![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: ombre hair!
podbijam temat...
mnie zależałoby na osiągnięciu efektu tj poniżej na zdjęciu...tylko pytanie jak????? ![]()
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Mi tez sie strasznie podoba taki efekt ale wlosy mam krotkie i troche sie boje. Znalazlam takie 'tutoriale' na youtubie po angielsku, obie dziewczyny farbowaly samodzielnie.
http://www.youtube.com/watch?v=AcGqyYKiUoY http://www.youtube.com/watch?v=VahvUCoQHuA Jakby ktoras wizazanka sie zdecydowala to prosze o zdjecia ![]() ![]()
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda na "odrosty" ?
ja tutaj odrostow nie widze na zadnym zdjeciu . no moze drew ma spierdaszone wlosy ;/ za to wloski jennifer sa moim idealem do ktorego mi coraz blizej;D ona ma nalozone zlote refleksy o ton albo pol tonu jasniejsze niz naturalne. a to ze sa sporo jasniejsze w polowie to pewnie wina flasha lampy aparatu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
mgr inż. sztuki ogrodowej: Edytowane przez olkie Czas edycji: 2010-11-21 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
To nazywa się ombre hair
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Dot.: Two Tone Hair Color
ja sobie to robiłam. mam wlosy ciemnobrazowe i chcialam uzyskac taki efekt. kupilam w drogerii rozjasniacz i przechodzilam o ton jasniejszy co 2 miesiace. nie chcialam radykalnie rozjasnic wlosow za 1 razem aby ich nie ziszczyc ale niestety tak wlasnie sie stalo. nie wiem czy zniszczone koncowki sa warte fryzury na jeden sezon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
także mam zamiar w przyszłości zrobić sobie ombre hair ; ) ciekawe ile fryzjerka za to weźmie i czy w ogóle zrozumie o co mi chodzi ; o
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Super, że powstał taki wątek, bo sama zamierzam zrobić sobie taki celowy odrost
![]() Mam włosy długie za połowę pleców, kolor ciemny brąz. Od dawna włosów nie farbuję bo mój kolor jest OK, jedynie je cieniuję ale wiadomo - ciągle to samo i już mi się nudzi. Dlatego właśnie postanowiłam wypróbować taką metodę malowania włosów, chciałabym żeby mój kolor przechodził od brązu przez orzech do karmelowego-blondu na końcach ![]() Weronika Rosati ma też tak malowane włosy, ale u niej ten odrost jest okropnie żółty, a włosy wyglądają na maksymalnie przesuszone. Jeśli któraś w Was w końcu skusi się na zmianę koloru w taki sposób, niech się podzieli na forum efektami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
http://styloly.blogspot.com/ autorka tego bloga zdecydowała się na ombre hair ostatnio, włoski robiła je u fryzjera
![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Moje odrosty coś tak wyglądają, kilka tonów ciemniejsze od reszty, ale osobiście ich nie cierpię, mam już 2 cm i we wtorek farbuję
![]()
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Ombre hair czyli jasniejsze koncowki:)
Hej dziewczyny. Bardz podobaja mi sie wlosy zafarbowane ta metoda. Jestem obecnie farbowana blondynka ale chcialabym zapuscic wlosy i nie niszczyc ich az tak farbujac odrosty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ombre hair czyli jasniejsze koncowki:)
Ja bym kupiła casting z l'oreala jakiś najjaśniejszy z ciemnych blondów i niedbale położyła tak jak brunetki na końce tak na górną partie łącznie z odrostem bo przecież automatycznie i tak wyjdzie ciemniejszy, a jeśli efekt nie będzie zadowalający i stwierdzisz że źle sie w tym czujesz farba jest całkowicie zmywalna ; )
Sama testowałam te farby i nawet na długo juz koloryzowanych dają kolor jak z opakowania i zmywają sie całkowicie, wiec myśle że na spróbowanie będą w sam raz ; ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
O temat dla mnie
![]() Moje odrosty wyglądają identycznie jak u tych dziewczyn, dziwne że jest moda na odrosty? Przecież w tym nie ma nic fajnego. Rozumiem że to fryzjer ma zrobić specjalną techniką, ale ja zdania nie zmienie-mam tak samo i raczej nie jest to krzyk mody,elegancji ani tym bardziej kobiecości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
pomyśl też nad wizytą u jakiegoś lepszego fryzjera, niby to tylko końcówki, ale koleżanka przy zwykłych pasemkach widziała wielką różnicę idąc do zwykłego i lepszego fryzjera
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
ja mam włosy niemal identico jak Jennifer Aniston i to też nie zasługa drogiej fryzjerskiej fantazji.
