wiec bardzo prosilabym o rady...
Robie bizuterie z modeliny, glownie w ksztalcie slodyczy Na etsy znalazlam sporo produktow, ktore bylyby mi baardzo pomocne. Na polskich stronach nie mam szans ich znalezc, zreszta jest to typowo japonski wynalazek, nawet nie wiedzialam,ze cos takiego istnieje. No wlasnie - japonski wynalazek. Gdybym zamowila, wysylka nadawana by byla z Hong Kongu...
I troche sie tego boje... Na probe wrzucilam jeden produkt do koszyka i na koncu wyskoczylo mi,ze mam zaplacic cene tej rzeczy plus shipping za ok. 9zl (strona przelicza mi na zlotowki). Czy to mozlwie,zeby wysylka z Hong Kongu tyle kosztowala???
Prosze, powiedzcie mi jak to jest z tymi kosztami wyyslki, bo boje sie wpakowac w jakies duze oplaty...
Ile Wy placilyscie za wysylke i z jakich krajow to bylo?
tjololo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-13, 11:35   #34
Reverie1
Zadomowienie

GG do Reverie1

Cytat:
Napisane przez tjololo Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Widze,ze czesc z Was ma pewne doswiadczenia z kupowaniem przez Etsy, wiec bardzo prosilabym o rady...
Robie bizuterie z modeliny, glownie w ksztalcie slodyczy Na etsy znalazlam sporo produktow, ktore bylyby mi baardzo pomocne. Na polskich stronach nie mam szans ich znalezc, zreszta jest to typowo japonski wynalazek, nawet nie wiedzialam,ze cos takiego istnieje. No wlasnie - japonski wynalazek. Gdybym zamowila, wysylka nadawana by byla z Hong Kongu...
I troche sie tego boje... Na probe wrzucilam jeden produkt do koszyka i na koncu wyskoczylo mi,ze mam zaplacic cene tej rzeczy plus shipping za ok. 9zl (strona przelicza mi na zlotowki). Czy to mozlwie,zeby wysylka z Hong Kongu tyle kosztowala???
Prosze, powiedzcie mi jak to jest z tymi kosztami wyyslki, bo boje sie wpakowac w jakies duze oplaty...
Ile Wy placilyscie za wysylke i z jakich krajow to bylo?
na etsy na przy kazdym produkcie na dole masz koszty wysyłki wiec możesz sobie wczesniej sprawdzic ile dany sprzedawca sobie za przesyłke zyczy i ile dolicza za kazdy kolejny przedmiot. A 9 zł za przesyłkę z Hong Kongu to i tak mało wiec jest to zapewne przesyłka zwykła która może iść do Ciebie ok miesiąca do dwóch Ja np za poleconą przesyłkę z UK do Polski płace średnio 30 zł

Moje decoupage

blog

Stary 2010-11-13, 12:19   #35
tjololo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Reverie1 Pokaż wiadomość
na etsy na przy kazdym produkcie na dole masz koszty wysyłki wiec możesz sobie wczesniej sprawdzic ile dany sprzedawca sobie za przesyłke zyczy i ile dolicza za kazdy kolejny przedmiot. A 9 zł za przesyłkę z Hong Kongu to i tak mało wiec jest to zapewne przesyłka zwykła która może iść do Ciebie ok miesiąca do dwóch Ja np za poleconą przesyłkę z UK do Polski płace średnio 30 zł
No wlasnie w regulaminie tej osoby jest napisane, ze kupujacy m.in. z Europy musza sie liczyc z tym,ze paczka bedzie szla 1-2 miesiace, ale mi to nie przeszkadza, bo nie spieszy mi sie, po prostu chce to miec, niewazne kiedy
Czyli myslisz,ze to 9zl to juz pelna oplata i nie bede musiala (oprocz ceny produktu) placic nic wiecej?

P.S. " A 9 zł za przesyłkę z Hong Kongu to i tak mało..." - no wlasnie stad moje pytanie, bo wydawalo mi sie,ze to mega malo jak na paczke z tak odleglego kraju.

