![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cała prawda o kosmetyczkach i manicurzystkach?
a co dziwnego w depilacji odbytu?
![]()
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Samemu,to nie mam nic przeciwko, jestem nawet za ![]() Ale offtop ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Tak, to zaproszenie na makijaz w Douglasie dostalam. Poszlam, fajnie, zdezynfekowala pedzle, ale uzywala na mnie testerow, glupio mi bylo robic awanture wiec nic jej nei powiedzialam jak mi smarowala usta testerowym blyszczykiem, juz moja wina, drugi raz bym ja ochrzanila. Przeciez nikt nie sprawdza czy testujace klientki nie maja akurat ogromnej opryszki na wargach lub innych wirusow.
Do blyszczykow pamietajcie uzywa sie jednorazowych paleczek albo najpierw na reke a potem na usta, wtedy to juz ma kontakt tylko ze skora kosmetyczki a nie dziesiatkami klientek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może mi się wydaje, ale nie pomyliłaś wątków ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Konto usunięte
|
Eee, nie no czemu? odpowiedzialam tylko na pytanie. Co prawda opowiedzialam o makijazu, ale mysle ze to powiazane, taki brak higieny.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
a ja tam bym mogła się nauczyć robić depilacje brazylijską ale chętnych brak
![]() ale do salonu nie poszłabym do nie sprawdzonej kosmetyczki na taki zabieg bo bym się wstydziła :P
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
Chetni sa, tylko nie ma salonow ktore to oferuja, w Pl przewaznie tylko bikini robia, a brazylijska i hollywood ciezko znalezc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
tzn. chętnych modelek/modeli żebym się na nich nauczyła to robić
![]() w domowym zaciszu że tak powiem. U nas w Lublinie jest 1 salon do którego większość osób chodzi na takie zabiegi ![]()
![]() |
#39 |
BAN stały
|
Ja chodzę regularnie na depilację brazylijską i żyję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
ja chodze tylko na henne, ale chetnie bym sama sobie robila, tylko boje sie ze mi nie wyjdzie:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ja bym bardzo chciala sobie zrobic porzadnie woskiem ale mi tez leci krew przy tym ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Ja pracowałam w salonie fryzjerskim w czasie wakacji ( jestem stylistką paznokci i chciałam nabrać doświadczenia.
![]() ![]() Nigdy nie zapomnę, jak przyszła jakaś dziewczyna na trwałe prostowanie włosów, szefowa nie kupiła płynu do prostowania, miała tylko taki do trwałej i tym kumpel musiał jej prostować włosy. ![]() A teraz uwaga, wisienka na torcie - kazała mi brać ręczniki jednorazowe po fryzjerach i używać ich do pedicuru... Edytowane przez cu.Kinia Czas edycji: 2010-09-28 o 20:43 Powód: dopisuję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
łoj to tak się wszędzie robi, tam gdzie byłam na praktykach też, po umyciu głowy kładło się je do wysuszenia a potem ponownie używało
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
Co do fryzjerow, ja wiem, ze czasem klientka mysli, ze bedzie jej ladnie, a fryzjer wie, ze nie bedzie, wiec tego nie robi. Ale czasami przeginaja z wlasnymi pomyslami, robia nie to co sie chcialo.
Kiedys kuzynce za 300 zl zrobila babka pasemka na grzebyk, bez folii, wiec obok pasemek byly placki rozjasnione, przy skorze miala niepofarbowane na jakies pol cm i wygladala jakby miala tluste wlosy, do tego grzywka na skos scieta w najkrotszym miejscu na milimetr przy skorze == taka krociutka, i sterczala do gory caly czas. Ulozyla to jakos tak, ze sie podobalo przez moment w tamtym oswietleniu, tylu glowy nie widziala przeciez. W domu dopiero zobaczyla, ktos jej powiedzial jak to wyglada. Kase oddala, ale sie klocila dlugo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
jak można zrobić pasemka bez folii ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiecie co, moim zdaniem to jest często wina szefów co się wyprawia w salonach. U mnie nie przestrzegano żadnych zasad BHP. Pracowaliśmy po 12 godzin, nie dawali nam wody podczas upałów, a powyżej 25*C bojdaże pracodawca musi już zapewnić wodę dla pracowników. W te upały rzuciłam kiedyś, że w salonie jest niesamowicie duszno, a szefostwo do mnie " to prosimy sobie wiatraczki na miejscu pracy zapewnić ". ![]() Z podpisaniem umowy też robili problemy - typowi dorobkiewicze. Tak się zastanawiam, co by tu jeszcze, jak przypomnę sobie o jakichś numerach, to napiszę. ![]() I moim zdaniem pracodawca, który gada jak najęty o szacunku do klienta a oszczędza na wszystkim jest hipokrytą. Szacunek powinno się okazywać poaprzez dbanie o pracowników, higienę, a nie poprzez podtykanie herbatek i ciasteczek pod nos. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Pasemka bez folii? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
drugi i kolejne razy kładli na głowe, jak wyschły. One tam są wielorazowego użytku, klapki też były używane wielokrotnie. No ale przynajmniej się je szorowało szczotką i dezynfekowało
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
szczotki grzebienie nożyczki klamry.. powinny być dezynfekowane po każdym kliencie.. (nie są) szampon rozrabiają z wodą.. przelewanie szamponów masek odżywek do opakowań firmy na której niby pracują (chyba nie muszę o tym wspominać) suszenie papierków po trwałej ondulacji i używanie ich ponownie ( pomijając że 1000szt = 1 op = 7zł ) mam wymieniać dalej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
O jenyy co wy tu piszecie..
Dobrze, że moja ulubiona fryzjerka jest szefem sama sobie i nie ma pracowników (to chociaż nie musi oszczędzać na ich wypłaty), ale Fructisa przelewała ![]() A w "renomowanym"salonie, jednej z firm fryzjerskich, w moich rodzinnym mieście fryzjerki ważyły na wadze ilość farby ![]() ![]()
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;22368339]uczę się w technikum fryzjerskim..
jak można zrobić pasemka bez folii ? ![]() No wlasnie nie wiem, domyslasz sie jakie byly tego efekty, rozjasniacz sie dostal na wlosy obok nierowno i byly plamy. Niby, ze na grzebyk sie nie robi z folia czy cos takiego. A tak w ogole to kurcze, przeciez papierowe reczniki kosztuja jakies grosze == |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ręczniki jednorazowe ok 15-25zł za 50 sztuk.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
To może ja też napiszę bo jestem poniekąd związana z tematem
![]() Pracuję w salonie kosmetycznym i muszę przyznać, że jestem w szoku jakie akcje odwalają niektóre kosmetyczki! U nas wszystko (no prawie) jest jak trzeba. Dla każdej klientki czy to do pedicure czy manicure zmieniane są papierowe podkłady, cążki i inne metalowe rzeczy są sterylizowane i otwierane dopiero przy kliencie. Tylko pilniki nie są do końca przepisowe- według sanepidu powinny być jednorazowego użytku, my je musimy dezynfekować. Ale jest to dokładna dezynfekcja- najpierw mycie szczoteczka, następnie pryskanie płynem do dezynfekcji narzędzi, suszenie, a później serylizacja w promieniowaniu UV. No i przed każdą klientką obowiązkowo mycie rąk, jeśli dany zabieg tego wymaga założenie nowych rękawiczek. Co do przenoszenia wirusów, grzybów i przyjmowanie zarażonych klientek. Raczej się tego nie robi, klienci z grzybicą czy brodawkami okołopaznokciowymi są wysyłani najpierw do dermatologa. Jednak muszę się przyznać, że zdarzyło mi się przyjąć kobitkę, która miała brodawkę na palcu. To była stała klientka, więc pod presją szefowej trzeba było przyjąć :/ Jednak jeśli nie jest to brodawka okołopaznokciowa to nie ma aż tak wielkiego ryzyka. Bym nie narażała siebie przecież ![]() I wtedy wykonałam dezynfekcję skóry, nie dotykałam zmiany skórnej i po wszystkim wyrzuciłam pilniki i patyczek do odsuwania skórek, cążek w ogóle nie używałam. Nic nikomu się nie stało a pani poszła do dermatologa i sobie ją usunęła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Mi fryzjerka chciała układać włosy szczotką pełną włosów poprzedniej klientki . . .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
BAN stały
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;22370651]zdarza się xD[/QUOTE]
Ale nie powinno... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
A propo narzędzi. Co u ortodonty? Jeśli co 20 minut przychodzi nowy pacjent, to on przecież nie ma 20 par narzędzi,żeby używać w ciągu dnia?
(yyy znowu off top,ale nie będe zakładać przecież nowego wątku)
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;22385457]mają wymienne wiertła np.. mają kilka tych do grzebania itd..[/QUOTE]
No ale patrz. Jak on przyjmuje od 9 do 16, czyli 7 godzin i na każdego pacjenta 20 minut i sru następny, to wychodzi yyyyy 21 pacjentów dziennie. No odliczmy mu przerwę śniadaniową, to wychodzi 20 ludzi. Oj coś mi się zdaje, że dla tych pacjentów popołudniowych pozostają narzędzia po kimś ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:19.