|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: dopalacze
ale jakoś rzadko słyszy się żeby ktoś się zatruł lakami (chyba ze chce popełnić samobójstwo lekami na uspokojenie), a o dopalaczach co chwila słychać, ze kogoś ratują. To dlatego ze substancje sa nieprzebadane, zanieczyszczone i nie wiadomo do końca jak zadziałają na młodego człowieka
Pozdrawiam was ciepło Kjojik ----------------- Nie noś dziecka przodem do świata: http://www.clippasafe.pl/tresci/spac...ka_ce003/1.jpg http://www.ekorodzice.pl/imgart/uz/u...283024460.jpg- tak NIE nosimy |
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ci młodzi mają rodziców i szkołę aby ich edukować a nie zamiatać pod dywan. Ale nie w szkole sa 2 godz. religii zamiast organizować spotkania z psychologami,lekarzami ,pokazywac im hospicja,szpitale ,ośrodki uzależnien,spotkania z narkomanami. Jakby państwo zarabialo z dopalaczy to byłoby wszytsko cacy. |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, na jakim Ty świecie żyjesz? Myślisz, że dzieciaki nie mają dostępu do ćpania? Dobry żart. Złapiesz losowego gimnazjalistę, czy nawet dzieciaka z ostatnich klas podstawówki, to na bank będzie wiedział u kogo można załatwić marychę, a jak jest bardziej ogarnięty to zna kilka źródeł różnych "zabawek". Mnie za gówniarza jakby kiedykolwiek wpadł do głowy pomysł, żeby spróbować ćpania, to nie miałabym pewnie z załatwieniem problemów. Tylko, że mnie rodzice wychowali tak, żeby mi nigdy takie głupoty do łba nie przychodziły.
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
proponuje zakazać zbierania grzybów ,tyle sie slyszy o zatruciach. |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie myl wypadków, z odpowiedzialnością żadna praca nie hańbi, jeśli w ZAŁOŻENIU nie szkodzi, leki w założeniu leczą, kierowca w założeniu przewozi, broń jak sama nazwa wskazuje w założeniu służy do obrony, dopalacze w założeniu zatruwają organizm, ale do końca nie wiadomo jak to robią (narkotyki chociaż wiadomo co robią i po jakim czasie). co jest gorsze?? dopalacze, ale nie można powiedzieć ze narkotyki są lepsze, wszystko to jedno wielkie świństwo i manipulacja. I tylko brak przyzwolenia społecznego może coś zdziałać, ale ja widzę tylko jedno wielkie przyzwolenie społeczne.
Pozdrawiam was ciepło Kjojik ----------------- Nie noś dziecka przodem do świata: http://www.clippasafe.pl/tresci/spac...ka_ce003/1.jpg http://www.ekorodzice.pl/imgart/uz/u...283024460.jpg- tak NIE nosimy |
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#37 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
poza tym grzyby można w sanepidzie sprawdzić, i podobno dużo ludzi korzysta nawet 40os/godz.
Pozdrawiam was ciepło Kjojik ----------------- Nie noś dziecka przodem do świata: http://www.clippasafe.pl/tresci/spac...ka_ce003/1.jpg http://www.ekorodzice.pl/imgart/uz/u...283024460.jpg- tak NIE nosimy Edytowane przez kjojik80 Czas edycji: 2010-09-15 o 23:35 |
||
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Mnie zastanawia 1 rzecz. Gdy przychodze do sklepu, to chce aby sprzedawczyni mi doradzila, ktory produkt mam wybrac.
Ty - wnioskuje - nie wiesz nic o artykulach ktore bedziesz sprzedawac. I zalozmy, przychodzi ktos i pyta: Co Pani poleca? Co jest lepsze? Co mam wybrac i dlaczego? Ja bym nie wziela takiej pracy wlasnie z tego powodu - glupio mi by bylo, gdybym nie potrafila powiedziec ani slowa o produkcie ktory sprzedaje, i jeszcze wewnetrznie wahalabym sie, czy w ogole powinnam te artykuly sprzedawac.
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#40 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo przecież urzędnicy tak się troszczą o nasze dobro. Wiedzą, że jesteśmy ograniczeni umysłowo i nie potrafimy podejmować racjonalnych decyzji, więc nie powinniśmy być wolni. I wcale nie są w sprawę uwikłane wpływowe grupy przestępcze, które po zalegalizowaniu narkotyków straciłyby główne źródło dochodu. Fascynują mnie ludzie, którzy uważają siebie za tak nieodpowiedzialnych, że nie powinni podejmować decyzji o tym co zjeść/wypić etc. Może potrzebują jeszcze od państwa wytycznych w takich kwestiach jak: odpowiedni ubiór na dni poniżej 15 stopni (chodzenie bez butów może wtedy ZABIĆ! zdelegalizować bose stopy!!!). Ech, dlaczego ludzie tak pragną zamordyzmu.
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dopalacze w założeniu sa do kolekcjonowania w klaserze
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Jak sobie w domu wymiesza nie-wiadomo-co z nie-wiadomo-czym to też później nie wiadomo co to i z czym reaguje. Po prostu głupota szkodzi, bierze się takie rzeczy na własną (nie)odpowiedzialność.
|
|
#43 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czym jest wychowanie ?kształtowaniem silnej woli ,odpowiedniej postawy wobec pokus. ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Historia z wczoraj ,stoję w aptece z moja 10 latką ,przed nami ćpun kupuje strzykawki,igły i plastry ,aptekarka po obsłużeniu pana ,przeprasza i idzie umyc ręce ,wraca i zajmuje się nami. Wracamy do domu i pytam córki czy wie dlaczego pani poszła umyc ręce ,nie wiedziała ,nie skojarzyła ,nie zauważyła.Mówię jej dlaczego i pytam co sądzi o braniu narkotyków. A ona mi mówi :"każdy robi to na własną odpowiedzialność i poniesie tego konsekwencje" |
||||
|
|
|
|
#44 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przyzwolenie społeczne?! A jaką tvn zrobił nagonkę na pewien sklep z dopalaczami? Jak ludzie zastawili wejście tak, że trzeba wchodzić przez okno! Jak protestowali i obrzucali właściciela wyzwiskami! Faktycznie, wielkie przyzwolenie społeczne. Chyba na manipulacje tvnu.
|
|
|
#45 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W tym roku jest więcej ofiar grzybów niż dopalaczy. paula i fela oczywiście się zgadzam. ludzie mają odlot po gorszych świństwach niż dopalacze. które nie są do spożycia przez ludzi. jak ktoś zje trutkę na szczury to jego problem. ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Swoją drogą pani z tvnu takie głupoty klepała. Nie rozumiem czemu wtargnęli sobie do sklepu z kamerą, wyprosił ich pan grzecznie pięć razy a potem się zdenerwował bo i ja bym się zdenerwowała że wpindala mi się ktoś z kamerą kręci moją twarz i jeszcze mówi co mam robić czego nie. |
||
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
W okresie sesji studenckich jest nagonka na apteki i syropy które studenci kupuja hurtowo bo lepiej sie po nich uczy a w założeniu są na kaszel
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w Tesco towar wykładałam, miło wspominam te czasy. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
BŁAGAM, chcesz każdemu w Polsce tyłek podcierać?