Edytowane przez tjololo
Czas edycji: 2010-11-13 o 12:21
Stary 2010-11-13, 12:22   #36
Reverie1
Zadomowienie

GG do Reverie1

Cytat:
Napisane przez tjololo Pokaż wiadomość
No wlasnie w regulaminie tej osoby jest napisane, ze kupujacy m.in. z Europy musza sie liczyc z tym,ze paczka bedzie szla 1-2 miesiace, ale mi to nie przeszkadza, bo nie spieszy mi sie, po prostu chce to miec, niewazne kiedy
Czyli myslisz,ze to 9zl to juz pelna oplata i nie bede musiala (oprocz ceny produktu) placic nic wiecej?
sprawdz przy produkcie ile sobie licza za kolejny przedmiot- bo zamawiając jedną rzecz owszem- zapłacisz 9 zł ale zamawiając wiecej możesz mieć opłatę za każdy kolejny przedmiot wrzucony do koszyka

Moje decoupage

blog

Stary 2010-11-13, 12:35   #37
tjololo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Reverie1 Pokaż wiadomość
sprawdz przy produkcie ile sobie licza za kolejny przedmiot- bo zamawiając jedną rzecz owszem- zapłacisz 9 zł ale zamawiając wiecej możesz mieć opłatę za każdy kolejny przedmiot wrzucony do koszyka
Zauwazylam to wczesniej. Ale teraz otworzylam inny produkt tego uzytkonika i tam na dole jest cena za wysylke 4,44zl, za kolejny przedmiot - 0,89zl.
Kurcze, czy to mozliwe???

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-13, 14:15   #38
dwaslonca
Rozeznanie

Ja za przesyłki z HK zawsze placilam malo (1,5-2 dol) , a przychodzily po okolo 1,5 tyg. od wplaty
dwaslonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-13, 14:29   #39
tjololo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dwaslonca Pokaż wiadomość
Ja za przesyłki z HK zawsze placilam malo (1,5-2 dol) , a przychodzily po okolo 1,5 tyg. od wplaty
Dzieki dziewczyny! Przekonalam sie do zamowienia )))
Stary 2010-11-13, 14:51   #40
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Mam takie samo doświadczenie, jak Dwa Śłońca. Na ebayu zdarzało mi się nawet za wysyłkę nie płacić wcale (była darmowa ) i przychodziło w jakieś 10-14 dni. Przesyłka nie jest polecona, tylko jest wrzucana normalnie do skrzynki, więc warto się zastanowić, gdzie się chce mieć dostarczoną (u mnie nigdy nic wysyłanego zwykłym listem nie zgonęło (choć skrzynkę mam przed domem, w ogóle nieprzymocowaną na stałe do niczego i każdy może ją sobie otworzyć), a zamawiam sporo z UK i trochę ze Stanów i HK, ale do mamy nie odważyłabym się tak zamówić, bo tam nie dotarła mi jeszcze ŻADNA taka przesyłka )
marisella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-13, 19:11   #41
Ruda Emilka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marisella Pokaż wiadomość
Na ebayu zdarzało mi się nawet za wysyłkę nie płacić wcale (była darmowa ) i przychodziło w jakieś 10-14 dni. Przesyłka nie jest polecona, tylko jest wrzucana normalnie do skrzynki, więc warto się zastanowić, gdzie się chce mieć dostarczoną
Do mnie z HK zawsze szło 3 tygodnie, nie wiem jaka była cena przesyłki, ale raczej nie jakoś dużo i zawsze był list polecony Chyba u niektórych sprzedawców to standard i nie ma opcji tańszej niepoleconej przesyłki.
Ruda Emilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 14:59   #42
Aillil
Rozeznanie

A ja mam prośbę o pomoc-wiem jestem młot mam wirtualna kartę z mbanku i cały czas mi ją odrzuca nie wiem o co chodzi? Czy źle wpisuję dane? Czy jeżeli przy nr telefonu podaje komórkowy to muszę dopisać +48 czy nie? RAtujcie, bo juz pier..... dostaję , a nie mam pojęcia co robię źle
Aillil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-16, 22:23   #43
extrano
Raczkowanie

Ale chcesz zapłacic czy tylko zarejestrowac kartę w jakimś serwisie? Zdarzyło mi się że odrzucało mi działającą gdzie indziej kartę wtedy gdy tylką ją rejestrowałam (pkobp nie autoryzuje transakcji na 0 zł). Dlatego niektórzy przy rejestracji pobierają np. 1USD i zwracaja potem. Jeśli przy zapłacie to zadzwoń na kartolinię, mają rejestr odrzuconych transakcji, powiedzą ci czemu odrzucają.