Zapuszczam swoje naturalne włosy (ciemny popielaty blond) a reszte włosów mam właśnie tak jak ona na zdjęciu i to tylko dlatego że w te wakacje miałam pasemka zrobione na jasnym brązie. Po jakimś czasie przestało mi się to podobać... przykryłam to farbą średni brąz i po paru miesiącach farba zaczęła się trochę wypłukiwać. Na wierzch "wyszło" trochę pasemek a reszta to jasne brązy, złote refleksy (na szczęście nie pomarańcze i rude) oraz popielate odrosty. Efekt taki sam jak u wspomnianej aktorki, który kiedyś bardzo mi się podobał , tyle że ja chce już całe swoje włoski naturalki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
ja właśnie wróciłam od fryzjera zapłaciłam 60 zł i bardzo mi się podoba ale z tego co czytam na blogach np. http://fashiontazja.blogspot.com/201...mbre-hair.html to dziewczyny same sobie rozjaśniaja i nawet ok im to wychodzi tyle tylko ze ja mam naturalne wlosy ciemny braz a te rozjasnione konce wyszly jasny blad, nie sa takie zolte jak np. na zdj na tym blogu
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie, ombre robiłam w domu, bo nie ufam fryzjerom ![]() Gdybyście chciały same zrobić sobie ombre, lub wyjaśnić fryzjerowi jak je zrobić, tutaj jest bardzo pomocny filmik : http://www.hdofblog.com/2010/09/tuto...re-highlights/ U mnie na blogu: http://fashiontazja.blogspot.com/ możecie zobaczyć dużo, dużo zdjęć ![]() A to, co najbardziej podoba mi się w ombre - długo się nie nudzą ![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
gdy odrosty mają np. 1 czy 2 cm to głupio wygląda taka fryzura, ale gdy już z 10 cm tak jak na niektórych zdjęciach w necie widziałam to już wyglada super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
i nie ma "odrostow" przy nich;D
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Ja osobiście nie rozumiem jak moze byc moda na odrosty
![]() Przeciez w odrostach nie ma nic efektownego, kobiecego, subtelnego ani zadnego innego. To taka inna wersja skunksa ![]() Takiej mody to ja nie zrozumiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Mnie się nawet podoba taka koloryzacja, ładnie rozświetla twarz, nie kojarzy mi się z tandetnymi odrostami :P W każdym razie uważam że najlepiej wygląda gdy włosy są falowane a różnica odcieni nie jest zbyt duża. Rozjaśnione pasma nie powinny też wyglądać jak od linijki tylko płynnie przechodzić w ciemniejszy odcień :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Sama rozważam zrobienie sobie ombre hair, ale boję się ponieważ mam ciemne włosy i nie wiem czy kolor wyjdzie. Rzecz jasna wybieram się z tym do fryzjera, ale chciałabym uzyskać jakiś ładny, delikatny efekt, nie mnusi to być blond, wystarczy mi brąz wpadający w np kolor rudy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Hm szczerze mówiąc nie wiem co one mają na główkach. Mnie zainspirowała ta pani po prawej : http://www.fashionfame.com/wp-conten...yle-trend.jpeg , Marzy mi się efekt naturalny, żeby kolory się jakoś łączyły i nie kontrastowały za bardzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wg mnie Marina wygląda ładnie, ale ona ogólnie jest bardzo ładną dziewczyną, więc we wszystkim jej ładnie :P Rosati ma z włosów miotłę i kompletne siano, więc wygląda beznadziejnie, no ale zachciało jej się ombre to ma :P (zdjęcia z kozaczek.pl) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
ona ma niefajne te wlosy;/ nie sa to pasemka tylko doslowinie pomazane od polowy do konca na jednolity kolor;/ lepiej wygladaja pasemka jednak. takie jak na filmiku zamiescila wwizazanka wyzej
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- http://www.hdofblog.com/2010/09/tuto...re-highlights/ o ten ![]()
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko uważam, że Marinie jest ładnie we wszystkim i tu też nie wygląda źle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Two Tone Hair Color
podbijam temat.
wierzę, że chociaż jedna wizażanka zrobiła sobie sama ombre hair ![]() i podzieli się radą jak dokonać czegoś takiego na własnych włosach:P Marzy mi się taki efekt jak na trzeciej fotce, pani od lewej... po prostu idealniee ![]() Wydaje mi się, że w razie gdyby rozjaśnianie nie wyszło to łatwo to potem przykryć ciemniejszą farbą, albo po prostu ściąć końcówki... Także ja za jakeis 2 tygodnie mam zamiar to zrobic, w razie gdyby się nie udało idę do fryzjera i obcinam ![]()
Edytowane przez DontSaySorry Czas edycji: 2011-01-30 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Nie, według mnie Marina ma za jasne. Ja nie chcę uzyskać aż takiego kontrastu, chyba na razie zdecyduję się na zejscie z kolorku w dół, na brąz, a później ewentualnie na jakieś jasne refleksy ; ) Mi się takie 'odrosty' podobają, co innego jak panna farbuje się na blond i później od góry ma czarne swoje, a niżej żółtko. Chociaż wiadomo - każdy lubi co innego ; - )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.