Tak, bardzo chętnie poszłabym na serwis do makro czy selgrosa no ale to zamknięty krąg pracowników ![]() Jaka to krzywda, głupi ćpun który zmarnował życie? Krzywda jest gdy w samotności w hospicjum umierają ludzie, krzywda jest gdy matkę nie stać by wychowywać chore dziecko. A nie jakiś dres który wciąga fetkę. To nie jest krzywda, tylko głupota. I tak, to jest zwyczajna kalkulacja. Bo to nie są substancje do spożywania przez ludzi. To że oni mimo ostrzeżeń to biorą i się trują, to co ja przepraszam mam im obciąć ręce żeby nie kupili albo nogi żeby nie wyszli z domu?:| |
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad2. Nie jestem zwolenniczką Dopalaczy, w życiu bym tego nie wzięła, własnemu, nawet pełnoletniemu dziecku też bym z głowy wybiła takie pomysły. Ale póki co to jest legalne. Ad3. Nie, nie ominęła mnie profilaktyka przeciwdziałania narkomanii w szkole. Miałam tego akurat multum. Litości, jeszcze mi tu ktoś za chwilę wmówi, że jestem kryptoćpunką
Edytowane przez Fela Von Helvete Czas edycji: 2010-09-16 o 00:12 |
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
psychiatra, terapeutka, psycholog, a do tego moja wychowawczyni najwidoczniej |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie, na bank nam nikt nigdy nic nie tłumaczył i teraz się narkotyzujemy zapewne i piszemy te wszystkie posty na haju Bo niby skąd byśmy miały wiedzieć o Tantum Rosa
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nigdy w ogóle nie słyszałam o zagrożeniach wynikających z narkomanii, kompletnie.
Naprawdę, SERIO W POLSCE SĄ NARKOTYKI?:O Naprawdę Fela miałaś w szkole pogadanki? O kurczę to ci heca.Ale heca ale heca kot narobił koło pieca |
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Niech się zaćpają. Selekcja.
|
|
#54 |
|
psy-chopatka
|
Jeśli nie przeszkadza ci kontakt z ćpunami i ogólnie, nie razi cie to środowisko, ten proceder to idź, ja osobiście od takiego g... wole się trzymać z daleka.
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/2085123/On-ma...he-apartamenty
No nie własciciel dopalaczy |
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Brutalne ale prawdziwe. Swoją drogą mam dosyć że wydaje się tyle kasy na alkoholików i ćpunów, którzy mają swoje ośrodki, ba, swoje oddziały w szpitalach psychiatrycznych, a dziewczyny z ostrymi zaburzeniami odżywiania, żyją ściśnięte w salach ze schizofrenikami i innymi osobami trudnymi we współżyciu. super kraj generalnie. opiekujmy się ćpunami i alkoholikami dalej, po co odcinać pępowine.
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proponuje abys założyla dom dziecka lub chociaż adoptowała kilka dzieci. Nikt z nas nie jest zwolennikiem dopalaczy ale wolności wyboru i samodzielnego myślenia bez tego rosna nam kaleki nie znające smaku konsekwencji. Nie przypominam sobie w szkole żadnej pogadanki o narkomani,papierosach czy alkoholu bo jej nie było a jednak ani nie pale ,ani nie pije ani nie ćpam. |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Równie dobrze można umieścić tam portret chemika "on ma sławę, a twoje dzieci chleją wódę"
![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- paula78 dla jasności ja miałam takie pogadanki, naprawdę naprawdę sporo ich było. w czasach kiedy wąchanie kleju było najmodniejsze. |
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wcale nikt nam nie podtykał pod nos całych ogromniastych klaserów ze zdjęciami, jak mogą wyglądać piguły, nie tłumaczył co się może z nami stać, jak ktoś nam może narkotyki podać, jakie to niebezpieczne jest i w ogóle. A w ostatnich klasach podstawówki wcale, ale to wcale nikt z nas nawet w rękach nie trzymał "Pamiętnika narkomanki", a nawet jak trzymał przy przekładaniu książek w bibliotece to żadnych wniosków z tego nie wyciągnął. Normalnie tragedia.
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
No, to u was też nikt nie czytał pamiętnika narkomanki? Bo u mnie kompletnie nikt nie znał dzieci z dworca zoo, a pani polonistka to biła tą książką po głowie że śmiemy czytać o tym jak wygląda życie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

bo przecież urzędnicy tak się troszczą o nasze dobro. Wiedzą, że jesteśmy ograniczeni umysłowo i nie potrafimy podejmować racjonalnych decyzji, więc nie powinniśmy być wolni. I wcale nie są w sprawę uwikłane wpływowe grupy przestępcze, które po zalegalizowaniu narkotyków straciłyby główne źródło dochodu.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)