Wreszcie nowości - ZAPRASZAM
extrano jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-18, 06:41   #44
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aillil Pokaż wiadomość
A ja mam prośbę o pomoc-wiem jestem młot mam wirtualna kartę z mbanku i cały czas mi ją odrzuca nie wiem o co chodzi? Czy źle wpisuję dane? Czy jeżeli przy nr telefonu podaje komórkowy to muszę dopisać +48 czy nie? RAtujcie, bo juz pier..... dostaję , a nie mam pojęcia co robię źle
PayPal pobiera kilka zł z karty testowo, dlatego jak nie masz na koncie, to nie przyjmie. Potem tą kasę zwraca.
Trudno Ci doradzić, bo nie napisałaś nic dokładnie - karta jest przedpłacona? To ją załaduj, a może musisz podać dodatkowo kod weryfikujący: CVC2 lub CVV2?

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana

Edytowane przez naila
Czas edycji: 2010-11-18 o 06:43
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-24, 15:36   #45
mort_subite
Raczkowanie

GG do mort_subite
Sprzedaż na serwisach zagranicznych

Dziewczęta! Ostatnio stwierdziłam, że za granicą "handmade" jest o wiele bardziej cenione niż w Polsce. Czy próbowałyście, lub myślałyście o pokazywaniu i sprzedaży swoich dzieł poz granicami naszego cudnego kraju? Bo na nim świat się nie kończy

Mam na myśli takie serwisy jak Etsy czy eBay w różnych jego lokalnych odmianach. Wiadomo, ze na przeszkodzie może stać koszt wysyłki (i tak niski jak na zachodnie warunki) czy cło (na którego temat nic nie wiem).
mort_subite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 17:13   #46
mamahania
Zadomowienie

GG do mamahania
Dot.: Sprzedaż na serwisach zagranicznych

Nie wiem jak doswiadczenia innych dziewczyn ale wydaje mi sie,ze na Ebayu raczej sie nie oplaca. Na Etsy za to widzialam kilka kolezanek bloggerek. Z ta sprzedaza w UK np. jest tak,ze niestety jest malo galerii internetowych z prawdziwego zdazenia. Niestety. Galerii stacjonarnych zreszta tez jak na lekarstwo.
Stary 2011-06-25, 13:48   #47
mort_subite
Raczkowanie

GG do mort_subite
Dot.: Zagraniczne galerie i sklepy interetowe z rękodziełem,czyli wizażanki podbijają

no ja właśnie próbowałam sprzedawać ręcznie ozdabiane trampki na brytyjskim eBayu i jakoś nieskoro mi to szło.

Tam, gdzie mieszkałam było kilka galerii stacjonarnych z różnościami, z czego jedną miałam pod swoimi oknami. Ale wtedy nie myślałam nawet o robieniu biżuterii.

A osoba prywatna tez musi oclić swoją wysyłkę? Bo kompletnie się na tym nie znam.
Stary 2011-07-04, 16:25   #48
mort_subite
Raczkowanie

GG do mort_subite
Dot.: Zagraniczne galerie i sklepy interetowe z rękodziełem,czyli wizażanki podbijają

Dziewczyny! Na Facebooku na stronie Beads Direct (brytyjski sklep koralikowy) wstawiłam zdjęcie moich sutaszowych kolczyków z kamykami, które u nich kupiłam. Zapytałam "czy znacie sutasz?". Okazało się, że nie znają, a zachwycone są i chcą robić. Okazało się, że nie ma na brytyjskim rynku nawet tasiemek do sutaszu...
Powstaje pytanie. Czy polskie biżuteryjki, robiące piękny przecież sutasz, nie mogłyby pokusić się na podbój brytyjskiego rynku?
Sprawdzałam misi.co.uk i nie ma tam żadnego wyrobu z sutaszu.
Stary 2011-07-04, 17:43   #49
mamahania
Zadomowienie

GG do mamahania

Racja. W Angli Sutasz jest nieznany. Tasiemek do sutaszu nawet w dobrej pasmanterii nie widzialam ani na ebayu. Za to popularny jest haft koralikowy
Stary 2011-07-04, 18:28   #50
lunamin
Zadomowienie

Niestety do Anglii nie wyślę przesyłki ubezpieczonej, brak podpisanej umowy. Pozostaje tylko list z podpisem. Kiedy zaginął mi nadany do Londynu list polecony otrzymałam maksymalne możliwe odszkodowanie, tj. około 120zł z haczykiem
Stary 2011-07-05, 16:41   #51
PiLLow
PiLLow Design

:brzyda l:pozostje nic innego tylko wyrób kolców do 100 zł na angielski rynek:b rzydal:
PiLLow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 20:51   #52
RosemarieV
Rozeznanie

Mam takie pytanie dotyczące Etsy, wiem że "trochę" nie na temat, ale nie chcę zakładać nowego wątku..

