|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: BRAZYLIA bez tajemnic :)
Kocham Brazylię
! Byłam tam w lutym2009, w stanie Ceara niedaleko miasta Foratleza Piękne plaże, cudowni mieszkańcy, hotele jednak słabo rozwinięte akurat w tej części kraju, poprostu spokojne i raczej żyją własnym życiem ;D Samo miasto Fortaleza troche niebezpieczne, bardzo kradną, trzeba nie rzuacać się w oczy za bardzo poza tym w hotelach kradną nawet z sejfu ludzie mieli więc bardzo niemiłe doświadczenia, jednego polaka nawet postrzelili....a nikomu nie zycze znaleźć się w brazylijskim szpitalu! Koszmar! Ogólnie kraj piękny, jednak fawele (dzielnice biedy) to dramat...starsznie szkoda mi było tych dzieci W przyszlości na pewno wrócę do Brazylii ale może do Salvadoru i na pewno wybiore się na wycieczkę do Rio!
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brazylia!!
Wspaniały kraj
Jeśli ktoś chce się dowiedzieć czegoś o stanie Ceara i mieście Fortaleza to piszcie, byłam tam w lutym2009 wyjazd wspominam cudownie chociaż kraj niestety nie jest bezpieczny, kradną w hotelach i na ulicach, potrafią nawet strzelać do turystów, trzeba bardzo uważać. Piękne plaże, cudowna dżungla i las deszczowy pomimo tego, że lało ;P. Z malutkich miasteczek przywiozłam piękne ręcznie robione pamiątki jak coś to pytajcie!
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brazylia
Ja z kolei poszukuję jakiegoś filmu o Brazylii. Może ktoś jest w stanie mi coś polecić?
Najchętniej melodramat, dramat, obyczajowy, dokumentalny, itp. - aczkolwiek nie musi być to koniecznie któryś z tych rodzai. Najważniejsze jest to aby akcja odbywała się w Brazylii (a jeszcze lepiej gdyby w jakikolwiek sposób chociaż po części obrazowała tamtejsze społeczeństwo). |
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
ja bylam sama w brazylii w zeszlym.roku. zajrzyj na mojego bloga I zakladka rio I bahia. to byly wakacje mojego zycia
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, jest tu jeszcze ktos?
wybieram sie do Brazylii w lutym 2015 i juz nie moge sie doczekac!
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Organizujesz podróż na własną rękę czy z biurem podróży? Ja też planuje na luty wypad za ocean ale będzie to chyba Meksyk.
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Na wlasna reke
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam w Argentynie ,za ok. 3 tygodnie wybieram sie na kilka dni do Rio ,oczywiscie sama.
![]() Ameryka Poludniowa nie jest taka straszna jak ja niektorzy maluja
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.

! Byłam tam w lutym2009, w stanie Ceara niedaleko miasta Foratleza
ludzie mieli więc bardzo niemiłe doświadczenia, jednego polaka nawet postrzelili....a nikomu nie zycze znaleźć się w brazylijskim szpitalu! Koszmar! Ogólnie kraj piękny, jednak fawele (dzielnice biedy) to dramat...starsznie szkoda mi było tych dzieci