![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: TŻ, jego rodzice i Amway.
Temat jest mi znany...
Moi rodzice kiedyś "pracowali" w Amwayu. Prowadzili w tym czasie również własną sporą firmę, która ma się dobrze do dzisiaj.... dlatego pieniądze w domu zawsze były. Siedzieli w tym jakiś czas, na początku nawet na tym zarabiali... ale kiedy coraz bardziej zaczęło to przypominać sektę i zwyczajne naciąganie na coraz to większe pieniądze po prostu zrezygnowali. Na szczęście nie zdążyli stracić dużo. Dodam, że to było około 15 lat temu, kiedy jeszcze wyglądało to zupełnie inaczej niż teraz. Jeden z kolegów taty z tamtych czasów ciągle w tym siedzi i po prostu nie da się z nim normalnie pogadać. Czasami zamawialiśmy u niego niektóre produkty, bo co by nie powiedzieć to np. środki czystości mają bardzo dobrej jakości... ale teraz już nawet z tego rezygnujemy (ze względu na owego pana). Radzę postawić TŻowi sprawę jasno. Później możesz usłyszeć, że przecież nie mówiłaś wcześniej, że Ci to nie odpowiada... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Moi rodzice w tym siedzieli przez kilka miesięcy x lat temu, ale na szczęście nie zdołali w tym utopić kasy, bo jej zwyczajnie nie posiadali i potem im jakoś przeszło.
![]() |
#33 | |||||||||||||
BAN stały
|
Może zamiast w sobie podsycać nienawiść - zacznij myśleć?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niestety, widząc twoje wypowiedzi - zakładam, że tego nie zrobisz... ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Poza tym gębę sekty dorabiają Amway-owi wyłącznie fanatycy religijni. Kościół Katolicki NIGDY o Amway nie mówił jak o sekcie. Można sprawdzić u rzecznika prasowego KEP. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Według kogo? Cytat:
Bzdurą jest, że stopni wynagradzania jest tylko 12. W samej tabeli jest ich 9. Powyżej tabeli co najmniej drugie tyle. W ogóle tyle bzdur, jakie tam wyczytałem nie chce mi się komentować. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Według kogo? ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- [1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;22204744]No ale siędza w tym ,jak czytam już trochę...nie widzą że nie mają z tego kasy to po co to...[/QUOTE] Może warto zapytać, zamiast ujadać na forum za ich plecami? ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() Ktoś tu jest "podatny" na wypisywanie bzdur, których nie umie uzasadnić logicznie. Ciekawe na co są "podatni" pozostali, którzy twierdzą, że Amway to sekta i nie sa w stanie w żaden logiczny sposób tego wykazać, opierając się na anonimowych stronach fanatyków religijnych? ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
Nie dostrzegasz tego? Własne negatywne widzimisię nie ma tu nic do rzeczy. ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
Poczytaj sobie AMAGRAM-y i zobacz ilu jest ludzi, którzy na tym dużo zarabiają a potem wypisuj bzdury. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
Kieruj się logiką i faktami. ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() Mam pytanie - kto TOBIE zrobił pranie mózgu? Bo trzeba mieć wyprany mózg, by bezmyślnie powtarzać zasłyszane zwroty bez zastanowienia się nad tym, co potwierdza takie sformułowanie? |
|||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pojawia się na babskim forum wątek o Amway a za chwilę pojawia się ktoś stamtąd. Jak znalazłeś ten wątek? Serio mnie to ciekawi. Wyszukujesz codziennie w googlach słowo "Amway" i patrzysz co się pojawiło? Ja nie mówię, że to źle bo bardzo chętnie poczytam jak to widzą przedstawiciele tej ... "firmy", ponieważ sama spotkałam się z tym wśród znajomych. I to, co robią i jak zachowują się moi znajomi naprawdę nasuwa na myśl pranie mózgu. Dlatego ciekawa jestem jak ta rozmowa się rozwinie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |||||
BAN stały
|
A może by tak sama zdecydowała co będzie robić co?
Ale nie, bo wy inkwizytorzy ze świętym zapałem będziecie "nawracać" innych na "właściwą" drogę czy tego chce czy nie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ta strona nie ma nic wspólnego z KK. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
o, widzę, że odwiedził nas "wyznawca"
![]()
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | ||
BAN stały
|
Po pierwsze - zdefiniuj cechy sekty i porównaj definicje sekty z działalnością Amway, z która współpracuje wielu wierzących i praktykujących katolików.
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że nie rozumieją słowa "nie". Nie uważasz, że jeżeli ktoś nie chce i mówi o tym, to nie należy na niego naciskać? To właśnie jest chore i nasuwa na myśl działanie sekty, gdzie za wszelką cenę starają się przekonać innych i wciągnąć mimo wszystko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Autorko wątku b. Ci współczuję twojej sytuacji z TZ, a jemu sytuacji z własnymi rodzicami. Najgorsze jest to, że najwyraźniej zaczął on ulegać ich propagandzie, którą sami są karmieni przez amwayowską sektę. Straszne jest to, że jesli z nimi mieszka i większość czasu spędza w ich towarzystwie, to masz mniejsze szanse niż oni, aby wpłynąć na jego sposób rozumowania i jakoś go od tej destrukcyjnej organizacji uchronić. Jedyne co możesz robić, to rozmawiać z nim do skutku. A jeśli masz pod nosem jakiś katolicki ośrodek do walki z sektami to może umów Was tam na wizytę i jakąś rozmowę(w Poznaniu świetna placówkę o takim profilu prowadzą Dominikanie). Życzę Ci powodzenia.
P.S. O widzę dopiero teraz, że wątek jest sprzed trzech miesięcy i został wyciągnięty przez fanatycznego obrońcę Amwaya. Ciekawe jak potoczyły się losy autorki i jej TZ?
Edytowane przez BlueberryMilkshake Czas edycji: 2010-12-29 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
a ja pamiętam jak sto lat temu moja kuzynka (działa w tym do dzis chyba)miała taki ołtarzyk z fotką założycieli, resorakiem i wycinkiem egzotycznego kraju, bo to miało ich mobilizować do bycia bogatym tak jak właściciele, kupienia auta i wycieczek za zarobione tam pieniądze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Tak jak pisali inni. Albo Ty albo to g*wno.
Rodzice i tak już są za bardzo w to wciągnięci, więc z nim nic nie zrobisz. Co to za wyznawca się tu wypowiada? Może za te bzdury i nakrecanie ludzi wirtualnie tez mu płacą.
![]() |
#43 | |||||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nigdy nie znalazłaś się w gronie PASJONATÓW? Nigdy nie spotkałaś pasjonata zbierania znaczków, łowienia ryb, samochodów? Takie osoby mogą o swojej pasji mówić godzinami - to robi z nich członka SEKTY??? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wmawiasz mi, że tak jest bo tak jest i już? ![]() Znowu chyba nie jesteś poważna... Zetknęłaś się z takimi sytuacjami? To o tym pisz a nie że to jest powszechne bo tego NIE WIESZ. Cytat:
Cytat:
Znowu generalizujesz... Cytat:
Więc nie generalizuj. Rozmawiam o Amway tylko w tymi, których to interesuje. Na niezainteresowanych - nie mówiąc o negatywach ![]() Cytat:
![]() Niestety, ona istnieje i pasuje do Amway jak pięść do nosa. http://pl.wikipedia.org/wiki/Sekta Pomijając kwestię, że nie postrzegam Wikipedii jako dostatecznie wiarygodne źródło informacji, w tym wypadku termin sekta jest dość precyzyjnie określony. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Dokladnie
![]() ja mam dystans do firm zerujacych na ludzkich slabosciach... z drugiej strony to jak selekcja naturalna, slabsze ogniwo usuwa sie takimi sposobami jak "bedziesz bogaty", "cos osiagniesz", "ludzie beda cie sluchac" sprzedajac garnki, srodki czystosci, kosmetyki czy srodki na odchudzanie ( a pamietajmy tylko garstka ludzi cos osiaga a reszta to mroweczki ktore na ta garstke zarabiaja - typowa piramida finansowa) -zeby nie bylo mam w rodzinie takie przypadki wiec wiem o czym mowie ... ale wiadomo kazdy moze robic co chce - jednak sugerowalabym autorce watku odciecie sie od TZ-ta i jego rodziny bo to sa jednostki podatne na manipulacje a zycia z kims takim nie uwazam za bezpieczne w przyszlosci.