Czy przy zakupach robionych w Etsy mogę poprosić kogoś innego o zrobienie płatności paypal, czy to muszę być konkretnie ja? Nie mam konta a na 1 zakupy "nie opłaca" się zakładać..

Pozdrawiam
RosemarieV jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 22:06   #53
staska_stasia
Zakorzenienie

Czemu się nie opłaca? Przecież to bezpłatne jest. A może potem się jeszcze przydać
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 01:23   #54
nagaLy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosemarieV Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie dotyczące Etsy, wiem że "trochę" nie na temat, ale nie chcę zakładać nowego wątku..

Czy przy zakupach robionych w Etsy mogę poprosić kogoś innego o zrobienie płatności paypal, czy to muszę być konkretnie ja? Nie mam konta a na 1 zakupy "nie opłaca" się zakładać..

Pozdrawiam
Nie wiem czy mnie pamięć nie myli ale wydaje mi się, że nie kupisz niczego na Etsy jeśli nie zdefiniujesz tam adresu swojego konta paypal. Więc konto posiadać tak czy siak raczej musisz.

nagaLy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-13, 16:53   #55
Whitecoffe
Rozeznanie

Być może pytanie jest natury łopatologicznej ale wybaczcie mnie biednej, bo opadam z sił szukając jednoznacznej odpowiedzi w necie.
Bardzo będę wdzięczna jak mi ktoś te ciemności egipskie rozjaśni, bo im więcej wiem tym mniej wiem...
Czytam na stronie Etsy czego oni tam wymagają od sprzedawcy i widzę "...a valid credit card on file", czyli cóś jak "karta w pliku" czyli karta wirtualna.
Czy to musi być karta walutowa? A jak musi być walutowa to czy aby dostać taką kartę wymagane jest konto walutowe?
Mam konto w Pay Pal i szlag mię trafił jak widzę, że to nie wystarczy...
Whitecoffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-13, 18:09   #56
nagaLy
Zakorzenienie

Skasowałam poprzednią wypowiedź, bo nie doczytałam.

Musisz mieć ważną kartę kredytową, by móc zacząć sprzedawać.
To forma weryfikacji.

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2011-11-13 o 18:40
Stary 2011-11-13, 18:59   #57
Whitecoffe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nagaLy Pokaż wiadomość
Skasowałam poprzednią wypowiedź, bo nie doczytałam.

Musisz mieć ważną kartę kredytową, by móc zacząć sprzedawać.
To forma weryfikacji.
Czyli chodzi o zwykłą kartę kredytową? Taką najzwyklejszą pod słońcem?
Stary 2011-11-13, 19:19   #58
nagaLy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Whitecoffe Pokaż wiadomość
Czyli chodzi o zwykłą kartę kredytową? Taką najzwyklejszą pod słońcem?
Do transakcji międzynarodowych a przynajmniej warto o tym napomknąć przy staraniu się o kartę. Ja mam kartę srebrną w PKO BP bo niebieską nie mogłabym płacić bezpośrednio - ale może nadałaby się do weryfikacji?Nie wiem - musiałabyś się dopytać ale wg mnie bezpieczniej wziąć od razu taka, którą będziesz mogła w razie czego zapłacić w innej walucie niż PLN.

Stary 2011-11-14, 04:47   #59
Whitecoffe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nagaLy Pokaż wiadomość
Do transakcji międzynarodowych a przynajmniej warto o tym napomknąć przy staraniu się o kartę. Ja mam kartę srebrną w PKO BP bo niebieską nie mogłabym płacić bezpośrednio - ale może nadałaby się do weryfikacji?Nie wiem - musiałabyś się dopytać ale wg mnie bezpieczniej wziąć od razu taka, którą będziesz mogła w razie czego zapłacić w innej walucie niż PLN.
Dzięki nagaLy
Stary 2011-11-14, 07:34   #60
Bilq
Rozeznanie

W ING jest coś takiego jak karta wirtualna, ona też nadaje się do potwierdzenia konta na etsy. Teraz można ją mieć bezpłatnie jeśli posiada sie konto w ing. Więcej tu: http://www.ingbank.pl/indywidualni/k...ing-visa#tab=1

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości