|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Jezeli juz decyzja podjeta to zagladnij na to forum i oglos psiaka.
Im wczesniej tym lepiej. Schronisko to ostatecznosc. http://www.dogomania.pl/forum.php |
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
vette
chyba chodzilo o nianie ![]() ide po kawe i wafelki
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
wiesz mysle ze dziala tylko ze misia pierdki strasznie mecza dzis i ani masaze ani krople nie pomagaja wiec sie wierci i kreci troche marudzi ale
to nie taki placz jak byl zawsze[/QUOTE] a z tymi pierdkami to mam taka teorie... zauwazylam na swoim Oliwierku, jak jadl tak niespokojnie to przy tym straszne duzo powietrza polykal i dlatego tak marudzil i przez to tez mial takie pierdki meczace, a teraz jak je spokojniej to mniej sie tego powietrza nalyka i mniej pierdkow tylko trzeba go odbijac w czasie przerw w jedzeniu i ja pozniej klade go na brzuszek.---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Mój Oliś sie wlasnie obudzil teraz czas na zabawy ... mata edukacyjna pojdzie w ruch hihiMam do was pytanko, czy dajecie juz swoim maluchom poduszke do lozeczka? ja mam do kompletu do poscieli taka plaska i sie zastanawiam czy moze juz mu wlozyc ... co o tym myslicie? |
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnia wizyta u rodziców pokazała nam, że świetnie się tam czuje. Jeśli nic się nie zmieni i nadal będzie lizała łapy (aż do ran) to zawieziemy ją do rodziców na okres próbny. Jęsli będzie za nami tęskniła to szybciutko ją zabierzemy a jeśli będzie szczęśliwa to tam zostanie Ech, na samą myśl już mi sie chce płakać |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
vette
Zoska ma niebieskie a ja musze przestac kupowac slodycze
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Siala - tylko nie do bidula
Jesli już sie zdecydowaliście to poszukajmy mu dobrego domu. Zaraz jakąś akcje na wizazu zorganizujemy
|
|
|
|
#38 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale vette ma racje. schronisko to ostatecznosc. oglos w necie i moze gazetach. moze ktos sie znajdzie Cytat:
moge sie tylko domyslac co przezywasz. bede trzymac kciuki w srode za WojtusiaMadelenei tez tak sadze. bledne kolo z tymi pierdkami i placzem. nie moge go po jedzeniu klasc na brzuszek ze wzgledu na refluks. a przerw w trakcie jedzenia czasem mamy 2-3 na odbicie ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- misio ma brazowe ![]() Cytat:
Madeleinei ja nie daje jeszcze poduszki. czytalam ze dziecko do roku powinno spac na plasko |
||
|
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
Moja Niunia ma niebieskie
.Jak zrobię zdjęcia tej mojej dużej pannie to się pochwalę
|
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
moj tez ma niebieskie, ale to ponoc jeszcze sie moze zmienic, gdzies slyszalam ze do 6 mies ...
a co do slodkiego to ja tez strasznie mam ochote na male lakocie i nie moge sie powtrzymac. A do tego moj maz ciagle slodkie do domu przynosi i jak tu nie jesc... teraz jest jakies 15 lecie biedronki i ciagle jest cos w promocji no i zazwyczaj cos slodkiego... ostatnio przyniusl princessy w takich wielkopakach chyba po 5 sztuk, bo niby z promocji i bardzo sie opłacalo i jak tu nie jesc |
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
kurde i przez was musze isc po pawelka toffi
a doopa rosnie---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- a z tego slodkosciowego tematu zapomnialam napisac. damian juz po wizycie i jest wyrazna poprawa |
|
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
ehhh pozaznaczałam sobie cytaty jeszcze na tamtym wątku i komp mi się zawiesił. i nie pamiętam nic bo to wczoraj zaznaczałam hehe
jaszczka spokojnej drogi i udanego wypoczynku w swoim domku. oczywiście zdjęcia prosimy ![]() papi wracaj szybciutko ![]() hd oby znalazło się jakieś rozwiązanie. a może jakiś psi treser by pokazał jak gabe przyzwyczaić żeby nie czuła się odtrąconma ? siala obyście znaleźli dom a nie schronisko ![]() pisałaś, że nie wychodzi ci wiązanie chusty, nie wiem jakim sposobem to robisz ale zobacz sobie http://www.youtube.com/watch?v=CamfWi0cEU8 mi zazwyczaj wychodzi więc tobie też powinno i nie zniechęcaj się !!! Cytat:
ale na pewno nie zmienią się na brązowe też idę po kawke bez ciastek ![]() ![]() a na szafce leży ptasie mleczko bo teściowa wczoraj dała a mi się chce wyć, ogólnie się przyzwyczaiłam, że nie moge ale momentami to |
|
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
Siala, rozumiem Cię, bo faktycznie na tym metrażu nie jest Wam łatwo. Jednak osobiście nie wyobrażam sobie, że można oddać psa do schroniska. Sorry, wolałabym wylizywać każdy włos z podłogi niż zostawić psa w bidulu. Aż mi się płakać chce na samą myśl, że mogłoby się tak stać.
Też mam psa, który gubi tonę sierści i matrwi mnie to jak to będzie przy raczkowaniu, ale nie wyobrażam sobie oddać psa. Biorąc psa bierze sie za niego odpowiedzialność. Poszukaj mu dobrego domu, napisz coś o nim, jaki jest, daj zdjęcie to i ja Ci go trochę poogłaszam
|
|
|
|
#44 |
|
Wtajemniczenie
|
No hej!!
![]() Mój Miś to się chyba zaziębił, kaszle i ma katar a poza tym to jest niespokojny i ciaglę by chciał na rękach, i nic nie mogę zrobić. Chyba pojde do apteki po jakiś syropek na ten kaszel bo sie biduś męczy... A mój mis ma niebieściutkie oczęta Papi powodzenia i nic sie nie martw!! |
|
|
|
#45 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu na lezaco ![]() aniaa super, dobre wiesci
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Nie śpię dzisiaj od 4
![]() Po karmieniu za dużo myślałam... Mały spi już 2 godziny a ja staram przygotować do obrony. Nie mam jeszcze ustalonego terminu ale pewnie za 2-3 tygodnie. Mój mózg nie najlepiej funkjonuje po kilku godzinach snu |
|
|
|
#48 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Intensywnie szukam mu domu. taaaa a potem skakanka nie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wprowadzalismy sie do czystego, swiezo remontowanego mieszkania. Ja psa nie chcialam wcale... tz miał go juz jak mieszkal z babcia. jak go bral to nie mógł miec pojecia ze bedziemy razem, ze zalezy rodzine bo on zakladal ze cale zycie bedzie sam. potem pies mial zostac u babci ale ta ma ponad 80lat, upadla, polamala sie i nie ma mowy o chodzeniu z psem na spacery z 3go pietra. nie jestem 6 letnim dzieckiem co nie zdaje sobie sprawy z obowiazku. Mam trochę innych zajęć niż lizanie podłogi z kłaków. I kurde nie pisałam, że go wywalę do schroniska i mam to w dupie tylko chyba wyraźnie było, że szukam mu domu na wszystkie sposoby, u teściowej, u babci, u kuzynki, u znajomych, u znajomych z pracy, wszędzie gdzie się da. a wy mnie odrazu ciach i lincz bo jestem podła suka i psa chce wywalić na śmieci.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||||
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Siala spokojnie
nikt nie pisał, że jesteś wredna. Napisałam, że chętnie pomożemy w znalezieniu mu domu jeśli już zdecydowaliście, że u Was nie zostanie. Sama pisałaś, że znalezienie domu nie jest takie proste więc CHCEMY POMÓC. |
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chce unknac bidula ale czas nagli, maly rosnie, nudzi go łózaczko i nasze lozko, maty edu nie mam nawet gdzie polozyc.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
Siala, spokojnie, nie chciałam Cię tak wkurzyć
![]() Ile ten pies ma lat? Trzeba być dobrej mysli, że znajdzie się domek. Chetnie pomogę
|
|
|
|
#52 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na Waszym miejscu skontaktowalabym się z jakimś dobrym szkoleniowcemm ktory doradziłby Wam jak z nią postępować aby nabrała pewności siebie po traumie jaką przeszła http://www.bialypies.pl/ to jest namiar na Kasię - świetną osobę, wprawdzie ona jest z Krakowa ale na 100% poradzi Wam cos przez neta a jak nie to poleci kogoś kompetentnego z Waszej okolicy Cytat:
![]() musze Ci powiedziec ze coreczka znajomych urodzila sie z dwiema nozkami szprotawymi, tez przeszli meczarnie ze szpitalami i gipsami ale teraz juz wszystko jest OK ![]() wiec i u Ciebie na 100% bedzie ![]() Kasia z Twoja figurą jedz śmiało! spalisz biegając z córami i karmiąc ![]() Cytat:
![]() moja miala niebieskie, potem szare a teraz sie brązowe zaczynają po woli robić ![]() Cytat:
w koncu to znajomy pies, odchowany wiedza czego sie po nim mozna spodziewac - dzieci lubi i one jegonic tylko brac! ![]() a'propos psów - my za to od tygodnia mamy dwa psy... naszego i na przechowaniu szczeniaka sasiad pojechal do lasu na grzyby ze swoim psem i ten w ruinach bunkra w leesie wywąchał.. szczeniaka! jakis dran go wywiozl tam i zostawił na smierc głodową i teraz szukamy mu nowego domku - w dzien jak sasiad w pracy szczeniak jest u mnie a po pracy sasiedzi go biorą zobaczcie same jaka słodycz z niego... na fotce juz odkarmiony troszke jest...
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Pilotka- dzięki za namiar. Mogę się powołać na Ciebie?
A jeśli chodzi zostawienie Gaby u rodziców to i tak będziemy musieli spróbować bo czasem będzie musiała u nich spędzić np. tydzień gdy polecimy na wakacje. och...cudny ten maluch
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Z innej beczki - zrobiłam porządki w szafie małego i już odłożyłam sporo rzeczy, których nawet nie zdążył założyć
Zobaczcie: Załącznik 3420208Załącznik 3420209 Załącznik 3420210Załącznik 3420211Załącznik 3420212 |
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę jutro zadzwonić do instytutu
Już jestem wkurzona
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby tym razem udalo sie dodzwonic bez problemu Siala nie zlosc sie mysle ze nikt nie odebral tego ze chcesz sie pozbyc psa i wywalic go do schroniska. ja mam nadzieje ze znajdzie sie dobry domek dla niego. tez pomyslalam o tych dzieciakach z ktorymi sie bawi moze ktores z nich by chcialo i rodzice sie zgodza? ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- ach i znow bym zapomniala. Madeleinei jestesmy po pierwszym spokojnym jedzonku dzis troche mnie to kosztowalo czasu i cierpliwosci ale misio pieknie wciagnal 160 ml ![]() a teraz o dziwo zasypia w hustawce. zawsze po 5 min byl ryk ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- zobaczcie co za tydzien bedzie w lidlu ![]() http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=13156 |
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Ania - nawet nie chce o tym myśleć
|
|
|
|
#58 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moj synek tez mial krzywa stopke, tylko ze jego ,,odstawala,, od dloni, tez do srodka, tutaj nic z tym nie zrobili, i mial jakby przykurcz, tylko mialam skan bioderek mam nadzieje ze w przyszlosci nie bedzie z tym problemu...trzymaj sie dzielnie! Cytat:
smutne ze musisz oddac pieska, moze faktycznie napisz na forum? jeszcze niebieskie, czekam na braz ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- pilotka, to nie dran, to jakis uj, wziasc takiego i przywiazac w srodku lasu do drzewa, golego! niech tam kwitnie! ![]() a piesio slodki
|
|
|
#59 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie dziwne, że jestes wkurzona... mam nadzieję, że się dodzwonisz siala myśle, że nikt nie chciał byś odebrała to jako atak na ciebie |
||
|
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
aniaa ogrzewacz do stop jest boski
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

i wafelki
nie mam nic slodkiego w domu, goscie mi wczoraj wszystko pozarli 

moge sie tylko domyslac co przezywasz. bede trzymac kciuki w srode za Wojtusia

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
mam nadzieje ze w przyszlosci nie bedzie z tym problemu...