![]() |
#45 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Wizualizacja Cytat:
Po drugie - nie masz pojęcia o czym mówisz. Termin piramida w odniesieniu do Amway jak i całej branży mlm nie ma żadnego prawnego umocowania. Jest o tym mowa w Ustawie o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji. ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Może byś tak uważała co piszesz? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Miałam w rodzinie "wyznawców", miałam kolegę, który oszalał, nigdy więcej.Żenada i tyle, firma żerująca na ludzkim nieszczęściu i instynktach. Nieprzypadkowo film dokumentalny o "technikach manipulacji" amweyowców ciągle nie może się doczekać projekcji, bo firma sądzi się z reżyserem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Hehe. Teraz sie zacznie
![]()
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wszystko o czym napisałam wiem z własnego doświadczenia. Pytasz KTO tak robi? Oczekujesz nazwisk? To się rozczarujesz bo ich nie podam. Ze względów oczywistych. Z pasją to, co robią ludzie o których pisałam - nie ma to nic wspólnego. Z sytuacją z gorszym dniem spotkałam się wiele razy. Wiele razy usłyszałam, że powinnam zrobić to albo to bo to usłyszeli na spotkaniu. Zdarzała się też, że mieliśmy iść gdzieś pogadać a potem okazywało się, że całkiem przypadkiem tego dnia są fajne spotkania i może powinnam pójść? Ponad to w mojej wypowiedzi nie ma grama szyderstwa. To, o cukierkach miało na celu pokazanie jak mnie została przekazana działalność firmy Amway. Kolejna rzeczy : Ty rozmawiasz z tymi, którzy chcą słuchać. Inni tego nie robią i są po prostu nachalni. No i ostatnia rzecz : napisałam że TO NASUWA na myśl działanie sekty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Piramidy finansowe są w Polsce ścigane przez prawo i zakazane. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- To co napisałas jest obrzydliwe. Cytat:
No, ale ty "wiesz lepiej"... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
"To co napisałas jest obrzydliwe."-
nie, ptysiu, obrzydliwe jest to, co ta "firma" robi z ludźmi, co miałam, niestety, możliwość zaobserwować z bliska. To najbardziej gówniana firma, o jakiej słyszałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |||||
BAN stały
|
Więc piszesz o KONKRETNYCH osobach i KONKRETNYCH sytuacjach. Chcesz mi wmówić - nie mówiąc o innych - że znasz WSZYSTKICH dystrybutorów Amway i że WSZYSCY robią TAK SAMO?
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bo ci tak wmówiono na stronach fanatyków religijnych, polujących na "czarownice"? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale skoro jesteś jedynym oświeconym, to może opiszesz nam mechanizmy działania tej oto wspaniałej firmy, bo bym se chętnie przystąpiła, jak tam są takie kokosy i w ogóle najlepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Ona, choć brała udział w spotkaniu,nie ma pojęcia, o czym mówił prowadzący, ale za to Ty, mimo, że Cie tam nie było doskonale wiesz na jakich emocjach była skupiona autorka postu?? Błagam, skończ już.
![]() |
#54 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gorzej jak ma się głowę pełną marzeń a za mało miejsca na ołtarzyki (już widzę pół domu w wycinkach, gadżetach i miniaturkach mówiących "miej mnie, wyjedź, zobacz, powąchaj")-może to działa na podświadomość, ale wygląda co najmniej dziwnie wiesz, słuchałam, bo na początku nie wiedziałam o co chodzi, ale jak zaczął bredzić to wiedziałam, że coś jest nie tak a drugiego dnia dopiero mnie uświadomiono co to był za pokaz (nie był dokończony, bo miał za inteligentnych ludzi i już nam się nei chciało tego słuchać) swoją drogą jesteś strasznie nie kulturalny obrońco amwaya, na którym stopniu wtajemniczenia wtłaczają to do mózgu? ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- to proste, wkładasz garsonkę, całego banana w buzię, bierzesz pisak i na tablicy rysujesz piramidę, powtarzasz ciągle "bedziesz bogaty, to nic nie kosztuje, to łatwe" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
BAN stały
|
Cytat:
Pomyśl logicznie - jeśli umiesz ![]() Przestań się negatywnie nakręcać i włącz mózg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
O Jezusie Świebodziński
![]() Nie dałam rady doczytać, co ten Pan powypisywał. Pachnie tu amłejowskim moherem ![]()
![]() |
#57 | |
BAN stały
|
Gdzie niby tak o sobie napisałem?
Cytat:
Możesz do mnie napisać na gg. 2136075 Zakładając, ze rzeczywiście chcesz się czegoś dowiedzieć i coś zrozumieć, a nie tylko szydzić ze mnie i mi ubliżać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#59 | |
BAN stały
|
Cytat:
Elementarna wiedza o mechanizmach działania ludzkiego mózgu - nie możesz być dostatecznie skupiona na dwóch rzeczach jednocześnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pokaż ty mi ludzi "z sąsiedztwa", którzy zdobyli tą kasę, pobudowali te domy, pokupowali te auta, o których ty tak marzysz, którymi wyklejasz sobie drzwi lodówki, o których myślisz przed snem??Ach tak, to tylko dla wybrańców, dla tych, którzy Uwierzyli, Zrozumieli i Poświęcili się temu - a takich przecież nie może być wielu ![]() Jak to Kazik śpiewał - "każdy w coś musi wierzyć..."
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.